This version of the page http://0372.com.ua/news.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-27. The original page over time could change.
Кращий інформаційний портал м. Чернівці
Авторизація на 0372
Логін:
Пароль:
    Запам'ятати мене
Забули пароль?

Всі новини

Погода в Чернівцях

   Ср, ночь+17..+19 °C
   Ср, утро+20..+22 °C
   Ср, день+26..+28 °C
   Ср, вечер+18..+20 °C
  GISMETEO.RU  

Курси валют

Новини Чернівців

  • Економіка

  • Здоров'я

  • Кримінал

  • Культура

  • Політика

  • Спорт

  • Суспільство

На військові паради в Україні виділили 37 мільйонів гривень...

04:05 18.07.2011
Цього року Україна запланувала витратити майже 37 мільйонів гривень на військові паради.

- На організацію і проведення парадів військ у шести містах України планувалося витратити 36,8 мільйонів гривень, - повідомляє прес-служба Міноборони. - З цієї суми станом на 15 липня було витрачено 8,7 мільйонів гривень, з яких 8 мільйонів було спрямовано на підготовку озброєння і військової техніки, решта – на речове забезпечення особового складу.

За словами голови оборонного відомства України Михайла Єжеля, залишок коштів – 28,1 мільйона гривень – буде спрямовано на забезпечення Збройних Сил України пальним для підготовки Збройних Сил України до навчань та відновлення технічної готовності військової техніки.

Джерело: www.molbuk.com
1 Коментарів

Убивці відомого мольфара загрожує ув’язнення від 10 до 15 років...

04:00 18.07.2011
Як уже повідомлялося, на світанку 15 липня в селі Верхній Ясенів Верховинського району Івано-Франківської області від ножового поранення помер відомий карпатський мольфар і народний цілитель 81-річний Михайло Нечай. Цієї ж доби в результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів міліція встановила і затримала особу, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні вбивства.

На брифінгу в УМВС в області керівник прикарпатської міліції генерал-майор міліції Василь Варцаба проінформував про обставини та деякі подробиці вбивства.

Для розкриття резонансного злочину правоохоронці краю залучили максимальні сили: відразу після повідомлення про злочин по тривозі було піднято особовий склад Верховинського райвідділу міліції, в області ввели спеціальний план «Перехоплення», на затримання ймовірного злочинця були зорієнтовані всі наряди дорожньо-патрульної служби. Враховуючи те, що Верховинський район межує з Чернівецькою областю, інформацією про злочин володіли колеги з буковинської міліції.

На місці події, як повідомив начальник УМВС Василь Варцаба, було з’ясовано, що найімовірніше злочин вчинив молодий чоловік, який першим увійшов у кімнату, де цілитель Нечай приймав відвідувачів. Власне, мольфар сам запросив цього чоловіка першим. Через декілька хвилин той вийшов і сказав наступним відвідувачам, що дід просив 10 хвилин не заходити.

При проведенні оперативно-розшукових заходів оперативники з’ясували особу підозрюваного: нею був житель Львова, який приїхав в село Верхній Ясенів 13 липня і поселився у туристичному наметі неподалік садиби Михайла Нечая. Мобільні групи міліції мали інформацію не тільки про прикмети цього чоловіка, але і його зображення. У ці дні в селі працювала знімальна група телевізійників із столиці, які готували документальний фільм про мольфара і цілителя. При перегляді відеоматеріалу правоохоронці зафіксували декілька відеофрагментів, в які потрапив чоловік біля намету.

Упродовж дня пошукові групи міліції, в тому числі, військовослужбовці батальйону внутрішніх військ, бійці спецпідрозділу міліції «Беркут», шість кінологічних груп зі службовими собаками, громадськість з числа працівників лісового господарства, прочісували навколишню місцевість. Затримали підозрюваного в лісовому масиві біля села Буковець на відстані шести кілометрів від місця скоєння злочину. Коли зловмисник помітив міліціонерів, то намагався втекти і сховатися в лісі. «Чоловік просто не знав, що на цей час він перебував у подвійному колі оточення», - зауважив начальник УМВС в області.

Підозрюваним є 33-річний житель Львова. З його слів він судимий у 1999 році за скоєння вбивства жінки, є інвалідом 2 групи з діагнозом «шизофренія», майже десять років перебував у місцях позбавлення волі та на примусовому лікуванні у психіатричних медзакладах закритого типу.

