This version of the page http://www.osvita.org.ua/news/51666.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-12. The original page over time could change.
В.Хорошковський прокоментував конфлікт довкола листа ректора Католицького університету // Освітній портал™
www.osvita.org.ua
Новини освіти та науки // В.Хорошковський прокоментував конфлікт довкола...
Головна
Новини освіти та науки
Освіта та наука в Україні
Освіта в світі
Наука в світі
Книжковий ринок
Курйози
Стрічка новин
Архів новин
Події освіти та науки
Статті з питань освіти
Довідник ВНЗ України
Дистанційна освіта
Навчальні курси
Освіта за кордоном
Бізнес-освіта, MBA
Абітурієнту
Студенту
Болонський процес
Зовнішнє тестування (ЗНО 2011)
Середня освіта. Підручники
Законодавство
Періодичні видання
Каталог освітніх сайтів
Реферати, курсові, дипломні
Профорієнтація молоді
Робота освітянам та молоді
Освітній форум
Зробити портал кращим!
Ефективна реклама

Опитування

На Вашу думку, залучення Церкви до навчального процесу:

перейти до теми

Теми для обговорення

Друга паралельна вища освіта

Чи стала вища освіта більш відкритою для "розумних"

Навчання в Німеччині - Освітній ярмарок 23-24.09.2011

Образование в Швейцарии. Семинар

Вища освіта після відрахування

Перейти в форум
[русcкий]
В.Хорошковський прокоментував конфлікт довкола листа ректора Католицького університету
Глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" прокоментував конфлікт довкола листа ректора Українського католицького університету (УКУ) Бориса Гузяка, в якому той звинувачує СБУ в тиску на ВНЗ.

"Профілактика злочинів - святий обов'язок будь-якого правоохоронного органу. Тому, коли до нас надходить інформація про підбурювання до протизаконних дій, і вона має підтвердження, то єдине, що ми хочемо зробити і, до речі, завжди робитимемо, - спробувати захистити студентське середовище від втягування в ці процеси", - відзначив Хорошковський.

Відповідаючи на репліку журналіста про те, що зустріч співробітника СБУ з ректором сталася незадовго до візиту до Львова президента Віктора Януковича, глава СБУ відзначив, що ці події пов'язані лише "певною мірою": "Зустріч і візит збіглися за часом. Наша профілактична робота не пов'язана з приїздом вищих посадових осіб. Хоча, згоден, поява глави держави у Львові могла стати мотивом для деяких політичних сил".

Валерій Хорошковський також відкинув припущення про те, що таким чином СБУ намагається чинити політичний тиск на ВНЗ і студентів: "Вам не здається, що ця ситуація трохи роздута і нагадує певну технологію? Я з якнайглибшою пошаною ставлюся до професіоналів в будь-якій справі, в даному випадку до ректора університету, і я дійсно щиро готовий пояснити йому позицію служби. Але, підкреслюю, ніхто і ніщо не перешкодить СБУ виконувати свою роботу - це виключено. Ми використовуватимемо все, що входить в інструментарій СБУ і йде на користь державі. Від цього я відмовлятися не збираюся і прогинатися не буду - гарантую на сто відсотків. Я не був при розмові, не знаю, що говорилося і якими словами, хоча, як мені відомо, даний оперативник знайомий з паном Гузяком і зустрічався з ним не один раз. Чому саме зараз виник конфлікт, не знаю".

У відповідь на зустрічне питання журналіста про можливу мету такої "технології", глава СБУ заявив: "Зараз я бачу декілька технологічних ліній, які реалізуються противниками стабілізаційних процесів, що відбуваються в державі. Зокрема, лінія з умовною назвою "Обмеження свободи слова" і прив'язка СБУ до обмеження свободи особи. Це смердюча річ. Ще раз хочу підкреслити: ми будемо максимально толерантними і відкритими, але у нас є свої обов'язки, і ми виконуватимемо їх жорстко".

31.05.2010 15:59  |  Освіта та наука в Україні  |  За матеріалами: Коммерсант

Ви можете обговорити новину в форумі та надіслати власну для розміщення.

Для отримання новин поштою Ви маєте зареєструватись
та налаштувати параметри розсилки в персональному акаунті.

Завантаження новин META...

Всі права належать
Освітній портал™ 2003-2011рр.

Дизайн порталу: Стильная Студия