Головна сторінка
Новини Академії
Історія Академії
Ректорат
Факультети
Кафедри
Навчальний процес
Підрозділи
Журнали
Бібліотека
Студентське життя
Абітурієнтам
Конференції
Трибуна лікаря
Форум
 

  

 

новини академії

   

Міністерство охорони здоров'я України

Міністерство освіти та науки України

Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямків підготовки "Медицина" та "Фармація"


Український центр оцінювання якості освіти

Інформаційний центр сімейної медицини
 

Нацiональний медичний унiверситет iм. О.О.Богомольця

 

Нацiональний фармацевтичний унiверситет

 

Буковинський державний медичний університет

 

Вiнницький національний медичний унiверситет iм. М.І.Пирогова

 

Днiпропетровська державна медична академiя

 

Донецький національний медичний унiверситет

 

Запорiзький державний медичний унiверситет

 

Івано-Франківський національний медичний університет

 

Національна медична академiя пiслядипломної освiти iм. П.Л.Шупика

 

Кримський державний медичний унiверситет iм.С.І.Георгiєвського

 

Київський медичний університет УАНМ

 

Львiвський національний медичний унiверситет iм.Данила Галицького

 

Луганський державний медичний унiверситет

 

Одеський національний медичний унiверситет

 

Тернопiльський державний медичний університет iм. І.Я.Горбачевського
 

Харківський національний медичний університет

 

Харкiвська медична академiя пiслядипломної освiти

 

Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка

 

Полтавська державна аграрна академія

 

Полтавський університет економіки і торгівлі

 

Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г.Короленка

IV Благодійний студентський бал «Допомогти так легко»
26.12.2010

Час нестримно йде вперед, змінюються звичаї, і на зміну їм приходять все нові і нові традиції сучасного покоління. Але є дещо вічне, таке, що з віку в вік залишається незмінним. Класика, що поєднує в собі оригінальність і  вишуканість, завжди йде поруч з тенденціями та уявленнями сучасного світу. Класичними залишається і мистецтво, музика, бал...

Хоч за вікном впевнено крокує XXI століття, а в затишному приміщенні Міського будинку культури міста Полтави 16 листопада відбувся IV Благодійний студентський бал «Допомогти так легко», де енергійні та яскраві у повсякденному житті студенти на мить поринули у чарівний світ вишуканості та стриманості, щоб допомогти тим, хто потребує підтримки.

На балі, крім студентських делегацій, були присутні ректори та проректори вищих навчальних закладів міста Полтави. Честь відкрити бал було надано студентам УМСА, які зуміли здивувати присутніх своїм чарівним виконням вальсу. Розважальна програма, що була підготовлена для молоді, не змушувала сумувати. Адже про те, щоб стати Королем та Королевою балу чи найкращою танцювальною парою, напевно, мріяв кожен з присутніх, оскільки головним сюрпризом були сертифікати на облуговування у студії краси.   

Організаторами такого незвичайного заходу були управління у справах сім’ї,молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради спільно зі Студентською радою. З 2007 року бал організовують з благодійною метою для допомоги важкохворим дітям. Цього року  молодь під час заходу зібрала 9300 грн, що будуть перераховані на лікування Осташко Вікторії,Шелесту Вані, Шарковій Вікторії та Колеснику Дімі.

Гадаю, що даний захід носить актуальний характер насьогодні. Адже інколи за буденним і сірим життям ми рідко звертаємо увагу на те, що довколо нас є чимало людей, яким ми потрібні, які потребують допомоги саме від нас. Простягни руку допомоги – і зрозумієш, яке щастя приховується за тим, коли допомагаєш іншим зрозуміти, що життя насправді прекрасне...

Козаченко Валерія, студентка 2 курсу мед.ф-ту

«Спортивні здобутки є, майбутні перемоги - реальні»
26.12.2010

Добігає кінця 2010 рік, який був насичений подіями в житті академії, спортивними також. Яскравим завершенням року Тигра стала спартакіада співробітників ВДНЗУ УМСА, яка відбулася на спортивній базі академії 20 листопада 2010 року. Представники 5 команд (АГР, стоматологічного факультету, медичного факультету, факультету по підготовці іноземних студентів та факультету післядипломної освіти) змагалися з гирьового спорту, настільного тенісу, стрибків у довжину, шахів та шашок. Близько 50 учасників змагань виборювали звання найсильніших, підтверджуючи тезу «В здоровому тілі - здоровий дух». Найвищою оцінкою цього заходу стали слова бібліотекаря Подрезенко Олександри (срібного призера змагань): «Завдяки спартакіаді я знову через 20 років взяла тенісну ракетку в руки і відчула себе сильною та спритною». Майстер клас з настільного тенісу продемонструвала тренер - викладач Бурцева Г.В. Приємно вразив своєю майстерністю і Гоголь Андрій, який в цьому виді обійшов сильних суперників з кафедри фізвиховання і здоров’я Погребняка О. та Сосненка Є. Вони відповідно посіли ІІ та ІІІ місця з настільного тенісу.

Найсильнішими з інтелектуальних видів спорту - шахів та шашок у чоловіків стали Боряк В. та Іванов В., у жінок - Дмитренко М. та неодноразова переможниця академівських змагань Білозер Л. Підтвердили звання найкращих зі стрибків у довжину Лупало О. та Сосненко Є. В гирьовому спорті не було рівних Старченко І. (вагова категорія понад 90 кг), Сосненко Є. (до 90 кг) та Черноволу В. (до 70 кг). Прийняли активну участь та отримали призові місця з кількох видів спорту: Перцевий М., Копчикова С., Хасанзаде Надер, Фарох Фахер Амір, Качан Т., Чугай Л., Ульянченко І.,Прилуцький О. та інші. Приз «За волю до перемоги» отримав Бодня С.

Хочеться відмітити організованість команд АГР та по підготовці іноземних студентів, в яких повністю були укомплектовані команди, керівники підрозділів вболівали за своїх спортсменів. Тож команда АГР заслужено і впевнено перемогла в загальнокомандному заліку, команда «іноземців» в гідній боротьбі стала срібним призером, на ІІІ щаблі п’єдесталу - команда медичного факультету.
Нагородження призерів в особистому та командному заліку відбулося на Вечорі спортивної слави для співробітників в центрі громадського харчування академії 10 грудня 2010 р. Тут же була вшанована і команда академії з міні-футболу, яка 3.12.2010 р. стала двохразовим чемпіоном міста серед медичних закладів. Склад команди: Зубаха А., Міщенко І., Омельченко О., Дельва М., Сич О., Вахненко А., Вахненко Г., Ніщименко А., Котов С.

