This version of the page http://www.osvita.org.ua/articles/563.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-10. The original page over time could change.
Студентські дисконтні картки в Україні // Статті з питань освіти // Освітній портал™
www.osvita.org.ua
Статті з питань освіти // Студентські дисконтні картки в Україні
Головна
Новини освіти та науки
Події освіти та науки
Статті з питань освіти
Архів статей
Довідник ВНЗ України
Дистанційна освіта
Навчальні курси
Освіта за кордоном
Бізнес-освіта, MBA
Абітурієнту
Студенту
Болонський процес
Зовнішнє тестування (ЗНО 2011)
Середня освіта. Підручники
Законодавство
Періодичні видання
Каталог освітніх сайтів
Реферати, курсові, дипломні
Профорієнтація молоді
Робота освітянам та молоді
Освітній форум
Зробити портал кращим!
Ефективна реклама

Опитування

На Вашу думку, залучення Церкви до навчального процесу:

перейти до теми

Теми для обговорення

Чи стала вища освіта більш відкритою для "розумних"

Навчання в Німеччині - Освітній ярмарок 23-24.09.2011

Образование в Швейцарии. Семинар

Вища освіта після відрахування

Конкурс есе на тему жіночого лідерства "ДеФіЛе по життю

Перейти в форум
Студентські дисконтні картки в Україні
Студентські дисконтні картки наразі широко поширені серед європейського студенства. Серед української молоді вони ще лишаються "малодослідженим" явищем, тому і не отримали такої популярності. Здебільшого наші студенти мають розпливчасте уявлення про них, тому і не поспішають їх придбати.

Як правило, студентські дисконтні картки дають своїм власникам змогу отримати знижки в кінотеатрах, музеях, магазинах одягу, спортзалах, барах, нічних клубах та багатьох інших місцях. Окремі з них діють при покупці авіаквитків, при розміщенні в готелях. Розмір знижки може становити від 2 до 50% від вартості послуги/товару. Компанії, які є партнерами мережі, де діють студентські картки, як правило на вході або на касовому апараті наклеюють спеціальні наліпки, які сповіщують, що тут можна скористатися студентською карткою. Детально про мережу партнерів картки можна довідатись на її сайті. Придбати студентську картку дуже просто. Замовити її можна або в офісі представника організації, поштою або безпосередньо з її сайту он-лайн. Але у будь-якому разі необхідно буде надати копії документу, що посвідчує особу, студентський/учнівський/аспірантський, фотографію і сплатити певну суму. Останнє, власне кажучи, становить собою вартість картки, розмір якої в Україні коливається від 55 до 80 грн.

Слід відзначити, що в Україні скористатися студентською карткою можна далеко не у всіх містах, а мережа партнерів, які її підтримують, у порівнянні з Європою, - слаборозвинена. Дуже часто партнерами студентського дисконту виступають компанії, які надають доволі "специфічні" або дороговартісні послуги/товари, які і зі знижкою, не по зубах средньостатистичному студенту. Наприклад, дайвінг-центри, магазини брендового одягу, суші-бари та ін. На жаль, до мережі дисконту студентських карток не входять найбільші мережі супермаркетів України. Як правило знижки на товари становлять 2-10%, на розваги - 10-25% (вкрай рідко 50%), на спортивні секції - 5-10%, на послуги туроператорів - 2-8%, на навчальні курси - 2-6% (одиничні пропозиції на 10%), на харчування - 5-10%. Слід пам’ятати, що у переважній більшості, дисконт студентської картки не діє на послуги/товари, на які поширюється акція.

Вигідним надбанням картка може стати для кіноманів, адже вартість квитка на кіносенанс може бути нижчою на 25-50%. Але слід зважити на те, що далеко не у всіх українських кінотетрах діють студентські картки, в окремих кінотеатрах знижки надаються за певних умов (наприклад з п’ятого дня прокату, на денні сеанси, в робочі дні тижня і т.п.). Також корисною картка може стати для постійних відвідувачів ковзанок, адже, як правило, там діє знижка не менше 10% (звісно, якщо ковзанка є партнером мережі дисконту студентської картки).

В Україні наразі практикується використання кількох студентських карток. Одні діють лише в межах України, інші - як на території України, так і Європи. Для українського студента останній варіант цікавий тим, що під час закордонної подорожі, він може користуватися всіма пільгами, які передбачені тією країною для своїх студентів. Тобто, за кордоном він може вільно скористуватися правом на студентські пільги під час відвідування театрів, музеїв, здійснюючи поїздки громадським транспортом та ін. У такому разі відвідування музеїв у більшості буде безкоштовним. На щастя, пройшли ті часи, коли поїздка за кордон в нашій уяві прирівнювалася до польоту на Місяць!

Тож давайте з’ясуємо, які саме студентські картки можна придбати в Україні і що вони можуть запропонувати своєму власнику?

