This version of the page http://1043.com.ua/about (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-14. The original page over time could change.
Історія - Радіо «Західний полюс», Івано-Франківськ. Новини, музика, розваги
Головна Про нас
Історія

Історія радіостанції «Західний полюс» розпочалася у далекому 1995 році. Саме в той день на частоті 104,3 МГц в FM-діапазоні зазвучали позивні улюбленого радіо івано-франківців. В той час колектив радіостанції налічував заледве десяток працівників, більшість яких продовжують кар'єру в столиці та в інших ЗМІ Івано-Франківська.

Піонерами радіоефіру були екс-кухар з корабля (сьогодні уже практично корінний канадієць), Сергій Капітанов, що і запустив в ефір першу композицію на хвилі «Західного полюсу», електроенергетик, він же головний редактор Ігор Маслов (нині — начальник відділу маркетингу та реклами ВАТ «ПлюсБанк»), телеоператор, він же продюсер Олег Гнатів (нині продюсер гурту «Перкалаба»)та інші цікаві персонажі, серед яких, зокрема, відомий шоумен Юрій Горбунов та відомий український актор … Перший ді-джейський склад був доволі оригінальним: Федот (лідер уже згаданого гурту «Перкалаба»), Маша з витонченим прізвищем Ведмідь, колишній КВН-щик і телеведучий Калина Вавило і поет-пісняр (чиї тексти використовували у своїй творчості гурти «Фантом-2» та «Гринджоли»), а нині за сумісництвом прес-аташе МФК «Ураган» DJ Дира.


Радіо «Західний полюс». В діджейській студії з сайту «Станіслав: віртуальний Івано-Франківськ»

Наймолодшою представницею колективу ведучих в далекому 96-му стала Юля Меніжарко, яка, як і свого часу, вже згаданий DJ Дира, потрапила на «Західний полюс» за конкурсом. Останні двоє — і сьогодні в ефірі. Певний час слухачів «Західного полюсу» розважали і учасники першого складу команди «Фактично самі» Бирчик МС та Вітаміна, телеведучий на одному з місцевих каналів Жора Жужунадзе, один з піонерів клубного руху Франківщини DJ Shura, потужний парубок із не менш потужним прізвищем — Руслан Котигорошко, до речі — перший музичний редактор радіостанції; і дон жуан, що викликав захопливі погляди чи не всієї слабкої половини радіостанції — Ростік Сліпенчук.

За плечима трудівників «невидимого фронту» — продакшн-студії, теж чимало здобутків. Біля її витоків стояв екс-учасник гурту «Паша і Др-р-р…», той самий «Др.» Денис Гармаш. Його творчість розбавляла музичний ефір «Західного полюсу» до серпня 2004 року, коли Денис раптом вирішив стати підкорювачем Далекого Сходу, і нині прикладає свої руки і вуха уже до ханти-мансійського радіоефіру. Ханти і манси, кажуть, задоволені. Другим в команді став теж музикант, басист команди «Ла Манш» Олександр (Толік) Токарєв. Сьогодні, окрім посади звукорежисера він обіймає пост програмного директора.

Певний час у ефірі «Західного полюсу» встигли відмітитися і учасники гурту «Гринджоли», Роман Костюк та Роман Калин. Навіть після того як хлопці вирішили повернутися до музичної творчості, про радіо вони не забули. Ефірний «одяг» Найтеплішого полюсу планети, так само як і безсмертний гімн радіостанції «Звуками неба» — робота «гринджолівців» Крім того, з легкої руки саме цих людей радіостанцію «Західний полюс» було приписано до числа співців помаранчевої революції, адже саме в продакшн студії радіостанції, одне з приміщень якої певний час орендували гринджолівці для своєї «Рома Рекордс» було створено пісню, що стала гімном революції, а згодом представляла Україну на конкурсі «Євробачення-2005»«Разом нас багато». Після від'їзду учасників гурту до Києва, потенціал звукорежисера відкрив у собі Андрій Скіпенко, нині — вебмайстер сайту, сторінки якого ви переглядаєте.


Радіо «Західний полюс». Продакшн студія з сайту «Станіслав: віртуальний Івано-Франківськ»

Про рекламний відділ багато не напишемо. Тому що наших найкрасивіших рекламних менеджерів краще просто, як то кажуть, один раз побачити. Привабливі, говіркі і переконливі (чи не найважливіша риса для рекламного менеджера) Ольга Олійник (керівник відділу) Тамара Якимів, Оксана Моспанюк та Олена Зубкова навіть у часи кризи не залишили радіостанцію без рекламодавців, а значить, працівники з зарплатою, а слухачі — з ефіром!

На чолі колективу, ще з витоків радіостанції стоїть принциповий, справедливий і мудрий крівник — Володимир Фомін. Під його керівництвом місцева фм-ка перетворилася у потужний медіа-холдинг, у складі якого — шість радіостанцій, один телеканал, а з 2009 року, після приходу нових інвесторів, ще й газета.

Детальніше про працівників радіостанції читайте у розділах «Ведучі», «Поза ефіром» та «Керівництво». Ми ж, повертаючись до історії, повинні згадати, що злагоджена і професійна праця посприяли встановленню партнерських стосунків з провідними рекорд-лейблами та синдикейшн-компаніями, ЗМІ та комерційними структурами, організаціями та фондами. Лише невелика їх частина представлена у розділі «Партнери».

Сьогодні, маючи за плечима перший десяток років в ефірі, ми продовжуємо творити для слухачів якісний, цікавий, а головне — близький до кожного ефір. Адже на нашій хвилі івано-франківці обов'язково почують інформацію про те, що діється у місті. «Західний полюс» живе у ритмі рідного міста і закликає усіх робити так само і не забувати: найактуальніші новини, найхітовіша музика та найцікавіші програми — на Найтеплішому полюсі планети!

 


Меню

Ми у соцмережах


Новини у RSS

76014, м. Івано-Франківськ, вул. С. Бандери, 1, к. 501-502
тел.: +380 342 77 53 00, тел./факс: +380 342 77 53 00
Інші контакти

Про нас:

Історія
Ведучі
Ред. статут
Контакти

Програми:

Анонси
Інф. передачі
Розв. проекти
Новинки

Соцмережі:

Група ВКонтакті
Livejournal
Twitter

© 1995-2011 Радіо «Західний полюс»®

Ліцензія НР №0840-м від 22.02.2009

Всі права застережено. Копіювання, цитування та будь-яке використання матеріалів сайту можливе тільки за умови розміщення активного гіперпосилання на сайт радіостанції