This version of the page http://media.parlament.org.ua/r_analitics/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-20. The original page over time could change.
Реклама > Аналітика >
Про Проект
 
 
Пошук:
Розсилка:
Мапа сайту     RSS



Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"
 
Реклама > Аналітика >
Календар подій

  Парламентські слухання  
03.09.2010
АНАЛІЗ ТЕЛЕВІЗІЙНОГО РЕКЛАМНОГО РИНКУ 2010 РОКУ
Попит, що зашкалює, на телевізійний рекламний час зменшився так само несподівано, як і почався. Канали упевнені, що йдеться про стабілізації ринку, а не про його просідання. Проте обгрунтування 50-процентної інфляції захиталося...

Детальнiше 

19.08.2010
ВІТЧИЗНЯНІ АНГЛОМОВНІ ВИДАННЯ ПОЧАЛИ ПОЛЮВАННЯ НА РОСІЙСЬКОМОВНУ АУДИТОРІЮ
Збираючись до України, викладач англійської мови британець Пів Грін прихопив з собою свіжі випуски Guardian, Independent і Times. Скромний інформаційний багаж повинен був скрасити перші дні перебування в незнайомій країні. Велике здивування викликало те, що в Україні є англомовна преса.

Детальнiше 

04.08.2010
ЗАГАЛЬНИЙ АЛГОРИТМ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ РЕКЛАМНОЇ КАМПАНІЇ
При побудові алгоритмів оцінки ефективності рекламної кампанії слід зважати на специфіку фінансових і індикативних показників, прийнятих в компанії. Крім того, можлива розробка інтегральних показників, заснованих на поєднанні окремих чинників з врахуванням їх вагових коефіцієнтів. Залежно від прийнятих в компанії форм звітності результати оцінки ефективності заходів щодо просування можуть представлятися як у вигляді динамічних рядів, що супроводжуються аналізом тенденцій, так і у вигляді аналізу відхилень від затверджених керівництвом організації періодів складання.

Детальнiше 

21.07.2010
ТЕЛЕВІЗОР – ПІДСИЛЮВАЧ ІНТЕРНЕТУ
Дослідники американської компанії Nielsen виявили, що телевізійна реклама істотно підсилює вплив інтернету-кампанії на намір споживачів купити продукт.

Детальнiше 

20.07.2010
НАЙСВІЖІШИЙ ПРОГНОЗ РОЗВИТКУ СВІТОВОГО РЕКЛАМНОГО РИНКУ ВІД ZENITHOPTIMEDIA
Зараз Всеукраїнська рекламна коаліція збирає експертні дані, щоб уточнити свій прогноз обсягів рекламно-комунікаційного ринку України 2010. А тим часом приводимо дані щодо рекламного ринку України від ZenithOptimedia.

Детальнiше 

25.05.2010
ЩО НЕСУТЬ НАМ МЕДІЙНІ ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВИ?
З початку цього року в українському парламенті з’явилася низка законодавчих ініціатив, які по суті мають на меті суттєво зменшити присутність української мови в телерадіоефірі та в кінотеатрах. Окремо можна відзначити досить курйозний законопроект щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів та послуг з пророцтва майбутнього. Також, слід звернути увагу на останню суперечливу ініціативу повернення кримінальної відповідальності за наклеп.

Детальнiше 

30.04.2010
ОН-ЛАЙН РЕКЛАМА: ТРИКРАТНЕ ЗРОСТАННЯ ЗА 3 РОКИ
Реклама в інтернеті зростає семимильними кроками, принаймні, в порівнянні з обсягами офф-лайнової реклами. Це підтверджують багаточисельні дослідження і оцінки обсягів рекламних ринків в різних країнах. Для прикладу, лише в Україні реклама в інтернеті виявилася єдиним сегментом, що показав в 2009 році зростання (+45% у гривні). Розглядаючи окремо контекст, SEO (пошукову оптимізацію), медійну рекламу і всілякі активності в соціальних медіа, можна виокремити найбільш перспективні канали усередині самого інтернету. Але зараз ми робити цього не будемо, оскільки зупинимося на аналізі відео-реклами в мережі як одного з найбільш багатообіцяючих форматів медійною он-лайн реклами.

