This version of the page http://www.nibulon.com/r/about.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-23. The original page over time could change.
Про компанію  ТОВ СП "НІБУЛОН",  Історія створення підприємства
Сьогодні: 23 липня 2011 р. Головна сторінка Зворотній зв'язок
Телефони:
+3 (80512) 37 23 44
+3 (80512) 58 04 04
 
Факс:
+3 (80512) 50 01 91
+3 (80512) 58 04 05
 
Диспетчерська служба
перевантажувального термінала
у м. Миколаїв:
+3 (80512) 58 04 43


Відео

22.03.2010
Масштабний проект "НІБУЛОНу" визнаний "Інвестицією року" програми "Людина року-2009" (ВІДЕО)
Всі відеосюжети

Вся історія чиновницького
«полону» теплохода «Preventer»


Про компанію

Історія створення підприємства

Центральний офіс ТОВ СП "НІБУЛОН" знаходиться в м. Миколаєві - обласному центрі південного регіону України, який традиційно є аграрним. Як свідчать історичні документи, ще в кінці XIX століття цей регіон був в числі лідируючих по виробництву зерна в Російській імперії. Поряд з цим Миколаїв історично є важливим морським транспортним вузлом.

10 квітня 1862 Державним радою було прийнято рішення про відкриття Миколаївського комерційного порту і створення митниці. Незабаром Миколаїв став важливим центром зернового експорту. У 80-ті роки ХІХ століття з Миколаївського порту вивозилося щорічно в середньому понад 23 млн. пудів зерна (пуд - російська міра ваги, 1 пуд = 16 кг). У 1893 р. в Миколаївському комерційному порту був побудований елеватор для зберігання зернових. Зерно і хлібопродукти були основною продукцією, що експортується з Миколаївської області. Поступово розвивалася інфраструктура зерноекспорту, в торгівлю зерном залучалося все більше число операторів. Експорт пшениці у врожайні роки (1905, 1910 рр.) сягав 50 млн. пудів.
 
Встановлення радянської влади і побудова планової економіки перервало сформовані тенденції в розвитку торгівлі зерном. Однак і після 1917 р. регіон зберіг своє значення в масштабах вітчизняного зерновиробництва. Після Другої світової війни обсяги зерна, вирощеного в Україні, в т.ч. в Миколаївській області, відігравали важливу роль у задоволенні сукупного попиту на зернові на території Радянського Союзу.
 
У 1990 р. Україна підтвердила свій значний потенціал зерновиробництва, отримавши валовий збір зернових понад 51 млн. т. при врожайності 3,51 т/га. По Миколаївській області валовий збір зернових склав понад 2,7 млн. т. при врожайності 3,54 т/га. За оцінками багатьох фахівців, потенціал виробництва зерна Україна істотно перевищує рівень валового збору зернових, досягнутий в 1990 р.
 
Компанія "НІБУЛОН" з моменту свого створення пережила всі етапи розвитку країни, зміни в економічній і політичній ситуації та законодавчому полі, показавши здатність до виживання і стабільного розвитку.
 

1991 р.

- Україна отримує статус незалежної держави. Початок періоду переходу до ринкової економіки. Зміни в політиці та законодавстві роблять можливим розвиток підприємництва, в т.ч. в аграрному секторі. Однак проблеми перехідного періоду негативно позначилися на стані сільського господарства: недостатнє забезпечення аграріїв сільгосптехнікою, нестача палива, посівного матеріалу і засобів захисту рослин. Криза в галузі супроводжувалося падінням врожайності і валових зборів основних культур. Так, в 1991 р. Україна зібрала 38,674 млн. т. зернових при врожайності 2,65 т/га, що на 24% менше, ніж у 1990 р. В умовах загальної економічної кризи та поступового зниження державної підтримки сільгоспвиробників життєздатність зберігають лише ефективно працюючі , конкурентоспроможні аграрні формування.

- Створення спільного українсько-угорсько-англійського сільськогосподарського підприємства "НІБУЛОН" (ССГП "НІБУЛОН"). Разом з генеральним директором О.О. Вадатурським, співзасновниками підприємства стали угорська фірма "KOMBISEED KFT" і англійська фірма "Meridian Commodities Ltd.". Назва підприємства "НІБУЛОН" складається з перших літер назв міст засновників: Миколаїв, Будапешт, Лондон. Основним видом діяльності створеного підприємства є виробництво та реалізація гібридного насіння кукурудзи і соняшника зарубіжних селекцій.

1992 р.

- Україна виходить з рубльової зони. Вводиться національна валюта - карбованець.

 

1992-1993 р.

- ССГП "НІБУЛОН" купує міжколгоспний комбікормовий завод. На його базі створюється підприємство з виробництва комбікормів та продукції птахівництва ТОВ "Агрокомбінат Врадіївський".

 

1993-1994 р.

- Економіка України переживає період гіперінфляції: показники інфляції сягають рекордних величин. Так, індекс споживчих цін в 1993 р. склав 10256,0. Одночасно посилюється платіжна криза, що досяг піку в лютому 1994 р., коли сукупна взаємна заборгованість підприємств і організацій майже вдвічі перевищила загальний обсяг промислового виробництва в країні.

