This version of the page http://www.rec.lviv.ua/jobsearch/professionaltraining (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-11. The original page over time could change.
Профнавчання

Перелік професій (спеціальностей), за якими закінчується професійне навчання безробітних у червні 2011 року

 

 

Для забезпечення додаткових гарантій у працевлаштуванні випускників вищих та професійно-технічних навчальних закладів, котрі звернулися до центру зайнятості упродовж 6 місяців після закінчення навчання, відповідно до чинного законодавства за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття надаються дотації роботодавцям для забезпечення молоді першим робочим місцем, тобто відшкодовуються упродовж року витрати на оплату праці при прийомі на роботу молодих спеціалістів за професіями та спеціальностями, перелік яких зазначений у постанові Кабінету Міністрів України від 14.07.2010 року №577.

Детальніше

 

Співпраця центру зайнятості з навчальними закладами- на користь людям

Перетнувши поріг Львівського професійного художнього ліцею неначе потрапляєш в творчу майстерню, у різнобарвний світ мистецтва. Давня співпраця між ліцеєм та Львівським міським центром зайнятості дає плідні результати.

Детальніше

 

Всередині квітня закінчили навчання 13 безробітних, котрі навчались у Львівському обласному учбовому центрі підготовки та підвищення кваліфікації робітників та ІТП для виконання робіт з підвищеною небезпекою за професією «водій тролейбуса», з них 10 осіб - це безробітні Львівського міського центру зайнятості.

Детальніше

 

Професія кухаря своїм корінням поринає у далеке минуле. З давніх давен розвивається мистецтво кулінарії. Українська кухня славиться широким асортиментом страв. Шість місяців із великим задоволенням проходили навчання за цією професією 15 безробітних Львівського міського центру зайнятості у МЦ ПТО художнього моделювання і дизайну.

Детальніше

 

Організація безробітними власної справи!

Ситуація на ринку праці на сьогоднішній день свідчить про те, що вільних робочих місць набагато менше, ніж бажаючих працювати, тобто спостерігається невідповідність між пропозицією робочої сили та потребою в кадрах. Таким чином дана ситуація підштовхує найбільш активних безробітних громадян до того, щоб спробувати свої сили у сфері підприємництва.

Детальніше

 

 

Для працевлаштування безробітних громадян, у тому числі на замовлення працедавців, Львівський обласний центр зайнятості організовує професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації на базі навчальних закладів м. Львова різних рівнів акредитації, які мають ліцензію на провадження курсової підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та визнані переможцями тендеру з надання освітніх послуг.

Види професійного навчання:

  • підготовка - надається безробітним громадянам, котрі не мають професії і спрямовується на оволодіння ними спеціальних знанянь, вмінь та навичок за професіями, що користуються попитом на ринку праці;
  • перепідготовка - здійснюється з метою оволодіння спеціальними знаннями, уміннями та навичками за новою професією безробітними громадянами, котрим не може бути запропонована прийнята робота;
  • підвищення кваліфікації - спрямовується на розширення та поглиблення раніше набутих знань, умінь та навичок робітників та спеціалістів з числа безробітних громадян до рівня, що відповідає сучасним вимогам науки і техніки;
  • стажування - різновид підвищення кваліфікації робітників та фахівців з вищою освітою з числа безробітних, що провадиться на конкретних посадах або робочих місцях підприємств, установ та організацій.

Форми професійного навчання:  

  • модульна система - гнучка педагогічна технологія організації навчання за робітничими професіями в професійно-технічних навчальних закладах, в основу якої покладено індивідуалізований підхід до освоєння модулів трудових навичок;
  • індивідуальна форма - застосовується за умови, коли підприємства мають потребу в робітниках певної професії в обмеженій кількості (від 1 до 6 осіб) безпосередньо на виробництві, де виконання робіт не пов'язане з небезпекою;
  • групова форма навчання (від 7 до 30 осіб) - здійснюється шляхом формування груп з числа безробітних громадян щомісяця згідно графіка Львівського обласного центру зайнятості.

За довідками звертатися за тел. 245-79-95