This version of the page http://brand.20minut.ua/?target=brand2008&event=history (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-26. The original page over time could change.
Народный бренд
  • Вінниця
  • Тернопіль
  • Житомир
  • Хмельницький
  • Козятин
Ти обираєш,
«RIA» нагороджує

Історія акції „Народний бренд”:
як завойовується довіра

Шостий рік поспіль тернополяни, читачі газет „RIA плюс” і „20 хвилин”, визначають кращі торгові марки і підприємства регіонального бізнесу в акції „Народний бренд”, яку проводить Медіа Корпорація „RIA”.

Щоб висловити свої споживацькі уподобання, вони заповнюють тисячі анкет надрукованих у газетах, та приносять в офіс Медіа Корпорації „RIA”. Вже три роки поспіль голосування також проводиться через Інтернет-сайт 20minut.ua.

Свято нагородження переможців „Народного бренду” відбудеться у грудні цього року. Найкращі, на думку читачів, бренди, підприємства міста Тернополя будуть визначені методом підрахунку голосів: кого більшість тернополян підтримало, той і кращий. Кількість претендентів у кожної номінації теж визначають читачі, оскільки самостійно записують в анкеті магазин, фірму, сервіс тощо.

Тому „Народний бренд” є демократичним конкурсом, у якому переможців вибирають самі споживачі товарів та послуг.

Вперше акція „Народний бренд” відбулася у Вінницькій філії Медіа Корпорації „RIA” у 2002 році.

– Ідея провести такий конкурс серед читачів наших видань виникла в мене після спілкування з американськими колегами, які розповіли про успішний досвід подібних конкурсів у їх газетах, – розповідає рекламний менеджер Медіа Корпорації „RIA” Тетяна Стрикун. – Тоді ж придумала і назву акції „Народний бренд”. Пропозиція Тетяни Стрикун зустріла підтримку в Медіа Корпорації, великий інтерес у читачів, і звісно ж, у номінантів конкурсу. Адже здобути визнання народу – що може бути приємнішим і більш значущим для тих, чия діяльність спрямована на задоволення потреб людей?!

Як розповіла Тетяна, відразу ж конкурсу придумали близько 50 номінацій, що є важливими для читачів та споживачів у їх повсякденному житті. Однак згодом від деяких номінацій довелося відмовитися через неможливість підбити підсумки. Наприклад, у номінаціях „найкращий педіатр”, „кращий вчитель” виявилися сотні претендентів, які набирали по одному-два голоси. Виявилося, що частина читачів заповнює анкети з гумором. У перші роки „Народного бренду” у номінації „найкращий інспектор” незмінно вказували телевізійного сержанта Петренко – його визнавали найкращим у багатьох анкетах. Один із читачів кілька років поспіль у номінації „найкращий інтер'єр” вказував – моя квартира. Втім, щороку під час підрахунку голосів виявляється декілька курйозних результатів. Деякі лише підтверджують силу й ефективність поняття „бренд”. Приміром, назва фірми, що припинила свою діяльність, протягом двох років траплялася у конкурсних анкетах.

Був випадок, коли представники фірми, яка вважала себе лідером на регіональному ринку, але не була визнана найкращою читачами, зажадали перерахунку голосів. Довелося перелічити тисячі анкет – результат виявився достовірний. Саме в тому і полягає головний сенс конкурсу, що читачі вільно висловлюють свою думку, а комісія точно підраховує, кого і скільки разів згадали серед найкращих.

Тому церемонія нагородження переможців від початку проведення акції „Народний бренд” була радісною і хвилюючою. Рік у рік свято нагородження переможців „Народного бренду” стає дедалі яскравим і пам'ятним, а розважальна програма робить свято видовищним і веселим.

Сьогодні дипломи переможців акції „Народний бренд” можна помітити на багатьох провідних підприємствах Тернополя. З 2006 року крім дипломів, переможці одержують у нагороду пам'ятну статуетку богині перемоги Ніки. „Довіру варто завойовувати” — цей напис на статуетці підкреслює значимість перемоги у „Народному бренді” і його основну суть. Тільки довіру споживачів визначає затребуваність будь-якого бренду, й виробник повинен працювати так, щоб бути гідним довіри народу. Акція „Народний бренд” сама вже стала визнаним регіональним брендом. Усе ціннішою і більш значущою стає перемога в „Народному бренді”, дедалі важливішим і престижнішим є визнання людей – читачів, споживачів – нас, жителів Тернополя.

органiзатори