This version of the page http://www.epravda.com.ua/publications/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-09. The original page over time could change.
Публікації | Економічна правда

Поштова розсилка:
Пошук:
  RSS    PDA    Архів

  Субота, 9 липня 2011, останнє оновлення: 7 годин 4 хвилини тому
Публікації
Всі матеріали за          
 дд  мм  рррр
08.07.2011 _  Світлана Крюкова, для ЕП

Тігіпко відправив бабусь на роботу

За урядовий проект почали голосувати після обіду у четвер. Зранку партія "Сильна Україна" Сергія Тігіпка зібрала мітингуючих, які скандували: "Альтернативи пенсійній реформі нема!". 70-річний дідусь зізнався, що тримає плакат, бо платять. Пенсійна реформа йому не цікава. Він не вникав у її суть, бо вже давно пенсіонер.
 
08.07.2011 _  Сергій Лямець, ЕП

Владислав Каськів: Я не думаю про політику, мені легше будувати термінал

Коли виникає альтернатива - з'являється ринок. Поки у нас одна труба входить в Україну, у нас буде одна ціна - не економічна, а політична. Всі будуть намагатися на цій трубі нажитися, а звідси - формування політичних кланів. Вся політична система на цьому побудована.
 
 
07.07.2011 _  Олеся Стародубова, для ЕП

Америка забирає у світу свої гроші

За кілька років ця система може викачати з офшорів 1 трильйон доларів. Більшу частину цих коштів вкладуть в розбудову інфраструктури і створюватимуть по 10 тисяч робочих місць щороку. До 2020 року це вирішить проблему безробіття.
 
07.07.2011 _  Сергій Лямець, ЕП

Український бізнес тікає у Лондон

Значний вплив має і Фірташ. За рік його бізнес виріс на 540%. Бізнесмен створив справжню імперію на рівні облгазів та хімії, готується поглинути титанову галузь. Присутність вірних йому людей у владі дозволяє створювати будь-які холдинги.
 
Теми: бізнес, Фірташ, Ахметов
 
06.07.2011 _  Василь Надрага, для ЕП

Чи легко перевернути піраміду

В Європі оклади працівників визначаються на місцевому рівні. У нас прийнято все вирішувати "нагорі". Як уряд з профспілками домовиться, так і буде. Такий підхід знімає відповідальність з підприємств. Вони завжди можуть послатися на норми, надіслані "зверху", щоб не йти на жодні поступки працівникам.
 
06.07.2011 _  Юрій Корольчук, для ЕП

Український вузол на шиї "Газпрому"

Москва нарешті від'єднала Україну від Євразії та СНД і зарахувала її до Європи. Якщо раніше у звітах "Газпрому" різав зір пункт "країни СНД", то тепер у списку клієнтів російського монополіста Україна буде стояти окремо поряд з Німеччиною. Правда, за це Київ платить доволі високу ціну, купуючи дорогий газ.
 
 
05.07.2011 _  Сергій Лямець, ЕП

Лешек Бальцерович: ринкова економіка не керується владою

Нинішня політика ФРС досить ризикована навіть для Сполучених Штатів. Але якби таку політику вели Польща чи Україна, у нас давно була б катастрофа. Це просто нехороший приклад.
 
05.07.2011 _  Юрій Віннічук, ЕП

Коломойський спалює газ українців?

Сукупний видобуток "Укргазвидобування" і "Чорноморнафтогазу" становить 86% від загальних потреб населення, при цьому обидві компанії нарощують обсяги видобутку палива. Навіщо в такому разі уряд купує для населення дорогий російський газ?
 
 
04.07.2011 _  Олександр Шаян, для ЕП

Чи погодиться Туреччина на "Південний потік"?

Україна ризикує опинитися в "енергетичних лещатах". Це станеться після завершення будівництва "Північного" і "Південного" потоків. Принаймні, Росія під час газових переговорів з Україною натякає на розвиток саме такого сценарію.
 
04.07.2011 _  Володимир Хамлетс, ЕП

У банки Ахметова, Януковича і Фірташа заганяють клієнтів?

За його словами, у всіх випадках застосовувався адмінресурс. Причому, в областях, де губернатори "фірташівські" - Рівненській, Херсонській та Чернівецькій, - держструктури "переганяли" на обслуговування в "Надра банк", який належать бізнесмену. В областях, де губернатори "ахметовські", клієнтів переганяли в ПУМБ.
 
 
04.07.2011 _  Олеся Стародубова, для ЕП

Кінець "майстерні світу"

Ціни почнуть зростати не відразу. На складах ще є певна кількість товарів, і китайці не будуть різко обривати виробництво. Втім, за рік вони можуть вирости на 5%. Особливо це буде відчутним в галузі електроніки. Комп'ютери MacBook менш ніж за 250 доларів невдовзі стануть історією.
 
