This version of the page http://www.tourism.gov.ua/publ.aspx?id=1701 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-23. The original page over time could change.
Державна служба туризму i курортiв : Захист прав туристів : Порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження туроператорскої та турагентської діяльності.
   
Пошук

Захист прав туристів

     

Порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження туроператорскої та турагентської діяльності.


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Державного комітету України з питань

регуляторної політики та підприємництва,

Міністерства культури і туризму України

«____»______________ 20__ р. №_________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Порядок

контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження

туроператорської  та турагентської діяльності

 

 

1. Загальні положення

 

1.1. Цей Порядок розроблено відповідно до Законів України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", "Про туризм", "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 №1698 "Про затвердження переліку органів ліцензування" та Ліцензійних умов провадження туроператорської та турагентської діяльності, затверджених наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва і Міністерства культури і туризму України від 11.09.2007 № 111/55, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.09.2007 за № 1123/14390 (далі - Ліцензійні умови).

 

1.2. Цей Порядок визначає процедуру здійснення контролю за додержанням суб'єктами господарювання, які одержали ліцензію на провадження туроператорської та турагентської діяльності (далі - ліцензіати), Ліцензійних умов, оформлення результатів перевірок, контролю за виконанням розпоряджень за результатами перевірок про усунення порушень Ліцензійних умов. 
 
 

1.3. Державний нагляд (контроль) здійснюється за місцем провадження господарської діяльності ліцензіата або його відокремлених підрозділів, або у приміщенні органу державного нагляду (контролю).

1.4. Органи, що здійснюють контроль за додержанням ліцензіатами Ліцензійних умов у межах своїх повноважень шляхом проведення планових і позапланових перевірок (далі - органи контролю):

орган ліцензування - Державна служба туризму і курортів (далі - Держтуризмкурортів), Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні,  Київська та Севастопольська міські державні адміністрації як органи ліцензування турагентської діяльності (далі - місцеві органи виконавчої влади в галузі туризму);

спеціально уповноважений орган з питань ліцензування - Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва (далі - Держкомпідприємництво) і його територіальні органи (далі - територіальні органи Держкомпідприємництва).

 

1.5. Органи контролю здійснюють контроль у формі перевірок.

Перевірка – це встановлення та аналіз фактів у процесі діяльності ліцензіата та їх оцінка з точки зору законності.

Залежно від місця проведення перевірки можуть бути камеральні та виїзні.

Камеральна перевірка – це перевірка, яка проводиться органами контролю на підставі документів без виходу на об’єкт.

Виїзна перевірка – це перевірка, що проводиться за місцезнаходженням ліцензіата, що перевіряється.

Перевірки бувають плановими та позаплановими.

2. Організація перевірок

 

2.1. Планові перевірки додержання ліцензіатом Ліцензійних умов проводяться органами контролю не  частіше ніж  один  раз  на  рік згідно з річним (або квартальним) планом-графіком перевірок, який затверджується наказом відповідного органу контролю.

План - графік перевірок Держтуризмкурортів погоджується з Держкомпідприємництвом, а план перевірок місцевих органів виконавчої влади в галузі туризму погоджується територіальними органами Держкомпідприємництва.

 

2.2. Державні органи, які в межах своїх повноважень здійснюють діяльність щодо виявлення та запобігання порушенням вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання, у разі виявлення порушень Ліцензійних умов зобов’язані повідомити про ці порушення орган ліцензування. 

 

2.3. Позапланові перевірки проводяться органами контролю на підставі:

подання суб’єктом господарювання письмової заяви до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням;

виявлення та підтвердження недостовірності даних, заявлених у документах обов’язкової звітності, поданих суб’єктом господарювання;

перевірка виконання розпоряджень про усунення порушень Ліцензійних умов;

звернення фізичних та юридичних осіб про порушення ліцензіатом  вимог законодавства, неподання у встановлений термін ліцензіатом документів обов’язкової звітності без поважних причин, а також письмових пояснень про причини, які перешкоджали поданню таких документів.

