This version of the page http://www.nokiantyres.ua/__ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-21. The original page over time could change.
Nokian Tyres: Підготовка до зими
Друк
Розділ: Продукція / Шини / Факти про шини / Підготовка до зими
« Назад
Підготовка до зими
  • Перемога за будь-яких умов
  • Легкові автомобілі
  • SUV 4*4
  • Фургони
  • Вантажівки та автобуси
  • Протекторні матеріали
  • Промислові шини
  • Факти про шини
  • Підбір шин

Зима потребує відповідного ставлення та хороших шин

 
Зимова погода вимагає відповідну екіпіровку: теплий одяг і взуття, що не ковзає. А для зимової експлуатації автомобіля потрібні хороші шини - високоякісні вироби, які підвищують рівень безпеки та згладжують мінливість погодних умов. Керування автомобілем приємне, коли погода не дарує сюрпризів.
 
Зимові шини мають низький опір коченню: вони легко котяться, заощаджують пальне і створюють менше шкідливих викидів, ніж літні шини.
 

Правильний вибір зимових шин захистить вас від небезпечної шуги

Зміна клімату робить зимову погоду непостійною і привносить до неї елемент несподіванки. Умови швидко змінюються, температура стрибає, то піднімаючись вище нуля, то опускаючись нижче. Кількість опадів збільшується, і (залежно від температури) з неба то ллється дрібний, холодний дощ, то валить рясний сніг. Через теплу погоду або сіль, якою посипають дорогу, сніг тане, перетворюючись на шугу, яка може добряче налякати водія під час керування автомобілем.
 
Раптові, несподівані переміни в погодних умовах збільшують потребу в ефективних зимових шинах. Шини, розроблені для складних умов, знижують ризик небезпечної втрати зчеплення на шузі, усуваючи мокрий сніг між дорогою та шинами.
 

Завчасні дії

Міняйте свої шини вчасно: стежте за прогнозами погоди і будьте готові швидко відреагувати. Зима вже на порозі, коли ночі часто стають морозними, а ранкові температури наближаються до нуля. Їзда по голому асфальту в літніх умовах протягом кількох тижнів не сильно зашкодить зимовій гумі.
 

Перевірка стану шин вдома

Ретельно перевіряйте стан ваших зимових шин перед монтажем. Переконайтесь у відсутності тріщин, порізів або здуттів на боковинах. Рекомендована глибина головних канавок - не менше 4-5 мм.
 
Якщо шина не має індикатора ступеня зносу, виміряйте глибину протектора за допомогою сірника . Сірчана голівка сірника повинна залишатися повністю прихованою,  час подумати про придбання нового комплекту шин. Шини, що прослужили вже більше чотирьох років, вже не є абсолютно безпечними, навіть якщо протектор ще не повністю спрацювався.
 

Нерівномірний знос шин

Якщо шини зношені нерівномірно, перевірте кути повороту автомобіля. Шини повинні котитися рівно і прямо.
 
У разі наявності ознак нерівномірного зносу завжди ставте менш зношені шини на задній міст незалежно від привода (переднього, заднього чи повного) автомобіля. Це запобігає небезпечному занесенню задніх коліс.
 

Правильний тиск заощаджує ваші гроші та гарантує відмінну керованість шин

Перевіряйте тиск у ваших шинах. Правильний тиск - гарантія того, що шина буде легко котитися і чітко виконувати повороти. Правильний тиск також зменшує витрату пального та знижує рівень шкідливих викидів.
 
Під час монтажу шин простежте за тим, щоб напрямок рисунка протектора шин збігався з напрямом обертання коліс.
 
Рекомендується виконати обкатку нових зимових шин. Обережна обкатка впродовж 500 км поліпшить зчеплення і зносостійкість шин і продовжить термін служби шипів.
 

Адаптація до зимових умов

Шини - найактивніший засіб безпеки в автомобілі. Вони дозволяють водію відчувати дорогу, повідомляючи, чи авто тримає її надійно, чи зчеплення з поверхнею стало слабшим. Прислуховуйтесь до шумів, будьте уважні та відповідно реагуйте.
 
До зими необхідно звикнути. Або, радше, вам потрібно буде згадати старі навички та вміння. Нижча швидкість, ретельне планування маневрів та безпечна відстань до автомобіля попереду - ось золоті правила експлуатації автомобіля взимку.
 
Безпечної зимової їзди!
  • Поради з експлуатації шин
  • Запитання та відповіді
  • Процес виробництва шин
  • Маркірування на боковині
  • Тиск у шинах

 
 
  • Інформація про продукт: зимовi шини 2008