This version of the page http://www.toss.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-15. The original page over time could change.
Toss

8.6.11

чому в мене нема проблем, problems.

Люди самі собі створюють проблеми. Сьогодні я переконався в цьому ще раз, підіб'ю підсумки.
З моєї точки зору.

Добираються кудись на міському транспорті.
Місто, і про все, що я думаю про міський транспорт.

Треба бігати, поки можна, старість ніколи не далеко...
Підтримує тіло в ідеальній формі, їж скільки влізе і що завгодно, єдина проблема, що їсти треба багато.

Пиво, горілка, тютюн.
Факт, що попередній пункт не реально виконати, а врешті решт через це прийдеться користуватися першим пунктом.

Вдягатися легко, а головне комфортно.
Взимку має бути тепло не тоді, коли стояти на місці, а коли йти зі швидкістю 5 км/год.
не виконав, Стоїш-тепло, йдеш-душно, душно-впрів-обдуло-грип/ангіна.

Не залежати від кави/чаю.
Ніколи не захоплюватися ними і регулярно їх не споживати. Найкращий варіант компот, кип'ячена вода (якщо добра), сироп.

Жерти все, багато, регулярно, а особливо любити каші.

Спати довго, регулярно, якщо мало, тоді обов'язково пару годин під вечір.

Ніколи не шукати роботу, там де її не треба.

Знайти хобі, завжди переключатися на нього, якщо в житті жопа.

Не зациклюватися ні на чому, а особливо ні на кому.

І все буде ОК!.

11.3.11

Сон. Всі сплять. Sleep

Сон. Всі сплять. Під час сну мозок перезавантажується. Людський мозок, а також мозок інших тварин мусить перезавантажуватися. Приблизне відношення, яке становилося з еволюцією і циклом дня і ночі в людей виробилося цікаве співвідношення 1/3 тобто 8 годин з 24 годин добових люди повинні спати, щоб оптимально перезавантажуватися.
Сон взагалі дуже цікава штука. Я знаю, що він складається з двох фаз - активної і пасивної. Сам організм і органи взагалі поводяться по своєму під час цих фаз. Сам сон і складається з переходів з однієї фази в іншу.
Сон триває 8 годин, але мозок для відпочинку потребує тільки 4 години. Далі він нічого не робить. Втім, відпочивають всі системи, а отже м'язам, суглобам потрібно відпочивати до 8 годин.
Відомо, що м'язи і сухожилля ростуть тільки і в основному під час сну. Бодібілдери просто зобов'язані спати довго і регулярно.
Проте зазвичай більшість людей не досипає, а інша має просто психологічні проблеми зі сном. В еру інтернету більшість людей лягає спати пізно, значно пізніше ніж надворі стемніло. Проте наш організм є запрограмованим, щоб відпочивати в темряві.
Страшна проблема, з якою зіштовхнувся і особисто я. Безсоння. Просто, коли з психікою не все гаразд, я лягав і починав просто думати про всякі різні речі. Це взагалі не дає мені заснути.
Але є ситуації і люди які просто не хочуть спати. Коли навалюється робота люди п'ють енергетичні напої і не дають заснути.
Кава дозволяє прокинутися зранку і не заснути ввечері. І з часом прив'язує любов і залежність до цього напою.
Коли сонний і не спав, взагалі стан легкого алкогольного сп'яніння.
Класна штука, під час сну людям сняться сни. Сни бувають кольорові і чорно-білі. Дехто вміє контролювати себе і поведінку під час сну. Зазвичай після сну все забувається і надалі практично нічого згадати неможливо.
Спати класно, хочу спати.