 

2.4. Для проведення перевірки органи контролю видають наказ про створення комісії з перевірки, яким призначаються голова  та  члени  комісії, а також видається посвідчення на проведення перевірки  ліцензіата  (додаток 1), яке підписується керівником органу контролю (його заступником) та засвідчується печаткою органу контролю.

 

2.5. Посвідчення реєструються в журналі обліку посвідчень на проведення перевірок ліцензіатів (додаток 2), сторінки якого мають бути пронумеровані, прошнуровані та скріплені печаткою.

 

2.6. При необхідності перевірки проводяться із залученням фахівців центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а за згодою ліцензіата – представників громадських організацій, науково-дослідних установ тощо (за їх згодою).

 

2.7. Орган контролю здійснює планові перевірки за умови письмового повідомлення ліцензіата про проведення планової перевірки не пізніше як за десять днів до дня здійснення перевірки.

Повідомлення надсилається рекомендованим листом чи телефонограмою за рахунок коштів органу державного нагляду (контролю) або вручається особисто керівнику чи уповноваженій особі ліцензіата під розписку.

Про проведення позапланової перевірки ліцензіат заздалегідь не попереджається.

 

2.8. Строк проведення планової перевірки не може перевищувати п'ятнадцяти робочих днів, а для суб’єктів малого підприємництва — п’яти  робочих днів. Строк проведення позапланової перевірки не може перевищувати десяти робочих днів, а для суб’єктів малого підприємництва — двох робочих днів.

Подовження строку здійснення планової та позапланової перевірок не допускається.

 

3. Права, обов'язки та відповідальність комісії

 

3.1.Голова та члени комісії мають право:

 

 

доступу на територію, у виробничі та інші приміщення ліцензіатів для їх обстеження і з'ясування питань, безпосередньо пов'язаних з перевіркою;

ознайомлюватись з необхідними для проведення перевірки документами;

отримувати копії (ксерокопії) необхідних для проведення перевірки документів;

одержувати від ліцензіатів письмові пояснення з питань, що виникають під час перевірки.

 

3.2. Голова та члени комісії зобов'язані:

 

керуватись у своїй роботі виключно нормами законодавства України;

об'єктивно відображати стан справ щодо додержання ліцензіатами Ліцензійних умов;

забезпечувати збереження конфіденційної та службової інформації, нерозголошення комерційної таємниці.

 

3.3. Голова та члени комісії у разі недодержання законодавства у сфері ліцензування несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

 

4. Порядок проведення перевірки

 

4.1. Для проведення перевірки голова комісії повинен пред'явити керівнику (уповноваженому представнику) ліцензіата (юридичної особи) або ліцензіату (фізичній особі – суб’єкту підприємницької діяльності) посвідчення на право проведення перевірки та документи, які засвідчують особи голови та членів комісії.

 

4.2. Перед початком здійснення перевірки комісія зазначає у журналі відвідання ліцензіата (за його наявності) строки та мету перевірки, прізвища голови та членів комісії органу контролю, їх посади.

Зазначені  відомості  засвідчуються підписом голови комісії органу контролю.

 

4.3. Комісія перевіряє облаштування службового приміщення (офісу) ліцензіата згідно з вимогами  Ліцензійних умов, а саме наявність:

інформаційної вивіски або зовнішньої реклами із зазначенням найменування ліцензіата згідно з установчими документами та логотипу (у разі його наявності);

інформації про режим роботи при вході до службового приміщення.

На видному для споживача місці (куточок споживача) наявність відповідних документів:

копії ліцензії;

копії свідоцтва про державну реєстрацію;

копії довідки банківської або іншої кредитної установи про підтвердження фінансового забезпечення відповідальності ліцензіата;

відомостей про працівників суб`єкта туристичної діяльності (прізвище, ім`я, по батькові керівника, його заступника, головного бухгалтера, менеджерів);

книги відгуків та пропозицій громадян;

Ліцензійних умови;

адреси та телефонів центрального та місцевого органів виконавчої влади в галузі туризму, територіального управління у справах захисту прав споживачів, перелік номерів телефонів, факсів ліцензіата;

документів, що свідчать про своєчасне повідомлення споживачів туристичних послуг, з якими укладено угоди про надання туристичних послуг, про планове закриття службового приміщення (у разі ремонту, санітарної обробки, зміни місцезнаходження, зупинення туристичної діяльності тощо).