Згідно з попередніх показань затриманого, він убив діда Нечая за те, що той не сприймає і не поважає обряди і норми традиційного християнського віросповідання, а сповідує язичництво. Упродовж двох днів підозрюваний і Михайло Нечай спілкувалися між собою з цих питань. Напередодні вбивства, як зізнався затриманий, він всю ніч молився і, як каже дослівно, «Бог дав йому дозвіл покарати зло».

За даним фактом слідчим управління УМВС України в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 п.13 статті 115 Кримінального кодексу України («Умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство»). Фігурантові справи загрожує тюремне ув’язнення від 10 до 15 років або ж довічне позбавлення волі.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Джерело: http://kolomyya.org
0 Коментарів

З початку року на Буковині викрали 26 авто...

05:33 13.07.2011
Нинішнього року на території Чернівецької області сталося 26 випадків незаконних заволодінь транспортними засобами — на три більше, ніж торік.
Розшукано та повернуто власникам 24 транспортних засоби. У двох епізодах дорожньої практики розшукали працівники ДАІ і водіїв, які зникли з місць дорожньо-транспортних пригод, залишивши напризволяще потерпілих в ДТП. Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

Джерело: www.molbuk.com
0 Коментарів

Водоканал Чернівців продовжив амністію за самовільне підключення...

05:20 13.07.2011
«Чернівціводоканал» продовжив до 31 липня 2011 року амністію за самовільне підключення до централізованого водопостачання. Підприємство пропонує укладання договорів за спрощеною системою, без нарахування штрафних санкцій, для наступних категорій споживачів:

- які самовільно приєднались до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення,

- які є абонентами КП «Чернівціводоканал» та мають водопровідні вводи, не обладнані лічильниками та не перебувають на обліку,

- які не переуклали договори при зміні власника або орендаря,

- які самовільно провели водопровід від водопровідних колонок. Інформація за телефоном 52-58-58 (відділ збуту). Про це повідомляє прес-центр міської ради.

Джерело: www.molbuk.com
1 Коментарів

Чернівці розжились на асфальтоукладник...

03:57 12.07.2011
Чотирнадцять вулиць міста цьогоріч ремонтуватиме міське комунальне підприємтво "МіськШЕП" за допомогою німецького асфальтоукладника. Його нещодавно придбав Департамент житлово-комунального господарства за майже півтора мільйона гривень. Утім, начальник МіськШЕПу певен, що невдовзі німецька техніка виправдає усі витрати і чернівецькі дороги стануть європейськими.

Першою у списку вулиць, які відремонтують цьогоріч за допомогою німецької техніки, Полєтаєва опинилась невипадково. Неподалік розташована станція швидкої медичної допомоги. І окрім сотень автомобілів, щодня цим напрямком курсують ще й карети швидкої . До того ж, Полєтаєва дотична до вулиці Стасюка і в години заторів нею їздитимуть чимало авто, що дасть змогу зменшити навантаження з вулиці Комарова. Левова частина Полєтаєва вже встелена асфальтом. На цей шматок дороги витратили близько 120 тонн асфальтної суміші. Причому, задля ефективності і практичності використали гранітний відсів, а не піщаний, який не витримує навантаження. На нову дорогу комунальники дають 6 років гарантії. Попри те, що технологічний процес триває нормально, зі спекою доводиться вступати у двобій усім робітникам.

- Беремо трошки водички, а далі - люди звиклі. Люди у суботу працювали із 7-ї ранку до 8-ї вечора. Працювати нелегко - зверху +40, на сонці ще більше, а знизу +140-160 мінімум. Важко,.. але люди - вони люди, техніка ламається, а люди витримують, - розповів знімальній групі ТВА Іван Майор, виконроб МКП "МіськШЕП".

Начальник МіськШЕПу розповідає, що перед нинішнім відбувся ямковий ремонт. Спершу залатали ями, а відтак - запустили диво-техніку. Асфальтоукладник для Чернівців - справжня знахідка. Окрім того, що він мобільний і досить потужний, головною перевагою німецької машини є самообслуговування. Вона пересувається самотужки зі швидкістю 40 км на годину. На 14 вулиць, яким цьогоріч пощастить потрапити під колеса німецького асфальтоукладника, мають витратити близько 3 мільйонів гривень.
- З Полєтаєва ми одразу переходимо на вулицю Мусоргського. Звідти - на мале об'їзне кільце. Це вулиці Чернишевського, Тисминецька та прилеглі, я просто по пам'яті зараз не скажу. Потім вулиця Миколаївська, Хотинська, ремонт Хотинської під мостом, - сказав Віталій Червінський, начальник МКП "МіськШЕП".

