This version of the page http://www.osvita.org.ua/highedu/?hes_id=877 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-11. The original page over time could change.
Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського // Освітній портал™
www.osvita.org.ua
Довідник ВНЗ України // Кременчуцький національний університет імені Михайла...
Головна
Новини освіти та науки
Події освіти та науки
Статті з питань освіти
Довідник ВНЗ України
Пошук навчального закладу
Дистанційна освіта
Навчальні курси
Освіта за кордоном
Бізнес-освіта, MBA
Абітурієнту
Студенту
Болонський процес
Зовнішнє тестування (ЗНО 2011)
Середня освіта. Підручники
Законодавство
Періодичні видання
Каталог освітніх сайтів
Реферати, курсові, дипломні
Профорієнтація молоді
Робота освітянам та молоді
Освітній форум
Зробити портал кращим!
Ефективна реклама

Опитування

На Вашу думку, залучення Церкви до навчального процесу:

перейти до теми

Форум вищої освіти

ВНЗ України - відгуки та рейтинг користувачів!

Вища освіта після відрахування

Чи стала вища освіта більш відкритою для "розумних"

Ребят допоможіть,скажіть з якими хворобами незараховують абі

НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКИЕ КОНФЕРЕНЦИИ

Перейти в форум
Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського
Загальна iнформацiя  |  Пiдготовче вiддiлення  |  Приймальна комiсiя
Факультети  |  Гуртожитки  |  Фотогалерея
Статуснаціональний
Типуніверситет
АкредитаціяIV
ЛіцензіяАВ №529676 від 18.08.2010 р.
ПідпорядкованістьМіністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Керівник ВНЗректор Загірняк Михайло Васильович, д.т.н., професор
Адреса39600, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Першотравнева, 20
Телефони(5366) 3-62-19; 3-20-02
Факс(5366) 3-60-00
Web-сайтwww.kdu.edu.ua
E-mailOffice@kdu.edu.ua
Військова кафедра-
Дата заснування1960 р.

Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського веде відлік своєї історії із серпня 1960 року, коли у місті було створено загально-технічний факультет Полтавського інженерно-будівельного інституту. 1972-го року факультет підпорядковують Харківському автодорожньому інституту. На той час він мав 854 студенти, навчальний процес яких забезпечували 24 викладачі, серед них було сім доцентів.

До 1974 року кількість студентів зросла у 2,5 рази, викладачів збільшилося втричі. Кременчуцький ЗТФ реорганізовують у Кременчуцьку філію Харківського державного політехнічного інституту. В роботі філії виділяються два періоди: підготовка спеціалістів без відриву від виробництва за вечірньою і заочною формами навчання (1974-1989) та відкриття денного відділення. (1989-1997).

21 серпня 1997 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову "Про створення Кременчуцького державного політехнічного інституту" на базі Кременчуцької філії Харківського державного політехнічного університету, Крюківського машинобудівного та Кременчуцького автомеханічного технікумів. Його першим ректором було обрано професора, члена-кореспондента Академії наук національного прогресу України, "Заслуженого працівника народної освіти України", почесного громадянина м. Кременчука Володимира Єлисейовича Маслова, який стояв у витоків створення інституту. Структуру інституту склали сім факультетів і 17 кафедр. Через три роки він був реорганізований у Кременчуцький державний політехнічний університет, а ще через рік акредитований як вищий навчальний заклад ІІІ – ІV рівнів акредитації, що стало визнанням високого рівня організації навчально-виховного процесу, якості підготовки спеціалістів, наукових досліджень. За цей час КДПУ забезпечив промислові підприємства міста і Придніпров'я високопрофесійними фахівцями, сформувавши технічну еліту регіону.

Університет з перших кроків отримує громадське визнання та заслужені державні нагороди. 2001 року КДПУ присуджено нагороду Європейського комітету громадських організацій –Золоту медаль за перемогу в номінації "Університет ХХІ століття". Цього ж року став лауреатом Міжнародного академічного рейтингу популярності та якості "Золота фортуна" у номінації "Якість третього тисячоліття" із врученням Диплому та Срібної стели. У січні 2002 року КДПУ став лауреатом рейтингу "Сто кращих підприємств України" в номінації "Освіта".

Відповідно до Закону України "Про вищу освіту" в листопаді 2002 року відбулися перші вибори нового ректора. Колектив більшістю голосів з–поміж кількох претендентів обрав на цю посаду Михайла Васильовича Загірняка – заслуженого діяча науки і техніки України, доктора технічних наук, професора, кавалера ордена "За заслуги" III ступеня, майстра спорту з альпінізму. Цією подією розпочалася сучасна історія КДПУ. За цей час КДПУ забезпечив промислові підприємства міста і Придніпров'я високопрофесійними фахівцями, сформувавши технічну еліту регіону. Стратегічним завданням, яке відразу після обрання поставив перед колективом М. В. Загірняк став вихід на особливі показники, які дозволили б претендувати на IV рівень вищого навчального закладу. Була розроблена програма акредитації - 2006, яка й визначила, що шлях до цього лежить перш за все через акредитацію за ІV рівнем спеціальностей випускних кафедр. Необхідно було ліцензувати і акредитувати магістерську підготовку не менше, ніж за 2/3 спеціальностей, що мали ІІІ рівень (спеціаліста), що було досить складним завданням.

21 квітня 2006 року відбулося засідання Державної акредитаційної комісії, яка розглянула всі представлені документи і експертні висновки і, враховуючи досягнутий рівень та високу динаміку розвитку, ухвалила рішення щодо надання Кременчуцькому державному політехнічному університету статусу вищого навчального закладу IV рівня акредитації. Це знаменна подія не тільки для Кременчуцького державного політехнічного університету, а й для всієї Полтавщини, адже університет набув нового, більш високого статусу, а це значить, що студенти відтепер мають можливість отримувати дипломи магістрів на замовлення держави з широкого спектру напрямів і спеціальностей. Такий успіх - заслуга не тільки колективу КДПУ, а й усього міста, бо свого часу створювався цей вищий навчальний заклад як за підтримки місцевої влади, так і підприємств Кременчука. 2007 року оргкомітет Міжнародної виставки "Сучасна освіта в Україні", очолюваний міністром науки і освіти України С. Ніколаєнком і президентом АПН України В. Кременем, удостоїв КДПУ почесного звання "Лідер сучасної освіти". Вочевидь, за роки самостійного існування КДПУ зробив дуже вагомий крок уперед, подвоївши, а то й потроївши інтенсивність процесу свого становлення.

В серпні 2009 року наш навчальний заклад став першим на Полтавщині класичним університетом. Раніше він мав статус профільного ВНЗ, тобто у його назві було визначення "політехнічний". Згідно з розпорядженням Кабміну (від 5 Серпня 2009 року № 919-р) він набуває статусу класичного університету.

В 2010 році указом Президента України №863/2010 від 21 серпня 2010 р. Кременчуцькому державному університету імені Михайла Остроградського надано статус національного.

Умови співпраці з ВНЗ - переглянути

Редакція порталу не несе відповідальності за точність розміщеної про ВНЗ інформації, але докладає максимум зусиль щоб підтримувати її в актуальному стані.

Увага! Зареєстровані користувачі можуть залишити власний відгук щодо цього ВНЗ в відповідній гілці форуму або надіслати виправлення якщо помітили неточність.

Всі права належать
Освітній портал™ 2003-2011рр.

Дизайн порталу: Стильная Студия