У разі закриття приміщення (офісу) наявність оголошення при вході до службового приміщення про планове закриття приміщення (у разі ремонту, санітарної обробки, зміни місцезнаходження, зупинення туристичної діяльності тощо).

 

4.4. Ліцензіат під час перевірки додержання ним Ліцензійних умов забезпечує умови для її проведення та надає комісії  всі необхідні для перевірки документи.

 

5.  Документи, що надаються ліцензіатом при перевірці додержання ним Ліцензійних умов:

 

5.1. Перелік документів, що надаються ліцензіатом при перевірці організаційних вимог:

 

установчі документи ліцензіата – юридичної особи;

свідоцтво про державну реєстрацію;

довідка органу статистики про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України;

ліцензія на право провадження туристичної діяльності (у разі відсутності бланка ліцензії - наявність довідки про прийняття заяви про переоформлення ліцензії або про прийняття заяви про видачу дублікату ліцензії);

копія ліцензії, що підтверджує право філії або іншого структурного підрозділу ліцензіата на провадження туристичної діяльності (при перевірці філії або іншого структурного підрозділу);

документ, що підтверджує право власності ліцензіата або оренди ним службового приміщення за місцезнаходженням та/або місцем провадження туристичної діяльності;

рішення про створення філій, відокремлених структурних підрозділів ліцензіата;

положення про філії, інші відокремлені підрозділи ліцензіата та їх відповідність вимогам чинного законодавства України;

звіти про діяльність туристичної організації за формами № 1-ТУР і                  № 1-ТУР (к), затверджені наказом Державного комітету статистики України від 04.03.98 № 96, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 19.03.98 за №182/2622, та їх достовірність;

виконання ліцензіатом розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень Ліцензійних умов, виданих за результатами проведення планових (позапланових) заходів;

письмове повідомлення органу ліцензування протягом терміну дії ліцензії про всі зміни даних, указаних у заяві про видачу ліцензії та відомостей у документах, що до неї додавалися.

 

5.2. Перелік документів, що надаються ліцензіатом при перевірці кваліфікаційних вимог до кадрового складу працівників:

 

штатний розпис;

рішення засновників(а) (протокол, наказ тощо) про призначення штатного керівника ліцензіата (юридичної особи) та/або керівника філії, іншого відокремленого підрозділу;

документи, що підтверджують рівень освіти, кваліфікації та стаж роботи штатних працівників, необхідні для провадження відповідного виду господарської діяльності;

документи (копії) дозволів на право здійснення туристичного супроводу фахівцями туристичного супроводу;

документи що підтверджують рівень освіти, кваліфікації та стаж роботи керівника (філії, іншого відокремленого підрозділу);

накази про призначення та звільнення штатних працівників;

трудові угоди (контракти) з працівниками;

трудові книжки штатних працівників;

трудові угоди (контракти) з керівниками груп туристів.

 

5.3. Перелік документів, що надаються ліцензіатом при перевірці фінансового забезпечення відповідальності:

 

довідка банківської або іншої кредитної установи про підтвердження фінансового забезпечення відповідальності ліцензіата у розмірі, визначеному Законом України «Про туризм» та Ліцензійними умовами;

угода про надання банківської гарантії фінансового забезпечення відповідальності ліцензіата;

копія відповідної ліцензії банківської або іншої кредитної установи;

документи, що свідчать про надання органу ліцензування своєчасного повідомлення про закінчення дії чи відкликання гарантії банка або іншої кредитної установи та документи, які підтверджують нове фінансове забезпечення відповідальності ліцензіата.

