This version of the page http://www.zbank.com.ua/index.php?id=181 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-26. The original page over time could change.
Златобанк - ваш персональний банк

Міжнародна діяльність


Документарні операції – це перевірена і зручна форма розрахунків, що дає змогу мінімізувати ризики як експортера, так і імпортера за зовнішньоекономічним контрактом, а також зменшити втрати, що залежать від контрагента за договором політичної й економічної ситуації в країні. Тому, здійснюючи міжнародні комерційні операції, необхідно використовувати надійні інструменти забезпечення платежів.
 
АТ "ЗЛАТОБАНК" пропонує своїм клієнтам послуги з проведення операцій з використанням:

  • документарних акредитивів;
  • документарного інкасо;
  • гарантій.

Документарний акредитив – це зобов'язання банку виплатити продавцю товарів чи послуг коштом свого клієнта (покупця) певну суму в погодженій валюті, якщо продавець надасть у встановлений термін документи, що передбачені в акредитиві.

Документарні акредитиви застосовуються майже в усіх країнах світу, забезпечуючи при цьому найвищу правову надійність завдяки тому, що вони регулюються уніфікованими міжнародними правилами, а не внутрішнім законодавством.

Документарне інкасо – одержання через банк належної суми за контрактом проти передачі відповідних документів.

Банківська гарантія
Найважливішим інструментом виконання договірних зобов'язань у міжнародних комерційних операціях є банківська гарантія, що є юридично незалежним доповненням до договорів про купівлю-продаж чи про надання послуг. Надавши її, банк зобов'язується виплатити певну суму, якщо його клієнт не виконає своїх договірних зобов'язань.