This version of the page http://conf.ligazakon.ua/conference/finance.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-05. The original page over time could change.
Защита прав потребителей финансовых услуг - Интернет-конференции с экспертами на портале ЛІГА:ЗАКОН.ua
Портал ЛІГА:ЗАКОН СПЕЦПРОЕКТЫ Интернет-конференции Защита прав потребителей финансовых услуг
 
 
 
Архив
25 февраля 2010 | 11:00     
Всего вопросов: 42

Защита прав потребителей финансовых услуг

В ходе конференции будут расмотрены следующие вопросы:

- консультации по вопросам возврата средств:

  • пострадавших вкладчиков банков
  • кредитных союзов
  • инвестиционных фондов
  • страховых компаний
  • фондов финансирования строительства

 

- деятельность финансовых учреждений:

  • куда инвестировать свободные средства
  • прогнозы по рынкам
  • надежные/ненадежные финансовые учреждения Украины

 

На ваши вопросы ответят:

 Руслан Демчак – президент ВОО Защиты прав потребителей финансовых услуг. 

 Ирина Омельченко – старший юрист ВОО Защиты прав потребителей финансовых услуг.

Всеукраинская общественная организация защиты прав потребителей финансовых услуг – некоммерческая структура, предоставляющая юридическую помощь и правовую поддержку вкладчикам банков и кредитных союзов, клиентам страховых компаний и других финансовых учреждений по возврату средств. Преимуществами деятельности организации является: бесплатность услуг, независимость оценок и бесплатная правовая экспертиза финансовых документов.

Шановні учасники конференції! 

Дякуємо за запитання та увагу до нашої діяльності! 

Нажаль, у рамках форуму, складно надати вичерпну відповідь не вивчивши досконало договір та не ознайомившись з усіма нюансами справи. 

Тому, у разі недостатньої відповіді в рамках спілкування на ligazakon.ua, запрошуємо Вас до нашого офісу по вул. Шовковична, 21, оф. 2. Телефон для попереднього запису на консультацію до юриста – 0 (44) 501 01 87.

 

 
Вся конференция одной страницей
Стенограмма конференции:   по дате ответа / вопроса / по рейтингу  
 
  21.02.2010, 15:56,  Самсонова Мария sam_mar@ukr.net

Здравствуйте, ситуация следующая: автострахование КАСКО, ДТП произошло в апреле 2009. Страховая компания "Страховые традиции" не выплачивала и не отказывала, вообще не реагировала, только брала копии документов. в авг. страховую лишили лицензий. В ноябре 2009 страховая объявила о самоликвидации и приеме претензий кредиторов в теч. 2 мес. В указанный срок былонаправлено соответствующее заявление с копиями необходимых документов ( справки гАИ, счета на ремонт и т.д.). в ответ до сих пор тишина. Какие возможны дальнейшие действия и песрпективы забрать свои деньги ? Возьметесь помочь?

            Рейтинг  (0)
     Комментарии (0)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

Последнюю информацию по СК «Страховые традиции» можно прочитать здесь.

            Рейтинг (0)
     Комментарии (1)
 
Самсонова Мария
25 02 2010 15:14
Спасибо! так а что сейчас можно делать? можеь на банкротство подавать? уголовное дело возбудить? что?
     
     Рейтинг (0)
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
 
  22.01.2010, 11:44,  Семен

У мене є депозит в золоті в банку "Надра". Кошти не повернули. Відповіді на мого листа не надали. Підписувати додатковий договір я відмовився - в такому випадку договір не буде підпадати під Фонд гарантування. Що далі можна робити? Які наслідки закінчення тимчасової адміністрації і зняття мораторію?

            Рейтинг  (3)
     Комментарии (0)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

У банку «Надра» до 10 лютого 2011 року продовжено мораторій. З 11 лютого банк почав проводити виплати в рамках програми виплати депозитів фізичним особам. Також, як повідомило агентство «Уніан», до 1 березня повинен надійти перший транш грошових коштів від інвестора. Після відновлення платоспроможності банку Нацбанк має право припинити тимчасову адміністрацію. В цьому випадку банк буде здійснювати діяльність на загальних засадах.