 

5.4. Перелік документів, що надаються ліцензіатом при перевірці вимог до укладання договорів при здійсненні туристичної діяльності:

 

договори (контракти) між туроператором та іноземними партнерами - нерезидентами про співробітництво щодо надання туристичних послуг;

агентські договори між туроператором і турагентом про співробітництво щодо надання туристичних послуг;

програми та тарифи туроператора на кожен туристичний продукт, які додаються до агентського договору з турагентом;

договори (контракти) з вітчизняними партнерами (закладами розміщення, ресторанного і готельного господарства, транспортними організаціями, закладами відпочинку та розваг, об’єктами культури тощо) про співробітництво щодо надання туристичних послуг;

сертифікати відповідності готельних послуг та послуг харчування;

договори на туристичне обслуговування між ліцензіатом і туристом або юридичною особою, укладені в письмовій (електронній формі) згідно з вимогами Закону України «Про туризм» та Ліцензійних умов; 

договори на туристичне обслуговування між ліцензіатом та батьками або опікунами неповнолітніх дітей, які входять до складу групи туристів;

документи і матеріали, що підтверджують надання туристам необхідної і достовірної інформації про туристичні послуги, їх права, обов’язки та правила поведінки в країні (місці) перебування, умови страхування, порядок відшкодування завданих збитків, умови відмови від послуг, правила візового та митного режиму, перетинання державного кордону та іншої інформації, передбаченої Законом України «Про туризм» та Ліцензійними умовами.

 

5.5. Перелік документів, що надаються ліцензіатом при перевірці забезпечення страхового захисту туристів:

 

договір із страховою компанією - резидентом України про здійснення обов`язкового страхування туристів (медичного та від нещасного випадку) при організації міжнародного туризму;

копія ліцензії страхової компанії на право здійснення медичного страхування та страхування від нещасних випадків;

копія страхового полісу туриста (в разі самостійного укладання туристом відповідного договору страхування);

інформація про умови обов’язкового страхування (правила медичного страхування та страхування від нещасного випадку, страхові тарифи);

роз’яснення щодо порядку укладення та заповнення страхового полісу;

документ (книга, журнал тощо), що підтверджує ведення обліку виданих туристам страхових полісів;

копія договору між туристом і страховою компанією про здійснення медичного страхування та страхування від нещасних випадків (у разі самостійного укладання туристом договору на таке страхування);

угода про страхування для покриття витрат, пов'язаних з анулюванням договору на туристичне обслуговування з ініціативи туриста, або угоду про страхування для покриття витрат, пов'язаних з передчасним поверненням до місця постійного проживання при настанні нещасного випадку або хвороби (укладена за бажанням туриста).

 

 

5.6. Перелік документів, що надаються ліцензіатом при перевірці інформаційно-рекламної діяльності:

 

документи (матеріали, інформація) на видному для туриста місці про умови обслуговування туристів за кордоном і в Україні, рекламні, інформаційні, довідкові матеріали (довідники готелів, інших засобів розміщення, підприємств харчування тощо);

примірники рекламних матеріалів ліцензіата у засобах масової інформації (газети, журнали, довідники, каталоги, рекламні буклети тощо) із зазначенням найменування згідно із свідоцтвом про державну реєстрацію, місцезнаходження, номери телефонів, номер і дату видачі чинної ліцензії та назви органу ліцензування, виду діяльності згідно з виданою ліцензією;

свідоцтво встановленого зразка на знак для товарів і послуг, що засвідчує право власності ліцензіата на знак, (у разі використання в інформаційно-рекламній діяльності найменування, відмінного від зазначеного в свідоцтві про державну реєстрацію).