Детальнiше 

29.04.2010
ПОВЕДІНКОВА РЕКЛАМА ПРАЦЮЄ. АЛЕ ЯКОЮ ЦІНОЮ ДЛЯ ПРИВАТНОСТІ?
Таргетована реклама, заснована на аналізі поведінки, більш ніж вдвічі ефективніше звичайних нетаргетованих методів. Однак, за успіх доводиться платити порушенням приватності, адже технологія глибокої інспекції мережевих пакетів, за своєю суттю, втручається в особисте життя.

Детальнiше 

19.04.2010
КОНТРОЛЮЙ, АЛЕ ДОВІРЯЙ
Розрив між теорією та практикою сучасного ТБ став головною проблемою галузі.

Детальнiше 

19.04.2010
ТЕЛЕОХОРОНЦІ: ЧИМ МОЖЕ ЗАКІНЧИТИСЬ ДЛЯ ТБ КАНАЛІВ "ХОЛОДНА ВІЙНА" ПРОДАВЦІВ ТБ-РЕКЛАМИ
Із загостренням конкуренції на ринку телепродажу сейлз-хауси у черговий раз зменшили ціни, залучаючи рекламодавців інших медіа. Але експерти впевнені - якщо провідні продавці телереклами в найближчий час не зупинять "холодну війну" - про збільшення ТБ ринку в цьому році говорити не доведеться.

Детальнiше 

07.04.2010
СВІТОВИЙ РЕКЛАМНИЙ РИНОК ЗРОСТЕ НА 2,2%
Агентство ZenithOptimedia покращило свій прогноз щодо зростання світового рекламного ринку у 2010 році з 0,9% до 2,2%. Як зазначається у його повідомленні, впевненість у відновленні світової економіки зростає, і це відбивається на рекламних ринках всього світу.

Детальнiше 

29.03.2010
ТРАФІК НА САЙТ: ЩО Ж НАСПРАВДІ ПРОПОНУЮТЬ РЕКЛАМНІ АГЕНСТСТВА
Замовляючи пошукову оптимізацію сайту у SEO-компанії, клієнт вирішує, що принесе більше вигоди його бізнесу в даний момент: високі позиції або зростання трафіку? У підсумку, збільшення відвідуваності сайту вибирають чверть клієнтів SEO-компаній.

Детальнiше 

29.03.2010
АКТИВНІСТЬ РЕКЛАМОДАВЦІВ У 2010 РОЦІ Є РЕКОРДНОЮ
Феноменальний сплеск рекламної активності, що стався на телебаченні в лютому - на початку березня 2010 року, трохи спав. Але найбільші майданчики залишаються заповненими під зав'язку і вже готуються підвищити ціни.

Детальнiше 

24.03.2010
ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РЕКЛАМНОГО РИНКУ У 2010 ТА 2011 РОКАХ
Одне з найбільших рекламних агентств - Carat - опублікувало оновлений прогноз глобальних витрат в 2009 і 2010 роках, і вперше - прогноз на 2011 рік. Згідно з даними дослідження (є у розпорядженні "МедіаБізнесу") основні ринки стабілізувалися і головним трендом стало збільшення рекламних витрат. Ситуацію на українському рекламному ринку прокоментував директор рекламного агентства АІТІ / КАРАТ Олександр Гороховський.

Детальнiше 

15.03.2010
РИНОК РАДІО РЕКЛАМИ ПОЧАВ ВИХОДИТИ З КРИЗИ
За даними Всеукраїнської рекламної коаліції, з другої половини 2009 року рекламні показники цього носія інформації почали покращуватися, а в кінці року в ефірі спостерігався справжній бум активності. І хоча за висновками минулого сезону, загальний маркетинговий бюджет знизився на 25% - до 120 млн. грн., позитивні тенденції дозволили експертам спрогнозувати досить оптимістичний сценарій розвитку носія 2010 року. У Всеукраїнській рекламні коаліції спостерігають, що в теперішньому році ринок реклами виросте на чверть – до 150 млн. грн.

Детальнiше 

11.03.2010
ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РЕКЛАМИ
На конференції BrandOnline-2009 в Москві, керівник IMHO VI Арсен Ревазов, назвав підвищення ефективності реклами за рахунок відео, особливо зі звуком, одним з глобальних трендів 2010 року: "CTR на них зовсім божевільний - 10% не рідкість, 5% чи не стандарт ". І додав: "Незабаром, може навіть до кінця цього року, ринок потрясе інформація одного з найбільших місць для розміщення відеофайлів: чекайте сенсацію стосовно відеореклами"

Детальнiше 

06.03.2010
РИНОК ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ КОНСОЛІДУЄТЬСЯ
Оператори зовнішньої реклами, говуючись до створення в галузі Індустріально комітету, розробили ряд єдиних правил в сфері продаж, які розповсюджуються на всіх учасників ринку.