З 17 лютого клієнтам, у яких депозит на суму до 150 тис. грн., пропонують пролонгувати депозит на привабливих умовах, скористатися бонусом +2% (у випадку конвертації валютного депозиту в гривневий) і бонусом 1% (у разі оформлення депозиту на привабливих умовах строком від 12 місяців), отримувати відсотки за ним щомісяця або в кінці строку. Клієнти, які раніше приєдналися до Комплексної програми виплати депозитів фізичним особам, будуть продовжувати отримувати 20% або 50% внеску кожні 4 місяці на поточний рахунок, після чого користуватися цими коштами в межах встановлених банком лімітів. На залишок депозиту при цьому банк буде нараховувати відсотки. Власники вкладів понад 150 тис. грн. можуть пролонгувати внесок, скористатися бонусом +2% (у випадку конвертації валютного депозиту в гривневий) і отримувати відсотки щомісячно або в кінці строку.

            Рейтинг (0)
     Комментарии (0)
 
Комментарии отсутствуют
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
 
  22.01.2010, 15:00,  Ирина

Я являюсь участником фонда финансирования строительства в "Укрпромбанке". "Укрпромбанк" готовится к ликвидации, как будет решаться ворос с фондом финансирования строительства?

            Рейтинг  (14)
     Комментарии (0)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

Правлением Национального банка Украины согласно Постановлению № 19 от 21 января 2010 было принято решение об отзыве банковской лицензии и инициировании процедуры ликвидации ООО "Укрпромбанк", прекращения полномочий временного администратора Банка, правления, наблюдательного совета и общего собрания Банка. Ликвидатором ООО «Укрпромбанк» назначен служащий Национального Банка Украины Раевский Константин Евгеньевич.  Согласно Закону Украины «О банках и банковской деятельности», с момента назначения ликвидатора, к нему переходят все права руководителя банка. Потому Вам необходимо направить письменное обращение ликвидатору банка. Если Вы брали в банке кредит для участия в ФФБ, то ликвидатор имеет право требовать от Вас возврата кредита в судебном порядке.

            Рейтинг (-1)
     Комментарии (0)
 
Комментарии отсутствуют
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
 
  25.01.2010, 09:49,  Елена

Каковы перспективы возврата средств с "Первого Кредитного Союза"(Одесса)?

            Рейтинг  (4)
     Комментарии (0)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

Если Вы подразумеваете «Первое кредитное общество» (руководитель А.Азаров), то на сегодняшний день руководством проводится работа по реализации залоговых активов. Некоторым вкладчикам удается вернуть депозиты через суд и исполнительную службу. На форуме вкладчиков общества  http://forum.od.ua/showthread.php?t=138700 Вы можете узнать более подробную информацию.

            Рейтинг (0)
     Комментарии (0)
 