01.07.2011 _  Сергій Чигир, для ЕП

Нерухомість: дна не видно

"Ціни вторинного ринку наближаються до цін первинного. У Києві на новобудовах метр уже коштує 8 тисяч гривень. Не виключно, що ціни на вторинному ринку впадуть до 1200 доларів".
 
Теми: нерухомість, будівництво, інвестиції
 
01.07.2011 _  Дмитро Дєнков, ЕП

Електроенергетику розкуплять Ахметов і Коломойський?

Однак чи буде конкурентним ринок електроенергетики після приватизації? "Якщо "Дтек" придбає енергогенеруючі компанії, то вона буде контролювати 60% теплової генерації. А це досить чутлива галузь, якій конче необхідна конкуренція".
 
Теми: електроенергетика, Ахметов, Коломойський
30.06.2011 _  Олексій Молдован, для ЕП

Азаров розділив бюджетні гроші між своїми?

Ключова проблема не в тому, як зібрати ресурси, а в тому, щоб їх ефективно використати. Справді, який ефект у збільшенні доходів бюджету, якщо ці кошти підуть на придбання "золотих" лавочок для метро і на срібні столики для депутатів?
 
 
30.06.2011 _  Сергій Лямець, ЕП

НБУ "зґвалтував" банки

"По-донецькому діють. Нацбанку навіть не довелося щось вигадувати. Наприклад, пояснили, що прийдуть і правильно порахують резерви. За виконання відповідав заступник голови НБУ Ігор Соркін".
 
30.06.2011 _  Сергій Лямець, ЕП

Нацбанк прибирає за собою

"Мені розповіли про одну контору, яка торгує добривами. Вони купують долари у великих обсягах. Впевнені, що до кінця літа гривня девальвує". За словами скарбника, активно скуповує долари в обмінниках і населення, що може стати додатковим чинником тиску на гривню.
 
 
Всі матеріали за          
 дд  мм  рррр
Колонки
Едуард Рубін
08.07.2011

Не бійтеся Китаю

Ця країна хороша для інвестицій. Вона має ліберальну податкову систему і жорстоко, аж до розстрілу, переслідує корупціонерів. Чимало значить і політична стабільність.
 
Юрій Шпак
07.07.2011

Вторинний ринок житла обвалиться

Представники нечисленного середнього класу та успішні представники капіталістичної дійсності зрозуміють: треба тікати, і чим швидше, тим краще, поки ціна на їхні "чешки" та "хрущівки" не впала "нижче плінтуса".
 
Блоги
 
Інтерв'ю
Сергій Лямець, ЕП

Владислав Каськів: Я не думаю про політику, мені легше будувати термінал

Коли виникає альтернатива - з'являється ринок. Поки у нас одна труба входить в Україну, у нас буде одна ціна - не економічна, а політична. Всі будуть намагатися на цій трубі нажитися, а звідси - формування політичних кланів. Вся політична система на цьому побудована.
 
 
Новини

Ахметов зайшов у "Запоріжсталь"

"Метінвест" придбавла 50% групи "Індустріал", яка володіє більше 50% "Запоріжсталі"
14:40
Митний союз збирається розглянути "3+1" Януковича
14:30
Інфляція в Білорусі становила 36%
12:27
Альтернатива в енергетиці України займає менше 1%
11:53
Депутати спростили розподіл надр
11:26
Тігіпко хоче скасувати спецпенсії депутатам
10:53
Інфляція в Китаї встановила трирічний рекорд
10:45
МВФ дасть Греції 3,2 мільярда євро
10:02
Тимошенко готують справу по "Криворіжсталі"
09:53
Племінник Ющенка каже, що не купував Добкіну телеканал
09:52
МінЖКГ обіцяє, що облгази і водоканали не зможуть "надувати" тарифи
08.07.2011
21:16
Тігіпко готує людей, які контролюватимуть платежі в офшори
20:20
Порошенко не дасть грошей Каськіву і Колеснікову
20:08
Рада скасувала перевірки фізосіб-підприємців
19:40
Попов звільнить переходи Києва від торговців через сміття
700 мільйонів доларів
позичив Ощадбанк
71,8 млрд. гривень
коштують урядові облігації у портфелі Нацбанку
 
 
ІНШІ ПУБЛІКАЦІЇ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
© 2005-2011, Економічна правда. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Економічну правду".
Реклама на сайті   |   Про проект   |   Зворотній зв'язок
        
Авторизація
Для авторизації використовуйте ті самі ім'я і пароль, що і для коментування публікацій на "Українській правді".


Якщо ви новий читач, будь ласка, зареєструйтесь
Забули пароль?
Ви можете увійти під своїм акаунтом Facebook