- Економічна криза найбільш гостро проявився у сільському господарстві; товаровиробники відчувають катастрофічну нестачу виробничих ресурсів, особливо палива для проведення польових робіт. У цих умовах ССГП "НІБУЛОН" бере на себе важливе, і одночасно ризиковане, завдання - забезпечення поставок господарствам дизельного палива і бензину, що купується на зовнішньому ринку.

1994 р.

- ССГП "НІБУЛОН" купує ВАТ "Сабіко" з метою створення на його основі виробничої бази і машинно-тракторної станції для сільгосптехніки закордонного виробництва, що купується.

 

1995 р.

- Кризові явища в економіці призвели до скорочення внутрішнього ринку; переробні підприємства АПК зіткнулися з проблемою падіння платоспроможного попиту на їх продукцію. Зокрема, на межі зупинки опинилися багато олієекстракційних заводів. Більшість трейдерів в цей період експортують олієнасіння соняшнику. На відміну від цих експортерів, ССГП "НІБУЛОН" здійснює в основному експорт соняшникової олії і шроту, тим самим забезпечивши роботою кілька олієекстракційних заводів та збільшивши частку продукції глибокої переробки в структурі українського експорту. На ССГП "НІБУЛОН" доводиться до 28% експорту соняшникової олії і до 30% експорту шроту з України.

 

1996 р.

- В Україні проведена грошова реформа. Національною валютою стає українська гривня (UAH). 

- 28 червня прийнято Конституцію України.

- У Миколаївській та Луганській областях створено 4 філії ССГП "НІБУЛОН". На базі колишнього відстаючого колективного сільгосппідприємства (КСП) в с. Лідіївка Миколаївської обл. створюється підрозділ підприємства - дослідне підприємство "Лідіївське", якому за державним актом передано у постійне користування 2950 га землі.

1997 р.

- Створено ще 5 філій в Луганській і 1 філія в Харківській областях, що значно скоротило ризики при здійсненні сільгоспдіяльності підприємства. Із Німеччини завезено велику рогату худобу англерської породи для ферми-племінного репродуктора.

 

1998 р.

- Загострення світової економічної кризи. У Російській Федерації оголошено дефолт за державними казначейськими облігаціями. Інфляційні процеси в Україні, затримки в платежах з боку іноземних партнерів, різке падіння цін на сільгосппродукцію. Але і в цих умовах підприємство реалізувало свої цілі з розвитку виробничої бази, формування парку сучасної сільськогосподарської техніки, впровадження комплексної технології обробки землі.

- Вперше в Україні був наданий кредит за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) безпосередньо сільгоспвиробнику - ССГП "НІБУЛОН". Кредитні кошти в розмірі 5 млн. доларів США спрямовані на реалізацію програми "Проект розвитку експорту". У рамках проекту поставлена сільгосптехніка на суму близько 9 млн. доларів США. Після успішного завершення програми МБРР відзначив роботу «НІБУЛОНу» іменною грамотою як найуспішнішу в рамках програми "Проект розвитку експорту".

1999 р.

- Організовано 3 сервісних центри для ремонту та технічного обслуговування машинно-тракторного парку ССГП "НІБУЛОН". Створено філію в Хмільницькому районі Вінницької області з площею оброблюваної землі понад 2,5 тис. га.

 

2000 р.

- Відповідно до Указу Президента України від 03.12.1999 р. № 1529/99 "Про невідкладні заходи щодо прискорення реформування аграрного сектора економіки", всім членам колективних сільгосппідприємств забезпечено право вільного виходу з цих підприємств із земельними частками (паями) і майновими паями та створення на їх основі приватних (приватно-орендних) підприємств, фермерських та ін. господарств, заснованих на приватній власності. Замість домінуваня КСП, в аграрному секторі затверджуються нові організаційно-правові форми господарювання, відповідні ринкової моделі економіки. Разом з тим, посилюється проблема низької матеріально-технічної забезпеченості аграріїв. 

- До складу ССГП "НІБУЛОН" входить колишнє КСП "Широке" Снігурівського району Миколаївської області. Торгово-закупівельна діяльність виділена в окрему програму підприємства.

- ССГП "НІБУЛОН" стало основним акціонером ВАТ "Старобільський елеватор", а також акціонером ВАТ "Урожай" і ВАТ "Краснодонський КХП".

2001 р.

- До складу ССГП "НІБУЛОН" ввійшло колишнє КСП "Прибужани" Вознесенського району Миколаївської області. Отримано рекордний урожай зернових і олійних культур: 100 тис. тонн.

- ССГП "НІБУЛОН" стало основним акціонером ВАТ "Колосівський елеватор ", а також акціонером ВАТ "Попаснянське ХПП".

2002 р.

 
- Початок будівництва перевантажувального термінала для зернових та олійних культур в спеціальній (вільній) економічній зоні "Миколаїв". Пряма перевалка (перевалка вантажів без зберігання) передбачає забезпечення приймання зерна з автомобільного та залізничного транспорту і одночасне відвантаження на судно.
 
- Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1038 від 23.07.2002 р., перелік пріоритетних видів економічної діяльності на території ВЕЗ "Миколаїв", затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2000 р. N 1175, доповнено позиціями: 63.11.0 "Транспортна обробка вантажів "і 63.12.0" Складування", тобто видами діяльності, що здійснюються перевантажувальним терміналом "НІБУЛОНу".
 

