This version of the page http://www.lustration.org.ua/?p=881 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-23. The original page over time could change.
Люстрація » ГО “Люстрація” вимагає вилучити з Державного реєстру пам`ятник Леніну у Києві

Рубрикатор

Фотонавігатор

ГО “Люстрація” вимагає вилучити з Державного реєстру пам`ятник Леніну у Києві

Ми, представники громадських організацій, що утворили Комітет Декомунізації, змушені констатувати, що незважаючи на цілий ряд нормативно-правових актів (Закон України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», Указ Президента України «Про заходи у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні», Указ Президента України «Про додаткові заходи щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні»), пам’ятники та інші об’єкти архітектури, які возвеличують тоталітарний режим, все ще залишаються стояти в різних містах, містечках та селах України.
Незавершеність заявленої відмови від комуністичного тоталітарного минулого сприяє зростанню негативної напруги в українському суспільстві: пропаганді насильства та жорстокості, розпалюванню суспільної ворожнечі.
Цілком зрозуміла неготовність суспільства миритися із моральним дискомфортом, викликаним пам’ятками тоталітарного антиукраїнського минулого, провокує громадян України на самочинні активні дії.
30 червня 2009 року, за пошкодження пам’ятника Леніну у м. Києві міліцією було затримано Миколу Коханівського, Андрія Тарасенка, Олександра Задорожного, Івана Срібного та Богдана Франта. Проти затриманих порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, а також ст. 298 (знищення, руйнування або пошкодження пам’яток - об’єктів культурної спадщини).
Ми переконані, що причиною вчинених дій стала бездіяльність органів влади, відповідальних за демонтаж пам’яток тоталітарного минулого.
Вважаємо неприпустимим визнавати пам’ятники тоталітарним вождям об’єктами культурної спадщини на будь-якому рівні, від національного до місцевого. Існування подібних експонатів доцільне та виправдане лише у відповідних музеях.
Для недопущення подальших моральних збитків громадянам України, а також встановлення справедливості, Комітет Декомунізації вимагає:

вилучити із Державного реєстру нерухомих пам’яток національного значення пам’ятник В.Леніну, що знаходиться на Бульварі Шевченка у м.Києві.

З повагою
Члени Комітету Декомунізації



Ваш коментар

  • Громадське голосування

    Чи підтримуєте Ви проведення Люстрації (очищення влади) в Україні?

    Переглянути результати

     Загрузка ...
  • Останні записи

    • На Чорноморський флот хочуть повернути стратегічну зброю
    • «Яворина» 2011року
    • Країна мажорів і боягузів?
    • Тепер вже і чорнобильців пограбували!
    • Новий козир влади: повернення Ющенка!!!
  • Архивы

  • Анонси

    Акція до Дня Незалежності. Старт Всеукраїнської кампанії "Прапор"
    Вишиванковий фестиваль у Одесі до Дня Незалежності
    Корольовський суд м. Житомира викликає на допит журналістку Олену Гагаузу
    Олег Осуховський про податковий кодекс на телеканалі UBC
    Суд переніс розгляд справ щодо затриманих під час акції проти приїзду патріарха Кирила

    Календар національної пам`яті