This version of the page http://www.opu.ua/ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-10. The original page over time could change.
Одеський національний політехнічний університет
 укррусen

Одеський національний політехнічний університет - найстаріший вищий технічний навчальний заклад на півдні України. За роки існування одеські політехніки зробили значний внесок у розвиток української та світової науки і техніки, у підготовку фахівців для народного господарства. Випускники університету плідно працюють у всіх регіонах України та у понад дев'яносто зарубіжних державах.

Народжений у вересні 1918 р., Одеський національний політехнічний університет пройшов великий шлях становлення і розвитку. За роки свого існування він перетворився на один із провідних вузів України, став великим навчально-науковим центром, що зіграв і понині відіграє важливу роль в розвитку освіти і науки. Високий престиж університету визначається авторитетом видатних вчених, які працювали раніше і працюють у ньому в даний час. Серед них багато вчених зі світовим ім'ям.

Університет постійно розвиває творчі зв'язки з підприємствами, фірмами та організаціями, навчальними та науково-дослідними закладами України і зарубіжних держав; університет відкритий для співпраці з усіма, хто прагне допомогти розвитку вищої школи України.

Колектив університету, продовжуючи славні традиції політехніків, працює над примноженням науково-технічного потенціалу нашої держави, готує висококваліфіковані кадри для сучасного виробництва в нових економічних умовах, для наукових досліджень в різних галузях науки і техніки.

Життя і діяльність політехнічного - це життя всієї країни, життя його випускників, його вчених і викладачів - всіх тих, хто піднімав країну з руїн громадянської і Вітчизняної війн; всіх тих, хто створював індустріальну потужність країни, хто пізнав тріумф першовідкривачів космосу.

Праці і досягнення наукових шкіл вчених, які в різні роки працювали в університеті, а також тих, хто продовжує трудитися в його стінах, широко відомі науковій громадськості. Серед них 1 лауреат Нобелівської премії, 4 Героя Соціалістичної Праці, 15 лауреатів Державних премій, 17 Заслужених діячів науки і техніки, 9 Заслужених працівників Вищої школи і народної освіти, 34 відмінника освіти України. Більшість з них не лише працювали, а й отримали вищу освіту в Одеському політехнічному.

ЗЗа високі показники в педагогічній і науково - технічної діяльності Одеський національний політехнічний університет був нагороджений: у 1968 році Почесною грамотою Президії Верховної Ради УРСР, у 1971 році Орденом Трудового Червоного Прапору, у 1977 році колектив університету занесено на Дошку Пошани України, у 1998 році Почесною грамотою Ради Міністрів України, а в 2001 році присвоєно статус національного.

І сьогодні одеські політехніки активно працюють над інноваційним розвитком свого вузу, поставивши перед собою амбітне завдання отримання статусу дослідницького університету європейського рівня і це завдання політехніка по плечу!

Новини

19.07.2011

Завершено другу зміну міжнародної Літньої школи ОНПУ «Чайка»

19.07.2011

ОНПУ продовжує успішно брати участь в програмі TEMPUS IV

29.06.2011

Завершено першу зміну міжнародної Літньої школи ОНПУ «Чайка»

15.06.2011

Відкриття першої міжнародної Літньої школи ОНПУ «Чайка»

10.06.2011

ПАМ'ЯТІ ЗІРКОВОГО ВИПУСКНИКА ПОЛІТЕХУ


Інструкції про надання інформації для розташування на сайті
  • Текст інструкції
  • Для інститутів (фак-тів)
  • Для кафедр
  • У стрічку новин