 

6. Перелік документів, що надаються ліцензіатом при перевірці здійснення туроператорської діяльності:

 

6.1. Організація виїзного туризму:

 

договори (контракти) про співробітництво щодо надання туристичних послуг між туроператором та іноземними партнерами, укладені згідно з нормами чинного законодавства;

документ, що підтверджує заявку туриста або турагента на бронювання туристичної послуги (туристичного продукту);

документ про підтвердження сторони, що приймає, щодо заброньованої туристичної послуги (туристичного продукту);

документи, що підтверджують надання туристам повної інформації про організацію туру, їх права, обов’язки та правила поведінки, умови страхування, порядок відшкодування завданих збитків, умови відмови від послуг, правила перетинання державного кордону, а також про закони та правила проживання в країні (місцевості) перебування;

договір з туристом про надання туристичних послуг;

туристський ваучер у разі, передбаченому чинним законодавством України;

страховий поліс;

документи (корінець прибуткового ордера, квитанція, касовий чек тощо), що підтверджує внесення туристом або турагентом вартості туристичних послуг (авансу, а також повної вартості туру), обумовлених у заявці туриста та договорі про надання туристичних послуг;

копії транспортних документів, якщо суб`єкт туристичної діяльності забезпечує транспортні послуги або надає послугу щодо бронювання та придбання квитків;

програма туристичного обслуговування.

 

6.2. Організація в’їзного туризму:

 

договори (контракти) з іноземними партнерами про співробітництво щодо обслуговування іноземних туристів в Україні;

договори (контракти) з вітчизняними партнерами про співробітництво щодо обслуговування іноземних туристів в Україні, що забезпечуватимуть надання послуг з розміщення, харчування, перевезення, організації відпочинку та оздоровлення, розваг, екскурсійного обслуговування тощо;

документ, що підтверджує замовлення іноземного партнера на обслуговування іноземних туристів;

документи про підтвердження ліцензіата іноземному партнеру щодо заброньованої послуги (туристичного продукту);

маршрути та програми туристичних подорожей іноземних туристів в Україні;

журнал обліку іноземних туристів;

документи, що підтверджують безумовне виконання ліцензіатом Правил в’їзду іноземців в Україну, виїзду з України і транзитного проїзду через її територію (своєчасна реєстрація національних документів іноземцям; в необхідних випадках фінансування заходів, пов’язаних з лікуванням іноземців, відправленням іноземців в країну постійного проживання; гарантії сторони, що приймає, щодо депортації іноземних туристів у разі порушення ними умов туру чи законодавства України).

 

6.3. Організація внутрішнього туризму:

 

договори (контракти) з вітчизняними партнерами щодо забезпечення надання послуг з розміщення, харчування, транспорту, організації відпочинку та оздоровлення, розваг, екскурсійного обслуговування;

заявка туриста або турагента на бронювання туристичної послуги (туристичного продукту);

підтвердження вітчизняного партнера, що надає послуги з тимчасового розміщення (проживання), харчування, екскурсійних, розважальних та інших туристичних послуг про підтвердження бронювання туристичної послуги;

договір з туристом на туристичне обслуговування з інформацією щодо розміщення, харчування, переліку основних та додаткових послуг (при розміщенні в санаторно-оздоровчих засобах розміщення – перелік лікувально-оздоровчих послуг), екскурсійного обслуговування тощо;

ваучер у разі, передбаченому чинним законодавством України;

платіжні документи (корінець прибуткового ордера, квитанція, касовий чек тощо), що підтверджує внесення туристом або турагентом вартості туристичних послуг (авансу, а також повної вартості туристичного продукту), обумовлених у договорі про надання туристичних послуг.

 

7. Перелік документів, що надаються ліцензіатом при перевірці здійснення турагентської діяльності:

 

агентські договори (угоди, контракти), укладені з туроператорами та з вітчизняними партнерами, які забезпечуватимуть надання послуг з розміщення, харчування, транспорту, організації відпочинку, оздоровлення та розваг, екскурсійного обслуговування тощо;

заявка туриста або юридичної особи на бронювання туристичної послуги (туристичного продукту);

заявка туроператору на бронювання туристичної послуги (туристичного продукту);

договір з туристом або юридичною особою на туристичне обслуговування;

підтвердження туроператора щодо заброньованої туристичної послуги (туристичного продукту);

платіжні документи (корінці прибуткових ордерів, квитанції, чеки тощо), що підтверджують внесення туристом вартості туристичних послуг, обумовлених договором на туристичне обслуговування;

платіжні документи, що підтверджують перерахування туроператору вартості послуг, обумовлених договором на туристичне обслуговування.

