This version of the page http://www.grani-t.com.ua/ukr/books/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-24. The original page over time could change.
Книги



Розсилка новин

Підписатися на розсилку

З ким із авторів ви хотіли б зустрітися?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Видавництво Грані-Т



Видання

Різне

Новинки

Ексклюзивні книги

Схвалено Міністерством освіти і науки України

Картини

Література для дітей

Дитячі книжки

Серія «Абетки»

Серія «Бібліотека відмінника»

Серія «Велика модниця»

Серія «Дивний детектив»

Серія «Дитяча іронічна поезія»

Серія «Джерельце»

Серія «Життя видатних дітей»

Серія «Золотий лелека»

Серія «Історії в малюнках для найменших»

Серія «Казки народів світу»

Серія «Класні комікси»

Серія «Моллі Махлюй – маленька чарівниця»

Серія «Мультстудія»

Серія «Пригоди детектива Ниточки»

Серія «Розмальовки»

Серія «Суперники»

Серія «Сучасна дитяча поезія»

Серія «Сучасна дитяча проза»

Серія «Українська дитяча класика»

Серія «Українські народні казки з вузликами»

Серія «Українська майстерня фантастики»

Серія «Книготерапія»

Культурологічна література

Серія «De profundis»

Серія «Грані світу»

Путівники

«Іоан Георг Пінзель. Скульптура. Перетворення»
Альбом присвячено спадщині одного з найзагадковіших майстрів барокової скульптури XVIII ст. Більша частина її зібрана у Львівському музеї сакральної скульптури, що був відкритий для глядачів у другій половині 90-х років минулого століття. Також до альбому входять зображення творів скульптора, що донині залишилися у вівтарях храмів м. Бучач (Тернопільська обл.) та у Тернопільському краєзнавчому музеї.

Львів Левинського: місто і будівничий
Годі уявити Львів без Івана Левинського – провідного будівельного підприємця Галичини межі XIX–XX століть, фабриканта, архітектора, професора, громадського діяча, філантропа.

Євгенія Кононенко «Жертва забутого майстра»
Авторка – українська письменниця Євгенія Кононенко, змогла глибоко передати загадковий світ Іоанна Георга Пінзеля, у багатьох моментах проникливіше, ніж у подібному романі Дена Брауна «Код Да Вінчі».

Володимир Єшкілєв «Втеча майстра Пінзеля»
Життя, творчість і смерть таємничого майстра Пінзеля цікавлять багатьох. Якою він був людиною? Як жив? Ми достеменно не знаємо, як звучить його ім’я. Роман, написаний відомим письменником Володимиром Єшкілєвим, є однією з версій останніх місяців життя Пінзеля. Проте він сподобається не лише прихильникам письменника і поціновувачам майстерності Пінзеля.

Олесь Ільченко «Місто з химерами»
Такі твори влучно називають «метафізично правдивими». Письменник Олесь Ільченко на основі унікальних архівних матеріалів відтворює події першої третини минулого століття…  

Арабески Миколи Хвильового
Миколі Хвильовому судилося стати символом цілої його блискучої мистецької ґенерації, бо саме він знайшов чи не найбільш місткі й промовисті образи, аби передати м’ятежну атмосферу переломної епохи, сконденсовані енергії зрілого українського модернізму.

Галина Шевцова «Дерев’яні церкви України»
«Дерев’яні церкви України» – це унікальний альбом-путівник по духовній спадщині нашого народу, знайомство з пам’ятками, що дотепер зберегли мальовничістьі шарм старовини.

«Городецький. Виклик будівничого»
Альбом присвячений спадщині архітектурного генія Києва початку ХХ століття Владислава Городецького.

Ян Твардовський «Ще одна молитва»
Ян Твардовський (1915—2006) — священик з Варшави, який писав вірші й ніколи не казав про себе, що він — поет.

Н.В. Гоголь «Петербургские повести»
Гармонійне поєднання чудернацько-вишуканих форм, зображень і змісту «Петербурзьких повістей» М.В. Гоголя презентують новий несподіваний мистецький погляд на твори світової літератури.

Николай Гоголь «Записки сумасшедшего»
Письменники кшталту Миколи Гоголя — ті, яких усі колись читали, одначе майже ніхто не перечитує по-справжньому, — ризикують опинитися у свого роду «бібліотечному вакуумі»: мовляв, навіщо ще раз читати Гоголя, якщо й так відомо, про що він пише? У такому разі текст для читача немовби помирає, й оживити його здатен хіба акт співтворчості – саме завдяки йому один текст і далі «живе» в іншому; й так доти, доки існує література.

