This version of the page http://svit.ukrinform.ua/all_traditions.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-28. The original page over time could change.
Країни світу — Країни: традиції, звичаї

СВІТ КРІЗЬ ОБ'ЄКТИВ










ПОДІЄВИЙ МОНІТОР


НАШІ ПАРТНЕРИ

Горящие путевки






ВИБРАНЕ





ЛІЧИЛЬНИКИ







 




- Етнічний календар
- Мудрість народів світу
- Кухні народів світу
- Спорт різних народів


Етнічний календар


Сторінки: 1 2 3 4 Наступна

Цей День Перемоги
Україна відзначає День Перемоги у Великій Вітчизняній війні.Після розпаду СРСР День Перемоги відзначається в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані та низці інших країн колишнього соцтабору.У Радянському Союзі День Перемоги був оголошений неробочим днем Указом Президії Верховної ради СРСР від 26 квітня 1965 року як Свято Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр..



8 березня: трохи історії
Виникло це свято як день боротьби за права жінок. 8 березня 1857 року в Нью-Йорку зібралися на маніфестацію робітниці швейних і взуттєвих фабрик. Вони вимагали 10-годинного робочого дня, світлих і сухих робочих приміщень, рівну з чоловіками заробітну плату. Працювали в той час жінки по 16 годин на добу, отримуючи за свою працю копійки. Чоловікам після рішучих виступів вдалося добитися запровадження 10-годинного робочого дня...



"LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVE!"
У третій четвер листопада французи відзначають свято молодого вина - Нового Божоле. Різні народи єднають… "винотрадиції" Хто не знає, що вино займає особливе місце не лише в системі харчування, але й в усьому житті французів. Це не просто напій, який мешканці П'ятої республіки п'ють майже щодня і у великій кількості, не лише важлива стаття експорту, але й предмет національної гордості, об'єкт істинного культу.



КІЛЬКА СЛІВ ПРО ЗВИЧАЇ МОНГОЛІВ
У старі часи двері юрти були повстяними. Господар, запрошуючи гостя увійти, відкидав її правою рукою, лівою ж, зігнувши в лікті, запрошуючим жестом вказував на отвір. · Усякий, хто заходить в юрту, перед тим як переступити поріг, застібає одяг на всі ґудзики. Гість, якщо він не мав наміру ночувати в чужій юрті і не отримував на це дозволу, не мав права знімати головний убір.



ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ?
З приходом Нового року люди в усьому світі пов'язують найкращі надії та сподівання, а отже зустрічають його весело й оригінально. Вітаючи усіх наших читачів з наступаючим Новим роком, колектив ресурсу "Країни світу" пропонує розповідь про новорічні традиції різних народів. Найбільш жаркий період року припадає на Новий рік в Австралії. У святкові дні вулиці і магазини Австралії



РІЗДВЯНО-НОВОРІЧНА ОБРЯДОВІСТЬ УКРАЇНЦІВ
Одним із найважливіших та найколоритніших свят у різних народів світу, безумовно, є Новий рік, хоча його символіка та час відзначення у різних країнах неоднаковий. Найдавніші новорічні символи (вази з новорічними написами) були віднайдені археологами в Єгипті, а вік таких новорічних подарунків перевищує ІІІ тисячі років. У прадавні часи на українських землях, як, власне, і в інших



А ТОЙ ТРЕТІЙ ПРАЗНИК СВЯТЕ ВОДОХРЕЩЕ...
Святе Водохреще та голодний Святвечір завершують українські різдвяно-новорічні свята. Після 11-денної загальниці (з 7 по 17 січня), коли не було постів, 18 січня вважалося строгим пісним днем. Деякі господарі цілий день говіли (нічого не їли або вживали лише чорний хліб та воду). На вечерю в цей день подавали пісні страви (інколи їх було 12) та вже не запрошували святих душ, які, вважалося, знову повертаються на "той світ", тому це був голодний Святвечір чи голодна кутя.



КИТАЙ ЗУСТРІВ РІК МАВПИ ЗА ГРИГОРІАНСЬКИМ КАЛЕНДАРЕМ
Існує таке китайське прислів'я: "Чекай, доки не прийде рік Мавпи", що означає "один Бог знає коли". Говориться так тому, що Мавпа стоїть дев'ятою у списку 12 знаків китайського гороскопа. І ось, черговий місячний цикл завершив своє коло і 22 січня за григоріанським календарем в свої права вступив рік Мавпи. Ця тварина вважається у Піднебесній уособленням розуму, спритності, жвавості. вважається не дуже вдалим.



ЯК ПРАВИЛЬНО ЗУСРІТИ СТАРИЙ НОВИЙ РІК?
13 січня напередодні "старого" Нового року відзначали Щедрий вечір, до якого готували Щедру вечерю переважно із скоромних страв: печеню, смажене м'ясо, ковбаси, млинці з салом, пироги, вареники з сиром. В деяких місцевостях України, як і на Святвечір, на стіл ставили теж 12 страв, варили другу щедру кутю, заправлену смальцем.



УКРАЇНСЬКА МАСЛЯНА
Святкуванням Водохреща (19.01) завершувався цикл різдвяно-новорічної обрядовості українців. Чоловіки бралися до серйозної роботи по господарству, а жінкам дозволялося прясти і шити. В народі говорили: "Прийшов Іван Предтеча (20.01) та й забрав свята на плечі". В цю ж пору розпочиналися М'ясниці, які тривали до Масляної.



БОЛГАРСЬКЕ СВЯТО НАЦІОНАЛЬНОГО ЄДНАННЯ
6 вересня - День об'єднання Болгарії (болгарською З'єднання Болгарії) - славетна дата у болгарському державному календарі. Це свято є одним із головних річних свят, під час якого болгари урочисто святкують акт приєднання Східної Румелії до Князівства Болгарії у 1885 році. Ця доленосна історична подія відзначена у національному девізі: "Съединението прави силата" - "у союзі - сила".







  На головну сторінку | Зробити стартовою сторінкою | Додати до вибраного | Наші банери | Форум | Зворотний зв'язок | RSS  | Про Укрінформ 

Всі права застережені. © Ukrinform 2010.
При використанні матеріалів посилання на Країни світу є обов'язковим.
З усіх питань звертайтесь за тел.: (044) 594-28-05
E-mail: mov@ukrinform.com