This version of the page http://www.osvita.org.ua/news/58177.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-12. The original page over time could change.
Юрій Мірошниченко: Освітня реформа Д.Табачника не відповідає карті реформ В.Януковича // Освітній портал™
www.osvita.org.ua
Новини освіти та науки // Юрій Мірошниченко: Освітня реформа Д.Табачника не...
Головна
Новини освіти та науки
Освіта та наука в Україні
Освіта в світі
Наука в світі
Книжковий ринок
Курйози
Стрічка новин
Архів новин
Події освіти та науки
Статті з питань освіти
Довідник ВНЗ України
Дистанційна освіта
Навчальні курси
Освіта за кордоном
Бізнес-освіта, MBA
Абітурієнту
Студенту
Болонський процес
Зовнішнє тестування (ЗНО 2011)
Середня освіта. Підручники
Законодавство
Періодичні видання
Каталог освітніх сайтів
Реферати, курсові, дипломні
Профорієнтація молоді
Робота освітянам та молоді
Освітній форум
Зробити портал кращим!
Ефективна реклама

Опитування

На Вашу думку, залучення Церкви до навчального процесу:

перейти до теми

Теми для обговорення

Друга паралельна вища освіта

Чи стала вища освіта більш відкритою для "розумних"

Навчання в Німеччині - Освітній ярмарок 23-24.09.2011

Образование в Швейцарии. Семинар

Вища освіта після відрахування

Перейти в форум
[русcкий]
Юрій Мірошниченко: Освітня реформа Д.Табачника не відповідає карті реформ В.Януковича
Представник Президента України у Верховній Раді народний депутат Юрій Мірошниченко (Партія Регіонів) заявив, що законопроект "Про вищу освіту", розроблений у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України, не відповідає карті реформ Віктора Януковича. Документ не підвищує якість освіти, не сприяє співпраці ВНЗ з працедавцями і не вирішує завдання президентської програми економічних реформ. У Міносвіти висновки пана Мірошниченка вважають необгрунтованими.

Порівняльну таблицю законопроекту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України й карти реформ Президента України Віктора Януковича обнародувала в своєму блозі в LiveJournal народний депутат Леся Оробець ("Наша Україна-Народна самооборона"). Ініціатором порівняння двох документів виступив представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко (Партія Регіонів).

Мірошниченко відзначив, що експерти ПР виявили невідповідність законопроекту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України позиції Президента в питаннях реформування вищої освіти. За його словами, порівняльна таблиця двох документів була направлена в МОНмолодьспорт і адміністрації Президента. "Законопроект носить не дозвільний, а жорстко регулятивний характер, що збільшує залежність ВНЗ від міністерства і знижує зацікавленість працедавців у співпраці. Він не передбачає створення конкурентного середовища на ринку освітніх послуг, підвищення якості викладання і не направлений на здійснення реформи в галузі вищої освіти. Ухвалення законопроекту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України спричинить необхідність реорганізації та перереєстрації більше 373 діючих інститутів, технікумів і училищ різних форм власності, що збільшить витрати державного бюджету", - йдеться у порівняльній таблиці.

У парламентському комітеті з питань освіти і науки також констатують невідповідність законопроекту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України деклараціям Президента. "Віктор Янукович закликав забезпечити автономію ВНЗ, щоб вивести кращі наші університети в світові рейтинги. А проект закону, написаний Міносвіти, орієнтований на централізацію управління і тотальне підпорядкування ВНЗ, що нівелює і дискредитує президентські ініціативи", - відзначила глава підкомітету базової освіти Леся Оробець.

У МОНмолодьспорт поки що не порівнювали законопроект з картою президентських реформ. "На законотворчій роботі знається мінімум людей, але багато хто з них хоче відкоректувати наш законопроект, покритикувати його або просто попіаритися, - заявили в міністерстві. - Нам докоряють у відсутності автономії ВНЗ, але, якщо ВНЗ дозволять робити, що вони хочуть, це буде не автономія, а анархія".

Нагадаємо, у вересні 2010 року пан Мірошниченко зареєстрував у Раді законопроект "Про вищу освіту", що передубачав розширення фінансової автономії ВНЗ і спрощення процедури ліцензування навчальних закладів. Наприкінці травня документ був внесений на розгляд Верховної Ради, проте парламент направив його на доопрацювання.

09.06.2011 10:06  |  Освіта та наука в Україні  |  За матеріалами: КоммерсантЪ-Украина

Ви можете обговорити новину в форумі та надіслати власну для розміщення.

Для отримання новин поштою Ви маєте зареєструватись
та налаштувати параметри розсилки в персональному акаунті.

Завантаження новин META...

Всі права належать
Освітній портал™ 2003-2011рр.

Дизайн порталу: Стильная Студия