Комментарии отсутствуют
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
 
  28.01.2010, 10:27,  Alex_57

Прошу прокоментувати таку ситуацію. У мене депозитний договір з кредитною спілкою. У договорі є третейське застереження про розгляд спорів у постійно діючому третейському суді. Конкретний суд не вказаний. Я звернувся з позовною заявою про стягнення депозитного внеску в постійно діючий третейський суд на свій вибір. Відповідач - кредитна спілка подав заперечення проти розгляду цієї справи у даному третейському суді, мотивуючи тим, що він не давав згоди на вирішення справи саме в цьому третейському суді і тому вважає, що у цього суда відсутня компетенція для розгляду цієї справи. На запитання судді на якому нормативному акті грунтуються ці заперечення відповідач сказав, що на роз'ясненнях Міністерства юстиції (на яких саме він не пам'ятає) та на судовій практиці. Суддя об'явив, що суд знаходиться в процесі розгляду своєї компетенції, зобов'язав сторони подати свої письмові обгрунтовані пояснення з питання компетенції суду та об'явив перерву.
Мої запитання до Вас : 1) на які роз'яснення посилався відповідач (якщо такі існують); 2) чи зобов'язаний я домовитися з відповідачем про конкретний постійно діючий третейський суд, чи це тільки мій вибір. На мій погляд домовлятись - це означає укладати ще одну третейську угоду, а це автоматично означає, що перша - третейське застереження у договорі не дійсне, якщо я не можу скористатися ним для захисту своїх прав. Попередньо я звертався за захистом до компетентного суду. Компетентний суд відмовив у розгляді справи на клопотання відповідача зважаючи на це третейське застереження, тобто визнав його дійсним. Ситуація ускладнюється тим, що відповідач свідомо затягує час вирішення спору. На запитання судді третейського суду чим його не влаштовує цей суд аргументів не навів, а на запитання де б він бажав розглядати справу назвав суд, який мене не влаштовує і додав, що він не певен і може змінити свою думку.
Ще одне моє запитання стосується суті спору. Відповідач, на мій погляд, розробив шахрайську схему уникнення відповідальності за неналежне виконання договору, а можливо і самого виконання. Схема полягає у слідуючому. Відповідач вибирає з числа своїх боржників - несумлінних платників по кредитним договорам - чи мертвих душ, чи найменш платіжездатних та подає позовну заяву в "свій" третейський суд про стягнення їх боргу перед кредитною спілкою на мою користь як виконання зобов'язань кредитної спілки переді мною по депозитному договору. "Свій" третейський суд задовольняє такі позовні вимоги з посиланням на ст. 528 ЦК. На мій погляд це неправильне рішення. Навідь якщо не зважати, що кредитна спілка поклала на фізичну особу виконання своїх зобов'язань у сфері фінансових послуг - вид діяльності, що ліцензується, і розглядати цю ситуацію тільки з погляду приписів ст. 528 ЦК. Так, боржник міг покласти виконання своїх зобов'язань на іншу особу. А інша особа могла б прийняти на себе виконання таких зобов'язань та виконати їх. А примушувати іншу особу виконати чуже зобов'язання, на мій погляд, суперечить всьому духу ЦК та кільком його приписам. У тій же ст. 528 ЦК говориться, що якщо інша особа не виконує, чи неналежно виконує покладене на неї боржником зобов'язання, то боржник повинен виконати це зобов'язання сам. Тобто суд повинен був стягнути заборгованість з іншої особи по кредитному договору тільки на користь кредитної спілки, якби кредитна спілка відповідно висунула такі позовні вимоги. Але це не вписується в шахрайську схему. Більше того, зобов'язання переді мною кредитна спілка повинна була виконати у травні 2009 р., а поклала разом зі "своїм" третейським судом їх виконання на іншу особу у грудні 2009 р. Тобто свідомо поклала виконання зобов'язання на іншу особу, яке інша особа не зможе виконати належним чином. Що, на мій погляд, є фіктивний правочин.
Інший момент. Суд у обрунтуванні свого рішення кілька разів наголосив, що я не вправі відмовитися прийняти виконання зобов'язання запропоноване за боржника іншою особою. Я і не відмовляюся. Але відповідно до ЦК я не можу вимагати виконання від іншої особи, а тільки маю право вимагати виконання від свого боржника і тільки боржник несе відповідальність за неналежне виконання. Якщо інша особа не пропонує мені виконання, чи вправі я вимагати такого виконання у примусовому порядку, спираючись на таке сумнівне рішення третейського суду? І чи позбавляє таке рішення мене права вимагати виконання від боржника? Боржник - кредитна спілка звістно вважає, що позбавляє. На цьому будується шахрайська схема. Він, як відповідач у справі за моїм позовом, крім заперечень проти розгляду справи у цьому суді, надав суду копії рішень "свого" суду, і заявив, що суд не може розглядати цей спір, тому що буде подвійне стягнення. Відмічу також, що суми у згаданих рішеннях суттєво менше навідь суми заборгованності без врахування того, що прострочена заборгованість повертається з урахуванням індексу інфляції та 3 % річних, та відшкодовуються збитки та моральна шкода. Як повинен третейский суд враховувати сумнівні рішення іншого третейського суда?
І останнє. Суддя в обгрунтуванні рішення про стягнення з фізичної особи заборгованності за кредитним договором на мою користь на виконання зобов'язання кредитної спілки по депозитному договору наголосив, що презумується, що мені байдуже хто виконає зобов'язання. Так байдуже хто виконає (особливо у випадку виконання належним чином, тобто у травні 2009 р.). Але мені дуже сильно не байдуже хто не виконає зобов'язання і з кого вимагати примусового виконання у виконавчому провадженні - з голої і босої фізичної особи (якщо вона не вмерла), яка взяла кредит 5500 грн. і якій нарахували заборгованість 25000 грн. і додатково 7500 грн. на відшкодування витрат на консалтингові послуги юристів, найнятих кредитною спілкою, та 500 грн. судових витрат, чи з юридичної особи - кредитної спілки. Якщо з фізичної особи, то тільки з цієї конкретної фізичної особи. А якщо з кредитної спілки, то судовий виконавець вийме готівку з каси, накладе арешт на рахунки в банках, на майно кредитної спілки, і може вимагати кошти з будь якої кількості боржників спілки, в тому числі і цієї конкретної фізичної особи. От у чому ціна питання. Сенс шахрайської схеми - не підпустити мене (думаю я не один такий) до своїх рахунків, каси, майна та направити зусилля на вибивання безнадійних боргів. Навідь якщо, кредитори не отримають своїх коштів, то вини втратять на цьому шляху мінімум рік або роки, а коли повернуться неотримавши коштів до кредитної спілки зі своїми вимогами, їм будуть підсунуті інші боржники спілки. Це не припущення, а мій власний шлях. Після відмови компетентним судом розглядати мою позовну заяву у вересні, я попередив кредитну спілку, що буду звертатись до третейського суду. Миттєво було "організоване" рішення "свого" третейського суду аналогічного змісту рішень, про які йшла мова вище. Компетентний суд не видав виконавчий лист, але мені три місяці обіцяли в кредитній спілці що все буде нормально, що вини самі завезуть його до виконавчої служби. Коли я їм сказав, що бачив ухвалу суду відмовити в видачі виконавчого листа, мене запевняли що подали на апеляцію. Коли нарешті я зрозумів, що мене обдурюють і взяв матеріали справи, щоб зробити копію для своєї позовної заяви, виявилося, що на апеляцію ніхто не подавав. Три місяці часу вони виграли. Коли я подав позовну заяву в третейский суд, миттєво "організували" слідуючі рішення "свого" суду, якість яких не краща за попереднє. Моя адреса не відповідає дійсності. Адреси відповідачів у рішенні у тих справах відсутні. Очевидна мета затягування часу.
Прошу прокоментувати , відповісти на мої запитання та порадити що робити у цій ситуації.

