This version of the page http://www.ugcc.org.ua/447.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-13. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: 23.12.2008
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Бібліотека - Покуття - Покуття за 2008-2009 церковний рік - Грудень 2008 - 23.12.2008

23 грудня 2008 року

Свв. мучч. Мини, Єрмогена і Євграфа.

 

  • Короткий життєпис святого дня
  • Рядовий Апостол
  • Рядове Євангеліє
  • Оповідання для роздумів
  • Прохання про молитву

 

Святі Мина, Єрмоген і Євграф

Святі Мина, Єрмоген і Євграф жили у Єгипті за правління імператора Діоклетіана, який переслідував християн. За те, що вони відмовилися поклонятися поганським божкам, їх було ув'язнено, жорстоко мучено, а потім зарубано мечем.


2 послання ап. Павла до Тимотея 3, 16-4, 4

Сину Тимотею, все Писання є натхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, наставляти, виховувати у справедливості, щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий. Заклинаю тебе перед Богом і Христом Ісусом, який має судити живих і мертвих з Його приходом і Його Царством. Проповідуй слово, наполягай вчасно і невчасно, картай, погрожуй, напоумляй із усією терпеливістю і наукою. Бо буде час, коли люди не знесуть здорової науки, але за своїми похотями зберуть навколо себе вчителів, щоб уприємлювати собі слух, і від правди відвернуть вухо, а повернуться до байок.

Євангеліє від Луки 19, 45-48

В той час увійшов Ісус у храм й став виганяти продавців і покупців, кажучи до них: Написано: Дім Мій є домом молитви, а ви з нього зробили печеру розбійників. І щодня навчав їх у храмі. Первосвященики ж і книжники та старшина народу шукали Його вбити, та не знаходили, що б Йому зробити, бо ввесь народ, слухаючи Його, горнувся до Нього.


Назвати первістка

Коли прийшов час назвати свого первістка, чоловік та жінка почали сваритися. Вона хотіла назвати його на честь свого батька, він – на честь свого. Врешті-решт звернулися за допомогою до равина, щоб той розсудив їх.

– Як звали твого батька? – запитав равин чоловіка.

– Абія.

– А як звали твого батька? – запитав він його дружину.

– Абія.

– То у чому справа? – збентежено дивувався равин.

– Бачите, раві, – мовила жінка, – мій батько був людиною ученою, а його батько був конокрадом. Як же можу я дозволити моєму сину носити ім'я такого чоловіка?

Равин задумався, оскільки справа справді була делі­катна. Він не хотів, щоб якась одна сторона почувалась у виграші, а інша у програші. Отож врешті-решт він сказав: «Ось що я вам пропоную зробити. Назвіть хлопчика Абієм. Тоді почекайте та подивіться, чи стане він ученим, чи конокрадом. Тоді знатимете, на честь кого його названо».

Ентоні де Мелло "Молитва жаби", том 1 - Свічадо, 1999


Прохання про молитву

З 9 грудня 2003 року на цьому місці у "Покутті" Ви можете подати своє прохання про молитву. А ми передамо його сестрам-монахиням Української Греко-Католицької Церкви, які будуть молитися у Вашому намірі. Якщо Ви не заперечуватимете, прохання буде активізоване тут (тільки текст прохання, без вказівки імені та прізвища того, хто просить про молитву).

Запрошуємо відвідувачів нашої сторінки до спільної молитви, адже Господь наш Ісус Христос сказав: "Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них" (Мт. 18, 20), - а також: "Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам" (Мт. 7, 7). Як відомо, молитви є різні (одна триває декілька хвилин і інша - лічені секунди), тому просимо про таку молитву, яку матимете змогу промовити.

Просимо помолитися

- за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) та Ісповідника віри Патріарха Йосифа (Сліпого);
- за здоров'я Катерини, Лесі, Володі, Марти, Ольги, Василя та Юрія;
- за Боже благо
словення для Андрія та Оксани, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї, і щоб Господь Бог подарував їм дитину;
- за здоров'я та Боже благословення для Ольги, Романа, Марії, Дмитра, за мир, злагоду і любов у їхніх сім'ях;
- за Боже благословення для Руслана і Лесі;
- за здоров'я та Боже благословення Василя;
- за щасливу подорож в Україну для Миколи і Анни та Боже благословення для них;
- за повернення в лоно Церкви Галини з родиною і Тетяни та Божу ласку для них.

(Формулювання прохання має бути чітким і лаконічним).


Ваше ім'я:
Ваше прохання:

В розділіi...



      Створення web-сайту - WebСвіт
    ІТ-підтримка - ВебКузня