Гостя заходу директор Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Калаптуровська Л. вручила Кубок за ІІІ місце в міській Спартакіаді гуртожитків, медалі та грамоти за І місце з настільного тенісу, 2 місце з баскетболу, 3 місце з волейболу. Почесною грамотою від ФСТ «Спартак» була нагороджена голова профкому доцент Борисова З.О., спеціальним призом від СК «Медик» - викладач з шахів Олійник М.В.

Оргкомітет по підготовці свята та проведенню Спартакіади очолив Масягін В.П., подарунки на Вечорі були представлені СК «Медик», профком академії подбав про чудові страви, приготовані дбайливими руками господинь ЦГХ, якими ласували гості заходу, відділ культурно-освітньої діяльності представив музичні сувеніри, що створювали хороший настрій всім присутнім. Чудовим подарунком до нового року стало й перше місце на Універсіаді Полтавщини з греко-римської боротьби. Склад команди: Максимов М., Абдулаєв М., Одарченко М., Яцик Ю., Данча В., Коротков О., Шихалієв Р., тренер команди Пономарьов В.В. Коваленко Анна (тренер Бурцева Г.В.) стала чемпіонкою Універсіади Полтавщини з настільного тенісу. Вітаємо переможців !

Тож здобутки у спортсменів академії є, перспективи на майбутні перемоги -реальні. Залишається в канун Нового року від імені СК «Медик» побажати міцного здоров’я, родинного щастя та гідного фінансового підґрунтя. До нових зустрічей на спортивних майданчиках!

Каплуновська І.М. віце - президент СК «Медик»

Ваше здоров’я - у ваших руках!
07.12.2010

В особливий зимовий вечір, у перший день снігу, світла, тепла, затишна аудиторія № 6 гостинно привітала наших студентів, переможців Всеукраїнської акції "Охорона праці очима дітей". Головною метою заходу є привернення уваги кожного роботодавця і працівника до важливості усунення або досягнення мінімального рівня виробничих ризиків, формування свідомого ставлення суспільства до культури безпеки праці. Ініціатор проведення – Держгірпромнагляд за підтримки Федерації профспілок України та Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. Організатори впевнені в тому, що цей захід є величезним резервом для ефективності профілактики травматизму. Саме такі акції дають можливість об'єднуватись людям незалежно від їх соціального стану.











Наші студенти взяли активну участь у вирішенні цієї проблеми. І ось вся аудиторія в очікуванні чуда, якогось неймовірного свята, серця переповнені радістю та гордістю за наших переможців, які за короткий час зуміли передати на аркуші свої думки, емоції та бажання кращого життя. Ми могли побачити та оцінити творчість учасників. В їх малюнках переважали яскраві фарби, це, мабуть, нездійснені мрії світлого майбутнього. Величезна подяка за копітку працю переможцям, студентам медичного і стоматологічного факультету. Ними стали: Бешко Катерина, Вікторія Котляренко і Анна Москаленко, Станіслав Шургальський, Альона Донченко та Оксана Пилипенко. На свято ми не могли не запросити: декана медичного факультету Рябушко М.М., доцента кафедри загальної гігієни та екології Нечепаєву Л.В., голову студентського парламенту Микитенка А.О. та провідного інженера з охорони праці академії Колініченко О.В.
















Всі переможці були нагороджені грамотами та солодкими подарунками. Запрошені не приховували свого задоволення, усмішок, адже це не лише перемога окремих студентів, а й всієї академії. Завдяки їм наш навчальний заклад зарекомендував себе як один із найкращих. Велика подяка Полтавській міській раді, яка організувала цю акцію. І я хочу їм побажати, щоб такі заходи проводилися якомога частіше аби якось загострити увагу людей щодо соціальних проблем у країні.

А вам, шановні колеги, хочу побажати - для того, щоб люди знаходили щастя в своїй роботі, необхідно три умови: робота повинна бути їм під силу, вона не повинна бути виснажливою і її повинен супроводжувати успіх. Пам'ятайте це!

Чілінгарян А.О., студентка 2 курсу медичного факультету

День студента фінішував посмішкою

         Якщо сміх продовжує життя, то студенти, викладачі та деканат стоматологічного факультету УМСА будуть справжніми довгожителями. Адже останній День студента для них завершився проведенням незабутнього та захоплюючого дійства – змагання КВН-команд першого, другого та третього курсів.
          18 листопада на стоматологічному факультеті відбулося справжнє свято КВН-івського руху! На сцені змагалися команди I курсу «Вразброс», ІІ-го – «Отравление смехом», III-го «Сплюньте», 4-а команда на цьому святі була представлена достойним журі, яку очолювала декан стоматологічного факультету Сидорова Алла Іванівна!
           Потрібно зауважити, що останній команді довелося досить несолодко. Бо саме їм необхідно було обрати кращого з кращих!
Кожна команда була по своєму неповторна, якщо подивитися з боку I-го курсу то вони відрізнялися високим рівнем підготовки, (всім запам’яталась сценка про першокурсника, маму та анатомію), старанністю, а III-й курс в свою чергу завоював зал імпровізацією та артистизмом. Що стосується ІІ-го курсу, то тут просто неможливо не згадати яскраву пародію, яку зал увінчав бурхливими оплесками – це звісно пародія на Студентський парламент, головним героєм якої виступав його нинішній голова Андрій Микитенко.
Велику вдячність висловлює вся адміністрація нашої академії команді КВН ІІІ-го курсу, яка зробила немалий вклад в процес реформування та удосконалення умов проживання студентів в гуртожитках, висвітливши всю проблематику, показавши сценку «Перший гуртожиток в майбутньому».
          Було досить помітно, що тематику гумору І курсу спрямована на студентське життя та перш за все на болючу для них проблему Болонського процесу, яка зараз викликає багато питань та потребує вдосконалення, команда ІІІ курсу розкрила тематику гуртожитків, адже 3 роки життя та репетиції в його стінах просто не можуть не надихати на достойний гумор. Що ж було запорукою таких веселощів та гарного настрою? Мабуть, усі п’ять команд. Адже протягом вечора вони були єдиним цілим, веселим і усміхненим органом. А головне, усі жили в одному вимірі – у світі КВН. В результаті переміг досвід – команда ІІІ курсу, але виграла ВСІ!
         Глядачі, студенти, викладачі та самі виступаючі отримали безліч позитивних емоцій та гарного настрою, спостерігаючи за улюбленою грою. З цього приводу хочеться висловити велику подяку професору, завідуючому кафедрою пропедевтики ортопедичної стоматології Михайлу Дмитровичу Королю, який є засновником КВН-івського руху на стоматологічному факультеті. Зараз традиції продовжують організатори КВН Дмитро Петрук та Приборецький Артем, які є співробітниками кафедри.
        На даний час весь дружний колектив поціновувачів гумору академії під керівництвом організаторів готують збірну команду стоматологічного факультету «Діти Короля» на гру з лікувальним факультетом, на якій і визначиться володар Кубку ректора. Ця гра відбудеться 8 грудня в актовому залі ДК ПТМЗ (Турбомеханічний завод), початок о 1800. Запрошуємо всіх вболівальників та фанатів команди КВН стоматологічного факультету! Підтримайте наших!

