This version of the page http://www.lustration.org.ua/?p=2094 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-25. The original page over time could change.
Люстрація » У Києві молилися за жертвами Голодомору 1932-1933 років

Рубрикатор

Фотонавігатор

У Києві молилися за жертвами Голодомору 1932-1933 років

В суботу, 19 червня у столиці відбулася акція «Свіча моління», яка стала першим заходом в рамках кампанії «Не даму загасити свічу пам’яті», присвячену вшануванню жертв Голодомору 1932-33рр. За задумом організаторів, кампанія має охопити 30 країн Світу. До заходу долучилися члени ГО “Люстрація”.

Акція пройшла біля Меморіалу пам’яті жертв голодоморів в Україні що в Парку Слави. В рамках заходу, на який завітало декілька сотень киян, було відслужено поминальну панахиду ієрархами українських церков - Української Православної Церкви Київського патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви.

Після закінчення панахиди до присутніх звернулися представники інституцій, які виступили організаторами кампанії - Голова Українського національного інституту національної пам’яті, академік Ігор Юхновський та Президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

Ігор Юхновський у своїй промові висловив жаль, що в акції відмовилася брати участь УПЦ Московського патріархату, яка, за словами академіка, вважає, що може служити молебень тільки в тому випадку, коли поруч не буде представників інших церков.

А Президент Світового конгресу українців Євген Чолій переповів жахливі хроніки подій 1932-33 рр. і наголосив, що сумарні втрати українського народу за неповні два роки склали 10 млн. осіб - 4 млн. безпосередньо заморених голодом і 6 млн. тих, хто не народився.

Пан Чолій ще раз підкреслив, що Голодомор має всі ознаки геноциду українського народу, що було неодноразово доведено експертами з різних країн Світу.

Джерело: Український погляд



Ваш коментар

  • Громадське голосування

    Чи підтримуєте Ви проведення Люстрації (очищення влади) в Україні?

    Переглянути результати

     Загрузка ...
  • Останні записи

    • На Чорноморський флот хочуть повернути стратегічну зброю
    • «Яворина» 2011року
    • Країна мажорів і боягузів?
    • Тепер вже і чорнобильців пограбували!
    • Новий козир влади: повернення Ющенка!!!
  • Архивы

  • Анонси

    Акція до Дня Незалежності. Старт Всеукраїнської кампанії "Прапор"
    Вишиванковий фестиваль у Одесі до Дня Незалежності
    Корольовський суд м. Житомира викликає на допит журналістку Олену Гагаузу
    Олег Осуховський про податковий кодекс на телеканалі UBC
    Суд переніс розгляд справ щодо затриманих під час акції проти приїзду патріарха Кирила

    Календар національної пам`яті