2003 р.

 
- Підприємство змінило організаційно-правову форму на "Товариство з обмеженою відповідальністю сільськогосподарське підприємство "НІБУЛОН" (ТОВ СП "НІБУЛОН"), яке стало повним правонаступником ССГП "НІБУЛОН". Засновниками ТОВ СП "НІБУЛОН" є: Вадатурський Олексій Опанасович і Вадатурський Андрій Олексійович, що володіють відповідно 80% і 20% статутного фонду підприємства.
 
- ТОВ СП "НІБУЛОН" офіційно зареєстроване як суб`єкт спеціальної (вільної) економічної зони "Миколаїв" (Свідоцтво № 7 від 07.05.2003 р.). На території СЕЗ підприємство реалізує інвестиційний проект з будівництва перевантажувального терміналу для зернових та олійних культур.
 
- Підприємством отримані кредити за міжбанківськими угодами від фінансових інститутах Данії і Канади.
 
- Введено в дію потужності з прямої перевалки на перевантажувальному терміналі ТОВ СП "НІБУЛОН". У серпні на терміналі завантажено перше кіпрське судно "DSPioneer" з експортним вантажем фуражного ячменю. Це була перша партія українського зерна врожаю 2003 року, відправлена до Саудівської Аравії.
 
- У грудні введена в експлуатацію друга черга будівництва перевантажувального терміналу, в т.ч. 2 зерносховища, кожне ємністю 50 тисяч тонн зерна, оснащені необхідним комплексом комунікаційного і транспортного устаткування.
 

2004 р

 
- У серпні Кабінет Міністрів України прийняв рішення відкрити на території перевантажувального терміналу ТОВ СП "НІБУЛОН" пункт пропуску через державний кордон для міжнародного морського вантажного зв`язку із постійним і цілодобовим режимом функціонування.
 
- У грудні введений в експлуатацію додатково ряд об`єктів перевантажувального терміналу, в т.ч. сушильний комплекс виробництва США продуктивністю 100 тонн на годину зі складом підлогового зберігання зерна з активним вентилюванням місткістю до 10 тис. тонн.
 
- Перевантажувальний термінал ТОВ СП "НІБУЛОН" завоював перше місце і диплом I ступеня у номінації "Промислові об`єкти" на конкурсі "Кращі будівлі і споруди, збудовані та введені в експлуатацію в 2004 р. в Україні".

2005 р.

 
- На Президентських виборах переміг В.А. Ющенко.
 
- 14 вересня 2005 р. на перевантажувальному терміналі ТОВ СП "НІБУЛОН" відбулося урочисте відкриття додаткового комплексу зерносховищ загальною ємністю 22 тис. тонн, побудованого за 88 днів. Комплекс оснащений транспортним та ваговим устаткуванням продуктивністю 700 тонн/год., автомобілерозвантажувачами з можливістю по розвантаженню 20 автомобілів (вантажопідйомністю 25 тонн) на годину. По суті, створено нове міні-підприємство з повним циклом обробки вантажів від їх прийому і до відвантаження на судно. Після введення в експлуатацію зазначеного обладнання можливості терміналу з приймання з автотранспорту зросла до 30 автомобілів на годину, тобто до 15 тис. тонн на добу.
 
- У жовтні 2005 р. за поданням Української Зернової Асоціації, враховуючи високий професіоналізм у зерновому секторі та значний внесок у розвиток торгівлі сільгосппродукцією з боку ТОВ СП "НІБУЛОН" під керівництвом О.О. Вадатурського, Міністерство АПК України нагородило ТОВ СП "НІБУЛОН" почесною грамотою за перше місце в номінації "Зернотрейдер року".
 
- 17 листопада 2005 р. ТОВ СП "НІБУЛОН" перемогло на Всеукраїнському конкурсі-виставці "Кращий вітчизняний товар року" та було відзначено дипломом у номінаціях "Будівництво" (Будівництво та забезпечення функціонування перевантажувального терміналу для зернових та олійних культур з використанням інноваційних технологій) і "Транспортні послуги" (Транспортні послуги з перевантаження сільськогосподарської продукції). Даний конкурс проведено в рамках загальнодержавної виставкової акції "Барвиста Україна".
 

2006 р.

 
- Палата представників конгресу США затвердила скасування дії поправки Джексона-Веніка по відношенню до України, що свідчить про визнання України рівноправним учасником світового ринку.
 
- У травні керівництвом підприємства прийнято рішення про організацію Решетилівської філії ТОВ СП "НІБУЛОН" у Полтавській області та Золотоніської філії в Черкаській області та будівництво на їх території комплексів з приймання, сушки, зберігання та відвантаження зерна.
 
- За результатами роботи в 2005/06 маркетинговому році ТОВ СП "НІБУЛОН" знову було визнано "Зернотрейдером року" в Україні. За вказаний період компанія забезпечила експортні відвантаження зерна в обсязі понад 1,7 млн. тонн.
 