Детальнiше 

02.03.2010
АНАЛІЗ ЗАКОНОПРОЕКТІВ ЩОДО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО РЕКЛАМНОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ
Які зміни в рекламному законодавстві можна очікувати в найближчому майбутньому? Нижче наведений аналіз законопроектів щодо внесення змін до рекламного законодавства України, які зареєстровані і знаходяться на розгляді в Верховній Раді України.

Детальнiше 

25.02.2010
ВПЛИВ КРИЗОВОГО РОКУ НА ЯКІСНИЙ СТАН ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ
Для компаній зовнішньої реклами період кінця 2008 року до жовтня 2009 року - це втрачені можливості. Їм так здається. Хтось не встиг продати свою компанію, хтось не зміг доставити конструкції, хтось втратив хороших спеціалістів. Практично всі були змушені вчитися виживати, стискатися і покращувати свої відносини з клієнтами, маючи складнощі з сервісом.

Детальнiше 

24.02.2010
ПІДСУМКИ 2009 РОКУ НА РИНКУ ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ: ЧАСТКИ ОПЕРАТОРІВ, МІСТ, "РОДЗИНКИ" АУТДОРУ
Склад ТОП-10 операторів (за кількістю площин) у минулому році майже не змінився ні в форматах Big і Super, ні у форматах City і Middle. Однак деякі зміни все ж таки відбулися.

Детальнiше 

12.02.2010
РЕЗУЛЬТАТИ ПРОДАЖУ РЕКЛАМИ НА ТЕЛЕБАЧЕННІ У СІЧНІ 2010 РОКУ
Активність рекламодавців на ТБ зросла більше, ніж на 30%. Однак ціни за активністю поки що не встигають: в середньому по ринку інфляція мінімальна.

Детальнiше 

06.02.2010
ПРИХОВАНА РЕКЛАМА: ЯК НА ЦЕ ПОРУШЕННЯ РЕАГУЄ ДЕРЖАВА?
Прихована реклама, або джинса, за період виборів стала не просто звичним явищем. Вона фактично замінила реальне висвітлення виборчої кампанії. Цю проблему ми спробуємо проаналізувати детально в наступних статтях. Але поки що про інший приклад - як на джинсу реагують державні органи України, які, згідно з законом, мали б відслідковувати дотримання законодавства в цій сфері.

Детальнiше 

04.02.2010
ПІДСУМКИ 2009 РОКУ: РИНОК ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ - Є ОЗНАКИ СТАБІЛІЗАЦІЇ.
Минулий 2009 рік виявився складним для світової економіки, як наслідок, для економіки нашої країни і, відповідно для вітчизняного ринку зовнішньої реклами.

Детальнiше 

03.02.2010
КРИЗА МУЗИЧНОГО ЖАНРУ
Серед каналів спеціального інтересу, музичних в Україні, мабуть, більше, ніж інших - зараз їх більше десяти. Однак за оцінками аналітиків, навіть в умовах економіки, що процвітає, рекламний ринок може підкорити лише першу трійку. Решті, вважають експерти, доведеться поступово відійти від чистої музичності в «лайфстайл». Цей процес уже почався.

Детальнiше 

02.02.2010
РЕКЛАМА В ПРЕСІ ПРИНОСИТЬ НАЙБІЛЬШУ КОРИСТЬ ПОРІВНЯНО З ІНШИМИ ВИДАМИ РЕКЛАМИ
Під час круглого столу, організованого 22-го лютого АНРВУ, директори з реклами та представники РА Києва дійшли згоди: потрібна єдина програма дій по залученню реклами до регіональних друкованих ЗМІ. Фахівці з більше ніж десяти регіонів України акцентують увагу колег з рекламних агенцій на перевагах продажу аудиторій газет як найефективнішого критерія для обрання каналу рекламування.