Тарас Шевченко «Гайдамаки»
Трагічні події ХVІІІ століття та яскраві образи Гайдамаччини гостро і безкомпромісно підкреслюють душевний біль Шевченка за Україну та її народ.

Кольорознавство
У книзі окреслені основні категорій теорії кольору, виявлені закономірності прояву об’єктивних і суб’єктивних чинників існування цього феномену, а також представлена проекція цих питань на творчу практику сучасного художнього текстилю.

«По одному віршу ста поетів (1235 р.)»
Зміст і структуру поетичної антології «По одному віршу ста поетів» («Хяку-нін іс-сю», 1235 р.), укладачем якої був відомий японський поет Фудзівара Тейка (Фудзівара Садаіе, 1162-1241 рр.) віддзеркалює її оригінальна назва – до складу антології увійшли сто кращих віршів ста японських поетів, які жили в період з другої половини VII ст. до першої третини XIII ст.

«Стежками Басьо»
Докладна белетризована біографія митця, художні фотографії знакових місць у його житті, яскраві описи сучасних японських реалій – усе це створює артистичне обрамлення для художніх шедеврів поета.

Сердечний рай, або «Оксана»
Час породжує титанів, володарів думок. Але той же час подекуди примушує по-новому вгледітися у знайомі постаті, глибше збагнути, зрозуміти як їхнє життя, так і спадщину, що вони залишили по собі.

«Рьокан. Вибрані поезії»
Увазі вітчизняних шанувальників японської поезії пропонується перша збірка перекладів українською мовою віршів одного з кращих японських поетів доби Едо, дзен-буддійського ченця, філософа і каліграфа Рьокана (1758–1831 рр.), написаних у жанрі хайку і танка.

Кім Соволь «Ясний місяць. Лірика»
Українським шанувальникам поезії Сходу вперше пропонується двомовна збірка віршів одного з найвідоміших корейських поетів XX ст. Кім Соволя (1902–1934).

Райнер Марія Рільке «Нотатки Мальте Лявридса Бриґґе»
Літературне століття, яке минає від часу публікації роману «Нотатки Мальте Лявридса Бриґґе» (1910), було багатим на новаторство й експеримент. Утім, саме романові Райнера Марії Рільке судилося стати ідейним, смисловим «вузлом», із якого тягнулися й далі тягнуться ниточки різних прозових традицій, що претендували чи претендують на статус інтелектуально-креативної літератури.

Лев Толстой «Народні оповідання»
«У часи великих змін — а передовсім у часи передчуття таких змін — зринає внутрішній запит на особливого чину літературу, котра шукає радше запитань, аніж відповідей, і воліє прозирнути людське в людині як творінні Божому. Простіше кажучи: в часи межові воліє зазирнути в себе — перш ніж зазирати за межу». Так вважає поет і перекладач Іван Андрусяк, який зробив переклад вибраних «Народних оповідань» Льва Толстого.

Ольга Лагутенко «Нариси з історії української графіки ХХ століття»
Видання, у якому вперше за часи сучасного українського мистецтвознавства подано історію української графіки.

«Українська графіка першої третини ХХ століття»
Багатий ілюстраційний матеріал видання та аналітичне дослідження творів виявляють загальноєвропейські тенденції і національні особливості розвитку української графіки означеної доби.

«Тіло чи особистість?»
Антологія порушує провакативне питання ставлення до жіночої тілесності у вітчизняній прозі ХІХ – на початку ХХ. Вступ упорядниці Ольги Лагутенко «Жіноча роль» окреслює головні теоретичні аспекти проблеми, розставляючи акценти на принципових моментах у тексті.

Олесь Ільченко «Деякі сни, або Київ, якого немає»
Оригінальний синтез модерних віршів і старих фотографій створює особливий настрій – настрій нічної прохолоди, заповітних старих дворів, непомітних сторонньому оку архітектурних прикрас...

Анджей Стасюк «Фадо»
«Фадо» португальською означає «доля», але передовсім так називається меланхолійна пісня, в якій вилився смуток за безповоротно втраченим.

Андрій Содомора «Дистихи Катона»
У цьому томику звучать голоси не лише античності — повний українською мовою переклад окремим виданням моральних настанов майже двотисячолітньої давності  стає актуальним поєднанням тексту, контексту й додаткових інтерпретацій.