            Рейтинг  (0)
     Комментарии (0)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

Якщо коротко, діяльність і повноваження третейських судів в Україні визначено ЗУ «Про третейські суди», у відповідності до якого в третейській угоді або застререженні викладеному в договорі має бути зазначено найменування третейського суду, у випадку не дотримання цього робить таку угоду чи застереження недійсним.

У випадку, коли суд відмовляє у видачі виконавчого документу можна звернутися до суду загальної юрисдикції за судовим захистом.

 

Так як питання досить обширне, прошу Вас підїхати до нас в офіс, для вирішення цього питання більш досконало.

            Рейтинг (0)
     Комментарии (0)
 
Комментарии отсутствуют
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
 
  01.02.2010, 10:49,  artem

Якщо мною укладено кредитний договір із відсотковою ставкою 16,9 додатком до даного договору бу відповідний графік погашення кредиту через деякий час банк повідомляє про збільшення кредитної ставки та підписання відповідного додатку.Між нами було укладено додаток про збільшення відсоткової ставки, але не було надано нового графіку погашення кредиту та не було скасовано старого графіку, який є додатком до кредитного договору. Чи можу я визнати недійсним доповнення до кредитного договору про збільшення кредитної ставки із підстав що він суперечить основному кредитному договору та старому графіку погашення кредиту

            Рейтинг  (1)
     Комментарии (2)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

Договір – це угода двох сторін щодо виникнення, зміни та припинення зобов’язань. Так як Вами був підписаний додаток до основного договору, це означає, що Ви узгодили підвищення відсоткової ставки. Як правило, в кредитних договорах банки передбачають положення про можливість підвищення відсоткової ставки. Згідно ст. 651 Цивільного кодексу України, зміна договору допускається лише за згодою сторін. Тобто банком дотримано процедуру узгодження відсоткової ставки шляхом підписання додаткової угоди, тому, нажаль, оскарження в суді не дасть бажаного результату.

