This version of the page http://www.osvita.org.ua/highedu/?hes_id=833 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-10. The original page over time could change.
Одеська національна академія харчових технологій // Освітній портал™
www.osvita.org.ua
Довідник ВНЗ України // Одеська національна академія харчових технологій
Головна
Новини освіти та науки
Події освіти та науки
Статті з питань освіти
Довідник ВНЗ України
Пошук навчального закладу
Дистанційна освіта
Навчальні курси
Освіта за кордоном
Бізнес-освіта, MBA
Абітурієнту
Студенту
Болонський процес
Зовнішнє тестування (ЗНО 2011)
Середня освіта. Підручники
Законодавство
Періодичні видання
Каталог освітніх сайтів
Реферати, курсові, дипломні
Профорієнтація молоді
Робота освітянам та молоді
Освітній форум
Зробити портал кращим!
Ефективна реклама

Опитування

На Вашу думку, залучення Церкви до навчального процесу:

перейти до теми

Форум вищої освіти

ВНЗ України - відгуки та рейтинг користувачів!

Вища освіта після відрахування

Чи стала вища освіта більш відкритою для "розумних"

Ребят допоможіть,скажіть з якими хворобами незараховують абі

НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКИЕ КОНФЕРЕНЦИИ

Перейти в форум
Одеська національна академія харчових технологій
Загальна iнформацiя  |  Пiдготовче вiддiлення  |  Приймальна комiсiя
Факультети  |  Гуртожитки  |  Фотогалерея
Статуснаціональний
Типакадемія
АкредитаціяIV
ЛіцензіяАВ № 498464 від 26.11.2009 р.
ПідпорядкованістьМіністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Керівник ВНЗректор Єгоров Богдан Вікторович, д.т.н., професор
Адреса65039, Одеська обл., м. Одеса, вул. Канатна, 112
Телефони(48) 712-41-40, 712-40-88, 712-40-29
Факс(48) 725-32-84
Web-сайтwww.onaft.edu.ua
E-mailpostmaster@osaft.odessa.ua
Військова кафедра-
Дата заснування20.10.1902 р.

Одеська національна академія харчових технологій (ОНАХТ) - один з найстаріших й найбільших ВНЗ України, заснований в 1902 році.

За 108 років свого існування академія підготувала понад 60 тисяч фахівців харчової та зернопереробної промисловості для України, Росії, Молдови, Грузії, Казахстану, Китаю, Монголії, Туркменії та інших країн ближнього і далекого зарубіжжя. В 1993 році, одним з перших у незалежній Україні, ВНЗ пройшов акредитацію по вищому IV рівню.

З 2005 року ОНАХТ представляє Україну в Європейській федерації харчової науки і технології, а в 2008 році виступила співзасновником Української Асоціації харчової науки і техніки - регіонального відділення Всесвітнього Союзу харчової науки і технології (IUFOST) і однойменної європейської федерації (EFFOST).

Академія є членом Асоціації Європейських Університетів (серед 31 українських ВНЗ), прийнята в Євразійську асоціацію університетів (у числі 24 українських ВНЗ), входить у мережу університетів Чорноморського басейну (BSUN). Всього наша академія є дійсним членом 7 міжнародних організацій.

Вже багато років Одеська національна академія харчових технологій є одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів країни. У рейтингу, складеному по оцінках роботодавців, ОНАХТ - у двадцятці кращих ВНЗ України, а в університетському рейтингу ЮНЕСКО "Топ-200 Україна" - серед тридцяти кращих і на почесному другому місці серед 15 технологічних вищих навчальних закладів України.

Вже два роки ОНАХТ є офіційно визнаним українським ВНЗ номер один у сфері харчових технологій. В 2009 році Міністерство аграрної політики України визначило академію провідним профільним вищим навчальним закладом країни з підготовки фахівців для харчової та зернопереробної промисловості. Крім цього, ОНАХТ отримала статус провідного наукового центра України по дослідженню проблем зберігання і переробки зерна, а також створенню нових продуктів функціонального і оздоровчого харчування.

Від школяра - до докторантури

У цей час на 7 факультетах Одеської національної академії харчових технологій навчаються понад 10 тисяч студентів по 21 спеціальності харчового і економічного профілю (див. сайт ОНАХТ). За рівнем кваліфікації педагогічних і наукових кадрів академія займає одне з перших місць у південному регіоні України: в ОНАХТ - 520 викладачів, з них: 286 - кандидати наук, 60 - доктори наук, 26 учених - академіки і члени-кореспонденти Національної академії аграрних наук України і галузевих академій наук.

(Ви можете докладніше ознайомитися з життям одного з факультетів ОНАХТ - факультету Економіки і бізнесу на його сайті).

До складу ВНЗ входить Одеський технічний коледж і Одеський механіко-технологічний технікум. В ОНАХТ успішно працює навчально-науковий центр довузівської підготовки, відкриті школи комп'ютерних технологій і іноземних мов, навчально-консультаційний центр "Школа малого і середнього бізнесу", готовить кадри вищої кваліфікації відділ аспірантури і докторантури.

Таким чином, в ОНАХТ повністю впроваджений східчастий принцип вищої освіти: від школяра і молодшого спеціаліста до бакалавра, спеціаліста, магістра, кандидата і доктора наук.

Втілений академією на практиці й інший найважливіший принцип вищої школи -"освіта протягом всього життя": створений і успішно функціонує інститут післядипломної освіти і підвищення кваліфікації спеціалістів харчової та зернопереробної промисловості.