10.3.11

Суіцид. suicide

Чогось мені воно асоціюється з чимось нейтральним, тобто хай так і буде. Що поробиш. Люди. Люди дуже цікаві істоти. Їм надано можливість думати і це дає змогу просто свідомо вбитись. Ну і нащо, також цікаве питання. В основному самогубством займається підлітки, яким немає що робити. Тут мова не йдеться про нещасні випадки, екстрім спорт тощо.
Все прекрасно, тема глибока. Дитина народжується, її ніщо не турбує, але нав'язується з часом маса проблем і непотребу, який доводить до такого. Психологічно, я розумію таких людей так. Тож нічого різноманітного не роблю, в основному займаюся однією справою, починається нудна монотонність. Дехто починає ламатися, бере зазвичай пише записку, ріже вени, стрибає з балкона ітд. Далі, фанатизм. Просто захоплення чимось чи кимось. Супер, здавалося, пробе чой хтось чи щось ламається, помирає. Тисячі прихильників не знають, як жити далі, вбиваються. Супер справа, все життя присвячую якомусь виду спорту, для прикладу бокс, мене наказали, порвали, всьо пішов і втопився.
Любов. Думаю, тут маса суіцидів через неї. Можна віднести до захоплення, проте воно є ширше. Не знаю чому, проте точно чув, що не один хлопець від любові намагався себе вбити, аналогічно, думаю, з дівчатами. Просто це стається, людина заслабка чи не розуміє, що може чи можна якось вирішити цю проблему.
Як можна себе вбити. Думаю, багато проблем з цим є. З іншої сторони, суіцидери точно вивчають це питання, оскільки якось таки пробують. Банально: задуситися, стекти кров'ю, поламатися. Цікаво, проте ці методи є одні з найшвидших, тож не дуже мучать. Тож суіцидери егоїсти? Мало того, що хочуть вмерти, то ще й без мук. Інші методи: померти від обезводження чи з голоду. Погані і болючі. Проблема цих методів, що з часом передумаєш і не дотягнеш до логічного кінця.
Прикольна тема, просто вирішив повіситися, натянув петлю, відкинув табурет і передумав. Поламав шию, почав сіпатися, кричати і вмер, думаю непоодинокий випадок. Збоку глянути здоровим поглядом і подумати:ото ідіоти.
Суіцид камікадзе. То ж особа живе і має місію просто вбити себе задля вбивства інших, виконання брудної роботи, моральних чи релігійних переконань чи просто від неробства.
Вбивають себе, зазвичай пострілами в голову, якщо розуміють, що ітак вб'ють, а так і мучити не будуть.
Інша річ тварини. В них трошки більше інстинктів, багато випадків викиду на берег китів. Вони таки щось намагаються донести цим вчинком чи банально їм впадло жити в засраній воді. Але йдуть на це.
Також в іграх, можна побачити багато всяких тварюк, які намагаються зокрема в Старкрафті є такі в зергів. Своїм вбивством наносять багато шкоди супернику. Проте задля самої раси, її перемоги вони просто незамінні. Чимось нагадують камікадзе проте від цього нікуди не дінешся.
Загалом все просто, проте в реальному житті немає респавна і вбитись можна один раз.