 

8. Порядок оформлення результатів перевірки

 

8.1. За результатами перевірки складається акт перевірки додержання суб’єктом туристичної діяльності Ліцензійних умов (додаток 3) у двох примірниках. Один примірник акта перевірки передається ліцензіату або уповноваженому представнику, який перевірявся, другий – зберігається органом контролю, який здійснив перевірку.

 

8.2. Усі примірники акта підписуються особами, які проводили перевірку. Ліцензіат або його уповноважений представник письмово засвідчує ознайомлення з актом перевірки та отримання примірника, ставить свій підпис, дату та печатку.

Для філій та інших відокремлених підрозділів без створення юридичної особи уповноважений представник ліцензіата ставить свій підпис і дату.

 

8.3. У разі відмови ліцензіата від підписання акта перевірки, голова комісії робить відповідний запис про відмову від ознайомлення та (або) підпису. Ліцензіат або його уповноважений представник має право під час складання акта перевірки дати письмові пояснення та викласти зауваження щодо змісту акта та проведення перевірки. Ці документи є невід'ємною частиною акта. При цьому на всіх примірниках акта перевірки перед підписом ліцензіата або його уповноваженого представника робиться запис «Із зауваженнями».

 

8.4. Порушення, викладені в акті перевірки, повинні мати посилання на відповідний нормативно-правовий акт. Довільне викладення або трактування вимог нормативно-правових актів не допускається. Про результати перевірки орган контролю повідомляє Держтуризмкурортів.

 

8.5. Якщо в акті перевірки викладені порушення, які є підставою для анулювання ліцензії, складаються відповідні акти.

8.6. У разі виявлення порушень орган контролю не пізніше п’яти робочих днів з дати складання акта перевірки видає ліцензіату розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов (додаток 4), яке вручається під розпис або надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

 

8.7. У разі усунення виявлених перевіркою порушень Ліцензійних умов до прийняття розпорядження про їх усунення при наявності документального підтвердження, яке не потребує здійснення повторної перевірки, розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов не видається.

 

8.8. Ліцензіат, який одержав розпорядження про усунення ним порушень Ліцензійних умов, зобов'язаний в установлений строк і в письмовій формі повідомити орган контролю та надати засвідчені у встановленому порядку копії документів, що підтверджують усунення виявлених порушень.

 

8.9. У разі невиконання ліцензіатом розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов чи ненадання ним повідомлення, передбаченого пунктом 8.8 цього Порядку, орган контролю складає акт про невиконання розпорядження про усунення порушення Ліцензійних умов.

 

8.10. При перевірці Ліцензійних умов територіальними органами Держкомпідприємництва копія акту про невиконання розпорядження про усунення виявлених порушень направляється до Держкомпідприємництва.

 

8.11. Держкомпідприємництво направляє до органу ліцензування копію акта про невиконання розпорядження про усунення виявлених порушень Ліцензійних умов з пропозицією щодо анулювання ліцензії.

 

8.12. Держтуризмкурортів на підставі акта про невиконання розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов приймає рішення щодо анулювання ліцензії згідно з чинним законодавством.

 

8.13. Усі матеріали по перевірці ліцензіата (посвідчення, акти, розпорядження тощо) долучаються до ліцензійної справи ліцензіата.

 

9. Рішення про анулювання ліцензії

 

9.1. Підставами для анулювання ліцензії є:

заява ліцензіата про анулювання ліцензії;

акт про повторне порушення ліцензіатом Ліцензійних умов протягом терміну дії ліцензії;

рішення про скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання;

нотаріально засвідчена копія свідоцтва про смерть фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності;

акт про виявлення недостовірних відомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання ліцензії;

акт про встановлення факту передачі ліцензії або її копії іншій юридичній або фізичній особі для провадження туристичної діяльності;

акт про встановлення факту неподання в установлений строк повідомлення про зміну даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу ліцензії;

акт про невиконання розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов;

неможливість ліцензіата забезпечити виконання Ліцензійних умов ( згідно з повідомленням в письмовій формі разом з документами або їх нотаріально засвідченими копіями, які підтверджують всі зміни даних, зазначених у документах ліцензіата, що додавались до заяви про видачу ліцензії, а саме:

документи, які підтверджують рівень освіти і кваліфікації фахівців відповідних професій, необхідних для провадження даного виду господарської діяльності;

нормативно-технічну документацію на приміщення);

акт про відмову ліцензіата в проведенні перевірки органом ліцензування  або спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування.