Катерина Бабіч, студентка ІІІ курсу стомат. ф-ту;
Карина Криворучко, студентка ІІ курсу стомат. ф-ту.

Весело там, де ми є

        17 листопада – одне з найулюбленіших свят студентів. Це - їхній день – День студента. Незважаючи на труднощі і всілякі негаразди, студенти завжди були й залишаються найпрогресивнішою частиною суспільства. Вони мають свої неписані закони, звичаї. Їм все під силу, а на різні витівки енергії і фантазії у них хоч відбавляй. Про це свідчить конкурс КВК, який проходив у медичному коледжі академії під девізом «Весело там, де ми є», присвячений Дню студента.
        У цьому конкурсі взяли участь: команда медсестринського відділення - «Comedi sister» та команда фармацевтичного відділення - «Анафілактоген». Команди заздалегідь знали і сумлінно підготувалися до цього заходу, допомагаючи один одному, як в одній великій і дружній сім‘ї. Велику підтримку студенти отримали від кураторів груп Ковальчук Т.М., Дашевського І.О. та завідувачів відділень Куценко Н.П. та Есаулової К.В.
        У цьому заході відзначились студенти І курсу медсестринського відділення Муковоз Каріна, Кльось Наталія, Денисенко Людмила, Агаподчено Ірина, Думановська Дар‘я та Савінська Вікторія, які більш творчо підійшли до конкурсу і навіть самостійно виготовили костюми для постановок. Фармацевти також показали гарну гру. Тут слід відзначити капітана команди Заєць Анастасію, яка допомогла згуртувати команду і цим самим відчути «командний дух» та ведучих вечора Кузурман Катерину і Дейнеку Олександра, студентів І курсу фармацевтичного відділення. Цього вечора в залі панувала атмосфера веселощів та сміху. Між конкурсними виступами звучали музичні привітання іноземного студента І курсу медсестринського відділення Леугена Мбабу Крістіана Рауля , студ. ІІ курсу фармацевтичного відділення Тинянкіної Олени та студ. ІІІ курсу медсестринського відділення Шевченко Маргарити. Але конкурс є конкурс. Журі конкурсу у складі директора коледжу Кундій Ж.П., заст. директора Біланової Л.П., методиста Андрейко С.С., ст. інспектора Панченко О.В., голови студ. парламенту коледжу Чернушенко Олени визначили переможців. Ними стала команда медсестринського відділення «Comedi sister». Переможці та всі учасники КВК отримали грамоти та солодкі призи. Перемог і тільки перемог бажаємо нашим студентам: у навчанні, у фаховому зростанні, в особистому житті, - в усьому!!!

 Заст директора Біланова Л.П.

На честь дня студента

         Цього року 17 листопада – День студента, що став уже традиційним, для студентів нашої академії відзначався дуже різноманітно. Представники студентського активу брали участь у прийомі, який був влаштований облдержадміністрацією з участю ректорів вищих навчальних закладів Полтави і області, у тому числі ректора ВДНЗУ «УМСА» професора В. М. Ждана. Кращі студентські активісти, і серед них голова Студентського парламенту нашої академії Андрій Микитенко та голова студентського профкому Олександр Лисяний за плодотворну громадську роботу були відзначені грамотами та подяками облдержадміністрації та цінними подарунками. Адміністративні структури, українська громадськість вбачають у студентській молоді майбутнє української держави і прагне допомогти їй у своєму становленні. Про це говорили всі виступаючі, голова ради ректорів, ректор Полтавського національного технічного університету В. О. Онищенко. Студентський колектив нашої академії був відзначений як один з кращих у розвитку студентського самоврядування Полтавського регіону.
         Наші студенти також взяли участь у ІV благодійному балі «Допомогти так легко», що відбувся у виставковій залі міського будинку культури. Тут зібралися близько 300 юнаків і дівчат – представників вищий навчальних закладів обласного центру.
Благодійний внесок кожного учасника становив 40 гривень. Крім збору коштів на балу полтавська студентська рада цього року вперше ініціювала такий збір у всіх вузах міста, де були розміщені спеціальні скриньки. Найбільше коштів надійшло від Полтавської філії Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого – майже 2,5 тисячі гривень. Цей навчальний заклад і став переможцем у номінації «Благодійник-2010». А всього у вузах було зібрано більш як 15 тисяч гривень, а разом з коштами благодійного балу – 20 тисяч гривень. Всі ці кошти підуть на лікування чотирьох тяжко хворих дітей.
         Не залишився в стороні і новообраний мер Полтави, лідер громадського об’єднання «Наш дім – Полтава» Олександр Мамай. Під час балу він повідомив, що пожертвує для хворих дітей стільки ж коштів, скільки зібрали студенти, а для них, студентів, організує безкоштовну поїздку до Києво-Печерської лаври. Така поїздка вже відбулася.
       Відзначено та нагороджено почесною грамотою студентський волонтерський центр нашої академії «В ритмі молоді», що опікується дітьми в школах-інтернатах, людьми з особливими проблемами, пацієнтами обласної психіатричної лікарні, ветеранами війни та праці (керівник – студентка ІІІ курсу стоматологічного факультету Катерина Бабіч).

Засідання опорної кафедри терапевтичної стоматології

 

23 листопада 2010 року на базі кафедри терапевтичної стоматології ВДНЗ України “Українська медична стоматологічна академія” відбулося засідання опорної кафедри за участю завідувачів профільних кафедр вищих медичних навчальних закладів України.