Детальнiше 

25.12.2009
ЕКСПЕРТИ УАВПП: ОБСЯГ РЕКЛАМИ В ПРЕСІ СПІВСТАВИЛИ З ОБСЯГОМ РЕКЛАМИ НА ТБ
В 2009 році УАВПП зробила важливий крок вперед щодо підвищення точності оцінки і прогнозування ринку друкованих ЗМІ: робочою групою УАВПП із питань аналітики та розвитку галузі була розроблена методика оцінки обсягів реклами в регіональних ЗМІ, а також в класифайдах. Спільно з АНРВУ була проведена величезна робота з моніторингу реклами в тих великих регіональних виданнях, які не потрапляють в традиційні моніторинги реклами. Всього в цей моніторинг були додатково включені 503 регіональні видання. Під час роботи, що була проведена УАВПП і АНРВУ, були опитані 8 експертів всеукраїнських видавничих компаній, 21 експерт регіональних видань, а також 10 експертів рекламних агенств, які активно працюють з національною та регіональною пресою.

Детальнiше 

23.12.2009
В 2010 РОЦІ РИНОК МЕДІА РЕКЛАМИ ВИРОСТЕ НА 20% ДО 6,339 МЛРД. ГРН
За даними Всеукраїнської рекламної коаліції (ВРК) в 2009 році обсяг українського ринку медіа реклами склав 5,280 млрд грн. В 2010 році цей показник зросте на 20% і складе 6,339 млрд грн.

Детальнiше 

09.11.2009
ОПЕРАТОРИ ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ ЗМОЖУТЬ ЗАРОБИТИ НА ПОЛІТИЧНІЙ РЕКЛАМІ
Політична активність цієї осені дозволить операторам зовнішньої реклами підвищити наповненість мереж на 10-30%. Хоча витрати політиків на просунення себе в цьому році скромніші, ніж раніше, цих засобів буде достатньо для того, щоб уповільнити падіння ринку, говорять експерти.

Детальнiше 

18.09.2009
ДЖИНСА 2.0. КОНТЕНТ СТВОРЮЮТЬ РЕКЛАМОДАВЦІ
Процеси, що відбуваються на медіа ринку роблять все менш ефективним продаж реклами і все більше вимагають від редакції продажу впливу. І редакції шукають такі механізми, часто самі цього не помічаючи.

Детальнiше 

12.08.2009
У ЛИПНІ РИНОК ПРЯМОЇ ТЕЛЕВІЗІЙНОЇ РЕКЛАМИ ЗРІС НА 7 %
Кількість поставлених українськими телеканалами рейтингів у липні збільшилася в порівнянні з червнем на 7,75% - з 98 до 105 тис. WGrp. Це на 4,7% менше, ніж у липні минулого року.

Детальнiше 

10.07.2009
ЛАГІДНЕ ЗАХОПЛЕННЯ ІНТЕРНЕТ-РЕКЛАМИ
Цього року на рекламу компанії витратять в 100 більше, ніж 3 роки тому, переконують експерти. А саме - 100 млн. грн. Чим це викликано - настільки актуальною у кризу дешевістю чи усвідомленням ефективності?

Детальнiше 

27.06.2009
ОГЛЯД ГОЛОВНИХ ТЕНДЕНЦІЙ НА РИНКУ ПРЕСИ У СВІТІ
Українська Асоціація видавців періодичної преси звела своєрідний "прес-моніторинг" ситуації на ринку преси у світі і Європі за перше півріччя 2009 року, щоб побачити найголовніші тенденції і підґрунтя майбутніх досягнень і показати можливі напрями розвитку. Аналіз побудований на моніторингу новин і публікацій, отриманих із офіційних джерел та коментарів експертів.

Детальнiше 

27.06.2009
РІК СОЦІАЛЬНОЇ РЕКЛАМИ В РОЗКВІТІ
Проведення соціальних кампаній за допомогою зовнішньої реклами стало одним з домінуючих трендів в галузі у 2009 році. І ситуація навряд чи зміниться в найближчому майбутньому, а це означає, що при всіх негативних наслідках кризи для галузі, зовнішня реклама стала більш соціально орієнтованою.

Детальнiше 

25.06.2009
ЧИМ RICH MEDIA ВІДЕОБАНЕРИ ЕФЕКТИВНІШЕ ІНШИХ ФОРМАТІВ
Використання відео в rich media - не тільки правильний шлях до того, щоб змусити покупця купити товар, але й відмінна брендингова можливість. Такі висновки можна зробити із дослідження "The Brand Value of Rich Media and Video Ads"("Брендинговая ценность rich media и видеорекламы"), проведеному сумісно із DoubleClick і Google.

