This version of the page http://uelbu.org/?p=1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-17. The original page over time could change.
Створено Асоціацію учасників електронного бізнесу. Найбільші його гравці збираються на конференцію - УEЛБУ
  • Головна
  • Про Асоціацію
  • Контакти
  • Участь
  • Діяльність
  • Інфоцентр
  • Проекти
  • Коментарі

Створено Асоціацію учасників електронного бізнесу. Найбільші його гравці збираються на конференцію

Некомерційна організація «Асоціація учасників електронного бізнесу України» (УЕЛБУ) була заснована у травні 2008 року в Києві і діє як незалежна організація, що звітує перед своїми членами.

4 червня 2008 року в агентстві «УНІАН» відбулася прес-конференція на тему: «Заснування Асоціації учасників електронного бізнесу України». У заході приймали участь Голова Асоціації учасників електронного бізнесу України Павло Сідельов, співзасновник Асоціації Олексій Потоцький та виконавчий директор Світлана Титик.

Головною метою створення Асоціації є сприяння розвитку електронного бізнесу в Україні. Серед пріоритетних задач Асоціації слід виділити такі, як розробка дієвих механізмів функціонування і розвитку електронного бізнесу та електронної комерції в Україні; підтримка ініціатив, направлених на реформування й удосконалення законодавчої бази, яка регулює електронний бізнес в Україні.

Вирішення проблем, з якими стикаються представники електронного бізнесу є пріоритетним завданням новоствореної організації, відзначив голова Асоціації Павло Сідельов. Формування єдиних стандартів в електронних системах України (електронний цифровий підпис, електронні способи платежів, електронна торгівля) на законодавчому рівні і лобіюванням законопроектів у парламенті – ось головне завдання для членів УЕЛБУ. В цьому їм допоможе «Лабораторія законодавчих ініціатив».

Для більшої зручності користувачів інтернет-магазинів Асоціація планує розробити і запустити якомога швидше систему, яка сертифікуватиме продавців і постачальників товарів та послуг в інтернет-магазинах. У користувачів буде можливість переглянути інформацію про реєстрацію, дані про власників магазинів, а також відгуки покупців. Асоціація веде переговори з центром захисту прав споживачів, аби втілити цю ідею в життя.

Організація планує проводити семінари, залучаючи іноземних експертів з метою втамувати «інформаційних голод» та донести до громадськості, що таке електронний бізнес, інтернет-платежі тощо. Асоціація планує підвищити відсоток популярності Інтернету та електронного бізнесу серед українських користувачів.

Потенційними членами Асоціації Голова організації Павло Сідельов бачить інтернет-магазини (близько 10 тис. в Україні), контент-провайдерів, операторів стільникового зв’язку та інших учасників електронного бізнесу.

Також, варто зазначити, що 10 червня 2008 року в Конгрес-холі Президент Готелю (Госпітальна, 12) відбудеться конференція на тему «Розвиток електронного бізнесу України в рамках єдиного співтовариства». У роботі конференції візьмуть участь найбільші гравці цього бізнесу, провідні експерти та фахівці електронної комерції, представники регламентуючих органів державної влади.

Мета конференції – презентація Асоціації учасників електронного бізнесу України та встановлення ділових та партнерських відносин, які будуть сприяти вдосконаленню та розвитку електронного бізнесу в Україні, а саме між представниками держави, бізнесу та суспільства.