Українська студентська картка

Українська студентська картка (УСК) — це індивідуальна пластикова картка, яка дає можливість своєму власнику отримувати знижки на товар чи послуги компаній, які є партнерами дисконтної мережі УСК.

Картка дійсна виключно на території України. Хоч УСК створювалася як загальнонаціональний проект, проте фактично вона діє лише у найбільших містах України - Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Луцьку, Львові, Миколаєві, Мукачево, Сімферополі, Тернополі, Ужгороді, Харкові, Чернігові. Максимальний термін дії картки - 5 років і нею можна користуватися лише під час навчання у ВНЗ. Тобто, якщо власник картки студент І курсу - термін її дії 5 років, якщо студент V курсу - 1 рік. УКС можна користуватися виключно її власнику, тому партнери УКС можуть відмовити у наданні знижки, якщо її буде представлено іншою особою.

Більш детально про картку на сайті www.student-card.com.ua.

Студентська картка EURO<26Student

Студентська картка EURO<26Student діє у 41 країні Європи, в США, Канаді й Бразилії. Вона є одночасно посвідченням учня/студента/аспіранта і має найбільшу в Європі дисконтну мережу - до 200.000 знижок, у т.ч. 20.000 знижок у США та понад 1800 знижок в Україні. Більш популярна вона у країнах Європи.

EURO<26Student надає можливість своєму власнику придбати авіаквиток за спеціальним "молодіжним" тарифом зі знижкою до 50%, отримати знижку на проживання у хостелах (в Європі вона сягає до 25%, в Україні - до 10%), отримати страховку на 30 тис. EURO та ряд інших послуг. Правда послуга страхування оформлюється додатково і коштує 6,5 EURO для поїздки на гірськолижний курорт і 5 EURO на інші закородонні вояжі. Хоча у випадку поїздки на закордонний гірськолижний курорт, вона того варта!

Картка дійсна протягом одного року з дня отримання й оновлюється за бажанням власника щороку доти, поки власнику не виповнеться 30 років. До європейської молодіжної картки EURO<26 входить картка EURO<26CLASSIC, розрахована на осіб віком до 30 років. Для неї залишається дійсними більшість знижок EURO<26Student.

Існує послуга відкриття єдиної платіжно-дисконтні картки - EURO<26 Visa Electron. Вона є міжнародною платіжною картою, що поєднує в собі весь спектр можливостей, характерних для карти Visa Electron і також є дисконом відповідно до EURO<26Student. Аналогічно до студентської картки, EURO<26 Visa Electron може бути оформлена строком на один рік. По закінченню терміну, за умови недосягнення її власником 30-річного віку, картка може бути переоформлена.

Більш детально про картку на сайті www.euro26.org.ua.

Студентська картка ISIC

ISIC - картка, яка одночасно є міжнародним студентським квитком і картою знижок. Діє вона у 120 країнах світу. Найбільш популярна в країнах Америки.

Студентська картка ISIC надає знижки на авіаперелети, міжнародні телефонні тарифи, автоматично відкриває електронну поштову скриньку “прізвище власника картки@ISICmail.com”. Слід пам’ятати, що придбати авіаквиток зі знижкою можна лише у спеціальних студентських офісах, представництва яких діє по всьому світу (детально їх мережа розписана на авіквитку). Спецтариф на авіаквитки поширюється також на дружину/чоловіка власника картки і дітей, які подорожують з ним.

Право на володіння студентської картки ISIC мають учні віком від 12 років, студенти й аспіранти денної форми навчання.

До системи міжнародних карток ISIC входять також картки IYTC і ITIC.

IYTC - міжнародне посвідчення для молодих людей у віці до 26 років. Вона призначена для тих, хто хоче користуватися знижками і пільгами ISIC, але вже не є учнем. Власнику картки IYTC доступна більшість знижок, якими володіють власники карт ISIC, але тоді знижки по IYTC можуть не збігатися зі знижками по ISIC. Діє у 90 країнах світу.

ITIC - єдине міжнародне посвідчення, яке підтверджує статус викладача в усьому світі.
З картою ITIC доступна більшість пільг і знижок, які отримують власники карт ISIC в усьому світі, але також іноді знижки по ній можуть не збігатися із знижками по ISIC. Діє у 50 країнах світу. Право на картку ІТІС має вчитель, викладач ВНЗ або іншого освітнього закладу, тренер або інструктор.

Більш детально про картку на сайті www.isic.org.ua.
2010-11-19  |  Автор: Ярослава Коваленко

Віповідальність за зміст публікації несуть їх автори, думка редакції сайту "Освітній портал" може не співпадати з думкою авторів публікації.

Увага! Ви можете обговорити матеріали цього розділу в форумі
або запропонувати власний матеріал для розміщення на сайті.

Для отримання статей поштою Ви маєте зареєструватись
та налаштувати параметри розсилки в персональному акаунті.

Всі права належать
Освітній портал™ 2003-2011рр.

Дизайн порталу: Стильная Студия