This version of the page http://www.agroexpo.org.ua/node/2 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-29. The original page over time could change.
XXIІ Міжнародна агропромислова виставка “АГРО -2010” | www.agroexpo.org.ua

     

XXIІ Міжнародна агропромислова виставка “АГРО -2010”

Дати проведення: 15-19 червня 2010 року.


Місце проведення: Національний комплекс «Експоцентр України»

 

Організатор: Міністерство аграрної політики України

 

Розпорядник: Корпорація «Украгропромбіржа»

 

Генеральний спонсор: РОСТСІЛЬМАШ

 

Офіційний спонсор: Август Україна

 

 

З 15 по 19 червня 2010 року на території Національного комплексу “Експоцентр України” відбулася традиційна XXІІ-га Міжнародна агропромислова виставка “АГРО 2010”.

 

Відкрив найбільшу вітчизняну виставку Президент України Віктор Янукович.

 

У церемонії відкриття взяли участь члени Уряду, народні депутати України, керівники підприємств і відомств, відомі аграрії країни, численні зарубіжні гості, учасники, відвідувачі та гості виставки.

 

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк на головній експозиції виставки презентував Стратегію економічних реформ в аграрному секторі економіки та програму розвитку українського села.

 

У цьому році виставка  “АГРО” зібрала, як завжди більше 2,2 тисяч вітчизняних та більше 200 іноземних компаній і представництв із 28 країн світу: Росії, Білорусі, США, Польщі, Італії, Австрії, Литви, Китаю, Данії, Німеччини, Іспанії, Ізраїлю, Фінляндії,Великобританії, Чехії, Голландії, Бразилії, Ірану, Молдови, Вірменії, Угорщини, Грузії, Індонезії, Туреччини, Франції,  Буркіна Фасо, Малі, Саудівської Аравії та інших.

 

Це найбільша кількість держав – учасників за всю історію виставки «Агро».

Тенденція до зростання кількості експонентів виставки в останні роки дещо змінилася. Причиною цього стала світова економічна та фінансова криза.

 

Та попри все, “АГРО”, на відміну від багатьох інших аграрних виставок, в тому числі й іноземних, навіть за кризових умов зберегла традиційний рівень загальної чисельності.

 

У роботі “АГРО 2010” взяли участь іноземні делегації на чолі з керівниками аграрних відомств Російської Федерації, Білорусі, Грузії, Литви, Німеччини, Польщі, Китаю та Республіки Малі.

 

Протягом п’яти днів учасників та гостей виставки чекала насичена ділова програма, завдяки чому “АГРО 2010” перетворилася в справжній грандіозний бізнес – форум.

 

Українськими та іноземними міністерствами, держкомітетами, посольствами, компаніями проведено 108 бізнес-заходів, у тому числі: форуми, конференції, семінари, наради, школи, “круглі столи” із різноманітних питань розвитку агропромислового комплексу, Дні регіонів та відомств, презентації, демонстрації, показові  виступи.

 

Зокрема, відбувся  представницький Міжнародний форум з питань розвитку оптових ринків, Міжнародний аграрно-інвестиційний форум «Аграрний сектор економіки України – об’єкт для інвестування», на якому розглянули можливості та привабливість аграрного сектору економіки України для потужних іноземних інвестицій тощо.

 

У павільйоні №7 виставки на площі біля 1000 кв. м були представлені експозиції регіонів України. Традиційно це одне з найбільш цікавих для гостей виставки місць відвідувань.

Тут можна було ознайомитися з максимально можливою кількістю брендової продукції кращих підприємств аграрного сектору та національним колоритом регіонів, взяти участь у дегустації кращих зразків продукції харчової промисловості.

 

Представники ділових кіл на цих площадках, як і по всій виставці, поспілкувалися з безпосередніми виробниками тієї чи іншої продукції, уклали договори про наміри, співпрацю, поставки і т. ін.

 

В другому та двадцять третьому  павільйонах розташувалися  тематичні експозиції з питань розвитку аграрної освіти та науки, забезпечення їх тісного зв’язку із сільськогосподарським виробництвом. Тут було проведено виставку-ярмарок аграрних інноваційних проектів, відповідні конференціїта інші, пов’язані із цим заходи.

 

Крім того, учасники та гості виставки могли ознайомилися з:

 

  • ІХ Спеціалізованою виставкою сільськогосподарських тварин, ветеринарії та товарів для тваринництва “Animal’EX 2010”
  • III Спеціалізованою виставкою відновлювальних джерел енергії та  виробництва біопалива “Біопаливо 2010”;
  • III Спеціалізована виставка нової вітчизняної аграрної техніки  “ExpoAgroTeh”;
  • ІV Спеціалізованою виставкою рибного господарства та рибальства “FISHEXPO 2010”;
  • VІI Національною виставкою конярства та кінного спорту “ЕквіСвіт 2010”;
  • ІІ Спеціалізована виставка рослинництва та агрохімії “PlantExpo”.
  •  

В рамках виставки відбулася ярмаркова торгівля, заплановані заходи потужної культурної програми, в тому числі:

  • ХІХ Міжнародний фестиваль “Музичні барви України”,
  • показові виступи спортсменів-кіннотників,
  • концертні програми студентських творчих колективів аграрних вузів та інші.

 

Під час проведення XXІІ Міжнародної агропромислової виставки “АГРО 2010”  використано біля 9-и тис. кв.м критих виставкових площ та близько 30 тис. кв. м відкритих виставкових майданчиків.

 

Виставку щоденно відвідувало біля 80-100 тис. відвідувачів.