This version of the page http://www.pstu.edu/index.php?id=158 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-22. The original page over time could change.
Приазовський державний технічний університет | Лучшие университеты и ВУЗы Украины - второе высшее образование в Украине: Кафедра соціології та соціальної роботи

ДВНЗ "Приазовський державний технічний університет"

 
Навiгацiя
Розклад
Парний тиждень
Зараз триває 4 пара

Пошук
Посилання
  • Освітній портал
  • Бізнес-інкубатор
  • Науково-Технічна Бібліотека
Информационный партнер.

Продвижение сайтов Google
 

Кафедра соціології та соціальної роботи

Завідувач кафедри
Харабет Віктор Вікторович
кандидат педагогічних наук,
доцент

Загальна інформація
Кафедра соціології та соціальної роботи веде підготовку бакалаврів (термін навчання - 4 роки), магістрів на базі основної вищої освіти (термін навчання - 1 рік). Підготовка бакалаврів ведеться по стаціонарній та заочній формах навчання, а магістрів - по стаціонарній формі.

Історична довідка
Кафедра соціології і соціальної роботи була створена в 2004 році на базі кафедри «Соціологія та інженерна педагогіка» у зв'язку з відкриттям спеціальності «Соціальна робота» за напрямом «Соціологія». Очолив кафедру доцент, кандидат педагогічних наук Віктор Вікторович Харабет. Спочатку велася підготовка бакалаврів, а в 2006 році був відкритий магістрат.
Зараз кафедра займає провідне місце у вихованні молодих фахівців-соціологів. В її складі працюють 17 висококваліфікованих викладачів, серед яких 8 кандидатів філософських, соціальних, педагогічних та історичних наук.

Напрями роботи
Основні напрями наукової діяльності: філософія, історія, педагогіка, філологія, політологія, психологія, соціологія.
На кафедрі ведеться розробка держбюджетних тем, щодо соціально-політичних процесів в Україні. Кафедра щорічно випускає збірки наукових праць викладачів і студентів Приазовського державного технічного університету та університетів Росії. Також викладачі кафедри і студенти публікують свої статті в збірках наукових робіт російських університетів.
Студентські групи кафедри соціології і соціальної роботи постійно займають перші місця в загальному підсумку успішності студентів ПДТУ. 85-90% дипломних робіт студенти захищають на «відмінно». 30-47% студентів одержують диплом з «відзнакою».

Міжнародні зв'язки
Кафедрою «Соціологія і соціальна робота» підтримуються міжнародні зв'язки з університетами Росії і Польщі, які також проводять підготовку соціологів і соціальних працівників.
Проводиться щорічне стажування студентів-соціологів кафедри в Краківській гірничо-металургійній академії ім. Сташиця (Польща).

Конкурентоспроможність випускників
Спеціальність «Соціальна робота» була вперше відкрита в Маріуполі через гостру потребу регіону в кваліфікованих фахівцях соціальної роботи. За період роботи кафедри «Соціологія і соціальна робота» відбулися три випуски бакалаврів, два випуски фахівців і один випуск магістрів соціальної роботи.
Висока конкурентоспроможність випускників забезпечена відмінною теоретичною і практичною підготовками. Випускники кафедри працюють в соціальних службах Володарського, Першотравневого, Новоазовського та інших районів Донецької області, а також на провідних промислових підприємствах міста, де діють різноманітні соціальні служби, відділи корпоративної роботи.

Контактні телефони
Кафедра: (0629) 44-64-19
Методичний кабінет: (0629) 44-62-61
Завідувач кафедри: (0629) 44-64-21

Інші кафедри факультету:

  • Кафедра соціології та соціальної роботи
  • Кафедра філософских наук

[Головна] [Структура університету] [Інженерно-педагогічний факультет]
 
Друга вища освіта в Україні Аспірант Україні Правила вступу до ПДТУ
Приазовський державний технічний університет © 2002-2011 http://pstu.edu 
Зв'язок з адміністрацією сайту