This version of the page http://life.pravda.com.ua/columns/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-28. The original page over time could change.
Колонки | Українська правда _Життя

  • RSS

КОЛОНКИ

Наталка Катриченко:
Дешевий український плагіат

"Якщо тебе копіюють, ти стала популярною! Це ж як сумки Dolce&Gabbana", – сказала мені колега по роботі. Проте я не вважаю плагіат ознакою популярності. У теорії українське законодавство захищає авторське право. Але, як ми знаємо, теорія завжди далека від практики. Тому захистити свої майнові та, головне, немайнові права досить важко.

Александр Юдин:
Киев – Тель-Авив – Нью-Йорк – Киев: орбита восходящей звезды джаза

Можно лишь сожалеть о том, что тот водопад мастерских и вдохновенных импровизаций услышали немногие. Зал Консерватории был, пожалуй, наполовину пуст. Но можно в этом усмотреть и некоторый позитив, предположив, что джазовая жизнь в столице достигла точки насыщения и джаз из-за океана стал в Киеве привычным явлением.

Юлия Кацун:
Страна колорита

Небольшая страна, на домах которой еще видны залатанные дыры от войны за независимость, смогла встать на ноги, дабы предложить туристу свою экзотику.

Олег Шинкаренко:
"Фоліо" плодить епігонів

Кожен, хто хоче друкуватися, має копіювати романи Жадана та Куркова, по суті стати їх епігонами! Але відомо, що для якісного копіювання стилю письменника треба мати його життєвий досвід, інакше вийде пусте наслідування.

Надія Князев:
Роздуми про Патріархат для Української греко-католицької Церкви

Митрополит Андрій Шептицький неодноразово щиро старався встановити конструктивні стосунки з тодішньою владою. Зокрема, до Москви від Церкви навіть було скеровано офіційну делегацію. Натомість радянська влада розгорнула проти Церкви справжню усесторонню війну.

Валентин Ткач:
Шекспір і Перевал

Ті сурогатні обрубки почуттів, які ми визначаємо як любов, є чим завгодно, лише не тим повним почуттям, яке мав на увазі свого часу Шекспір. Нині він просто не мав би про що писати...

Марія Крючок:
Європа допоможе нам вдосконалити ЗНО?

В Україні ситуація нагадує Великобританію, якщо говорити про спрямованість тестів на перевірку знань, а не здібностей. Це пов'язано з тим, що українські абітурієнти одразу обирають ВНЗ та спеціальність.

Семен Глузман:
Невтішний діагноз

Лікарі з Лівії не повернуться, як і інші, розсипані по світу випускники українських медичних інститутів. Потрібно готувати своїх. Розуміючи, що деякі поїдуть, знову виїдуть, хоч в ту ж Лівію. Туди, де бути лікарем престижно

Галина Ключковська:
Фея, що лікує казкою

Під час оголошення переможців Рівіль вручили чек на 250 тис. грн. І сказали, що її мрія здійснилася, оскільки для Дому Казки виділено приміщення в 150 кв. м. Та після завершення шоу про переможців і їхню так несподівано "втілену" мрію всі забули

Валентин Ткач:
Що таке свобода

Ми вже або не бажаємо, або бажаємо не те, або просто прагнемо неможливого, нехтуючи тими, хто поруч, тими, хто рідний, тими, заради кого дійсно варто мріяти і здійснювати бажання.

Екатерина Стукалова:
Искусство в условиях самоокупаемости

Cколько организаций и инициатив вынуждены были закрыться из-за того, что, даже умудряясь найти финансирование для печати каталогов и приезда западных художников, они элементарно не могли заплатить зарплату своему персоналу и аренду владельцу офиса, а другие, напротив, могли поддерживать инфраструктуру, а на программную деятельность средств уже не хватало.

Володимир Бєлий :
Бідний вчитель – це аморально та ДЕ взяти гроші

Якою неосвіченою треба бути державній еліті, щоб тримати у "чорному тілі" власне учительство? Якою жадібною треба бути державній еліті, щоб у загальнонаціональних ПРИРОДНИХ ресурсах багатої української землі не знайти активів для гідної оплати праці та пенсії власним вчителям?

Марися Нікітюк:
Українська драматургія: необхідність актуального тексту

Українська драматургія дуже добре починала. Але нині театр не цікавиться суспільством, тож суспільство не цікавиться театром. Щоб змінити це, треба впустити сучасного драматурга в театральний процес

Юрій Андрухович:
Катцвінкель, туди й назад

Поруч із сільським цвинтарем було зведено монумент загиблим у руднику гірникам. Інша меморіальна таблиця згадувала про англійських і французьких полонених Другої світової війни. Нікого іншого згадано не було. Забуто - і квит.

Атанайя Та:
Хай живе дискримінація жінок!

Багато українських чоловіків навіть після всієї масованої роботи з їхньою свідомістю не можуть визнати, що жінка - це така сама людина, як вони самі. Хоча б тому, що протягом тисяч років жінка вважалась істотою магічною, втіленням образу Землі - Всеплодющої Матері...

Сучасна Україна очима зіноземленої українки

Перше, що непокоїть звиклу до благ західного світу дівчину, - суцільне втручання: усі до всіх лізуть, свідомо чи ні! Кіно в автобусі з бездарними фізіономіями, дід на плече, тітка з балачками, серіал сімейних стосунків по телефону...