   

На належній висоті і матеріально-технічна база ОНАХТ: шість навчальних корпусів із сучасними лабораторіями, чотири гуртожитки, бібліотека із трьома читальними залами і більш ніж півмільйоном книг, сучасний комп'ютерний центр, спортивний комплекс із плавальним басейном, спортивно-оздоровчий табір "Дружба" на узбережжі Чорного моря, санаторій-профілакторій на 50 місць.

Наука - до майбутнього шлях!

Не можна не відзначити і внесок ОНАХТ у розвиток української та світової науки. В останні роки у зв'язку із приєднанням України до Болонського процесу наукова і науково-технічна діяльність академії будується з урахуванням "болонських" стандартів.

"Оплотом" науки в академії є Науково-дослідний інститут зерна і харчових продуктів і багаточисленні науково-дослідні лабораторії. При цьому і науковий потенціал, і широта охоплення академією наукових і освітніх дисциплін постійно розширюються, регулярно відкриваються нові кафедри.

Так, за останні роки в ОНАХТ створені кафедри технології питної води, технології ресторанного і оздоровчого харчування, ресторанно-готельної справи і туризму, маркетингу і логістики, удосконалена підготовка фахівців у галузі технології виробництва комбікормів. Одним словом, Одеська академія підготовку фахівців здійснює з максимальним урахуванням вимог Євросоюзу, норм СОТ і напрямків розвитку підприємств харчової промисловості.

Про високий науково-освітній потенціал Одеської національної академії харчових технологій свідчать і щорічні перемоги на спеціалізованих виставках (зокрема, виставках "Hi-tech"), і показники підготовки наукових кадрів. Тільки за один минулий рік ученими академії захищено 3 докторських і 18 кандидатських дисертацій. А ефективність роботи аспірантури перевищила 52%.

Працевлаштування - не проблема!

Що ж стосується основного завдання будь-якого ВНЗ - підготовки висококваліфікованих фахівців, затребуваних на ринку праці, то з її виконанням Одеська національна академія харчових технологій справляється блискуче - в академії сьогодні не існує проблеми проходження виробничої практики або працевлаштування випускників. Більше того, попит на молодих фахівців перевищує пропозицію: число пропонованих робочих місць становить 115% від числа випускників. Це пояснюється специфікою галузі: українські підприємства харчової та переробної промисловості в останні роки активно розвиваються. Навіть в умовах кризи вони щорічно нарощують обсяги виробництва на 3,5-5,0%. Відповідно, росте потреба у кваліфікованих кадрах.

Академія ж, зі своєї сторони, докладає максимум зусиль для того, щоб студенти і випускники не виявилися "у тіні" уваги потенційних роботодавців, так в ОНАХТ створений Центр організації практичної підготовки і сприяння працевлаштуванню, на базі виробничих підприємств відкрито 15 філій кафедр. Крім цього в кооперації із провідними профільними НДІ і підприємствами харчовий промисловості академією організовано сім навчально-науково-виробничих комплексів. Завдяки цьому всім випускникам академії, які навчалися по державному замовленню, надається можливість одержати перше робоче місце. А більшість студентів працевлаштовується на підприємствах, де проходила їхня переддипломна практика.

Наочним доказом ефективності політики Одеської академії з працевлаштування є "Ярмарки вакансій", що в академії проводяться двічі на рік і завжди проходять із аншлагом, як з боку студентів, так і з боку роботодавців. Наприклад, в останньому ярмарку вакансій взяли участь більше 500 студентів старших курсів і понад 70 найбільших фірм підприємств харчової та переробної промисловості України, такі як "Вітмарк-Україна" "НІБУЛОН", "Одеський коровай", ВАТ "Мироновський хлібопродукт". Причому перелік підприємств постійно розширюється. Так, у роботі останнього ярмарку вперше взяли участь такі відомі транснаціональні корпорації, як "Danon", "Prezident", "Simens", "Tobaco", "Microsoft". Так що, курс, обраний ОНАХТ, - правильний.

Втім, головна мета Одеської національної академії харчових технологій - куди ширше.

"Ми не повинні забувати про те, що ВНЗ і вища школа в цілому не тільки дають знання. Вони повинні "запалювати" людей, виховувати в них прагнення по-іншому сприймати навколишній світ, - підкреслює ректор ОНАХТ Богдан Єгоров. - Адже вища освіта - це не тільки професія. Це інший спосіб мислення. Це екологічна і технічна культура, мистецтво і взагалі інший світогляд. Без сполучення всіх цих різновидів культур людина щаслива не буде".

В ОНАХТ про це не забувають. Тому тут багато щасливих людей.
Приєднуйтесь Ви до їх числа! Вступайте до ОНАХТ!

Наша адреса: 65039, м. Одеса, вул. Канатна, 112, ОНАХТ

Телефони:
приймальня ректора - (48) 725-32-84, 712-41-40;
підготовчі курси - (48) 712-40-29, 712-40-67, 714-89-18;
приймальна комісія - (48) 718-97-09, 722-80-99, 712-40-88.

Статтю розміщено на правах реклами

Умови співпраці з ВНЗ - переглянути

Редакція порталу не несе відповідальності за точність розміщеної про ВНЗ інформації, але докладає максимум зусиль щоб підтримувати її в актуальному стані.

Увага! Зареєстровані користувачі можуть залишити власний відгук щодо цього ВНЗ в відповідній гілці форуму або надіслати виправлення якщо помітили неточність.

Всі права належать
Освітній портал™ 2003-2011рр.

Дизайн порталу: Стильная Студия