Головна сторінка
Новини Академії
Історія Академії
Ректорат
Факультети
Кафедри
Навчальний процес
Підрозділи
Журнали
Бібліотека
Студентське життя
Абітурієнтам
Конференції
Трибуна лікаря
Форум
 

  

 
 
 

Кафедра анатомії людини

36024, м.Полтава, вул. Шевченка, 23, морфологічний корпус, тел. 7-48-92

 
 

Матеріали
для завантаження

     
  Starchenko I.I., Prilutsky O.K. Central nervous system. Spinal nerves. Methodical instructions for the 1st year foreign students of dental faculty
     
  Cardiovascular system. Organs of immune and endocrine system. Methodical instructions for the 1st year foreign students of dental faculty
       
  The locomotor system. Materials are composed by Starchenko I.I., Prylutskyj O.K.
       
  НС, периферична нервова система, вегетативна нервова система, органи відчуттів, провідні шляхи. Методичні розробки для самостійної роботи студентів стоматологічного факультету на практичних заняттях
       
  Splanchnology. Methodical instructions for the 1st year foreign students of dental faculty
       
  Методичні розробки самостійного вивчення тем, які не ввійшли в календарний план практичних занять з анатомії людини, студентами стоматологічного факультету
       
  Серцево-судинна, імунна та ендокринна системи. Методичні розробки для самостійної роботи студентів стоматологічного факультету на практичних заняттях
       
  Спланхнологія. Методичні розробки для самостійної роботи студентів стоматологічного факультету на практичних заняттях
       
  Теоретические предпосылки к изучению органов чувств и проводящих путей центральной нервной системы. Учебно-методическое пособие для иностранных студентов І-ІІ курсов медицинского и стоматологического факультетов
       
  Теоретические основы анатомии человека. Учебное пособие для иностранных студентов стоматологического факультета
       
  Методические разработки самостоятельного изучения тем, которые не вошли в календарный план практических занятий по анатомии человека, студентами стоматологического факультета (иностранный факультет)
       
       
       


 




 

 
 

 

Завідувач кафедри, професор, доктор медичних наук
Шерстюк Олег Олексійович

До 1950 року кафедра не мала власної бази і розміщувалась в приміщеннях кафедри анатомії людини Харківського медичного інституту. З 1931 по 1937 p. за  сумісництвом, кафедру очолював видатний вчений-анатом, Член ЦВК УРСР, лауреат премії ім.  В. І Леніна академік Академії наук УРСР, доктор медичних наук, професор Володимир Петрович Воробйов.
В Послідуючі роки кафедрою завідували ,також по сумісництву, доцент К. С. Філатова (1937-1940), Професор Ф. А Волинський (1940-1941),доцент Н. А. Рудинський (1941-1946), професор Р. Д Синельников(1946-1950). В 1950 році кафедра отримала свою власну базу.
В 1967 році кафедра в складі Харківського державного медичного стоматологічного інституту  була переведена в м Полтаву. Спочатку розміщувалась в підвальному приміщенні адміністративного корпусу. А з1983 розміщується на  4 поверсі морфологічного корпусу .
Кафедра має хорошу базу: світлі учбові кімнати, які оснащені секційними столами, безтіньовими лампами, електрифікованими  стендами. В підвальному приміщенні розміщене типове трупо-сховище. Кафедра має анатомічний музей, конференц-зал, створена галерея портретів вчених - анатомів,організовано куточок Воробйова В. П., експозиція становлення людини, та інші інформаційні стенди.
З 2006 року кафедру очолює доктор медичних наук професор Шерстюк О. О.

Кафедрою завідували ( Полтавський період):

  1. Косіцин І. І доктор медичних наук, професор(1967-1973);
  2. Максимук Ю. О. доктор медичних наук, професор (1973-1993);
  3. Дещук Т. О. доктор медичних наук, професор,кафедра стоматологічного факультету(1993-1994);
  4. Костиленко Ю. П. доктор медичних наук, професор (1994-2006);
  5. Шерстюк О. О. доктор медичних наук, професор (2006).

На кафедрі оформлена меморіальна дошка з прізвищами всіх завідувачів кафедрою.