- 11.08.2006 р. розпочато будівництво повністю автоматизованого і механізованого елеватора у філії ТОВ СП "НІБУЛОН" "Решетилівська" (Полтавська обл.). Елеваторний комплекс був побудований менш ніж за три місяці, і вже 07.11.2006 р. відбулося його урочисте відкриття.
 
Елеваторний комплекс має можливості сушіння зерна на сучасному обладнанні виробництва США з продуктивністю 3 тис. тонн на добу, очищення зерна з продуктивністю 2 тис. тонн на добу, відвантаження на залізничний транспорт з продуктивністю 3,5 тис. тонн на добу. Потужності комплексу оснащені конвеєрними транспортними системами, електронним ваговим обладнанням; створена лабораторія, оснащена сучасним європейським обладнанням аналізу якості сільгосппродукції.
 
Вже через кілька днів після відкриття закладена друга черга будівництва елеваторного комплексу, яка забезпечить доведення його сумарної ємності зберігання зерна до 38 500 тис. тонн.
 
- Одночасно ведеться велике будівництво у філіях "Баштанська", "Снігурівська", "Врадіївська" (Миколаївська обл.) та "Хмільник" (Вінницька обл.). У цілому, планується ввести в дію понад 100 тис. тонн елеваторних ємностей.
 
Створення додаткових потужностей з приймання, зберігання і відвантаження зерна розширює можливості ТОВ СП "НІБУЛОН" з формування товарних партій високоякісного зерна, а місцевим товаровиробникам дозволяє працювати безпосередньо з експортерами зерна, що забезпечує значне збільшення ціни, одержуваної сільськогосподарськими товаровиробниками за свою продукцію, і відкриває нові перспективи розвитку зернової галузі в регіонах роботи ТОВ СП "НІБУЛОН".
 
- 5 грудня ТОВ СП "НІБУЛОН" виповнилося 15 років. Свій ювілей компанія відсвяткувала 8 грудня в Миколаївському обласному палаці культури разом зі своїми друзями, партнерами та гостями, як українськими, так і закордонними. Святкування завершилося концертом зірок української та миколаївської естради і феєрверком.
 

2007 р.

 
- Лютий 2007 р. За підсумками конкурсу "Людина року" генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» О.О. Вадатурський визнаний "Городянином року-2006" у номінації "Меценат року".
 
- Березень 2007 р. Генеральний директор О.О. Вадатурський став переможцем у міжнародному конкурсі "Підприємець року - Україна 2006" у номінації "Майстер бізнесу" ("Master of Business"). Даний конкурс був проведений аудиторською компанією "Ернст енд Янг" із залученням до складу журі керівництва "Європейського Банку Реконструкції та Розвитку" в Україні, "Лондонської фондової біржі" в СНД, "Українського союзу промисловців і підприємців", провідних українських компаній і організацій.
 
- У Полтавській області створено філію «Сухорабівська». Тут обробляється більше 1500 гектар землі.
 
- Квітень 2007 р. Вперше в рамках Міжнародної конференції «Зерно Причорномор`я» проведено бізнес-тур по філіях "НІБУЛОНу". Серед учасників конференції - найбільші українські і зарубіжні банки, керівництво морських портів, торговельні, страхові та консалтингові компанії. У рамках бізнес-туру учасники відвідали перевантажувальний термінал "НІБУЛОНу", філії «Прибужанівська», «Врадіївська», ДП «Лідіївське» і «АК «Врадіївський».
 
- В компанії проведено оновлення сільськогосподарської техніки. В урочистій обстановці у філії «Снігурівська» кращим механізаторам "НІБУЛОНу" вручені ключі від новеньких комбайнів.
 
Для філій компанії закуплено 10 комбайнів "CASE-2388», зернові та кукурудзяні жатки, 5 подрібнювачів, 17 тракторів «Білорусь 920», 4 машини для внесення добрив, необхідний причіпний сільгоспінвентар до імпортної та вітчизняної техніки.
 
- Червень 2007 р. Президент України Віктор Ющенко відвідав Миколаївську область. При відвідуванні Снігурівського району Віктор Андрійович побував на полях філії «Снігурівська» ТОВ СП «НІБУЛОН». Президент відзначив гарний стан посівів. Значна відмінність полів філії в порівнянні з іншими полями Снігурівського району стала можливою завдяки суворому дотриманню агротехнологій, які в підрозділі застосовуються з моменту його утворення.
 
- У південних регіонах України з 31 травня по 2 червня проходив бізнес-тур «Порти України - 2007» за маршрутом Велика Одеса - Миколаїв, організований ІА «АПК-Інформ». «НІБУЛОН» приймав учасників бізнес-туру на території свого термінала. Серед учасників - представники зерноторгових компаній з Казахстану (ТОО «Золоті поля», АТ «Холдинг Казекспортастик», АТ «Продовольча контрактна корпорація», С.Т.К. company, ТОО «ГК Сарибай»), Росії («Російське зерно») , Франції (France Export Cereales), Єгипту (AL ASSYL MILLS CO.).
 
- Урочисте введення в експлуатацію другої (останньої) черги комплексу «Пункт прийому і відвантаження зерна» філії «Решетилівський» ТОВ СП «НІБУЛОН». В результаті закінчення будівництва другої черги збільшилися обсяги зберігання зерна на 27,5 тис. тонн, завдяки чому загальна місткість елеватора склала 38,5 тис. тонн зерна (у 7 ємностях). Сучасне обладнання виробництва США, що використовується на елеваторі, дозволяє сушити зерно з продуктивністю 2,5 тис. тонн на добу і очищати його з продуктивністю 2 тис. тонн на добу.
 
