This version of the page http://www.eu-edu.org/ua/centre.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-06. The original page over time could change.
Європейський Освітній Портал
УКР ENG

Розсилка


Наші партнери

Європейський освітній портал

Promote Your Page Too

 

Національний університет
"Києво-Могилянська академія"

  Представництво Європейського Союзу в Україні 



  

Центр міжкультурної комунікації НаУКМА

Центр міжкультурної комунікації НаУКМА– науково-дослідницький центр Національного Університету „Києво-Могилянська Академія”, метою якої є сприяння і розвиток міжкультурної комунікації НаУКМА на трьох рівнях: міжмовному, міждисциплінарному, а також на рівні освітніх систем. Центр міжкультурної комунікації створений на базі студентської організації „Молодіжний гуманітарний центр”,  який веде свою успішну діяльність з 2000 року.

Мета діяльності

а) Довгострокові цілі Центру

  • стати авторитетним аналітичним центром, який здійснює постійний моніторинг глобальної ситуації в перекладацькому, термінологічному і міжосвітньому напрямках, вивчає основні тенденції сучасної ситуації та оцінює їхні наслідки для України; 
  • розвивати науковий потенціал НаУКМА шляхом формування на її базі школи українських аналітиків і експертів;
  • сприяти розвитку міжнародних дослідницьких зв’язків НаУКМА з інституціями Європи і США;
  • доводити розробки, прогнози та пропозиції Центру до відома академічних кіл, неурядових організацій та громадськості.

б) Безпосередні цілі Центру 

Безпосередніми цілями Центру є розвиток міжкультурної комунікації за трьома основними напрямками: міжмовна комунікація, міждисциплінарна комунікація і комунікація між освітніми системами.

  • Центр розвиває напрямок міжмовної комунікації через реалізацію перекладацького напряму своєї діяльності, зокрема через продовження проекту ”Лабораторія наукового перекладу”, який діє з 2002 року 
  • Центр розвиває напрямок міждисциплінарної комунікації через реалізацію міждисциплінарних проектів, зокрема у сфері термінологічної діяльності (останній здобуток Молодіжного гуманітарного центру – чотиримовний „Словник термінології Європейського Союзу”. планується підготовка і видання подібних словників з гуманітарних наук і з медіа). 
  • Центр запропонує інформаційні і тренінгові послуги для студентів і аспірантів НаУКМА із метою посилення міжкультурних та міжосвітніх обмінів, а також бере участь у безпосередньому і конкретному розвитку міжнародних програм НаУКМА.
Всі права застережено
Розробка і дизайн AIStudio

Проект виконує Центр міжкультурної комунікації НаУКМА та ГО Молодіжний гуманітарний центр за підтримки МФ "Відродження", Києво-Могилянської академії та Представництва Європейського Союзу в Україні:

Представництво Європейського Союзу в Україні

 

 


Використання матеріалів сайту можливе тільки за умов посилання на джерело

Міжнародний Фонд "Відродження" Національний університет "Києво-Могилянська академія"