На засіданні були присутні: проф. Ніколішин А.К. (м.Полтава), проф. Політун А.М. (м.Київ), проф. Ковальов Є.В. (м.Полтава), проф. Самойленко А.В. (м.Дніпропетровськ), проф. Беліков О.Б. (м.Чернівці), проф. Герелюк В.І.(м.Івано-Франківськ), проф. Кулигіна В.М. (м.Вінниця), проф. Рябоконь Є.М. (м.Харків), проф. Петрушанко Т.М. (м.Полтава), д.мед.н. Удод О.А. (м.Донецьк), доц. Гринник Б.С. (м.Львів), доц. Іленко Н.М. (м.Полтава), доц. Литовченко І.Ю. (м.Полтава), доц. Шарипов В.І. (м.Дніпропетровськ), ас. Коленко Ю.Г. (м.Київ), ас. Шекера О.О. (м.Київ), ас. Макаренко Д.М. (м.Київ).
 

Інформація про проведення засідання опорної кафедри терапевтичної стоматології 23 листопада 2010 року.

Ухвала засідання опорної кафедри терапевтичної стоматології ВДНЗ України «УМСА» від 23 листопада 2010 року.

Розширенне засідання опорної кафедри з післядипломної освіти за фахом «Ортодонтія».
11-12 листопада 2010 року, Івано-Франківськ

11-12 листопада 2010 року в місті Івано-Франківськ на базі кафедри стоматології факультету післядипдомної освіти лікарів-стоматологів Національного медичного університету відбулося розширенне засідання опорної кафедри  з післядипломної освіти за фахом «Ортодонтія».

Організатором проведення виїзного засідання була кафедра післядипломної освіти лікарів-ортодонтів ВДНЗУ «УМСА», яка є опорною з післядипломної освіти за фахом «Ортодонтія». В засіданні прийняли участь завідувачі та завучі профільних кафедр зі Львова, Києва, Харкова, Сімферополя, Одеси та Полтави.

Розглядалися наступні питання:
Стан бази, штати, методичне забезпечення викладання на циклі “Спеціалізація” та ПАЦ за фахом “Ортодонтія” на кафедрі стоматології факультету післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету.

20-річний досвід навчання на циклах “Спеціалізація” та ПАЦ з фаху “Ортодонтія” на кафедрі післядипломної освіти лікарів-ортодонтів ВДНЗУ “Українська медична стоматологічна академія”.

Презентація збірника тестів та ситуаційних задач “Ортодонтія”, рекомендованого МОН України як навчальний посібник для лікарів-інтернів закладів (факультетів) післядипломної освіти зі спеціальності “Стоматологія”.

Обговорення та затвердження авторського колективу для створення єдиного національного підручника з післядипломної освіти для слухачів з фаху “Ортодонтія” згідно наказу МОЗ України № 502.

Звернення
Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду
до центральних і місцевих органів виконавчої влади, , Ради міністрів АРК, органів місцевого самоврядування, об’єднань роботодавців та профспілкових організацій, ЗМІ, керівників та працівників підприємств, установ і організацій України з нагоди проведення

Всеукраїнської акції «Охорона праці очима дітей»

Кожна працююча людина підпадає під певні ризики, починаючи від найбільш небезпечних секторів економіки, якими в Україні є, наприклад, видобуток вугілля або будівництво, і закінчуючи відносно безпечною сферою послуг. Загибель працівника – це не тільки втрата для суспільства, а й втрата для його рідних, а особливо – дітей. Сім’я є найважливішим інститутом у розвитку і вихованні дитини, а здорова і повна родина – запорука стабільності будь-якого суспільства та держави.

Станом на 1 січня 2010 року на обліку у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України перебувають 7808 дітей, що стали сиротами внаслідок загибелі батьків на виробництві, в тому числі 162 дитини є сиротами без обох батьків. Залишаючись без батьків та не маючи достатнього життєвого досвіду діти-сироти стають емоційно незахищеними. Це ускладнює їх життєдіяльність та взаємодію з навколишнім світом, що призводить до негативних тенденцій у суспільстві. Держава при цьому витрачає значні фінансові та організаційні ресурси для повернення таких соціально-неадаптованих дітей до нормального життя, їх соціалізації.

У світі, за даними Міжнародної організації праці, кожного дня на виробництві гинуть 5000 людей, на рік – 2 мільйона, травмуються 270 мільйонів, іще 160 мільйонів отримують професійні захворювання різної тяжкості. І на такі страшні цифри не можна не звертати уваги.

В Україні у першому півріччі 2010 року порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість травмованих на виробництві зменшилась на 4%, а кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком – на 6%. Проте незважаючи на стійку тенденцію до зниження рівня виробничого травматизму, в т.ч. зі смертельними наслідками, він залишається ще досить високим порівняно з країнами Європи.

За статистикою, більше 70% нещасних випадків відбуваються через недостатню обізнаність працівників про безпечні методи роботи або через нехтування елементарними нормами власної безпеки. Тому культура охорони праці є основною складовою запобігання нещасним випадкам, оскільки сприяє підвищенню загальної поінформованості про небезпеки та ризики на робочому місці та обізнаності про те, як їм можна запобігти.

З метою привернення уваги суспільства до проблем особистої безпеки на виробництві та необхідності формування змалку культури охорони праці Держгірпромнагляд за підтримки Федерації профспілок України та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України ініціювали проведення з 1 по 30 листопада 2010 року Всеукраїнської акції «Охорона праці очима дітей».

Залучення творчого потенціалу дітей до проблем охорони праці підвищить відповідальність батьків за свою власну безпеку та сприятиме вихованню у дитини свідомого ставлення до безпечного поводження на робочому місці, а також підвищить її обізнаність щодо права на безпечні та здорові умови праці.

Головною метою заходу є привернення уваги кожного роботодавця і працівника до важливості усунення або досягнення мінімально можливого рівня виробничих ризиків, формування свідомого ставлення суспільства до культури безпеки праці.
Девіз акції: «Безпечна праця батьків – моє щасливе майбутнє!».

У рамках акції передбачається проведення конкурсів дитячої творчості, зокрема, конкурсів дитячих малюнків, творів (есе), конкурсу серед дитячих телестудій на найкращий дитячий соціальний ролик на тему безпеки праці; проведення відкритих уроків, екскурсій-оглядів безпечних технологій виробництв серед учнів та студентів шкільних, професійно-технічних та вищих закладів освіти; висвітлення матеріалів акції в ЗМІ.