- У Хмельницькій області укладено договори оренди земель на площі 5250 га і створена філія «Кам`янець-Подільська».
 
- Серпень 2007 р. За підсумками конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію в 2006 році на території Україні, організованого Міністерством будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, «НІБУЛОН» посів третє місце в номінації «Промислові об`єкти» і отримав диплом третього ступеня за проект «Розширення пункту прийому і відвантаження зерна філії" Решетилівська" у Полтавській області та за комплекс по сушці і очищенню зерна ТОВ «АК «Врадіївський» у Миколаївській області.
 
- Прийнято рішення про організацію філії «Чигирин» у Черкаській області. Площа оброблюваних в цьому підрозділі земель становить понад 4400 га.
 
- Вересень 2007 р. Відкриття нового комплексу з приймання та зберігання в селі Вознесенське Золотоніського району Черкаської області. Золотоніський елеватор - це сучасне автоматизоване підприємство, оснащене новітнім високопродуктивним устаткуванням для сушки і очищення та транспортування зернових. Потужність сушильних агрегатів становить до 2,5 тисяч тонн на добу. Ємність елеватора – 66 тисяч тонн. Загальна вартість будівництва становить 10 мільйонів доларів.
 
- Жовтень 2007 р. «НІБУЛОН» вже втретє поспіль займає перше місце серед українських експортерів зерна і нагороджений почесною грамотою Міністерства АПК України в номінації "Зернотрейдер року". У 2006/2007 МР компанія забезпечила експортні відвантаження зерна в обсязі понад 1,7 млн. тонн.
 
- Листопад 2007 р. Указом Президента України за визначний особистий внесок у зміцнення потенціалу агропромислового комплексу, організацію та забезпечення досягнення стабільно високих показників у виробництві сільськогосподарської продукції, розвиток соціальної сфери генеральному директору ТОВ СП «НІБУЛОН» О.О. Вадатурському присвоєно звання Героя України.
 
- Грудень 2007 р. Миколаївське сільськогосподарське підприємство «НІБУЛОН» визнано переможцем Національного конкурсу «Благодійник року» в номінації «Благодійник року в Миколаївській області».
 
- Розпочато роботи з укладення договорів оренди землі в Сумській, Житомирській та Хмельницькій областях.

2008 р.

 
- Лютий 2008 р. Підведено підсумки міської програми «Городянин року». «Людиною року-2007» став генеральний директор ТОВ СП "НІБУЛОН" Олексій Вадатурський.
 
- На перевантажувальному терміналі "НІБУЛОНу" почав працювати Навчальний центр.
 
- Березень 2008 р. Золотоніський елеватор ТОВ СП "НІБУЛОН" відвідав третій Президент України Віктор Ющенко.
 
- Проведено оновлення техніки. На базі філії «Снігурівська» генеральний директор підприємства О.О. Вадатурський вручив ключі від 12 нових американських тракторів «Case» кращим механізаторам «НІБУЛОНу».
 
- Квітень 2008 р. Олексій Вадатурський разом з провідними керівниками та бізнесменами Україні супроводжував третього Президента України Віктора Ющенка в офіційній поїздці до Лівії.
 
В рамках п`ятої міжнародної конференції «Зерно Причорномор`я-2008: виклик погоді і державному регулюванню» вдруге пройшов бізнес-тур по філіях ТОВ СП "НІБУЛОН". Гості відвідали елеватори "Золотоніський" в Черкаській області та "Решетилівський" у Полтавській, а також поля філії "Чигирин".
 
Відбулося урочисте відкриття будівництва нового елеватора "Смотрич" ТОВ СП "НІБУЛОН" у с. Кам`янка Кам`янець-Подільського району Хмельницької області. Після закінчення будівництва потужність елеватора сягнула 66 тис. тонн зерна.
 
- Травень 2008 р. Філії «Врадіївська», «Золотоніська» і ТОВ «АК «Врадіївський» ТОВ СП "НІБУЛОН" відвідали представники Світового банку в Україні, Молдові і Білорусії з метою вивчення виробничих можливостей українських сільгоспвиробників.
 
У Житомирській області створено дві нові філії ТОВ СП "НІБУЛОН" - «Бистрицька» і «Чуднівська».
 
- Червень 2008 р. На базі філії "Снігурівська" і перевантажувального терміналу ТОВ СП "НІБУЛОН" пройшла Перша спеціалізована конференція зерновиробників України, організована канадсько-українським зерновим проектом спільно з ТОВ СП "НІБУЛОН".
 
Триває оновлення техніки в компанії. Для більш ефективного збирання врожаю закуплені 9 американських комбайнів "Massey Fergusson".
 
