This version of the page http://www.nokiantyres.ua/vehicle-testing-ua (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-12. The original page over time could change.
Nokian Tyres: Випробування автомобілів
Друк
Розділ: Продукція / Інновації / Випробування автомобілів
« Назад
Випробування автомобілів
  • Ідеї, ручна робота та високі технології
  • Дослідження та розробки
  • Випробування в екстремальних умовах
  • Лабораторні випробування
  • Випробування автомобілів

Випробування автомобілів

 
Зносостійкість шин перевіряється у так званих „випробуваннях в автоколоні”: три автомобілі їдуть один за одним за встановленим маршрутом. Автомобілі їздять впродовж двох тижнів і проходять приблизно 15 000 кілометрів. На двох автомобілях поставлено шини, що випробовуються, а на третьому – еталонні шини, які використовуються як зразок для порівняння з результатами шин, що випробовуються. Завдання випробування - визначити, як швидко зношуються шини та те, чи зберігають вони свою рівну, правильну форму у процесі зносу. Польові випробування, що проводяться на автомобілях таксі на їхніх звичайних маршрутах у північних країнах, дають достовірну інформацію про знос шин на різних дорожніх покриттях та в різних ситуаціях. Фургони транспортних компаній їздять на шинах C, що дозволяє Nokian Tyres підтримувати зворотний зв’язок з водіями та дізнаватися, що вони думають про функціональність та властивості шин в нормальних умовах експлуатації.

Високошвидкісні шини також випробовуються за кордоном

Шини, призначені для дуже швидких і потужних автомобілів, мають їздити на високій швидкості. На випробному полігоні в Нокіа неможливо виконувати випробування елітних високошвидкісних шин UHP в достатньому обсязі та з необхідною ретельністю. Цього не дозволяє фінський клімат: коротке літо дає мало часу на тестування літніх шин. Тому ми маємо використовувати закордонні полігони. Щоб отримати повні, достовірні результати, ми перевіряємо зчеплення шин з мокрою дорогою, керованість шин, здатність протистояти  акваплануванню в таких містах, як Ідіада (Іспанія) та Папенбург (Німеччина). Взимку випробування літніх шин виконуються в Південній Африці.