This version of the page http://www.arma-ic.com/vantazhi (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-11. The original page over time could change.
Вантажі / Відшкодування / Страхова компанія "АРМА"
Страхування
Транспорт
Майно
Вантажі
Медицина
Нещасний випадок
Подорожуючі
Відповідальність
Обов’язкове страхування

Вантажі

Перелік документів, що надаються Страховику для отримання
страхового відшкодування:

1. Письмове пояснення про пригоду з вказівкою дати і часу виникнення (виявлення) пригоди, місця пригоди, причини пригоди з докладним описом її настання, докладного опису пошкоджень, їх ступеню і об'єму.
2. Довідку з гідрометеорологічної служби про стихійне лихо (при необхідності).
3. Довідку від пожежної служби (при необхідності).
4. Довідку з ДАІ при дорожньо-транспортній події.
5. Документ, який підтверджує аварію чи катастрофу на залізничному чи повітряному транспорті ( при залізничному чи авіаційному перевезенні).
6. Акт про Морський протест, виписку із судового журналу (при морському перевезенні);
7. Довідку правоохоронних органів, яка підтверджує факт звернення в ці органи у випадку викрадення вантажу або інших пригод кримінального характеру під час періоду дії Договору страхування або рішення про порушення/припинення кримінальної справи.
8. Достовірні свідчення про час виходу транспортного засобу з пункту відправлення, а також про неприбуття його до місця призначення в строк, встановлений для визнання транспортного засобу зниклим безвісти (в випадку пропажі судна чи іншого транспортного засобу з вантажем безвісти *).
9. Аварійний сертифікат, який складається представниками Страховика, Страхувальника та перевізника.
10. Інші документи, які вказані в Договорі страхування.

У разі необхідності Страховик може робити запити про відомості, пов'язані із страховим випадком, у тому числі і про дані, що є комерційною таємницею, до правоохоронних органів, банків, та інших підприємств, установ і організацій, що володіють інформацією про обставини страхового випадку, а також може самостійно з'ясовувати причини та обставини страхового випадку. Страховик несе відповідальність за розголошення одержаних відомостей, за винятком випадків, передбачених законодавством України.

** Судно вважається зниклим безвісти, коли про нього не надійшло ніяких відомостей протягом трьох місяців, а якщо одержання відомостей могло бути затримано внаслідок воєнних дій - протягом шести місяців.
Вантаж, який перевозиться наземним транспортом, вважається втраченим, якщо він не був доставлений протягом тридцяти днів по закінченню запланованого терміну прибуття в пункт призначення, а при прямому змішаному сполученні (комбінованій перевозці) - по закінченню чотирьох місяців з дня прийняття вантажу до перевезення.

Перелік документів, що надаються Страховику для отримання страхового відшкодування можна скачати тут

© 2010-2011 Страхова Компанія "АРМА"