Детальнiше 

12.06.2009
РІК СОЦІАЛЬНОЇ РЕКЛАМИ ТРИВАЄ
Проведення соціальних кампаній за допомогою соціальної реклами стало одним із домінуючих трендів галузі цього року. І ситуація навряд чи зміниться у найближчому майбутньому, а це означає, що навіть за умов негативних наслідків кризи, реклама стала більш соціально орієнтованою.

Детальнiше 

15.04.2009
ЗРОСТУТЬ ІНВЕСТИЦІЇ В СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ, МОБІЛЬНУ РЕКЛАМУ, RICH MEDIA
Більшість компаній (92%), що займаються електронною комерцією, в найближчий рік планують інвестувати в першу чергу в нові формати онлайнової реклами. Це соціальні мережі, мобільну рекламу та rich media, а також персоналізовані додатки, які можуть покращити способи взаємодії із користувачем і збільшити кількість переходів.

Детальнiше 

27.02.2009
ЕЛЕКТРОННІ РОЗСИЛКИ, КОНТЕКСТ І МЕДІЙНА РЕКЛАМА - НАЙЕФЕКТИВНІШІ
Електронні розсилки, контекст і медійна реклама - найефективніші види маркетингу за результатами опитування 3 тисяч менеджерів із реклами найбільших компаній.

Детальнiше 

27.02.2009
ВРЯТУЙТЕ НАШІ ЦІНИ
Найбільший телевізійний майданчик країни не встигне ввести нові умови розміщення реклами у березні. Мова йде про канали "Інтер", "ICTV", "СТБ","Новий", "М1", "НТН", "К1","Мегаспорт" та інші, чий рекламний час продає група сейлз-хаусів з історичною назвою "Інтер-реклама". Але вона вже визначилася з тим, що саме буде відкоректовано. Подальше затягування може боляче вдарити по пресі та іншим ЗМІ.

Детальнiше 

25.02.2009
ОГЛЯД РИНКУ РЕКЛАМИ У ФАРМАЦЕВТИЧНІЙ ТА МЕДИЧНІЙ ПРЕСІ

Переглянути файл 
18.02.2009
РЕКЛАМА КООПЕРУЄТЬСЯ З КОНТЕНТОМ
В умовах переходу на тактичне планування рекламних бюджетів майданчикам життєво необхідно довести рекламодавцю свою ефективність, показати свою перевагу перед конкурентами, і намагатися не тільки утримати старих клієнтів, але й отримати нові контракти.

Детальнiше 

13.02.2009
ХТО ВИЖИВЕ НА РЕКЛАМНОМУ РИНКУ?
Прагнення багатьох компаній максимально скоротити витрати призвело до того, що пошук клієнтів через пресу, білборди й телебачення став дорогим задоволенням. Рекламодавцям доводиться переглядати традиційні канали комунікації й використовувати ті, які є ефективними, але менш витратними. Перше, що спадає на думку й що раніше недооцінювалося вітчизняним комерсантами - Інтернет.

Детальнiше 

20.01.2009
ОБСЯГ ТЕЛЕРЕКЛАМИ ЗМЕНШИВСЯ НА ТРЕТИНУ
За даними експертної групи Kwendi, порівняно з аналогічним періодом 2008 року кількість реклами на телебаченні в перші два тижні нового року зменшилась на третину.

Детальнiше 

15.01.2009
У 2009 РОЦІ ТЕЛЕКАНАЛИ ВІДЧУВАТИМУТЬ НЕСТАЧУ КОШТІВ
Вітчизняні телевізійники у повній мірі почнуть відчувати нестачу коштів на закупівлю нового телевізійного продукту вже незабаром. Новорічні свята, для яких ще давно були підготовлені різноманітні "вогоньки" та концерти, закінчаться, і керівництву каналів доведеться докласти максимум зусиль, щоб заповнити ефір і зберегти рейтинг.

Детальнiше 

14.01.2009
АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ У 2008 РОЦІ
Спробуємо розібратися, що відбувалося на законодавчій ниві не дуже популярної у Верховній Раді медійної сфери.

Детальнiше 

13.01.2009
МЕДІАБІЗНЕС: ГОЛОВНІ ПОДІЇ 2008 РОКУ
Галузеве видання "МедіаБізнес" підбиває підсумки 2008 року і пропонує власний список найважливіших подій минулого року в 5 ключових напрямках українського медіа-ринку: телебачення, зовнішня реклама, преса, інтернет і радіо.