 

9.2. Орган ліцензування приймає рішення про анулювання ліцензії протягом десяти робочих днів від дати встановлення підстав для анулювання ліцензії, яке вручається (надсилається) ліцензіату із зазначенням підстав анулювання не пізніше трьох робочих днів з дати його прийняття.

Рішення про анулювання ліцензії вручається ліцензіату під розпис або надсилається рекомендованим листом.

Копія рішення про анулювання ліцензії надсилається Державній податковій адміністрація України  та підрозділам Міністерства внутрішніх справ України за місцем реєстрації ліцензіата.

 

9.3. Розгляд питань про анулювання ліцензії на підставі акта про встановлення факту неподання в установлений строк повідомлення про зміну даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу ліцензії; акта про виявлення недостовірних відомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання ліцензії; акта про встановлення факту передачі ліцензії іншій юридичній або фізичній особі для провадження господарської діяльності; акта про невиконання розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов здійснюється органом ліцензування з обов'язковим запрошенням ліцензіата або його уповноваженого представника.

 

9.4. Орган ліцензування повинен мати підтвердження щодо повідомлення ліцензіата про час та місце розгляду питання про анулювання ліцензії.

 

9.5. У разі неявки ліцензіата або його уповноваженого представника або отримання повідомлення органу зв'язку про відсутність ліцензіата за його місцезнаходженням, питання про анулювання ліцензії розглядається без його участі.
 

9.6. Рішення про анулювання ліцензії набирає чинності через десять днів з дня його прийняття.

 

9.7. Запис про підставу, дату та номер рішення про анулювання ліцензії вноситься органом ліцензування до ліцензійного реєстру не пізніше наступного робочого дня після набрання чинності рішення про анулювання ліцензії.

 

9.8. Питання про анулювання ліцензії у разі повторного порушення ліцензіатом Ліцензійних умов протягом строку дії ліцензії розглядається за наявності таких документів:

акта про повторне порушення ліцензіатом Ліцензійних умов;

акта попередньої перевірки про порушення ліцензіатом Ліцензійних умов;

розпорядження про усунення виявлених порушень Ліцензійних умов;

наказів, на підставі яких здійснювались перевірки.

 

9.9. У разі анулювання ліцензії на підставі акта про повторне порушення ліцензіатом Ліцензійних умов, акта про встановлення факту неподання в установлений строк повідомлення про зміну даних, зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу ліцензії, акта про виявлення недостовірних відомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для одержання ліцензії, акта про встановлення факту передачі ліцензії іншій юридичній або фізичній особі для провадження господарської діяльності, акта про невиконання розпорядження про усунення виявлених порушень Ліцензійних умов суб'єкт господарювання може отримати нову ліцензію на право провадження цього виду господарської діяльності не раніше ніж через рік від дати прийняття органом ліцензування рішення про анулювання попередньої ліцензії.

 

 

 

Директор Департаменту

ліцензування Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва

 

_____________О.Б.Іванченко

 

 

Начальник управління правової та ліцензійної політики Державної служби туризму і курортів

 

 

_________________Н.М.Горьова

 

 

23.05.11
 

© 2006-2011 Державна служба туризму і курортів Міністерства культури і туризму України.
Всі права застережено.

Використання матеріалів сайту www.tourism.gov.ua дозволяється за
умови посилання (для інтернет-ресурсів-гіперпосилання) на www.tourism.gov.ua
Урядовий портал | Мiнiстерство культури i туризму України | Надiшли листа

ДП "Національний туристичний офіс"

   klimenko.kiev.ua