Маріуш Щиґел «Ґоттленд»
Історії, що їх розповідає знаний польський автор, репортер «Ґазети Виборчої», є трагікомічними, часто – трагіфарсовими, але головний герой у них завжди виглядає трохи розгубленим.

Японські страви вдома: збірка рецептів
Українсько-Японський Центр запрошує Вас на східні частування, які дають змогу відчути натуральність та гармонію японської кухні, популярної завдяки простим, гарно оформленим стравам, в яких жоден з інгредієнтів не шкодить природному смаку інших. Це одна з найдавніших та найцікавіших в історії людства кулінарних традицій. Належно оцінити її своєрідність вам допоможе ця книжка, яка містить чимало приємних і смачних несподіванок.

Дитяча культурологія

«Сни Ганса Християна»
Андерсена вважають чарівником – його казки ніколи не старішають і продовжуються в нових історіях.

Гайнріх Гоффманн «Петер-Нечесаха»
Любі діти та батьки! Ви тримаєте в руках одну з найстаріших дитячих книжок. До вас цю чудову книжку прочитали вже мільйони дітей в усьому світі.

Образ доброчинності
Життя святих – скарбниця яскравих прикладів мудрих рішень, сміливих, милосердних, добрих вчинків, здатних змінювати людину і примножувати світло навколо неї.

Олесь Ільченко «Жуки та інші поважні особи»
Страшний на вигляд рогач із велетенськими рогами і милий бедрик, улюбленець дітвори; оспіваний шевченковим генієм хрущ, без якого неможливо уявити чарівних українських вишневих садків, і містичний скарабей – священна істота в стародавніх єгиптян; дивовижний світлячок і химерний богомол; співоча цикада і прудка бабка… 

Образ доброчинності 2
Життя святих – скарбниця яскравих прикладів мудрих рішень, сміливих, милосердних, добрих вчинків, здатних змінювати людину і примножувати світло навколо неї.

Олесь Ільченко «Наші птахи»
Найзаповітніша мрія людини – літати. Як птах, – високо і вільно. Ось чому птахи завжди захоплювали і привертали увагу людей.На теренах нашої батьківщини мешкає приблизно 300 видів птахів. Письменник Олесь Ільченко та художник-орнітолог Ігор Землянських яскраво відобразили життя та особливості 30 із 300 видів, рідних для України, пташок, об’єднавши за ареалом життя: степ, гори, ліс, водойми та місто.

Олесь Ільченко «Риби річок та озер»
У цій книзі для дітей та їхніх батьків ідеться про надзвичайно цікавих тварин – кісткових риб, точніше, про тих, що живуть у річках, озерах і ставках нашої країни. Жоден клас тварин на нашій планеті не налічує стільки видів, як кісткові риби – близько двадцяти тисяч! І чи не кожна риба має свою нерозгадану загадку поведінки чи існування в певних умовах.

Ян Твардовський «Гербарій»
Книжка, яку ви тримаєте в руках, – це також своєрідний гербарій. До неї увійшли вірші отця Яна Твардовського, присвячені рослинам. Деякі з цих віршів смішні, деякі дуже серйозні, – але всі вони схиляють до тихого й теплого розмислу про світ людини і світ природи.

Олесь Ільченко «Дерева»
Книга про дерева ? Дивний задум, та лишень із першого погляду. Справді, ми настільки звикли до цих велетенських рослин, так призвичаїлись бачити їх повсюдно, що, як правило, не задумуємось не лише про їх назву, а й навіть про вік. Не кажучи вже про те, як і коли вони з’явились отут – край дороги, біля будинку, за перехрестям.

Зірка Мензатюк «Український квітник»
Відома дитяча письменниця вирішила розкрити деякі із секретів власного квітника – й подарувала читачам мініатюрні есеї про найулюбленіші квіти. Як виявилося, ці квіти ми бачимо не лише мало не в кожному українському квітнику, а й на фресках, картинах, у малюнках, що їх створювали художники з часів античності й донині.

Олесь Ільченко « Бджолині родичі»
Відомий український письменник вирішив розповісти не лише про цікаве сімейне (ройове) життя величезних волохатих бджіл, які приносять найсолодше у світі чудо – мед!