9.3.11

Час. time

Час, це щось, що заставляє все робитися. Зупинити час, стане все не рухоме і загалом все стане. Час йде і він просто дуже цікавий. Брати локально - вічно часу не вистачає людям, а якщо вони зайняті то взагалі.
Ця тема є дуже цікава у всіх її аспектах. Можна його брати в різних масштабах. Для людей, зазвичай час вміщається в рамки 50-70 років, в середньому тривалість життя. Що такого в роках. Проте це з однієї сторони багато, а з іншої взагалі ніщо. Взяти еволюцію всього, там потрібний більший діапазон, мільйони років. Взяти життя метелика, менше року. А так, летить в тебе якийсь предмет, залишається пара секунд і цих секунд може бути достатньо, щоб щось зробити, прийняти рішення.
Цікава штучка, сповільнити час людина не може. А воно це просто світосприйняття, для прикладу очима. Ми можемо сприймати 24 кадри на секунду, тобто приблизно кожні 40 мілісекунд ми оновлюємо картинку. Проте відеозйомка дає можливість сповільнити чи прискорити саме сприйняття. Повільна зйомка куль, які пробивають предмети чи швидка зйомка будівництва стадіону чи змін пір року виглядає дуже круто.
Час — загадкова річ, поділяють теперішнє, минуле, майбутнє. Ну, живемо ми теперішнім, проте минуле записуємо. З'явилася ж наука історія, звісно, знаємо ми її не багато, проте навіть те, що знаємо є дуже цікаво. Мабуть якщо б була можливість щось зробити і попасти в минуле, я б з радістю, аналогічно і з майбутнім вирушив і подивився, як там було і буде. Це все переходить на фантастику, подорожі в часі, переміщення. Звісно, знято багато фільмів, тож кожен має невелику уяву про це все.
Теоретично, якщо брати себе і рухатися зі швидкістю світла, можна прискорити час відносно себе і попасти в майбутнє. Проте, ніяк не можна продовжити цим життя. Для себе, все рівно, що я рухався зі швидкістю світла, помру я від чогось в районі 100 років, але для всіх здаватиметься, що я прожив мільйон років, тобто вродився в 1991, вмер в 19910, але мені не було цікаво, оскільки вражень в мене так і залишилося 100 років. І з такої радості, вмерти не в свій час тупо.
Нащо ті подорожі в часі... Краще жити теперішнім, не дивитися туди. Файно, подорож в часі виконує наш інстинкт самозбереження. Найважливіший інстинкт, дитина людська протягом приблизно 16 років стає статево зрілою і має змогу локально продовжити рід в межах 40 років. Цікава штучка. Кожен з нас це подорож у часі, частинка лінії. Значить кожне покоління міняється кожні 20 років.
Ми є обмеженими часом і намагаємося чогось досягти. Попридумували змагань і маємо гарні мірки наших можливостей, за які просто фізично не вийдеш. Час цікаво проявляється в сні, там же він йде не так, як в реалі.
Та скільки б його не було, його не спинити і він не скінчиться, принаймні ніхто не знатиме, що він скінчився чи зупинився. Тож проблеми з ним не повинно бути, єдине сумно, що в житті настають моменти, коли просто свідомо починаєш “вбивати” час. Поменше б їх.
Далі, щось хочеться згадати суїцид.

8.3.11

Я бігаю. Run

Я бігаю. Замість того, щоб ходити. Загалом це значно швидше і зручніше, ніж їздити міським транспортом. Взагалі бігати можна в радіусі до 5 кілометрів. Якщо брати місто з діаметром 10 кілометрів і жити в центрі, то взагалі можна тільки бігати. Час одної пробіжки з точки А в точку Б, в залежності від світлофорів і кількості пішоходів до 35 хвилин.
Велосипед це ще кращий варіант пересування по місту. Якщо порівнювати з бігом - в два рази швидше і майже в два рази легше. Велосипед - середня швидкість 20 км/год, біг - 10 км/год, ходьба 5 км/год. На велосипеді без проблем можна їздити в радіусі 10 кілометрів, тобто можна їздити в місті з діаметром до 20 кілометрів. В більших містах також можна обійтися велосипедом, якщо витрачати трошки більше від 30 хвилин.
Переваг в велосипеда безліч, а єдиний недолік - ціна. Нормальний коштує 4000-6000 грн. Тобто обійдеться в 2000 проїздів транспортом. Якщо брати, що на місяць без пересадки доведеться викласти 20•4=80 грн, то окуповуватиметься велосипед десь 2 роки.
Але, велосипедом добиратися швидше, здоровіше і якісніше. В будь-якому випадку дорога займе чіткий проміжок часу, не залежно від пробок і ситуації з транспортом.
Третій варіант - таки автомобіль, але тільки якщо жити в передмісті від 10 кілометрів. Можна собі купити машину і доїжджати.
Головна сторінка