- Липень 2008 р. Відбулося урочисте відкриття нового елеватора філії «Смотрич» в с. Кам`янка Кам`янець-Подільського району Хмельницької області. Під час будівництва виникли форс-мажорні обставини: систематичні проливні дощі; на території будівництва були виявлені 75 бронебійних артснарядів часів Великої Вітчизняної війни; знадобилася рекультивація території, яка перебувала під складом отрутохімікатів. Але, незважаючи ні на які труднощі, через 78 днів після урочистого відкриття початку будівництва, на підприємстві взяли перші машини із зерном нового врожаю.
 
Проектна потужність елеватора - 66 тис. тонн зерна. Потужність з одночасного приймання двох культур становлять до 6 тис. тонн на добу, в тому числі по сушці двох різних зернових культур одночасно - 2 тис. тонн на добу, а з сушіння ріпаку до 700 тонн. Загальна сума інвестицій, вкладених у цей проект склала 65 млн. грн.
 
- Вересень 2008 р. "НІБУЛОН", лишаючись вірним традиціям благодійництва, підготував для учнів 24-ої, 51-ої і 57-ої миколаївських шкіл подарунки до початку нового навчального року - новенькі комп`ютерні класи, інтерактивні дошки. А для учнів понад 70 підшефних шкіл у регіонах присутності компанії - набори спортивних м`ячів і електронну версію краєзнавчої книжки «Мій улюблений місто Миколаїв» на двох мовах - російською та англійською.
 
- Продовжується оновлення техніки в підрозділах компанії. Восени тракторний парк підприємства поповнився десятком новеньких "Кейсів" та дев`ятьма «Білорусами». За словами генерального директора компанії О.О. Вадатурського, у стратегічних планах компанії - повне оновлення тракторного парку в усіх філіях за 3-4 роки.
 
- Жовтень 2008 р. У с. Мутин Сумської області відкрито нову філію - «Присеймівську».
 
- Грудень 2008 р. Генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» О.О. Вадатурський відзначений дипломом "Людина року Миколаївщини-2007" в номінації «Благодійність» за впровадження в життя гуманітарних програм, надання матеріальної допомоги соціально-культурним установам області.
 
- Компанія ТОВ СП «НІБУЛОН» відзначена дипломом переможця Першого загальноміського конкурсу «Благодійник року 2008» в номінації «Компанія - великий бізнес».
 

2009 р.

 
- Лютий 2009 р. Заступник генерального директора з торгівлі Андрій Вадатурський удостоєний звання «Людина року-2008» у номінації «Підприємництво».
 
- Березень 2009 р. ТОВ СП «НІБУЛОН» виграло тендер ООН на постачання продовольчого зерна на ринки Африки та Північної Кореї. Це перший випадок, коли українська компанія брала участь у подібному тендері.
 
- 30 березня ТОВ СП «НІБУЛОН» посіло перше місце у другому Національному морському рейтингу України в номінації «Темпи росту» серед приватних стивідорних компаній і друге місце в номінації «Абсолютний зріст».
 
- Квітень 2009 р. ТОВ СП «НІБУЛОН» почало реалізацію наймасштабнішого за 18 років діяльності компанії інвестиційного проекту, вартістю 150 млн. доларів США. Проект включає будівництво елеваторів і річкових терміналів, будівництво несамохідних суден та буксирів.
 
- 2 квітня між ВАТ «Вадан Ярдс Океан» і ТОВ СП «НІБУЛОН» був підписаний Протокол про вступ в силу контрактів на будівництво 16-ти несамохідних суховантажних суден змішаного (річка-море) плавання для перевезення генеральних і насипних вантажів.
 
- 28 квітня завершено виконання плану оновлення сільськогосподарської техніки компанії в 2009 р., згідно з яким придбано 22 трактори і 6 зернозбиральних комбайнів фірми «CASE», 22 трактори «Білорусь», 10 культиваторів «LEMKEN», а також 6 обприскувачів «LEMKEN» і «Albatros».
 
- 1 червня 2009 р. Створені нові філії в Полтавській області - «Ромодан» (смт. Ромодан, Миргородський район) і «Глобинська» (м. Глобине, Глобинський район).
 
- 3 червня на ВАТ «Вадан Ярдс Океан» відбулася урочиста церемонія закладки перших чотирьох несамохідних суден у рамках реалізації інвестиційного проекту ТОВ СП «НІБУЛОН». Також керівники підприємств підписали Акт про постачання і початку різання сталі для виконання заводських замовлень №№ 159, 160, 161, 162 - для будівництва наступних чотирьох несамохідних суховантажних двотрюмних суден змішаного (річка - море) плавання для перевезення генеральних і сипучих вантажів.
 
- Липень-серпень 2009 р. В рамках інвестиційного проекту ТОВ СП «НІБУЛОН» розпочато будівництво перших трьох елеваторів і річкових терміналів. Нові комплекси з прийому, зберігання і відвантаження зернових та олійних культур розташовані в м. Глобине (Глобинський район, Полтавська область), в с. Ромодан (Миргородський район, Полтавська область) і в с. Вітове (Чигиринський район Черкаська область).
 
- Серпень 2009. У рамках реалізації інвестиційного проекту на воду було спущено перші 4 несамохідних судна змішаного типу (річка-море).
 