            Рейтинг (0)
     Комментарии (0)
 
Комментарии отсутствуют
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
 
  02.02.2010, 21:29,  Елена

Помогите, пожалуйста!!!
Договор с кредитным союзом "Киевская Русь" (Алчевск, Луганская обл.) закончился 21 января 2010 г. В письменной форме я обратилась к ним с просьбой вернуть мне мой вклад и начисленные на него проценты. Но руководство КС ответило, что "возникший в государстве в 2008 году финансовый кризис ... носит чрезвычайный характер, находится вне поля контроля сторон договора, что подтверждается выводом (свидетельством) №25.15-336 от 23.03.2009 г. о наступлении обстоятельств непреодолимой силы, выданным Луганской торгово-промышленной палатой". Является ли этот документ основанием для невыплаты депозита? Какими должны быть мои дальнейшие действия для защиты своих прав - как потребителя финансовых услуг???

            Рейтинг  (2)
     Комментарии (0)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

Форс-мажорным обстоятельством в договорных отношениях является внешнее обстоятельство, что, как правило, нельзя предусмотреть в момент заключения договора, предотвратить его возникновение, которого нельзя избежать, или предупредить его последствия, которое возникло не по вине одной из сторон и создает невозможность выполнения договора, его части или конкретного обязательства. При этом решающее значение имеет тот факт, что обстоятельство, которое вызвало невозможность выполнения положений договора, чтобы быть признанным форс-мажорным, то есть таким, что освобождает от ответственности, должно быть непредсказуемым в момент заключения договора. Органом, уполномоченным подтверждать наступление обстоятельства непреодолимой силы (форс-мажорного обстоятельства), является Торгово-промышленная палата. Условие об освобождении от ответственности в случае наступления обстоятельств непреодолимой силы должно быть предусмотрено в заключенном договоре. Также в договоре должно быть прописано о порядке и сроках уведомления стороны договора о наступлении форс-мажорных обстоятельств, и последствия неуведомления. Так как срок длительности кризиса как форс-мажорного обстоятельства установить невозможно, т.е. невозможно устранить обстоятельства, которые вызвали невыполнение договора, Вы можете подать иск в суд о расторжении договора и возврате депозита.

            Рейтинг (0)
     Комментарии (0)
 
Комментарии отсутствуют
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
 
  03.02.2010, 10:03,  Миколай

пане Руслан!
цікавить таке питання.
як надовго створена дана організація? як правило подібні компанії існуюсь невеликий проміжок часу... і як правило, як політичний проект, що перестає існувати після виборів, або після реалізації своїх прихованих інтересів...

            Рейтинг  (2)
     Комментарии (1)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

З початком кризи та паніки на фінансових ринках друзі почали радитися зі мною щодо того, чи знімати гроші з депозитів, як відвойовувати кошти, якщо банк відмовляється від виплат, що робити зі страховими компаніями, які затягують виплати за страховими випадками? Я зрозумів, наскільки гостро подібні питання турбують населення, саме так і виникла ідея створити Всеукраїнську громадську організацію «Захисту прав споживачів фінансових послуг». Таким чином, я мав намір припинити паніку, адже населення кинулося забирати депозити, навіть з надійних банків, які без проблем видавали вклади. Починався своєрідний «ефект доміно», який необхідно було зупинити. Адже. навіть найчесніша фінансова організація не зможе так швидко мобілізуватися, якщо всі вкладники прийдуть одразу.

Можу Вас запевнити, ми не тимчасовий і не політичний проект. Вибори позаду, однак наша організація продовжує працювати.

 

Щодо безоплатності послуг. Дійсно, ми надаємо консультації – безкоштовно. І змінювати цю позицію не збираємося.