«Ростам і Сохраб»
У нашій книжці представлено оригінальну версію знаменитої поеми східного світу. Перед читачем – не лише майстерний переклад, але і неймовірно витончені ілюстрації Віктора Гукайло. Київський художник створив візуальний світ поеми немов із уривків старовинного іранського рукопису, шматочків мініатюр та орнаментів того часу.

Дмитро Степовик «Українська християнська абетка»
Видання друге

Біблія «Для сімейного читання з коментарями та ілюстраціями»
Ця книга спонукає до роздумів про сучасне життя, людей та їхні стосунки.

Каталог «Мій Гоголь»

Іван Ющук «Троє на Місяці»
Як можна поєднати граматику і фантастичні пригоди юних українців на Місяці? Виявляється, зі скрутного становища й у космосі можна вийти переможцем, коли дбати про друга і пам’ятати про силу рідного слова.

«Сто краєвидів малювали хмари»
Київський художник Віктор Гукайло, який відібрав для цієї збірки поезії, перекладені з японської Іваном Бондаренком, вирішив проілюструвати їх способом «непрямого цитування».

Н.В. Гоголь «Вечера на хуторе близ Диканьки»
Знамениті повісті М.В. Гоголя вперше підготовані саме для школярів.

Олександр Макаров «Курс юного антиквара»
Усі ми трохи колекціонери і часто зберігаємо предмети, що перейшли нам у спадок або ж нагадують про якусь подію. Поза тим, що ці речі дорогі нам як пам’ять, вони ще й гарні. Кожна з них несе неповторний відгук минулого, а деколи має й досить відчутну матеріальну цінність.

Макаров Олександр «Монети з дідусевої скриньки»
Вірите, що гроші можуть бути завбільшки з кам’яну скелю, а Атлантида, ймовірно, розташовувалася у Чорному морі? Звідки ж родом монети з дідусевої скриньки? Захоплива подорож в екзотичні країни світу, знайомство з їхніми звичаями та традиціями допоможуть вам це з’ясувати.

«Створення світу»
Книга для допитливої малечі, якій цікаво, як Бог створив світ, де народжується день і куди зникає на ніч сонце.

Готуємо до видання

Марина Аромштам «Коли відпочивають янголи»
«Усе могло би скластися інакше, якби в мене був тато. Мама тоді могла б із ним порадитися. Порадилася б – і не віддала мене вчитися до Тетяни Володимирівни. Тетяна Володимирівна не сказала б: «Встати! Руки за голову!» Дідуся б це не нажахало, і він не наполіг би на тому, щоб перевести мене в іншу школу. І я не потрапила б у клас до Марсем. Це Марсем розповіла нам про янголів – про те, що вони повинні відпочивати. Відтоді минуло багато років. Але коли зі мною щось трапляється – погане чи добре, – я про це згадую…»  

Леся Воронина «Смак олімпійського золота»
У кожного видатного спортсмена – своя історія успіху. Адже для того, щоб досягти великих перемог, недостатньо мати талант – його треба повсякчас розвивати, долаючи найрізноманітніші перешкоди й гартуючи характер. Так, як це зробила славетна олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з веслування на байдарці Інна Осипенко-Радомська.

Олесь Ільченко «Абсолютний чемпіон: повість»
Дитиною Аня прийняла перше самостійне рішення – стати гімнасткою, як і мама. Тоді навіть батьки до нього особливо не прислухалися – сказано, мала ще, не розуміє, як важко доводиться професійним спортсменам. Але зовсім скоро саме мама стала першим тренером Ані Безсонової, а потім віддала доньку під опіку славетної Ірини Дерюгіної, з якою юна гімнастка вчилася долати всі перешкоди і прийшла до перших серйозих спортивних перемог.

Міла Іванцова «Заради мрії: повість»
Чи важко займатися легкою атлетикою? Певно, що так. Цей спорт – для прудких і витривалих людей, які прагнуть жити насичено – всюди прибігти вчасно й отримати за це медаль і визнання. Коли Олена Говорова – героїня цієї книжки – у дитинстві почула від лікарів, що шлях у спорт для неї закритий, вона не зійшла з дистанції, навіть попри батьківські застороги.

Олександр Гаврош про Григора Пинтю, Олександра Духновича, Iвана Силу, Адальберта Ерделi, Августина Волошина
Олександр Гаврош розповідає у цій книжці про дитячі роки своїх видатних земляків, мешканців Закарпаття – одного з найцікавіших куточків нашої країни.