Авторизация
[Вход]  |  [Регистрация]
Помощь по сайту
ПОИСК
Пользовательского поиска
ВАШЕ МНЕНИЕ
Какой из разделов сайта заинтересовал Вас больше остальных?
О НАС
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ
РАСПИСАНИЕ
ПРЕСС-ЦЕНТР
КАДРЫ
ДОКУМЕНТЫ
ПОГОДА
СЧЕТЧИКИ
Головач -=ЮЖД=-

Станція Головач

Як відомо з історичних даних, у 1868 році Російське акціонерне товариство розпочало прокладати залізницю у напрямку Харків – Кременчук.   Отже, через два роки, у 1870-му, за 12 кілометрів від Полтави була збудована станція Головач.

На будівництво залізниці і станції з різних куточків країни з’їхались зубожілі селяни. Вручну насипалось земляне полотно, прокладались рейки, споруджувались сторожові будиночки і станційне приміщення. Офіційно рух на дільниці Полтава – Кременчук розпочався 1 серпня 1870 року, що стало значною подією у житті аграрної Полтавщини.

Назва станції Головач походить від найближчого однойменного села. Цей населений пункт розташувався на березі притоки Ворскли річці Головач, що тече територією Полтавського району.  Село Головач підпорядковується Заворсклянській сільській раді Полтавського району Полтавської області. Село Заворскло засноване у XVIII столітті, знаходиться за 3 кілометри від станції, є центром сільської ради, якій підпорядковані, крім села Головач, населені пункти Ватажкове, Лукищина, Минівка, Портнівка. Водночас старожили села підказують, що не вдалося простежити історію походження назви села Головач. Є версія, що, можливо, його заснували вихідці з Білорусі, адже тут широко розповсюджене таке призвіще. А ще подейкують,  що тут жив пан на прізвище Головач, який займався торгівлею худоби.

У всякому випадку, можна переконливо свідчити, що історія станції Головач тісно пов’язана з людьми. Тим паче з тими, які присвятили своє життя залізниці, тривалий час працювали на станції. Як, наприклад, Григорій Григорович Котляр, вже пенсіонер, який до 1985 року очолював колектив станції Головач. Він розповів, що сімейна династія Котлярів почала працювати на залізничній станції ще з перших днів її заснування. Тобто у 1870 році тут оселився із своєю сім’єю його прадід – колійний обхідник Петро Андрійович Котляр...

Сьогодні станція Головач є проміжною станцію V класу, що розташована у мальовничій місцевості поблизу Полтави. За добу тут курсує 30 пар транзитних пасажирських та вантажних потягів. Зупиняються лише дизельпоїзди приміського сполучення. Тож основні доходи станції надходять від реалізації проїзних квитків. За підсумками роботи за 11 місяців 2008 року виручка від продажу квитків на потяги приміського сполучення становила 9783 гривні.

Обслуговує станцію невеличкий колектив – всього п’ять чоловік. Найбільш обізнаною, з багатим життєвим та професійним досвідом є начальник станції Катерина Іванівна Владімірова. Народилася і виросла вона на Полтавщині, а у 1979 році прийшла трудитися на залізничну станцію. У 1988-му, рівно двадцять років тому, очолила її працьовитий колектив. Катерина Іванівна – єдина в родині залізничниця. Лише у серпні 2008 року до неї на станцію прийшла працювати черговою невістка Інна Станіславівна, яка нині є ще й студенткою Харківського технікуму залізничного транспорту. Самовіддано і завжди відповідально також трудяться її колеги – чергові по станції Галина Іванівна Теличко, Євгенія Володимирівна Явтушенко, Лідія Іванівна Матвєєва.  Не менш успішно справляються із своїми професійними обов’язками і їхні надійні помічники, працівники суміжних структурних підрозділів залізниці. Безперебійну роботу пристроїв сигналізації та зв’язку забезпечують електромеханіки Іван Ілліч Лакодименко та Микола Васильович Мороз. Колійне господарство обслуговують шляховий майстер ПЧ-11 Геннадій Анатолійович Семиделко і бригадир Петро Григорович Теличко. Дружний, переважно молодий колектив станції розмістився у затишному приміщенні посту ЕЦ. Тут всі єдиною командою ретельно стежать за порядком і чистотою,  влітку на подвір’ї станції упорядковують чудові квіткові клумби, а до новорічних свят прикрашають робочі кабінети і ялинку. І ще за традицією станційні працівники справляють разом свята, поздоровляють колег з днем народження, що, безумовно, згуртовує колектив, надихає на продуктивну працю.

Тож, як і на всіх інших, на станції Головач працюють чітко і злагоджено. Тут кожен любить свою станцію і докладає максимум зусиль, аби виконати всі поставлені перед колективом завдання.

Світлана Дубовик

ССЫЛКИ















Copyright by IVC PZ
Contact to Webmaster