            Рейтинг (0)
     Комментарии (0)
 
Комментарии отсутствуют
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
 
  09.02.2010, 12:25,  стас

добрый день скажите как мне вернуть деньги с текущего счета в банке Надра в долларах, 10 февраля заканчивается мораторий ,что нужно сделать и куда пойти

            Рейтинг  (0)
     Комментарии (0)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

В банке «Надра» до 10 февраля 2011 года продлен мораторий и временная администрация. С 17 февраля клиентам, у которых депозит на сумму до 150 тыс.грн., предлагают пролонгировать депозит на привлекательных условиях, воспользоваться бонусом +2% (в случае конвертации валютного депозита в гривневый) и бонусом 1% (в случае оформления депозита на привлекательных условиях сроком от 12 месяцев), получать проценты по нему ежемесячно или в конце срока. Клиенты, ранее присоединившиеся к Комплексной программе выплаты депозитов физическим лицам, будут продолжать получать 20% или 50% вклада каждые 4 месяца на текущий счет, после чего пользоваться этими денежными средствами в пределах установленных банком лимитов. На остаток депозита при этом банк будет начислять проценты. Владельцы вкладов свыше 150 тыс.грн. могут пролонгировать вклад, воспользоваться бонусом +2% (в случае конвертации валютного депозита в гривневый) и получать проценты ежемесячно или в конце срока.  Как сообщило агентство «Униан», до 1 марта 2010 года в банк должен поступить первый транш денежных средств от инвестора. Вам необходимо подойти в банк, и на месте решить вопросы

            Рейтинг (0)
     Комментарии (0)
 
Комментарии отсутствуют
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
 
  11.02.2010, 16:24,  Елена

в марте 2008 года между мною и банком Укрсоцбанк был заключен договор кредита на приобретение квартиры с процентною ставкою 15% годовых .01.08.2008 года банк в одностороннем порядке повысил ставку до 20% годовых .Доп соглашение я не подписывала, но стал платить по новой ставке по настоящее время. 21.01.2010 года вступил с силу Закон № 1822-VI" Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони фінансовим установам в односторонньому порядку збільшувати розмір процентів та інших платежів, передбачених кредитним договором".Что мне необходимо сделать чтобы понудить банк возвратить мне прежнюю ставку 15% ?Спасибо большое.

            Рейтинг  (4)
     Комментарии (0)      # ссылка на вопрос
Руслан Демчак, Ирина Омельченко

Если банк Вам прислал письменное уведомление о повышении ставки по кредиту, то это означает, что банк согласовал с вами это повышение.

Но тем не менее, присланное вам дополнительное соглашение об увеличении процентов или изменении сроков по погашению кредита не является обязательным для подписания его вами. Даже если он уже подписан работником банка. В случае получения от банка такого дополнительного соглашения, необходимо требовать от банка обоснованного письменного требования, предложения (разъяснения) относительно необходимости подписания вами такого дополнительного соглашения.

Указанный Вами закон не применяется к ставкам, повышенным до его вступления в действие. Вы можете в судебном порядке потребовать от банка возврата первоначальной ставки. В обоснование исковых требований Вы можете ссылаться на положения ст. 625 Гражданского кодекса Украины.

В соответствии с требованиями ст. 652 ГК Украины в случае существенного изменения обстоятельств, которыми руководствовались при заключении договора, договор может быть изменен или расторгнут по соглашению сторон, если иное не установлено договором или не вытекает из сути обязательства. Изменение обстоятельств является существенным, если они изменились настолько, что, если бы стороны могли это предвидеть, они не заключали бы договор или заключали бы его на других условиях. Если стороны не достигли согласия о приведении договора в соответствии с обстоятельствами, которые существенно изменились, договор может быть изменен по решению суда. Также можно сослаться на пункт договора, который предусматривает, что все изменения в договор вносятся в письменной форме и являются неотъемлемой частью договора (в Вашем случае доп.соглашение и новый график платежей не подписывался).

Перед подачей иска в суд необходимо направить банку письменную претензию о возврате первоначальной ставки. Срок ответа на претензию – 30 дней. Потом можно обращаться в суд.

            Рейтинг (-2)
     Комментарии (0)
 
Комментарии отсутствуют
 
    Оставьте Ваш комментарий:
Загружается...
1   2   3   4   5   следующая страница

Топ-предложения

По итогам конференций

10.03.2011 | 15:26

Публичная информация: особенности доступа

О некоторых аспектах Закона "О доступе к публичной информации"
 
21.02.2011 | 17:15

Ипотека: у кого есть шансы на кредит?

Некоторые аспекты практики ипотечного кредитования
 
17.02.2011 | 13:00

Проект Трудового кодекса: о необходимых реформах и возможных трудностях

Некоторые аспекты изменений отечественного трудового законодательства
 
Все материалы