This version of the page http://www.plast.org.ua/?pageid=94 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-08-07. The original page over time could change.
Провідники українського громадського життя
  • Домашня
  • Новини
  • Сторінки
  • Форум
  • Альбоми
  • Файли
  • Фотозвіти
  • Ми (beta)
  • Про Пласт
  • Пласт сьогодні
  • Для пластунів
  • Портал
  • Як стати пластуном
  • Зробити пожертву
  • Контакти
  • Пошук
Tweet

Провідники українського громадського життя

Бажанський Михайло активний політичний та суспільний діяч української громади у Галичині, Празі, на Закарпатті та в еміграції, журналіст, письменник. Член Пласту у Празі та на Закарпатті, на еміграції - член ГПБ. Належав до 6-го Куреня УПС "Закарпатці".
Велігорський Ігор провідний діяч Конгресу Українців Канади та Братства Українських Католиків.
Вінницька Іроїда голова Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради.
Вировий Євген громадський, культурний і педагогічний діяч УНР та на еміграції, видавець журналу "Український тиждень" (Прага), видатний філателіст. Комендант Союзу Українських Пластунів-Емігрантів у Празі.
Врецьона Володимир брат Євгена Врецьони, член ОУН, член-співзасновник Українського Лікарського Товариства в США та Українського Інституту Америки. Член 3-го Куреня УСП "Лісові Чорти", комендант пластової округи "Львів-місто" у міжвоєнний період.
Геврик Тит архітектор, директор Українського Музею в Нью-Йоркові. Член Пласту у США.
Горохович магістер філософії, діяч українського педагогічного руху в Канаді, голова Об'єднання Педагогічних Працівників для Молоді. Член Пласту в Канаді.
Дехніч Юрій активний діяч української діаспори в Австралії, довголітній член ОУН, редактор місячника "Бюлетень ОУН", голова і довголітній член управи Об'єднання Українських Громад Нового Південного Уельсу, активний і в австралійських організаціях, за що був нагороджений урядом орденами "Member of British Empire" та "Order of Australia". Член 3-го Куреня УПС "Лісові Чорти".
Довгович Левко активний діяч української діаспори в Словаччині, голова Європейського конгресу українців. Ініціатор створення Пласту у Словаччині, голова КПС цієї країни.
Дорожинський Павло заступник голови ПУН-ОУН, редактор журналу "Самостійна Україна". Активний діяч Пласту, голова КПС США, член 3-го Куреня УПС "Лісові Чорти".
Дячук Уляна президент Українського Народного Союзу Америки. Член Пласту у США.
Зелений Зенон діяч УЦК, голова Об'єднання Українських Педагогів Канади, діяч СКВУ. Діяч підпільного Пласту в Україні.
Кузьмович Ольга голова Спілки Українських Журналістів США, активний дописувач до української діаспорної преси, член Управи НТШ у США. Редактор пластових видань, член КПР США та ГПБ, голова КПС США.
Куровицька Ірина заступник голови Союзу Українок Америки, голова Міжнародного Жіночого Форуму ООН. Належить до 28-го Куреня УПС "Верховинки".
Мацюрак Роман у міжвоєнний період голова української студентської корпорації "Зарево" у Данціґові (нині Ґданськ), член УВО та ОУН. Член 3-го Куреня УСП "Лісові Чорти".
Миськів Дмитро видатний громадський і політичний діяч, член Проводу ЗЧ ОУН. Член КПС Німеччини, член 3-го Куреня УПС "Лісові Чорти".
Плав'юк Микола екс-Президент УНР в екзилі (передав свої повноваження Президентові України Л. Кравчуку), Голова ПУН-ОУН, Голова Правління Фундації ім. Ольжича, активний діяч українських громадських організацій у діаспорі, співорганізатор та віце-президент СКВУ. Член підпільного Пласту в Україні, відтак пластував у Західній Німеччині та Канаді. Крайовий Комендант УПЮ Канади, заступник Голови ГПБ і Головний Булавний УПС. Член 3-го Куреня УПС "Лісові Чорти".
Пришляк Григорій активний діяч ОУН-УПА та Братства Вояків УПА. Юнак Пласту в Коломиї, сеніор Пласту в Україні, нагороджений пластовим орденом Святого Юрія у сріблі.
Соколик Всеволод голова Спортивної Комісії при СКУ, автор статей на спортивну тематику в пластовій, діаспорній та канадській пресі. Член Пласту в Канаді, дописувач до пластової преси.
Рогожа Роман перший голова Конференції Українських Молодіжних Організацій при УККА, голова Товариства Українських Інженерів Америки. Юнак 7-го куреня ім. Льва Першого у Львові, член 3-го Куреня УПС "Лісові Чорти", діяч підпільного Пласту в Україні та СУПЕ, станичний Нью-Йорку, член ГПР, Голова ГПБ..
Савчак Володимир доктор права, голова Товариства українських правників у США, голова Українського обо'єднаного комітету Нью-Йорку, член НТШ, Організації оборони чотирьох свобод України, Крайової Ради УККА. Голова КПР США, член ГПБ і ГПР. Член 3-го Куреня УПС "Лісові Чорти".
Стернюк Богдан доктор економічних наук, активний діяч української діаспори в Аргентині, член Українського Клубу, член-засновник Союзу Купців і Промисловців та Товариства Українсько-Аргентинських Високошкільників. Член 3-го Куреня УПС "Лісові Чорти".
Ткаченко Ольга організатор благодійної допомоги дитячому відділенню Республіканського онкологічного центру в Києві (допомогла зібрати допомогу на суму понад 2 млн. марок). Нагороджена орденом Княгині Ольги. Голова КПС Німеччини.
Ценко Микола голова протиалкогольного та проти нікотинового товариства "Відродження" (1930-ті роки). Член Пласту у Львові.
Юзефів Михайло голова Товариств "Самопоміч" та "Бережанська земля". Член Станичного Нью-Йорку та Крайового у США Пластових Проводів. Член 18-го Куреня УПС "Чота Крилатих".
Янів Володимир визначний громадський та педагогічний діяч Галичини та діаспори, вчений, письменник. Активний член Пласту у Львові та на еміграції, належав до 3-го Куреня УПС "Лісові Чорти".
Янківська Євгенія почесний член Ліги Українських Католицьких Жінок Канади, Світової Ради Суспільної Служби Світового Конгресу Українців, Світової Федерації Українських Жіночих Організацій. Член Пласту у Канаді.