This version of the page http://www.osvita.org.ua/articles/562.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-10. The original page over time could change.
Крізь тернії до закордонного навчання // Статті з питань освіти // Освітній портал™
www.osvita.org.ua
Статті з питань освіти // Крізь тернії до закордонного навчання
Головна
Новини освіти та науки
Події освіти та науки
Статті з питань освіти
Архів статей
Довідник ВНЗ України
Дистанційна освіта
Навчальні курси
Освіта за кордоном
Бізнес-освіта, MBA
Абітурієнту
Студенту
Болонський процес
Зовнішнє тестування (ЗНО 2011)
Середня освіта. Підручники
Законодавство
Періодичні видання
Каталог освітніх сайтів
Реферати, курсові, дипломні
Профорієнтація молоді
Робота освітянам та молоді
Освітній форум
Зробити портал кращим!
Ефективна реклама

Опитування

На Вашу думку, залучення Церкви до навчального процесу:

перейти до теми

Теми для обговорення

Чи стала вища освіта більш відкритою для "розумних"

Навчання в Німеччині - Освітній ярмарок 23-24.09.2011

Образование в Швейцарии. Семинар

Вища освіта після відрахування

Конкурс есе на тему жіночого лідерства "ДеФіЛе по життю

Перейти в форум
Крізь тернії до закордонного навчання
За останні кілька років для українських студентів почало відкриватись все більше можливостей не лише в Європі, а й на інших континентах. Нове покоління знає – за кордон можна виїжджати не мігрантами без прав та обов’язків, а просто отримуючи закордонні дипломи. Тим більше, що навіть в Україні вони часто цінуються більше за вітчизняні.

Однією з головних мрій кожного цілеспрямованого студента є навчання в Британії або Америці. Щоправда, виливається воно в копієчку і часто вступні іспити бувають надто важкими навіть для вчорашніх студентів найпрестижніших ВНЗ України. Хоча у більшості країн оцінюється не стільки атестат, як знання мови, котрою ведеться освіта.

У Франції, наприклад, освіта для закордонних студентів безкоштовна, але необхідна довідка, згідно з котрою студент отримуватиме від своїх батьків приблизно 700 євро на місяць. Задля того, щоб отримати повну вищу освіту, потрібно закінчити хоча б перший курс українського університету за тим напрямом, на котрий подаються документи до французького ВНЗ. Для ступу у французьку магістратуру потребується український диплом бакалавра, але тут вже звертають увагу на зароблені студентом бали впродовж усіх чотирьох років. Окрім того, найголовнішим як для повної вищої освіти, так і для отримання ступеня бакалавра є диплом про знання французької мови DALF, що свідчить про знання мови на рівні рідної.

Саме тому як для вивчення мови, адаптації в умовах, а іноді й для прямого зарахування у коледж чи ВНЗ існують програми так званих літніх шкіл. Як правило, літня школа створюється на базі певного університету і приймає закордонних студентів чи школярів протягом 3-4 тижнів. За цей час учні мають можливість вивчити мову країни, її традиції та отримують необхідний базис для вступу. Разом з тим, програма включає в себе і культурне дозвілля.

До речі, літня школа стала популярним заходом не лише у Франції – престижною вважається літня школа Oxford у Британії. Щоправда, тут лише обов’язковим тестом з англійської мови TOEFL не обійтись – іспити у британські ВНЗ вважаються одними з найважчих у світі. Тому студенти часто обирають International University, особливість котрого полягає у тому, що при достатньому рівні знання мови, вступні іспити можуть скасовуватись. До того ж, капуси університету розкидані по всій Європі – Лондон, Мадрид, Париж, Хайдельберг (Німеччина). А один з кампусів знаходиться у Сполучених Штатах Америки, у мальовничому штаті Флорида.

Також популярною стає бізнес-освіта в Англії. Вона відрізняється від інших програм своєю оперативністю – сертифікат про проходження курсу тут можна отримати за 12 тижнів, так званий "вищий сертифікат" – за 24, а диплом – за 36 тижнів. У рамках програми розроблено і спеціалізовані курси англійської мови – менеджмент, фінанси, бізнес, маркетинг та навіть IT.

Але, звичайно, найбажанішою метою залишається навчання у США – окрім дійсно високого рівня знань, це ще і можливість підкорити собі американську мрію. Щоправда, найнижча ціна за рік навчання в американському ВНЗ – 15000 доларів, а заявки іноземних студентів на безкоштовну освіту розглядаються лише у виключних випадках.

І тим часом, як українське Міністерство освіти не створює власних організацій, що допомагали б студентам у пошуку, виборі і влаштуванні в іноземні ВНЗ, в Україні успішно працюють приватні компанії, що допомагають на шляху у Європу, Канаду, Америку чи навіть Австралію.
2010-11-19  |  Автор:  |  http://h.ua

Віповідальність за зміст публікації несуть їх автори, думка редакції сайту "Освітній портал" може не співпадати з думкою авторів публікації.

Увага! Ви можете обговорити матеріали цього розділу в форумі
або запропонувати власний матеріал для розміщення на сайті.

Для отримання статей поштою Ви маєте зареєструватись
та налаштувати параметри розсилки в персональному акаунті.

Всі права належать
Освітній портал™ 2003-2011рр.

Дизайн порталу: Стильная Студия