Детальнiше 

22.12.2008
АСОЦІАЦІЯ ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ УКРАЇНИ ПРОЗВІТУВАЛА ЗА 2008 РІК
Асоціація зовнішньої реклами підвела підсумки діяльності за період з 1 січня по 31 грудня 2008 року.

Детальнiше 

19.12.2008
ПРОГНОЗ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ ІНТЕРНЕТ-РЕКЛАМИ НА 2009 РІК ДОСЛІДНИЦЬКОЮ КОМПАНІЄЮ CORTEX

Детальнiше 

11.12.2008
ТЕЛЕВІЗІЙНУ РЕКЛАМУ ПІДПОРЯДКУЮТЬ ЄВРОПЕЙСЬКИМ НОРМАМ
9 грудня, народний депутат Анна Герман запропонувала (і зареєструвала у Верховній Раді відповідний проект постанови) прийняти за основу президентський законопроект № 3081, який передбачає зміни до Закону "Про рекламу".

Детальнiше 

19.11.2008
РЕКЛАМА МОЖЕ ПЕРЕЙТИ В ІНТЕРНЕТ
Аналітики прогнозують, що через фінансову кризу українські рекламодавці відмовляться від дорогих промо-кампаній і масово перейдуть у більш дешевий Інтернет.

Детальнiше 

14.11.2008
РЕКЛАМА В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ
За даними американського маркетингового агентства Razorfish, більшість користувачів соціальних мереж лояльно ставляться до розміщеної в них реклами, і, більше того, готові купувати, користуючись даними, отриманими саме з цього джерела.

Детальнiше 

13.11.2008
УКРАЇНСЬКІ ВИДАВНИЦТВА ПІДВИЩАТЬ У 2009 РОЦІ РОЗЦІНКИ НА РЕКЛАМУ НА 10-30 %.
Кожен новий бюджетний рік преса підвищує розцінки на рекламу. 2009 рік не стане виключенням: в той час як телевізійники напів жартома говорять про медіа-дефляцію, багато крупних видавничих домів збираються підняти прайси на 10-30 %. Інші залишать ціни на нинішньому рівні, але будуть "гратися" із знижками.

Детальнiше 

12.11.2008
ОПЕРАТОРИ ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ВТРАТ
Оператори зовнішньої реклами, кількість яких, за різними оцінками, становить від 600 до 700 компаній, песимістично дивляться в майбутнє. Пов’язано це не тільки зі скороченням рекламних бюджетів найбільш "грошових" та щедрих на рекламу категорій рекламодавців (автомобільні і будівельні компанії, фінансовий сектор) внаслідок кризових економічних явищ, але й із забороною з початку 2009 року зовнішньої реклами виробників та брендів алкогольної і тютюнової продукції.

Детальнiше 

11.11.2008
НА РЕКЛАМУ В УКРАЇНІ ВИТРАЧАЮТЬ $2 МЛРД. ПОЛОВИНУ З НИХ - МАРНО
Контракти опитали маркетологів 25 крупних і середніх українських компаній, дослідницьких агентств і на основі їх точок зору зробили рейтинг найбільш розповсюджених помилок.

Детальнiше 

10.11.2008
ITV ПРОГНОЗУЄ ЗМЕНШЕННЯ ПРИБУТКІВ ВІД ОНЛАЙН-ПРОЕКТІВ
Фінансова криза відобразилася і на інтернет-рекламі у Великобританії. Прибутки від онлайн-проектів британського мовника ITV за перші три квартали 2008 року знизилися на 2,5 %. За прогнозами ITV, ситуація на ринку не зміниться і у 2009 році.

Детальнiше 

21.10.2008
КРИЗА ВДАРИЛА ПО РЕКЛАМІ, ЗАЛИШИВСЯ СТАБІЛЬНИМ ЛИШЕ ІНТЕРНЕТ
Світова фінансова криза негативно вплине на індустрію реклами та уповільнить темпи росту рекламних ринків у всіх країнах. Єдиний сегмент, який залишиться стабільним у таких умовах - це Інтернет-реклама: у 2009 р. в Росії її обсяги виростуть на 75 %, вважають аналітики ZenithOptimedia.