- 17 жовтня 2009 р. Третій Президент України В. А. Ющенко взяв участь в урочистому відкритті перевантажувального терміналу з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт в с.Вітово Чигиринського району Черкаської обл. Президент високо оцінив роботу колективу компанії «НІБУЛОН», яка в рекордно короткі терміни - всього 2 місяці! - створила високотехнічний сучасний комплекс, і назвав інвестиційний проект ТОВ СП «НІБУЛОН» «проектом хорошого настрою».
 
- 20 жовтня на заводі ВАТ «Вадан Ярдс Океан» відбувся спуск на воду наступних чотирьох несамохідних суден флоту ТОВ СП «НІБУЛОН».
 
- 30 жовтня 2009 р. в рамках реалізації інвестиційного проекту відбулося відкриття ще двох елеваторних комплексів по прийманню, зберіганню і відвантаженню зернових та олійних культур у м. Глобине та с. Ромодан Миргородського району Полтавської обл.
 
- Листопад 2009 р. Указом Президента України № 927/2009 від 13.11.2009 за вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу України, досягнення високих показників у виробництві сільськогосподарської продукції, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства заступнику генерального директора компанії ТОВ СП «НІБУЛОН» А.О. Вадатурському було присвоєне звання «Заслужений працівник сільського господарства». Почесне звання «Заслужений економіст України» отримала головний бухгалтер компанії Шуліка С.О.
 
- 26 грудня 2009 р. у м. Кам`янка-Дніпровська Запорізької області відбувся урочистий захід, приурочений початку будівництва нового перевантажувального термінала з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт ТОВ СП «НІБУЛОН».
 
- 30 грудня 2009 несамохідний флот "НІБУЛОНу" вже налічує 14 несамохідних суден.
 
2010 р.
- 25 лютого Президентом України стає Віктор Янукович.
 
- 12 лютого 2010 р. в Миколаєві, на заводі ВАТ «Вадан Ярдс Океан» відбувся спуск на воду двох несамохідних суден змішаного (річка-море) плавання для ТОВ СП «НІБУЛОН». Дана подія ознаменувала завершення контракту на будівництво 16 несамохідних суден, який був підписаний керівництвом ТОВ СП «НІБУЛОН» та ВАТ «Вадан Ярдс Океан» 6 березня минулого року.
 
- 12 березня 2010 р. у смт. Градизьк Глобинського району Полтавської області відбувся урочистий захід, приурочений початку будівництва нового перевантажувального термінала з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт ТОВ СП «НІБУЛОН».
 
- 20 березня 2010 ТОВ СП «НІБУЛОН» перемогло в номінації «Інвестиція року» 14-ої загальнонаціональної програми «Людина року - 2009».
 
- 25 березня 2010 р. «НІБУЛОН» став лауреатом «Національного морського рейтингу» в 4-х номінаціях: «Відновлення флоту», «Золотий причал», «Абсолютне зростання», «Темпи зростання».
 
- 8 квітня 2010 р. було дано урочистий старт будівництву нового елеваторного комплексу для прийому зернових та олійних культур в смт. Артемівка Чутівського району Полтавської області.
 
- 16 квітня в Миколаєві, на заводі «Вадан Ярдс Океан» відбувся спуск на воду ще 4-х нових несамохідних суден для компанії «НІБУЛОН» і був підписаний контракт на будівництво буксирів.
 
- 26 квітня 2010 буксир «Прибужановскій» з несамохідних судном відправився в перший похід річкою Дніпро для завантаження на терміналі філії «Вітове» ТОВ СП «НІБУЛОН» в Чигиринському районі Черкаської області.
 
- 30 квітня 2010 р. в м. Кам`янка-Дніпровська (Запорізька обл.) відбулося урочисте відкриття нового перевантажувального терміналу з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт.
 
- 1 червня 2010 р. було прийнято рішення про створення нової філії ТОВ СП «НІБУЛОН» «Мрія» в с. Сокіл Кам`янець-Подільського району Хмельницької області.
 
- 17 червня в Києві «НІБУЛОН» та Європейський Банк Реконструкції та Розвитку підписали угоду про надання компанії кредиту на суму $50 млн. на фінансування інвестиційного проекту компанії з відродження інфраструктури зернового ринку Дніпровського басейну.
 
- 25 червня 2010 р. компанія «НІБУЛОН» урочисто ввела в експлуатацію новий повністю автоматизований річковий термінал для зернових та олійних культур на р. Дніпро в смт. Градизьк Глобинського району Полтавської області.
 
- 29 червня 2010 р. «НІБУЛОН» відкрив новий сучасний елеваторний комплекс для прийому зернових і олійних культур в смт. Артемівка Чутівського району Полтавської області.
 
- 30 червня 2010 р. в Миколаєві, на заводі ВАТ «Вадан Ярдс Океан» відбувся спуск на воду двох несамохідних суден змішаного (річка-море) плавання для ТОВ СП «НІБУЛОН» і закладка головного із серії  12-ти буксирів -штовхачів.
 
- 16 вересня 2010 року перевантажувальний термінал компанії у Миколаєві відвідав Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.
 
- 20 вересня 2010 року офіційна делегація Європейського Банку Реконструкції та Розвитку на чолі з директором від Європейської Комісії Вассілі Лелакісом відвідала перевантажувальний термінал "НІБУЛОНу".
 
- 21 вересня 2010 року на базі перевантажувального терміналу компанії створена Миколаївська обласна організація Героїв.
 