Мешканці багатоквартирних будинків, що на вулиці Полєтаєва, не тямлять себе від щастя - біля їхнього помешкання, зрештою, дорога буде.
- Накінець ми дочекалися, що цю дорогу зроблять. Якби по всьому місту зробили, було би взагалі чудово. Єдине - тут у нас є дитяча установа, то бажано поставити знак 40 км чи як там. Даївці повинні за цим приглянути, - радіють місцеві.
Їх навіть не пригнічують тимчасові незручності, що перекрито дорогу. Утім, інакше бути не може, стверджує виконроб МіськШЕПу, адже працювати вночі - справа ні для кого не вдячна.

- Я не вірю в те, що можна працювати з ліхтариком на чолі і давати нормальну якість. Нормальна якість - це треба працювати вдень, коли видко, - вважає Іван Майор.
Утім, одна відремонтована дорога і, навіть, усі 14 запланованих - не результат. Коли в місті відремонтують решта міських напрямків, на котрі без сліз сьогодні і не подивишся, тоді можна спокійно їхати автомобілем і відпочивати водночас.
3 Коментарів

Водії Буковини сплатили штрафів на 8 мільйонів...

03:53 12.07.2011
За перше півріччя 2011 року водії Чернівецької області сплатили 8 мільйонів 204 тисяч гривень штрафів за порушення правил дорожнього руху. Всього ж у першій половині 2011 року підрозділами ДАІ Чернівецької області винесено постанов про адміністративні правопорушення на загальну суму 9 мільйонів 724 тисячі гривень.

У переліку порушень 3782 водії, які перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Це дещо менше (на 11,7%), ніж у аналогічному періоді минулого року. 13676 водіїв сплатили штрафи за перевищення встановленої швидкості. Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

Джерело:www.molbuk.com
1 Коментарів

На Буковині буде своє молоко...

01:50 11.07.2011
У трьох районах Чернівецької області будуються сучасні молочні комплекси. Так, у селі Горішні Шерівці Заставнівського району заплановано збудувати корівник на 400 голів та сучасну молочну залу, яка буде оснащена обладнанням швейцарського виробництва та новими доїльними установками.

Такі ж зали оснащують у Кіцманському та Новоселицькому районах. У Сторожинецькому районі проводяться роботи з будівництва молокопереробного підприємства “Молочний край”, на якому планують переробляти до 12 т молока на добу та випускати весь спектр молочної продукції. Близько 1 млн. 200 тисяч на будівництво виділяє німецька фірма-інвестор, певну суму складатимуть кошти кооперативів, близько 800 тисяч буде виділено з обласного бюджету. Це дасть можливість заготовляти та переробляти молоко, що виробляється особистими селянськими й фермерськими господарствами області, а також дозволить забезпечити населення високоякісною молочною продукцією власного виробництва за доступними цінами. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Джерело: www.molbuk.com
1 Коментарів

ДАІ назвало шість найнебезпечніших місць на дорогах Чернівців...

01:43 11.07.2011
У Чернівцях ДАІ визначила шість місць концентрації дорожньо-транспортних пригод.
Їх оснастили попереджувальним дорожнім знаком 1.39 «Інша небезпека». Знак оклику у трикутному жовтому полі має налаштовувати водіїв на особливу уважність за кермом. Місця концентрації ДТП - біля залізничний вокзалу, в районі готелю «Київ», на перехресті вулиць Стасюка-Проспект Незалежності, Головна-Кафедральна, на Червоноармійська 83-88 (біля онколікарні) та біля Калинівського ринку.

Визначення місць концентрації ДТП відбувається кожних півроку за підсумками аналізу дорожнього транспортної ситуації. Минулого року у Чернівцях було 10 місць концентрації ДТП. Головним критерієм при цьому є кількість дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками. До нинішніх 6-ти у Чернівцях додано ще два місця на дорозі державного значення в Мамаївцях та Лашківці Кіцманського району. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Чернівецькій області.

Джерело: www.molbuk.com
1 Коментарів

Опитування

Що ви робите на цьому сайті?


читаю новини
шукаю інформацію
зайшов сюди з допитливості
потрапив сюди випадково
інший варіант


Результати голосування
Всі опитування