This version of the page http://www.rec.lviv.ua/jobsearch/forinvalids (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-04. The original page over time could change.
Для осіб з інвалідністю

 

   До державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні можуть звертатися особи з інвалідністю, котрі бажають працювати або змінити місце роботи, працевлаштуватися за сумісництвом чи у вільний від роботи час.

   Реєстрація та облік громадян , котрі звертаються за сприянням у працевлаш-туванні, здійснюється державною службою зайнятості за місцем проживання (реєстрації місця проживання) за умови пред’явлення паспорта, трудової книжки, документа про освіту, у разі необхідності – військового квитка. Особи з інвалідністю , окрім перелічених вище документів, повинні мати пенсійне посвідчення або посвідчення інваліда, довідку до акта огляду МСЕК, Індивідуальну програму реабілітації.

   Індивідуальна програма реабілітації – це комплекс оптимальних видів, форм, обсягів реабілітаційних заходів, спрямованих на відновлення та компенсацію втрачених функцій організму, і здатності конкретної особи до виконання видів діяльності , визначених у рекомендаціях медико –соціальної комісії.

   Медико-соціальна експертиза, яку проводить МСЕК, визначає на основі комплексного обстеження особи міру втрати здоров’я, ступінь обмеження життєдіяльності особи, групу інвалідності. Враховуючи ці фактори, МСЕК розробляє рекомендації щодо можливих для особи за станом здоров’я видів трудової діяльності та умов праці.

   Для того, щоб працевлаштувати людину з інвалідністю на прийнятну роботу з гідною оплатою праці, спеціалісти центру зайнятості насамперед мають з’ясувати види робіт, які за станом здоров’я може виконувати конкретна особа. Тому пошук прийнятної роботи інвалідам здійснюється з урахуванням наявних у них кваліфікації, знань та побажань, але обов’язково згідно з рекомендаціями МСЕК.

 

   

   З січня 2011 року у Львові в рамках проекту «Підтримка вразливих груп населення у Західній Україні» функціонує Агенція з працевлаштування неповносправних осіб. 

Адреса Агенції : вул.Чорновола 4/1, тел.2-44-56-07.

   Основним завданням проекту є налагодження роботи Агенції з акцентом на молодь:

  • створення бази даних неповносправних осіб, у т.ч. їх професійно-кваліфікаційного складу;
  • формування бази даних вакансій для неповносправних осіб;
  • підготовка осіб з інвалідністю до ефективного пошуку роботи;
  • проведення навчальних триденних тренінгів;
  • надання консультацій кваліфікованих юристів та психологів;
  • підготовка підприємств, установ, організацій до прийому на роботу неповносправних осіб;
  • проведення навчальних одноденних семінарів для підприємств з юридичних та психологічних аспектів працевлаштування осіб з інвалідністю;
  • практичні заходи з працевлаштування неповносправних осіб;
  • проведення ярмарків вакансій для осіб з інвалідністю;
  • організація індивідуальних зустрічей працедавця та кандидата на роботу в супроводі працівників Агенції з працевлаштування;
  • підготовка супроводжуючих для осіб з інвалідністю під час індивідуальних зустрічей з працедавцями та перших днів роботи.
 

24.01.2011   У Львові запрацює Агенція з працевлаштування неповносправних

Львівське Товариство «Зелений Хрест» виступило з ініціативою організувати першу в Україні недержавну, неприбуткову Агенцію з працевлаштування неповносправних осіб. Доцільність її створення постала через доконечну потребу допомогти мешканцям області з різними фізичними вадами успішно адаптуватися до нових умов життєдіяльності. Адже нині чимало таких краян зациклені на власних проблемах, зневірені, не бачать виходу, а й навіть якщо хочуть щось змінити в своєму житті, то не знають, де шукати підмогу.

Детальніше...