- 28 вересня 2010 року було дано урочистий старт будівництву нового річкового терміналу для прийому зернових і олійних культур у м. Кременчук Полтавської області.
 
- 30 вересня 2010 року делегація Зернового ради США з робочим візитом відвідала перевантажувальний термінал компанії.
 
- 9 жовтня 2010 відкрито новий елеваторний комплекс для прийому зернових і олійних культур в с. Мар`янівка Гребінківського району Полтавської області.
 
- 19 жовтня Прем`єр-міністр України Микола Азаров взяв участь в урочистій церемонії закладки другого і третього з серії буксирів на замовлення ТОВ СП «НІБУЛОН», яка відбулася на суднобудівному заводі "Вадан Ярдс Океан» (м. Миколаїв).
 
- 20 жовтня урочисто був даний старт будівництву нового перевантажувального терміналу ТОВ СП «НІБЛОН» в м. Нова Одеса (Миколаївська область).
 
- 28 жовтня компанія «НІБУЛОН» (в особі генерального директора Олексія Вадатурського і заступника генерального директора з торгівлі Андрія Вадатурського) взяла участь у засіданні ЄБРР (м. Лондон, Великобританія), темою якого стала ситуація на ключових світових ринках зерна.
 
23-25 листопада відбувся українсько-єгипетський бізнес-форум, під головуванням Президента та Прем`єр-міністра Єгипту, Прем`єр-міністра України Миколи Азарова, за участю профільних міністерств та представників українського бізнесу, зокрема Олексія Вадатурського. Під час форуму між компаніями «НІБУЛОН» і «Cairo Three A» (Єгипет) був підписаний меморандум про подальшу співпрацю і поставки до Єгипту української кукурудзи і пшениці в 2011 р.
 
9 грудня в Національному університеті біоресурсів і природокористування (м. Київ) відбулася презентація книги «Зірки першої величини. Агропромисловий комплекс України», видання якої стало можливим за активної фінансової допомоги компанії «НІУБЛОН».
 
29 грудня було завершено будівництво перевантажувального терміналу компанії в м. Кременчук (Полтавська обл.), про що засвідчило підписання (державними контролюючими органами, керівниками всіх підрядних організацій, представниками «НІБУЛОНу») акта готовності закінчення будівництва.

2011 р.

 
СіченьОлексій Вадатурський, відповідно до рейтингу «ГVардія керівників-2010», складеного провідними вітчизняними експертами, визнаний кращим керівником Україні в 2010 р.
 
24 березня 2011 року в м. Одеса відбулася урочиста церемонія нагородження переможців четвертого Національного морського рейтингу України за підсумками 2010 року. Олексій Вадатурський увійшов до п’ятірки переможців у номінації «Людина року 2010 на водному транспорті України». ТОВ СП «НІБУЛОН» стало єдиним лауреатом номінації «Золотий причал». Ще один визначний результат: перше місце нашої компанії в номінації «Відновлення флоту 2010».
 
Квітень 2011 року - завершено будівництво та введено в експлуатацію перевантажувальний термінал філії "Новоодеська" (Миколаївська область).
 
Травень 2011 року – компанія «НІБУЛОН» зайняла 192-е місце в «Рейтингу ТОП-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи», тим самим обігнавши інші сільськогосподарські підприємства України. Слід зазначити, що компанія потрапляє в "ТОП-500 рейтингу Deloitte" вже не в перший раз.
 
Травень 2011 року – за результатами рейтингу корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) всеукраїнського рейтингового журналу «ГVардія» компанія «НІБУЛОН» стала кращою серед компаній агропромислового комплексу та 5-ою в секторі товарного виробництва.
 
12 травня 2011 року – компанія «НІБУЛОН» набула членства в Американській торговельній палаті в Україні.
 
31 травня 2011 року – на Миколаївському суднобудівному заводі «Океан» на воду було спущено перший з шести буксирів проекту POSS-115, «NIBULON-1». Будівництво серії цих суден було розпочато 30 червня 2010 року.
 
16 червня 2011 року – підприємства компанії «НІБУЛОН» відвідало керівництво ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК». У складі делегації – Голова наглядової ради ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» Франсуа Піншон, Голова Правління Філіп Гідез, Член Правління Лариса Бондарєва, Радник Правління з питань сільського господарства Жан-Жак Ерве.
 
Червень 2011 року – Олексій Вадатурський зайняв почесне четверте місце в загальнодержавному рейтингу «Найкращі топ-менеджери України. Тактика та стратегія», друге місце в галузевому рейтингу «ТОП-5. Агробізнес», які було опубліковано в журналі «Рейтинг ТОП-100».
 
8 липня 2011 року перевантажувальний термінал компанії «НІБУЛОН» у м. Миколаїв відвідали представники регіональних відділень – акціонери «Креді Агріколь Банк».










Головна Про компанію Напрямки діяльності Прес-центр Контактна інформація

Всі права захищено © 2003-2010 ТОВ СП "НІБУЛОН". Використання матеріалів сайту і автоматизоване вилучення інформації сайту будь-якими програмами без письмового дозволу ТОВ СП «НІБУЛОН» заборонено.
Створення сайту: Дизайн-студія "ТРАУС"