This version of the page http://www.pstu.edu/index.php?id=413 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-22. The original page over time could change.
Приазовський державний технічний університет | Лучшие университеты и ВУЗы Украины - второе высшее образование в Украине: Наукова

ДВНЗ "Приазовський державний технічний університет"

 
Навiгацiя
Розклад
Парний тиждень
Зараз триває 1 пара

Пошук
Посилання
  • Освітній портал
  • Бізнес-інкубатор
  • Науково-Технічна Бібліотека
Информационный партнер.

Продвижение сайтов Google
 

Наукова діяльність

  • Інноваційні розробки
  • Технологічні пропозиції
  • Результати держбюджетних НДР.
  • Науково-технічні видання
  • Рада молодих учених Приазовського державного технічного університету
  • Про наукову діяльність ПДТУ в Інтернеті
  Завантажити презентацію річного звіту про наукову та н.-т. діяльність ПДТУ за 2010 рік

Професійному зростанню студентів сприяють розвиток студентської науки та обширні міжнародні зв'язки ПДТУ, що дозволяють брати участь в міжнародних стажуваннях і навчатися за кордоном за програмою міжвузівського обміну студентами. Для талановитих випускників існує можливість продовжити навчання в аспірантурі та докторантурі, захистити дисертацію і отримати вчений ступінь кандидата і доктора наук.

Підготовка кандидатів наук ведеться за 17 спеціальностями, а докторів наук за 6 спеціальностями. Діють 3 спеціалізовані ради із захисту докторських і кандидатських дисертацій.

До основних напрямків наукових досліджень і розробок, які відповідають пріоритетним напрямкам інноваційної діяльності в Україні, відносяться:

  • розробка нових енерго- і ресурсозберігаючих технологій, охорона навколишнього середовища;
  • розвиток теоретичних і технологічних основ доменного, сталеплавильного та прокатного виробництв;
  • теоретичні та експериментальні дослідження процесів обробки металів з метою поліпшення якості металопродукції, економії матеріалів і енергозбереження;
  • підвищення надійності, довговічності і працездатності вузлів і деталей машин, розробка технологій відновлення, зміцнення та ремонту промислового устаткування;
  • розвиток залізничного, автомобільного, морського, повітряного, трубопровідного транспорту, вирішення проблем логістики і транспортних перевезень;
  • нанотехнологии, інформаційні технології, комплексна автоматизація технологічних процесів і виробництв;
  • проблеми інтелектуальної власності і ефективного використання інтелектуальних ресурсів, формування нових економічних відносин в ринкових умовах.

Становлення і розвиток науки в університеті нерозривно пов'язано з діяльністю видатних учених - професорів І.Г.Казанцева, М.Я. Меджібожського, Д.І. Старченка, К.В. Багрянського, Л.Н.Соколова, В.Ф.Зубарєва, К.Н.Соколова, І.В.Распопова, С.С.Чепуркина. Міжнародне визнання отримали результати досліджень, що проводяться науковими колективами під керівництвом професорів Е.А.Капустіна, Е.А.Казачкова, В.П.Тарасова, А.А.Томаша, В.І.Капланова, А.М.Скрєбцова, П.С.Харлашина, А.І.Троцана (чорна металургія), І.В.Жежеленка, Ю.Л.Саєнка (електроенергетика), В.С.Волошина, А.Е.Капустіна (екологія), В.А.Роянова, В.В.Чигарева, В.Я.Зусіна, А.Д.Размишляєва, С.В.Гулакова, В.І.Щетініної (зварка і споріднені процеси), Ф.К.Ткаченка, М.А.Шумілова, Л.С.Малінова, А.П.Чейляха, В.Г.Єфременка (металознавство та нові матеріали), М.В.Маргуліса, А.А.Іщенка, В.В.Суглобова, С.С.Самотугіна (механіка, ремонтні зміцнюючі технології), В.В.Стирова, В.П.Гранкіна, Ю.Є.Коляди (фізика, нанотехнології), В.К.Губенка, В.Е.Парунакяна (транспортні технології), М.Г.Білопольського, В.П.Сударєва (економіка).

ПДТУ активно співпрацює з 25 вищими учбовими закладами Німеччини, Польщі, Італії, Австрії, Угорщини, Греції, Китаю, Єгипту, Туреччини, Іспанії, Російської Федерації, є учасником міжнародного проекту “Tempus”, а також бере участь в міжнародній програмі «Перспективи електронної Європи», здійснюваної за ініціативою Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Щорічний об'єм наукових досліджень, що виконуються університетом за договорами, які фінансуються за рахунок держбюджету і підприємств-замовників, складає 2 - 3 млн. гривень. У проведенні науково-дослідницьких робіт бере участь більше 500 наукових співробітників, викладачів і студентів.

Результати наукової діяльності ПДТУ за останні 10 років відображено в 5300 публікаціях у наукових журналах, матеріалах конференцій, наукових збірках, 340 монографіях і навчальних посібниках, 350 патентах України і Російської Федерації на винаходи і корисні моделі. Розробки університету широко впроваджуються на підприємствах Донецької області.

В університеті видаються дві збірки наукових праць: «Вісник Приазовського державного технічного університету» і «Захист металургійних машин від поломок», включених в перелік ВАК України для публікації результатів дисертаційних робіт на здобуття вчених ступенів доктора і кандидата наук.

Спільно з Донецьким національним технічним університетом (ДОННТУ), Асоціацією механіків «АССОМ» (м. Донецьк) і Технопарком ДОННТУ «УНІТЕХ» університетом з 2005 року видається науково-технічний і виробничий журнал «Металургійні процеси і устаткування».

ПДТУ активний учасник міжнародних форумів і виставок, організатор представницьких науково-технічних конференцій, семінарів і презентацій.
У вересні 2005 року університет було удостоєно золотої медалі Міжнародного салону винаходів і нових технологій (м. Севастополь) за інноваційні розробки в області фундаментальних і прикладних наук, а також нагороджено золотою медаллю «Генрі Коанда», почесним дипломом і золотим кубком Румунського Форуму винахідників (м. Бухарест) за запатентовані розробки, що знайшли застосування в промисловості.
За багаторічну науково-педагогічну діяльність і розвиток вищої освіти в Україні в квітні 2008 року ПДТУ було удостоєно звання «Лідер національної освіти». Почесне звання присвоєно університету на рейтинговій міжнародній виставці «Освіта і кар’єра - Абітурієнт 2008”, яка була організована в м. Києві Міністерством освіти і науки України і Академією педагогічних наук при участі понад 200 вузів України, університетів Франції, Фінляндії, Швейцарії, Австрії, Великобританії, США, Канади, Ірландії, Польщі, Естонії, Латвії, а також агентств з навчання і найму персоналу і фірм, що пропонують учбові та освітні програмці за кордоном.

На тій же виставці ПДТУ став переможцем в номінації „Інноваційний розвиток і сучасні педагогічні технології”, установленої Міністерством освіти і науки України. Університет нагороджено почесним дипломом і ексклюзивним призом.

Відмічено дипломом активну участь ПДТУ в освітніх проектах у форматі “TEMPUS - TASIS”, міжнародну співпрацю у сфері освіти і науки, а також діяльність по підготовці фахівців для інших країн і обміну студентами із зарубіжними вузами.

 

 
Друга вища освіта в Україні Аспірант Україні Правила вступу до ПДТУ
Приазовський державний технічний університет © 2002-2011 http://pstu.edu 
Зв'язок з адміністрацією сайту