подмосковный заповідник - офіційний сайт : Росомаха
Головна [/] Адреса Карта сайту Контакти Адреса: Московська обл., Можайск г., Карасева вул., 4 Телефон: +7 (498) 968 59 32 Факс: +7 (498) 678 14 21 Викопні залишки Зв'язане переважно із широколиственными лісами маньчжурського типу. При достатку корму живе досить оседло. У голодні роки вживає кочівлі, піднімається високо в гори. Багато звірів кочують по виходу з барлогу. Харчується майже винятково жолудями, горіхами, плодами, ягодами, цибулинами, зеленими частинами рослин і т.п. Улітку в невеликій кількості... Хижі Загін поєднує досить різноманітних по будові тіла й способу життя ссавців. Розміри й зовнішній вигляд змінюються в дуже більших межах від пещення до ведмедя. Кінцівки... Сімейства єнотові Сімейство поєднує різноманітних по зовнішньому вигляді ссавців дрібного й середнього розміру. Всі види живуть у лісах, багато хто пристосовані до лазіння по деревах, маючи довгі, чіпкі пальці, а деякі хватальним хвостом. Лабети 5-палые, стопоходящие або полустопоходящие. Пазурі неутяжні або напівутяжні. Крило-Клиноподібний канал звичайно відсутній.... Види ссавців Полосатики Характеристика полосатиков Череп сельдяного киту Поширення китів Горбатий Кит Загін СAMWIVOJRA Alopex песець Лисиці Кавказька лисиця Переписувач Червоний вовк Визначення видів ведмедів Тварини семейста Пещення й тхори Алтайський соболь Кавказька лісова куниця Росомаха Борсук Выдры Калан Смугасті Гієни Особливі дані про рід Харчується переважно дрібними гризунами, почасти птахами, яйцями, гадами, рибою, улітку комахами. При недоліку гризунів користується залишками видобутку більших хижаків, їсть падло, покидьків, ягоди ялівця, чорниці, брусниці. У випадку надлишку їжі влаштовує невеликі запаси. Склад їжі... каталог мобильных телефонов nokia в украине можно играть в игры для девочек у нас дизайн сайтов Котяча група Високо спеціалізована група хижаків, пристосована до добування тварин головним чином шляхом скрадання або із засідки, рідше шляхом переслідування. Розміри від досить дрібних до дуже великих. Тіло струнке, гнучке, більш-менш витягнуте. Шия вкорочена. Голова округла, з короткою мордою.... Сімейства куньи Сімейство включає досить різноманітних по будові тіла, способу життя й розмірам звірів, у тому числі самих дрібних хижаків пещення. У більшості випадків тіло подовжене, на коротких, стопоходящих або полустопоходящих, п'ятипалих, з неутяжними пазурами ногах. У напівводних і... Росомаха Досить великі звірі. Довжина тіла 76 86 див, хвоста близько 18 див, висота в плечах 35 45 див, вага 11 16 кг, у рідких випадках більше 20 і до 32 кг. Тіло масивне, приосадкувате, на коротких, щільних, полустопоходящих кінцівках із сильними, напівутяжними пазурами. Морда трохи витягнута. Вуха короткі, округлі. Хвіст короткий, кошлатий. Волосяний покрив густий, довгий, із грубою остю. Переважне фарбування темна, коричнювато-бура, у деяких особин рудувато-бура. Широка пляма уздовж спини ("сідло", або "чепрак"), шия, груди, черевна сторона, кінцева частина хвоста, кінцівки темніше іншого хутра. Від підстави хвоста уздовж боків тіла тягнеться більш-менш широка рудувата або жовтувата смуга (так звана "шлея"). Кінці лабетів майже чорні. Череп масивний, великий. Кондилобазальная довжина його в самців 144 152 мм, у самок 134 136 мм; скуловая ширина в самців 95 107 мм, у самок 89 90 мм. Верхній профіль черепа значно піднятий в області чола, звідки круто спадає до носового отвору. Лицьовий відділ укорочений і широкий. Скуловые дуги досить масивні, у задньому відділі широко розставлені. Стреловидный гребінь сильно розвинений і утворить виступ, що нависає над потиличним відділом. Сосцевидные відростки добре розвинені, мають вигляд масивних виступів, спрямованих уперед і долілиць. Бічні потиличні відростки сильно розвинені. Поздовжній діаметр верхнього хижацького зуба майже в 4 рази більше такого першого заднекоренного. Головний зубець верхнього хижацького зуба дуже великий, з різко вираженими бічними гранями. Верхній заднекоренной типового "куньего" будови. Нижній хижацький зуб із двома масивними вершинами. Залишки простежуються в Західній Європі до нижнього плейстоцена, у СРСР до палеоліту (у тому числі в Криму й на Кавказі). Поширена в тайзі, почасти лісотундрі й тундрі Євразії й Північної Америки, включаючи Скандинавський п-ов, Фінляндію, північ СРСР, Монголію, Північно-Східний Китай. У цей час південна границя ареалу проходить приблизно по північній частині Ленінградської області, північним і північно-східним районам Вологодської області, через Кірова, Перм, північніше Свердловська. Одиночні особини зрідка з'являються в Білорусії, Марійський АРСР, у районі Златоуста й навіть у Липецкой і Воронезької областях. У минулому сторіччі проникала в область широколиственных лісів України. На схід Уралу границя проходить через Егоршино й Ирбит Свердловської області й далі на схід приблизно по тій же широті, а потім круто спускається до півдня, захоплюючи Алтай. За останні роки в Західному Сибірі й Казахстані неодноразово з'являлася в типових лісостепових районах. На Алтаї поширена широко. Біологія й господарське значення. Характерний мешканець великих лісових масивів, вилучених від населених пунктів. Часто спостерігається в гольцовой зоні, тундрі й лісотундрі. Лігвище звичайно влаштовує в розпадинах скель, серед каменів або під вивернутими коріннями дерева. Найчастіше харчується трупами оленів, лосів і інших тварин, зарізаних і не використаних вовками. Самостійно нападає на північних оленів, козуль, кабарог, молодих лосів і изюбрей, скрадаючи їх або довгостроково переслідуючи по глибокому снігу, у якому слабко грузне. Кіл. сторінок: 1 2 3 (c) Права захищені Укажіть посилання на джерело при копіюванні інформації