Детальнiше 

18.10.2008
МЕДІАРИНОК ТА КРИЗА
30 вересня 2008 року, президент (і власник 85 % акцій) Mirax Group Сергій Полонський оголосив журналістам, що через 7 років ніяких газет зовсім не буде, підкріплюючи цю радикальтну ідею тим, що журналісти публікують власні домисли замість інформації та в ситуації, коли читач може ознайомитися з особистим щоденником С.Полонського, ділові видання йому читати не обов`язково, можна отримати інформацію з перших рук.

Детальнiше 

14.10.2008
РЕКЛАМІ НАВОРОЖИЛИ ПОГАНЕ МАЙБУТНЄ
Світова економічна криза відобразилася і на українському рекламному ринку. Спеціалісти підтверджують, що рекламодавці скорочують бюджети, виділені на рекламу до кінця 2008 року. Перш за все, скорочення бюджетів спостерігається в банківській, кондитерській, фармацевтичній та космічній сферах. Учасники ринку припускають, що якщо криза затягнеться, то наступного року зросту економічного ринку може не бути.

Детальнiше 

11.10.2008
ВІДЕОРЕКЛАМА ЦІКАВА ДО 25 РОКІВ
Аналітична компанія iPerceptions видала чергову доповідь "Voice of Customer" ("Голос споживача"), в якому аналізується реакція користувачів Інтернету на рекламні модулі в залежності від віку та прибутку респондентів. В процесі дослідження у серпні 2008 року було опитано 14 тис. відвідувачів різних сайтів. Виявилося, що відеореклама не дуже приваблива, більш забезпечені користувачі менше клікають на рекламу, а лояльна аудиторія сайту, навпаки, більш сприйнятлива для оголошень.

Детальнiше 

06.10.2008
ІНТЕРНЕТ-РЕКЛАМА У 2009 РОЦІ: ОБСЯГИ, РЕКЛАМОДАВЦІ,ТЕНДЕНЦІЇ
Не секрет, що сучасні ЗМІ напряму залежать від реклами, яка є їх основним джерелом прибутку.Останнім часом на ринку реклами все більш впевнені позиції займає реклама в мережі Інтернет,збільшуючи свою долю в загальному обсязі рекламного ринку.За прогнозами аналітичної компанії IDC світові затрати на рекламу у 2008 році зростуть до $65,2 млрд.,а у 2011 році будуть складати $106 млрд.

Детальнiше 

23.09.2008
АНАЛІЗ ОСТАННІХ ДВОХ РОЗПОРЯДЖЕНЬ КИЇВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ
Минулого тижня мер Києва Леонід Чернівецький підписав два нових розпорядження, які стосуються розвитку зовнішньої реклами.

Детальнiше 

16.08.2008
У БРИТАНІЇ ОНЛАЙНОВА РЕКЛАМА ПЕРЕГНАЛА ТЕЛЕВІЗІЙНУ
Минулого року витрати на онлайнову рекламу у Великобританії перевищили витрати на рекламу на основних каналах ТВ. Відповідно до даних Ofcom, обсяг реклами в онлайні збільшився на 40%, до 2,8 млрд. фунтів стерлінгів, і склав 19% загального рекламного ринку.

Детальнiше 

02.08.2008
ГЛОБАЛЬНИЙ МЕДІАПРОГНОЗ PRICEWATERHOUSECOOPERS' 2008
Компанія PricewaterhouseCoopers, яка надає консультаційні та аналітичні послуги, цього тижня опублікувала прогноз развитку медіасфери на найближчі п`ять років. Джеймс О'Шонессі (James O'Shaughnessy), голова правління PricewaterhouseCoopers Entertainment & Media Practice у Нью-Йорку, та Марсель Фенез (Marcel Fenez), керуючий партнер компанії у Гонконгу, наголосили на тому, що у звіті зосереджується увага на зростанні ринків, що розвиваються, та на безпрецедентних успіхах сформованих ринків.

Детальнiше 

26.06.2008
ЗНИЖЕННЯ КУПІВЕЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ ПРИМУШУЄ КОМПАНІЇ СКОРОЧУВАТИ ВИТРАТИ НА РЕКЛАМУ
Рекламному ринку загрожує пауза. Компанії, які ще нещодавно шедро виділяли чимало коштів на підгортання споживачів, не отримавши очікуваної віддачі у вигляді зростаючого обсягу продажу, почали скорочувати витрати на просування.