Дитячі малюнки будуть розміщені на робочих місцях батьків, в громадських місцях (транспорті), опубліковані на сайті Держгірпромнагляду та сайтах соціальних партнерів. Найкращі дитячі соціальні ролики – переможці транслюватимуться на каналах центрального і місцевого телебачення, на моніторах, встановлених у громадському транспорті та в інших громадських місцях.

Організатори переконані, що дитяча творчість – це величезний резерв для ефективної профілактики травматизму, оскільки вона може бути одним із найбільш масових та дієвих засобів наочної пропаганди безпечної поведінки для всіх працюючих батьків.

http://www.dnop.kiev.ua

«Дебют первокурсника УМСА-2010» удался!

Прекрасный осенний день, только закончились пары, но академия полна людей. Все они стремятся попасть в 5 аудиторию, чтоб занять места с наилучшим обзором. И вот уже зал заполнен, в воздухе витает ощущение праздника и легкое напряжение, ведь все находятся в ожидании чего-то невообразимого. Секунда тишины. И вот под шум аплодисментов на сцену выходят ведущие, с огромным удовольствием приветствуя нас на традиционном фестивале «Дебют Первокурсника». Из года в год именно это событие объединяет людей в желании открыть новые таланты среди первокурсников, показать насколько яркие и неординарные личности в этом году повступили в нашу академию и просто создать что-то яркое и незабываемое.















Все проходило на высшем уровне. Однозначно – лучше «Дебюта» наша академия еще не видела. Столько впечатлений и эмоций, что рассказать об этом не хватит и места. Были представлены 19 номеров, многие из которых в этом году были продемонстрированы в первый раз. Девушка рисующая на песке – Ирина Емец, первый стомат. Похоже, она знакома с магией метаморфоз, когда из горстки безликого песка рождается красочная, живая история. Великолепно исполнили под гитару песню «Не йди», такой душевный студенческий вариант, стоматологи Наталья Зуева и Дмитрий Онищик.













Безумно красиво и трогательно исполнила песню «Мамо» Яна Маснуха (мед. факультет), сразу захотелось позвонить любимым родителям. А как выступал студент-иностранец медицинского колледжа Кристиан Рауль, когда исполнял почти украинскую народную песню «Вчителька», ну пускай с подсказками, но зато с каким чувством! И как в такой праздник можно не танцевать? Вот именно что без этого никуда. На «танцполе» весь вечер было очень весело. Отличился даже иностранный факультет. Стефан Сиви довел зал до абсолютно восторга своими горячими африканскими танцами. Наверное у них талант к танцам заложен генетически, другого объяснения такому мастерству я просто не нахожу.












Очень чувственно и искренне прочитала поэзию собственного сочинения Полина Ярошенко первый мед. Как ни крути, а это талант – умение красиво выражать свои мысли и слагать из них стихи. В лучших традициях вечер не обошелся и без искрометного юмора КВНщиков. От медиков выступала команда «Не интерны», а от стоматологов «Вразброс». Сказать что было смешно – не сказать ничего! Зал разрывался смехом и позитивом.















И конечно же были победители в номинациях:
Лучший хореографический номер – Карина Муковоз (мед. колледж).
Лучший голос – Кристиан Рауль (мед. колледж).
Лучший декламатор – Полина Ярошенко (леч.).
Изюминка конкурса – Ирина Емец (стомат.).
КВН – победила дружба.

Вот так незабываемо для всех прошел вечер вторника 12 октября, оставив приятные ощущения праздника в душе до следующего дебюта, до следующего года.







 

 

Прес-служба студентського парламенту

VII з’їзд представників студентських наукових товариств і товариств молодих вчених і спеціалістів медичних вузів Російської Федерації, СНД та країн Балтії

Цьогорічний науковий рік розпочався просто грандіозно та неперевершено! Адже студентам – членам Студентського наукового товариства та Студентського парламенту випала можливість поїхати до Росії на VII з’їзд представників студентських наукових товариств і товариств молодих вчених і спеціалістів медичних вузів Російської Федерації, СНД та країн Балтії, який відбувся на базі Ростовського державного медичного університету.

















Найчисельніша делегація у складі студентів стоматологічного факультету Циганка Олександра, Турчини Вікторії, Ляховської Анастасії, Москалика Михайла, Карагодіної Марії, студентки медичного факультету Бабенко Вікторії, лікаря-інтерна Акімова Олега та магістранта Микитенка Андрія відвідала Ростов-на-Дону, де встигли не тільки плідно попрацювати, але і з користю відпочити. Студенти брали участь у засіданнях, виступали з доповідями, активно вели дискусію з опонентами. Привернули увагу студентів з інших країн доповідь Микитенка Андрія, в якій йшлося про підготовку висококваліфікованих кадрів на прикладі нашої академії, доповідь Бабенко Вікторії про роль Болонського процесу у підвищенні мотивації студентів до наукової роботи, необхідність взаємодії СНТ із студентським самоврядуванням, Турчини Вікторії про залучення студентів до інновацій у стоматології та медицині, доповідь Ляховської Анастасії про роль СНТ у житті кожного студента буде розміщена на офіційному сайті Федерації молодіжних навчальних товариств медичних вищих навчальних закладів.





Також членів з’їзду вразило те, що до Вченої ради ВДНЗУ «УМСА» входить 9 студентів, що складає 10% від загальної кількості її членів. Тому питання про збільшення студентів у складі Вчених рад медичних вузів Росії було включено до резолюції з’їзду, яку президент Федерації молодіжних навчальних товариств медичних вищих навчальних закладів Росії, СНД та країн Балтії Аветісян Гамлет Деренікович буде незабаром представляти на раді ректорів у Росії. Кожен з делегатів відчув дружню атмосферу з’їзду, мав можливість поспілкуватися з молодими вченими з усієї Росії, перейняти досвід організації наукової роботи. Разом тим, студенти здійснили оглядову екскурсію по Ростову-на-Дону, екскурсії у відділення магнітно-резонансної томографії, медичної генетики, нейрохірургії при РостДМУ, поспілкувалися з провідними спеціалістами цих галузей, брали участь у дискусійному клубі, присвяченому актуальній темі «Внутренняя утечка мозгов». Делегати нашого вишу достойно представили не лише рідну академію, своє місто, але і всю Україну.





