This version of the page http://www.rec.lviv.ua/massmedia/313--eures-t- (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-10. The original page over time could change.
Партнерство EURES-T сприятиме розвитку транскордонних ринків праці

22-02-2011    Партнерство EURES-T сприятиме розвитку транскордонних ринків праці

21 лютого 2011 року в приміщенні Львівського міського центру зайнятості відбувся круглий стіл на тему: «Транскордонна EURES мережа - як пріоритетний елемент розвитку транскордонних ринків праці».

Учасники круглого столу, а це були представники Львівського міського центру зайнятості та Інституту регіональних досліджень НАН України, розглянули можливості та перспективи транскордонного співробітництва. Однією з форм такого партнерства є Транскордонна EURES мережа. 

Беручи до уваги інтенсивний рух робочої сили на українсько-польському кордоні та виходячи з можливостей та перспектив транскордонного співробітництва в рамках мережі EURES учасники круглого столу вважають за необхідність урегулювати дані процеси шляхом створення форми партнерства EURES-T (партнерство між прикордонними територіями).

У даний час в Європі функціонує 22 транскордонні партнерства за участю більш ніж 15 країн. Їх метою є задоволення потреби в інформації і забезпечення трудової мобільності в транскордонних регіонах. До їх складу входять представники місцевих органів влади організацій роботодавців та профспілок, служби зайнятості та інших установ, що займаються питаннями зайнятості та професійної підготовки. Головна мета даного партнерства – усунення перешкод для транскордонної міграції.

Задля врегулювання руху робочої сили на українсько-польському кордоні Львівський міський центр зайнятості є відкритий і готовий до співробітництва з організаціями Підкарпатського воєводства, що працюють у сфері працевлаштування (Wojewódzki Urząd Pracy).
Завдяки створенню партнерства буде досягнено таких результатів:
- підвищення рівня поінформованості населення з питань працевлаштування у транскордонному регіоні,
- сприяння збільшенню числа вакансій у транскордонному регіоні;
- створення механізмів для регулярного оновлення та розповсюдження інформації про умови життя і праці;
- створення умов для підтримки підприємницьких ініціатив;
- створення додаткових можливостей працевлаштування;
- зростання рівня зайнятості;
- скорочення термінів тривалості безробіття;
- збалансування попиту і пропозиції робочої сили.
- аналіз головних тенденцій та прогнози щодо середньострокового економічного розвитку та ринку праці у транскордоному регіоні.

Більш детальну інформацію можна отримати у відділі профорієнтації Львівського міського центру зайнятості за адресою м. Львів, вул.Кн.Ольги,122 або за телефоном 245-79-84.