Детальнiше 

30.05.2008
РИНОК МОБІЛЬНОЇ ПОШУКОВОЇ РЕКЛАМИ РОЗВИВАЄТЬСЯ РЕКОРДНИМИ ТЕМПАМИ
Британська дослідницька компанія Juniper Research повідомила, що останнім часом рекламодавці та провідні компанії, які працюють на ринку інтернет-пошуку, приділяють все більше уваги ринку мобільної пошукової реклами, яка зростає рекордними темпами - на 42% у рік. Привабливість такого виду реклами пояснюється розвитком мобільних технологій та можливістю рекламувати продукт більш чітко визначеної цільової аудиторії.

Детальнiше 

30.05.2008
ОСНОВНЕ, ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРИ ДОСЛІДЖЕННІ АУДИТОРІЇ ІНТЕРНЕТ-САЙТІВ
Для ефективного планування розміщення реклами в Інтернет, як і на будь-якому іншому носії реклами, необхідно знати кількість контактів з рекламним повідомленням. Тобто - кількість відвідувачів тієї сторінки Інтернет-сайту, на якій планується розміщення реклами. Крім того, потрібно знати і склад аудиторії - хто саме відвідує певну сторінку. Де можна отримати ці дані, і на скільки вони правильні?

Детальнiше 

22.02.2008
СУЧАСНИЙ МЕДІА-МЕНЕДЖМЕНТ. ШЛЯХИ РОЗДЕРЖАВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРЕСИ
У публікації, здійсненої Представництвом Фонду Конрада Аденауера у співавторстві з Академією української преси, розкриваються такі питання: шляхи підвищення популярності періодичної преси; дослідження аудиторії як інструмент коригування змісту та зростання продаж; бізнес-планування, фінансовий менеджмент; редакційний менеджмент; менеджмент персоналу; побудова ефективного обміну інформацією як інструмент підвищення ефективного бізнесу; менеджмент розповсюдження і маркетинг читацької аудиторії; нові канали продажу змісту видань, он-лайн та офф-лайн; реклама газет; як продавати рекламні площі за умови дефіциту незалежних вимірювань медіа показників; додаткова та побічна діяльність газетних підприємств.

Детальнiше 

30.01.2008
ТЕЛЕВИДЕНИЕ ОСТАЁТСЯ САМЫМ ВОСТРЕБОВАННЫМ НОСИТЕЛЕМ РЕКЛАМЫ
Телеканалам всё ещё удаётся зарабатывать деньги, не улучшая качества программ. Ведь ТВ по-прежнему остаётся самым востребованным носителем рекламы.

Детальнiше 

16.01.2008
МОВА ПОЛІТИЧНОЇ РЕКЛАМИ. ЮРИДИЧНИЙ АСПЕКТ
В статті йдеться про Експертний висновок № 11 від 17 вересня 2007 року "Про мову політичної реклами", затверджений більшістю членів Незалежної експертної ради з питань діяльності мас медіа під час виборів.

Детальнiше 

25.12.2007
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ РЕКЛАМИ І СПОНСОРСТВА В ЗМІ: СТАНДАРТИ ЄС, ДОСВІД КРАЇН-ЧЛЕНІВ ЄВРОСОЮЗУ ТА УКРАЇНСЬКА ПРАКТИКА
Дослідження підготовлено Інститутом прикладних правових досліджень "Право" в рамках проекту "Розробка пропозицій щодо адаптації інформаційного права України до вимог права ЄС".
Переглянути файл 
25.12.2007
$8 МЛН ПЕРЕПЛАТЫ ЗА ПОЛИТИЧЕСКУЮ ТЕЛЕРЕКЛАМУ
По заключению аудиторов компании GoodPoints на прямую политическую рекламу на телевидении можно было потратить более чем на 8 миллионов долларов меньше и достигнуть тех же результатов. Медиааудиторский спецпроект «Телекритики» подводит итоги предвыборной рекламной кампании.

Детальнiше 

09.02.2007
МЕДІА, ВЛАДА, МАНІПУЛЯЦІЇ
У посібнику, розробленому Академією Української Преси, розкриваються завдання засобів масової комунікації у державі і суспільстві, зміст політичної реклами, а також описуються основні норми Німецького кодексу преси.
Переглянути файл 

 

 
Заходи/події
Проекти/гранти/конкурси
Медіа освіта








Корисні посилання
Партнери

Адреса
м.Київ, 04071,
вул.Нижній Вал 33, оф.8.
Адреса для листування:
м.Київ, 04070, а/с 20.
Тел.: (+38 044) 531 37 68,
факс: (+38 044) 425 25 33.