На кафедрі працюють два професора, два доцента, дванадцять викладачів, з них: шість кандидатів наук, шість без наукового ступеня.
Діючий завідувач кафедри доктор медичних наук , професор Шерстюк Олег Олексійович народився 18 червня 1951 року в м Полтаві. У 1973 році закінчив Перший Ленінградський медичний інститут імені академіка Т. П. Павлова. 10 років після закінчення інституту працював лікарем. З 1983 року працює в Українській медичній стоматологічній академії на посадах  асистента, аспіранта, старшого викладача, доцента, професора. В1986 році, поступив в очну аспірантуру, яку закінчив в 1989 році. Кандидатську дисертацію захистив в 1990 році. Доцент кафедри анатомії з 1994 року. У вересні 2002 року достроково захистив докторську дисертацію, і у лютому 2003 року йому присвоєна вчена ступінь доктора медичних наук.
Костиленко Юрій Петрович - доктор медичних наук, професор, народився в 1938 році  у м. Ромни Сумської області. Закінчив Харківський медичний стоматологічний інститут у 1966 році. Тема дисертації на здобуття  наукового ступеня кандидата медичних наук: «Морфология желез слизистой оболочки твердого неба человека в возрастном аспекте»(1972р). Тема здобуття дисертації   на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук: « Структурное обеспечение секреторного процесса небных слюнных желез»1984 рік/. Автор  більше 100 робіт, монографій.
Дейнега Тамара Феодосіївна - кандидат медичних наук, доцент. Народилася 3 січня 1963 року в Вінницькій області. В 1992 році закінчила Полтавський державний медичний стоматологічний інститут. В1994-1997 роках навчалася в заочній аспірантурі. В 1998 році захистила кандидатську дисертацію: «Структурна організація губних залоз новонароджених і людей зрілого віку». Автор 42 наукових та навчально-методичних робіт.
Степанчук Алла Петрівна - кандидат  медичних наук , доцент. Народилася в 1964 році. В1992 році закінчила медичний факультет Полтавського державного медичного стоматологічного інституту. В 1994-1997 рік навчалася в заочній аспірантурі.В1998 році захистила кандидатську дисертацію: «Форми індивідуальної мінливості шийного відділу симпатичного стовбура людини». Автор 17 наукових робіт.
Рогуля Василь Олександрович - старший викладач народився в 1949 році.  В 1973 закінчив Полтавський державний медичний стоматологічний інститут. Працював на посадах головного лікаря, заступника директора медичного училища. На кафедрі працює з 1996 року, з 2006 року старший викладачем. Має наукові праці з питань організації навчального процесу та шляхи його оптимізації.
Солдатова Ірина Марківна старший - викладач, народилася в 1951 році. В 1976 році закінчила Полтавський державний стоматологічний інститут. Пройшла інтернатуру за фахом «хірург – стоматолог». На кафедрі працює з 1993 року. Має 22 друковані праці.
Свінцицька Наталія Леонідівна старший викладач. Народилася в 1980 році. В 2003 році закінчила Українську медичну стоматологічну академію. Пройшла інтернатуру за фахом «терапія». В 2004- 2007 роках навчалася в аспірантурі, захистила кандидатську дисертацію. Автор 32 друкованих праць, 4 патентів , однієї рацпропозиції.
Тихонова Олеся Олександрівна - старший викладач. Народилася 1970 році. В 1992 році закінчила Дагестанський державний університет за фахом «Біологія». З 1993 року працює на кафедрі. З 2010 року кандидат медичних наук. Має 9 друкованих робіт з питань  методичної та виховної роботи.
Цвєткова Яна Альбертівна - викладач . Народилася в 1974 році. В 1996 році закінчила Українську медичну стоматологічну академію. Пройшла інтернатуру за фахом «Стоматологія». З 2010 року кандидат медичних наук. Має 22 друковані праці.
Прилуцький Олексій Костянтинович -викладач. Народився 1976 році. В 1998 році закінчив Українську медичну стоматологічну академію. Пройшов інтернатуру за фахом «Стоматологія». В 2000-2003 році навчався в аспірантурі. Кандидат  медичних наук. Автор 18 наукових робіт.
Пілюгін Андрій Валентинович - викладач . Народився в 1979 році. В 2002 році закінчив Українську медичну стоматологічну академію. Пройшов інтернатуру за фахом. «Офтальмологія». В 2005-2008 році навчався в аспірантурі. Кандидат медичних наук. Автор 12 наукових праць.
Солдатов Олександр Костянтинович -викладач. Народився в 1981 році. В 2004 році закінчив Українську медичну стоматологічну академію. Пройшов інтернатуру за фахом «Дитяча хірургія». Планує захист дисертації. Автор 13 наукових та навчально-методичних робіт.
Гринь Володимир Григорович - викладач . Народився в 1982 році. В 2008 році закінчив Українську медичну стоматологічну академію. Пройшов інтернатуру за фахом «Хірургія» На кафедрі працює з 2010 року. Планує захист дисертації.
Навчально - методичну роботу забезпечує допоміжний персонал:
 Старші лаборанти: Білаш В. П.; Каценко А. Л, Северин Ю. М.
Підсобні робітники: Товма Г. М, Блищавенко О. В, Каценко Л. Г, Фещенко О. І, Термінако О. П, Корольова л. М
За період з 1967 року на кафедрі захищено 9 докторських дисертацій, 43 кандидатських.
Викладання згідно вимогам кредитно-модульної системи навчання розпочато на медичному факультеті у 2004 році, на стоматологічному факультеті в 2010 році, заняття проводяться українською, російською та англійською мовами. На кафедрі проводяться лекції, практичні заняття, змістові модульні контролі, підсумкові модульні контролі, самостійна робота студентів, робота студентів в науковому гуртку та інші види. На кафедрі за основу прийнято програму яка надана опорною кафедрою анатомії людини. На основі цієї програми створена документація кафедри:

  1. Робоча програма для студентів медичного, стоматологічного та іноземного факультетів;
  2. Наскрізна програма;
  3. Тематичні плани лекцій;
  4. Тематичні  календарні плани для занять студентів всіх  факультетів;
  5. Методичні розробки для самостійної роботи студентів;
  6. План роботи СНД.

 

(C) 2008 Інформаційно-аналітичний центр ВДНЗУ УМСА

Головна || Новини || Історія || Ректорат || Факультети || Кафедри || Навчальний процес || Підрозділи || Журнали || Бібліотека || Студенти || Абітурієнтам || Конференції || Трибуна лікаря || Форум