Підсумком наукової конференції стало підписання договору про тісну співпрацю між Студентським парламентом ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» та Федерацією молодіжних навчальних товариств медичних вищих навчальних закладів Росії, СНД та країн Балтії, який підтвердив сприяння у студентському обміні, впровадження інновацій у студентське життя. Делегати отримали сертифікати, море позитивних емоцій і незабутніх вражень від нової країни, нових цікавих знайомств, обміну досвідом, теплого прийому та отриманої інформації, а також почесний приз, виграний у конкурсі на кращий герб Федерації молодіжних навчальних товариств медичних вищих навчальних закладів Росії, СНД та країн Балтії. Кожен з студентів зрозумів, що необхідно рости, рухатися і досягатися поставленої мети. Наука не терпить ліні та небажання».

Цікаво, що на з’їзді брали участь понад 30 делегацій з Росії, СНД та країн Балтії, і лише дві з України. Ми вдячні ректору нашої академії д.мед.н., професору В.М.Ждану за можливість участі і всебічну підтримку.

Прес-служба студентського парламенту
22-24 вересня

А як ти провів літо?!..

Всі ми звикли, що літом потрібно тільки відпочивати, особливо після практики вже нічого не хочеться робити, думки лише про білосніжні пляжі та тепле море… Але деякі студенти нашої академії все ж таки ви-рішили поєднати цікаве для них навчання з приємним відпочинком…
Для тих, хто побував на «Студентській республіці – 2010» літо розпочалося ще в травні. Всі учасники мріяли про повернення назад, ділилися незабутніми враженнями, і статуси «вконтакте» ще довго нагадували про чудовий від-починок. Але яке літо без практики у студентів нашої академії?! Тому зразу ж по її закінченню студенти не стали гаяти часу і вирішили не тільки відпочити, але і дізнатися багато чого цікавого та корисного. Так, відвідали V-й Міжнародний пленер органів студентського самоврядування академічних прав і соціального захисту студентської молоді, організатором якого виступив Національний Студентський Союз за підтримки Міністерства освіти і науки України, що проходив 22-29 серпня у селі Коблеве в Криму. На ньому побували голова студентського парламенту Андрій Микитенко, студенти стоматологічного факультету Михайло Москалик, Аліна Лисицина, Маша Карагодіна.
 

 


Окрім того, що засмагали, купалися, спілкувалися з ровесниками з усієї країни, вони проходили тренінги, брали участь у семінарах, серед яких: «Media-relations» (провела координатор спецпроектів інформаційного агентства «УНІАН», керівник відділу розвитку та PR медіа-холдингу «Глав-ред-медіа» Тетяна Печончик), навчальний семінар європейської інтеграції у сфері вищої освіти «Реальна картинка» (провів Президент НСС, радник Міні-стра економіки України Анатолій Ігнатович), «Євростандартизація навчаль-них програм «Європейська кредитно-трансферна система» (провела Віце-президент НСС з питань освіти та науки Олена Гуменюк), «Лідерство та ко-мандна робота» (Віце-президент НСС Юрій Кращенко). Наші студенти з від-починку приїхали з великою кількістю ідей, а головне, з бажанням їх втілю-вати, тому побажаємо їм успішного здійснення усіх задуманих проектів.

У липні відбувся випуск слухачів Полтавської школи місцевого самовряду-вання «Лідер майбутнього», що працювала при Полтавській міській раді. Ди-пломи з відзнаками отримали наші студенти Андрій Довженко (ІІ стомат.), Марія Полянкевич (мед.), Ірина Дороненкова (ІІ мед.), які тепер включені до кадрового резерву Полтавської міської ради. А в створенні і реалізації всього цього проекту брав участь і наш студентський парламент та його голова Ан-дрій Микитенко.


Але на цьому ще літо не закінчилося. Наші хлопці та дівчата брали участь у з’їзді молодіжних організацій та органів студентського самоврядування, при-свяченому ЕВРО-2012. Було представлено безліч студентських молодіжних проектів, направлених на покращення підготовки та проведення довгоочіку-ваної події. Панувала дружня, доброзичлива атмосфера, було весело.

Отже, навіть після літа маємо можливість підвести підсумки: для активних та цілеспрямованих студентів це літо не було нудним та нецікавим, навпаки, вони не тільки добре відпочили, але і набралися нових знань, познайомилися з новими людьми, стали свідками цікавих молодіжних подій, одним словом, літо точно пройшло недаремно!

(Прес-служба студентського парламенту)

3.04.2010
29 березня 2010 року на базі УМСА пройшов міський круглий стіл на тему:
«Основні підходи та стан впровадження ідей Болонського процесу в Україні»

В аудиторії №6 провідний навчально-науковий відділ студентського парламенту поєднав в активному діалозі студентів-активістів, представників адміністрації і гостей з ПНПУ ім. В.Г.Короленка та юридичної академії ім. Я.Мудрого. Засідання круглого столу стало першим ініційованим студентами кроком на шляху вдосконалення Болонського процесу на медичному факультеті та внесення ясності для студентства щодо переходу стоматологічного факультету на нову систему освіти.

Півтори години активної роботи дали змогу підняти ряд питань, але все ж таки часу було обмаль і безліч турбуючих питань залишилися за рамками обговорення. Бабенко Вікторія виступаючи від медичного факультету скаржились на щільний графік навчання та недостатність вільного часу для самостійної роботи. Аналізуючи отримані результати, можна дійти висновку, що здебільшого студентів не влаштовує не сама кредитно-трансферна система як така, а деякі особливості її організації в академії та на різних кафедрах.



До обговорення приєднався Юрій Кращенко - віце-президент з організаційних питань Національного студентського союзу, який в доступній для студентів формі пояснив основні проблеми та перспективи впровадження Болонського процесу в Україні.

Від студентства I курсу стоматологічного факультету виступали Дороненкова І. та Дроздов М. Впродовж обговорення стало зрозуміло, що головною перешкодою на шляху активного впровадження нововведення є неготовністю більшості студентів, а також викладачів, руйнувати стереотипи в поглядах на освітній процес, які формувалися протягом десятиліть. При підведенні підсумків роботи було створено робочу групу з учасників круглого столу у складі 4 осіб, яку очолила голова навчально-наукового відділу Лісіцина Аліна і в триденний термін резолюція буде оприлюднена.

