This version of the page http://www.vetra.net.ua/ua/istoria_okna.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-26. The original page over time could change.
Металлопластиковые окна и двери: экскурсия в историю - информация и статьи про металлопластиковые, пластиковые и ПВХ окна, балконы и двери, Жалюзі, ролеты, противомоскитные сетки. Инструкции по уходу. Киев
  ще?
Замовлення Корисне Контакты
Безкоштовний
замір
Які
ціни?


Головна     Корисне     Металопластикові вікна та двері: екскурсія в історію

Екскурсія в історію

Всім відомо, що коли вчені чи дослідники винаходять щось нове - матеріал або прилад - ними рухають аж ніяк не міркування економії і зручності, а просто бажання це нове створити або пізнати на якісному рівні.

Також відбулося і з хіміком Регнальдом в 1835 році, який першим отримав полівінілхлорид - матеріал з якого зроблені всі теперішні вікна ПВХ . Регнальд так і не побачив свій винахід, тому що тільки в 1912 року молода промисловість випробувала випуск ПВХ. Для людини тієї епохи уявити, що природні дерев'яні вікна можуть бути виготовлені з чогось іншого, було неможливо. Перші тонни полівінілхлориду зробив в 1931 році хімічний концерн BASF, правда, не для віконних рам. І тільки в 50-і роки двадцятого сторіччя в США почалося виробництво пластикових вікон, А потім за пластикові вікна з ентузіазмом взялася Європа. Перший патент на вікна з ПВХ і виготовлення віконних рам був зареєстрований у Німеччині в 1952 році.

У 1959 році установка вікон з ПВХ була зроблена в перші квартирах як експеримент. Матеріал, з якого виготовлені сьогоднішні пластикові вікна, — ПВХ - Правильно називається екструдований твердий полівінілхлорид, модифікований на ударну в'язкість. Потім протягом декількох років пластикові вікна стали застосовуватися масово, але все ще переважали дерев'яні вікна - людство не бажала розлучатися зі звичним природним матеріалом.

Удосконалені машини - екструдери, тривала робота над матеріалом для вікон ПВХ - індустрія виробництва пластикових вікон набирала обертів. Глобальні дослідження проводилися у напрямку досягнення строку служби пластикових вікон з ПВХ такого ж, як і у дерев'яних вікон і навіть вище. Пластикові вікна повинні були мати високі механічні показники, а крім того, стійкість до атмосферних впливів, звукоізоляцію, достатню теплосбережение та екологічну чистоту. Ще одне завдання, яку повинні були вирішити вікна з ПВХ - Можливість виготовлення пластикових вікон різних форм та конструкцій. Дерев'яні вікна різноманіттям конструкційних рішень похвалитися не могли. Результат був у результаті отриманий за допомогою нових додаткових компонентів - склопластику і спеціальних композицій матеріалу для вікон ПВХ.

Після цього виготовлення пластикові вікна в Європі набуває масового характеру - ідея створення новітніх матеріалів для вікон переросла в серійне виробництво вікон з ПВХ. Найпоширенішим варіантом сьогодні є виробництво пластикових вікон зі сталевими підсилювальними вкладишами. На ранніх етапах виготовлення пластикових вікон створюється серйозна система контролю якості виробів, що випускаються.

Жорсткому контролю піддавалися як полівінілхлорид, так і самі віконні рами. Вимоги до них були викладені і закріплені в різних нормативах. Навздогін за нормами на пластик і самі вікна, з'явилися нормативи на монтаж вікон з ПВХ. Проте така процедура, як встановлення пластикових вікон все одно залишається індивідуальною.

Якісно нове виробництво пластикових вікон зажадало лабораторних досліджень і випробувань. У результаті штучне старіння ПВХ виявило той факт, що білі віконні рами володіють довгим терміном служби. Виготовлення пластикових вікон для перевірки на різних випробувальних стендах (високі точки в Альпах) і практика монтажу вікон ПВХ підтвердили позитивні результати випробувань у лабораторних умовах.

Установка пластикових вікон, Демонтаж і монтаж вікон з ПВХ мають свою історію. У 1990 році проводилася реконструкція великого офісного будинку у Франкфурті - тоді було демонтовано близько ста вікон з ПВХ, Встановлених у 1964 році. Після 26 років експлуатації всі конструкційні елементи рам функціонували добре, причиною цього була не тільки правильна установка пластикових вікон.

Зміна поверхонь профілів виявило незначні дефекти - було відзначено тонкий і світлий наліт. Виробництво пластикових вікон стало набирати обороти.



Корисні статті з будівництва:

Корисні посилання по будівництву: Хорошие цены на окна ПВХ в Самаре.

Наші партнери: металопластикові вікна Київ | квартира подобово в Києві | натяжні стелі

Київ Створення та просування сайту SandTower Group