Яся Токаревич:
Жінка на 100 відсотків

Наші популярні діви більше не мають віку, вони застигли десь в проміжку між 25 и 35 роками. Але чи стали вони від того більш жіночними? Справжніх жінок залишилось дуже мало. Таких, від погляду яких стає тепло і затишно...

Надія Князев, :
Про Церкву Христову

І надалі церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Чомусь і нині жодна релігія не визнається державою як обов'язкова, хоча та ж держава визнає, що українська культура майже на сто процентів християнська

Андрій Пінчук:
Смертельне харчування

Продукти, що так активно продаються на полицях магазинів, мають численну кількість проблем: невідповідність хімічного складу, порушення технології приготування. А ви продовжуєте купувати продукцію, етикетки якої відверто брешуть.

Валентин Ткач:
Лови на Олігарха

"Тільки добрі справи, а не гарні обіцянки і слова, повертають справжню, а не штучну довіру. І, якщо мені скажуть, що це наївно, то я відповім, що ця наївність краща від правдивого мордобою, в результаті якого, раби стануть рабовласниками, а рабовласники - рабами..."

Любов Чуб:
Фукусіма: Земля і Всесвіт попереджають

Нинішня цивілізація давно вже не реагує на сигнали, які подають їй Земля і Всесвіт, не переймаючись ані зникненням форм планетної флори й фауни, ані зростанням кількості і різновидів людських хвороб та числа новонароджених із фізичними вадами...

Ігор Лубківський:
Ми, час, життя та конфлікти

Можна вирішувати свої внутрішні проблеми шляхом переносу їх в уявну сферу творчості. Або - апелюючи до почуття гумору, так як воно дозволяє сприймати кожну з можливих альтернатив не обов’язково як загрозливу й незворотну.

Альона Соколинська :
Фіговий листок для Generation К

Епізод, коли Татарський продає презервативи, і винаходить слоган "Durex- "ягуар" в мире гондонов. Все лучшее - на х...й!", в титрах звучить, як "все найкраще - на хрін", що виглядає дурнувато. В уявленні виникає засохлий корінець хріна, на який перекладач намагається натягнути той самий гумовий виріб без жодного шансу на успіх.

Марина Довженко :
Пам’яткоохоронна діяльність по-львівськи

Львів'яни дедалі частіше протестують проти надто ревної реставрації. Вони навчені гірким досвідом, коли на місці старовинних кам'яниць поставили будинки, що, вочевидь, не вписуються в архітектурний ансамбль.

Василь Кізка:
Дивні люди нашої планети, або Філософія каганця на дні глибокої ущелини

Електрики і газу бабуся дуже боїться. Коли все ж їй серед глупої ночі хочеться того сучасного світла побачити хоч на мить, то виходить на гору аж до автотраси, а там – автозаправка. Надивиться на яскраве світло, надивується, сходить вниз, гасить свій каганець і засинає.

Яся Токаревич:
Офісні ляді

В суспільстві з'явився новий прошарок, назва якому "офісні ляді". Це молоді люди, а надто жінки, віком від 20 до 40 років, які працюють в офісних приміщеннях на посадах молодшого та середнього рівня, мають вищу освіту та середній місячний дохід від $500 до $1000.

Архів матеріалів сайту
Hotels reservation Бронирование отелей
  • Отели Милана
  • Отели Барселоны
  • Отели Амстердама
  • Отели Вены
  • Отели Лондона
  • Отели Хельсинки
Стосунки

Учені розгадали загадку, чому чоловіки "не чують" жінок

Я вам пишу

Фома з "Мандрів" написав Попову. Відео

НОВИНИ

Ібіца охоплена пожежами, сотні туристів евакуювали

27.05.2011 15:11
  • В Україні перерахують усі виноградники
  • Треба бути обережним, купуючи iPad 2
  • До чемпіонату Європи з баскетболу було випущено нове ігристе вино
  • На честь співака назвали новий сорт марихуани
  • У Японії загорілася "Фукусіма-2"
  • Крим обрав логотип. Фото
  • Осляче молоко допомагає скинути вагу – вчені
  • Поліція затримає мешканку Саудівської Аравії, яка сіла за кермо іще на 10 діб
  • Після скандалу зі Стросс-Каном покоївкам у готелі одягнули штани
  • Вакарчук, Джамала, Карпа і Дяченки розповіли про свої улюблені місця
  • Учені розгадали загадку, чому чоловіки "не чують" жінок
  • Засуджені отримуватимуть інтернет-передачі та спілкуватимуться по "Skype"
  • Підозріло зросла кількість медалістів серед випускників
  • Німців хочуть змусити працювати до 69 років
  • Фома з "Мандрів" написав Попову. Відео
  • Укрзалізниця впроваджує новий графік руху поїздів та нові маршрути
  • У Кременчуці вибухнув магазин піротехніки. Фото. Відео
  • В Єгипті не буде дрес-коду для туристів
  • Європа: в Україні стало гірше з правами людини
Усі новини
АВТОРИЗАЦІЯ
Для авторизації використовуйте ті самі ім'я і пароль, що і для коментування публікацій на "Українській правді".


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Якщо ви новий читач, будь ласка, зареєструйтесь
Забули пароль?
Ви можете увійти під своїм акаунтом Facebook