Потрібно…Важливо…Цікаво…зрештою Але… знову це горезвісне «але» студенти не розуміють суть цього процесу, а точніше залишилось ще ряд невирішених питань, які відкриті для студентів і вони чекають наступного конструктивного діалогу…

Золота відзнака акдемії

Щороку наша академія бере участь у міжнародних виставках престижних навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні», де представляються досягнення вузів з навчально-методичної роботи, підручники і посібники, видані в академії, відеофільми, створені викладачами і студентами, комп’ютерні програми, наочний матеріал, виготовленний за найновітнішими технологіями та ін. і щоразу нагороджується почесними відзнаками різних номінаціях. Серед них три срібних та дві бронзових медалі. У грудні 2009 року, що тільки-но минув, у Києві проходила міжнародна виставка «Освіта та кар’єра. Абітурієнт – 2010». В номінації «За впровадження інноваційних технологій навчання» ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна аадемія» нагороджена золотою медаллю.

На фото: ректор академії професор В.М.Ждан з почесною відзнакою.

 

З приходом весни все змінюється

З приходом весни все змінюється, все просипається і розквітає. Весняна пора приносить з собою щось гарне, свіже та приємне. Цим і став довгоочікуваний конкурс, який організатори перетворили у феєричне свято, символ весни, «Місс УМСА», 18 березня у 5-тій аудиторії.

Організатор конкурсу культурно-масовий відділ Студентського парламенту УМСА за підтримки партнеру управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавського міськвиконкому.

Аудиторія була переповнена глядачами, які, затамувавши подих, спостерігали за неймовірним виступом красунь академії. Зал світився посмішками, учасниці – своєю неперевершеністю. В конкурсі приймали участь шість конкурсанток, які мали змогу повністю показати свої таланти в кількох конкурсних епізодах: «Вихід», «Інтерв’ю», «Мої таланти», «Дефіле у вечірніх сукнях». Всі дівчата були однаково красиві, талановиті, хлопці тамували подих. Окрім своєї творчої діяльності конкурсантки в інтелектуальному конкурсі довели, що не тільки гарні, але і розумні, давали на доволі складні питання швидкі та оригінальні відповіді. Конкурсні епізоди перемежовувались виступами творчих колективів та сольних виконавців – студентів академії. За результатами конкурсу, компетентне журі (до складу якого ввійшли представники Студентського парламенту УМСА, викладачі академії та представники від спонсорів та партнерів конкурсу) визначило переможниць в наступних номінаціях:

Міс УМСА-2010 – Кузьменко Дарія (І курс, медичний факультет);
























Віце-міс УМСА-2010 – Кавчак Марина – (І курс, стоматологічний факультет);






















Міс Чарівність – Кусинська Аліна (І курс, стоматологічний факультет);
Міс Вишуканість – Верпека Оксана (І курс, стоматологічний факультет);
Міс Грація – Соловйова Олександра (медичний коледж);
Міс Винахідливість та Міс Глядацьких симпатій – Касянова Катерина (І курс, медичний факультет).

Всі конкурсантки отримали подарунки від організаторів та спонсорів (фітнес-центр «Вітамін», компанія «Креатив Груп», театр танцю «Денс Драйв») та від управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

 

Наші студенти – за «круглим столом» Міністерства економіки

Як повідомляє його прес-служба, в засіданні взяв участь Міністр економіки України Богдан Данилишин та представники національного студентського союзу «Студентські ініціативи» – студентського самоврядування та студентських профспілок провідних вузів України, а також Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, молоді та спорту, Міністерства освіти і науки України і інші. Серед учасників «круглого столу» були наші студенти: голова студентського парламенту Андрій Микитенко, першокурсники стоматологічного факультету Олег Полинкевич та Андрій Довженко.

Обговорено актуальні молодіжні проблеми, що можуть бути вирішені Кабінетом Міністрів та Міністерством економіки України: реформування системи державного замовлення на підготовку фахівців, відрядження осіб, що навчаються, працевлаштування випускників, продовження студентами виробничої практики, відсутність державної програми «Студентський гуртожиток», недосконалість системи державних освітніх кредитів. Представники органів студентського самоврядування висловили своє бачення вирішення цих проблем, а також шляхів інноваційного розвитку держави.

Крім того Мінекономіки внесено на розгляд Кабміну України проекти постанови Кабінету Міністрів України «Про виготовлення випускних документів про освіту», яким передбачається ліквідація плати за видачу дипломів та безоплатне забезпечення осіб, які навчалися за кошти державного бюджету», документами про освіту державного зразка та розпорядження Кабміну «Про затвердження плану заходів щодо реалізації студентських ініціатив «Студентська стратегія» на 2010-2012 роки», яким передбачається реалізація низки заходів щодо створення системи всебічної підтримки студентської молоді.

 

Верховна Рада про студентів

Як повідомив віце-президент Національного студентського союзу Юрій Кращенко, Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до закону України «Про вищу освіту» (щодо питань студентського самоврядування)». Законом розширені повноваження та функції органів студентського самоврядування: встановлена квота представництва студентів у складі Вченої ради – 10%, що слугуватиме врахуванню їх інтересів в процесі прийняття різноманітних рішень в навчальному закладі, відповідно до Закону процедура відрахування та поновлення на навчання студентів має проводитися виключно за погодженням із органами студентського самоврядування. В цілому уточненні питання щодо їх утворення та функціонування, конкретизовані сфери, форми та напрями їх діяльності.

 

Лідерів майбутнього навчатимуть у Полтаві

У лютому розпочинає роботу Полтавська школа місцевого самоврядування «Лідер майбутнього», яку організували Полтавська міська рада (управління у справах сім’ї, молоді та спорту) спільно з органами студентського самоврядування ПДПУ, УМСА, ПУСКУ, ПолтНТУ, ПДАА. Тут навчатимуться молоді активні полтавці, хто в майбутньому прагне працювати у місцевому самоврядуванні, стати депутатом місцевої ради. У програмі школи семінари і тренінги з лідерства, робота в команді, діяльності місцевого та студентського самоврядування, діловодства, конфлікт-менеджменту, проектної діяльності, фандрейзингу тощо. Заняття проводитимуть посадові особи та депутати Полтавської міської ради, досвідчені тренери, викладачі провідних вищих навчальних закладів. За підсумками навчання кращих випускників рекомендують до зарахування у кадровий резерв виконкому Полтавської міської ради та вручать свідоцтва за підписом Полтавського міського голови. Навчання безкоштовне і включатиме 1-2 заняття на тиждень протягом лютого-червня 2010 р. Відбір слухачів проводився на конкурсній основі за результатами анкети. Всього школу відвідуватиме 60 осіб, з них 10 – студенти нашої академії. Андрій Микитенко, голова студентського парламенту

 

Ми це зможемо

Президент дебатного клубу «Пігмаліон», який працює при студентському парламенті, студентка I курсу стоматологічного факультету Аліна Лісіцина повернулася зі Львова, де вона брала участь в тренінгу з прав людини «Ми це зможемо: права людини і механізми їх захисту». Ми попросили її поділитися враженнями, і ось що вона розповіла.

– Для участі в цьому проекті треба було пройти спеціальний відбір по анкетуванню і, чесно кажучи, я не дуже сподівалася, що пройду його. В анкеті треба було стисло показати, чи я знаю механізм захисту прав студентів, як працюю в органах самоврядування, що можу запропонувати і ін. Та у мене все вийшло, і коли я приїхала до Львова, виявилося, що крім місцевих – львів’ян (22 особи), у тренінгу приїхали брати участь ще лише 5 студентів – з Києва, Черкас, Харкова. Відбувалися наші заняття у передмісті Львова – смт Брюховичі на базі готельного комплексу. Проводили їх тренери, що навчалися в Канаді. Як нас попередньо повідомили, учасникам тренінгу треба було знати статут свого вузу (мені, наприклад Статуту УМСА), Конституцію України, Конвенцію прав людини. Мені в цьому допоміг викладач кафедри філософії А.В.Салій. Заняття проходили цікаво, не у вигляді просто лекцій, а як розв’язування ситуаційних задач. Тренери сказали нам: «Ми не будемо вас навчати, ви будете обмінюватись досвідом». І справді, ми дізналися багато цікавого, зокрема, про органи самоуправління, які в європейських країнах дуже відрізняються від наших.

До речі, наш дебатний клуб «Пігмаліон» співробітничає з Дебатною академією України. Її президент Олександра Матвійчук у свій час була в нашій академії, і ще тоді, як вона говорила, була приємно вражена тим, що наше студентське самоуправління в особі студентського парламенту займається не лише організацією концертів, як у більшості вузів, а працює на рівні всіх студентських проблем. Я багато дізналася про те, як можна їх вирішувати на правовій основі, привезла звідти багато інформаційних матеріалів, зокрема, по освітніх грантах, нас навчили навіть як звертатись у разі чого до Європейського суду. Було багато цікавих контактів, тренери познайомили нас із молодіжними організаціями, з проектами, у яких і ми тепер можемо брати участь, наприклад фотоконкурсі «Світ у зеленому кольорі». Я вдячна адміністрації академії і особисто ректору, що мені було дозволено і оплачено цю поїздку, і, як я дізналася, в цьому плані я була єдиною серед усіх, хто брав участь у тренінгу.

Як нам повідомили, витрати на проекти із організації правових знань серед світового студентства в бюджеті Канади закладені до 2013 року, тому слід сподіватися на нові акції для молоді, а, отже, ми завжди зможемо захистити свої права.

 

Всеукраїнська семінар-нарада органів студентського самоврядування

19-21 лютого відбулася Всеукраїнська семінар-нарада органів студентського самоврядування щодо актуальних студентських проблем, організаторами якої стали Національний студентський союз спільно із Національним університетом «Львівська політехніка». Представляти інтереси студентів УМСА був відряджений голова Студентського парламенту Микитенко А.О. Приємна атмосфера, дружня компанія представників студентського самоврядування із усіх куточків України, дивовижна природа та чарівні краєвиди смт. Славське Львівської області, де і проходила нарада, не змусили учасників відволікатися від поставлених задач – навпаки, вони успішно вирішили низку питань, важливих для кожного студента нашої держави. Були обговорені існуючі проблеми студентів України, узагальнений досвід провідних органів студентського самоврядування і найголовніше – розроблені ефективні механізми вдосконалення студентської демократії та плану спільної роботи органів студентського самоврядування у 2010 році. Результатом плідної співпраці стало підписання угоди про співпрацю між Микитенком Андрієм та президентом Національного студентського союзу Ігнатовичем Анатолієм. Така угода дуже важлива для студентів УМСА, адже пріоритетом діяльності Національного студентського союзу є захист прав та інтересів студентської громади, студентських громадських організацій, клубів та наукових товариств, що діють у вищих навчальних закладах України, а також окремих активних студентів на національному та міжнародному рівнях, підтримка і допомога у розвитку студентського самоврядування. У активах організації: лобіювання відміни постанови КМУ від 14 квітня 2009 року №369 щодо запровадження платних послуг, контроль за вчасною виплатою стипендій, попередження зловживань стосовно вартості виготовлення дипломів про вищу освіту тощо. Отже, угода підписана недаремно, нас чекає насичена співпраця, успішна діяльність і зміни тільки на краще для кожного студента.

 

«Краща студентська рада міста»

Найкращим органом студентського самоврядування серед усіх вузів Полтави визнано Студентський парламент УМСА.

Полтавська міська рада на чолі з мером, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели виставку-конкурс «Освіта 2010».

















Під час офіційного відкриття виставки відбулися презентація довідника «Освіта-2010», прес-конференція голів студентських рад, конкурс на кращу презентацію роботи органів студентського самоврядування.

На конкурсі кожному навчальному закладу необхідно було представити свою студентську раду, використовуючи інформаційний стенд, мультимедійну презентацію та відеоролик про розвиток студентського самоврядування.





Присутні змогли оцінити відмінну підготовку нашої академії, адже нам було про що розказати. Нещодавно Студентський парламент відзначив своєрідний ювілей – 7 років успішної діяльності. Це був шлях крізь перемоги, успіхи і поразки до визнання та здобутків.

Плідну роботу парламенту змогло оцінити і журі конкурсу, яке вручило голові Студентського парламенту Микитенку Андрію кубок «Краща студентська рада міста».

(C) 2008 Інформаційно-аналітичний центр ВДНЗУ УМСА

Головна || Новини || Історія || Ректорат || Факультети || Кафедри || Навчальний процес || Підрозділи || Журнали || Бібліотека || Студенти || Абітурієнтам || Конференції || Трибуна лікаря || Форум