This version of the page http://rock.kiev.ua/arhiv/655/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-05. The original page over time could change.
Киевский Рок Клуб :
Ж
И
В
О
Й
 
З
В
У
К
!
W
W
W
.
R
O
C
K
.
K
I
E
V
.
U
A

НОВОСТИ
· АРХИВ
· CD.РЕЛИЗ
· БЛОГ
РОК.мастерская
· ОСНОВЫ
АФИША
РОК.лица
ФОТО.банк
РОК.контакты
ОБЪЯВЛЕНИЯ
ФОРУМ
FAQ.справка
Привет, Гость!
Статус: н/д
Возможности: 0%

Войти·Регистрация
Музторг · Киев
Гитарный дом
Тарас Бульба
Перекресток
УкрТяжМет
Live in Kiev
Route 66
Белый список 
Избранное
Сегодня
Киев, клуб «Диван»
Mari! Mari!
Киев, клуб «44»
Riffmaster
ЛОГОТИП · АРХИВ ПОСТЕРОВ 

Спрашивайте в магазинах
AtmAsfera - Integro
[2011]
Даний альбом ще раз підкреслює те, що учасники гурту не обмежують себе якимись рамками, а просто намагаються за допомогою музики виразити власні переживання та емоції. Дійсно, хоч деякі композиції тривають досить довго, але й вони не напружують, а так само як і інші проходять крізь тіло і всю суть слухача одним потужним, та водночас ніжним потоком>>>
АРХИВ РЕЦЕНЗИЙ 


Реклама:

Индор

Описание услуг. Ссылки на сайты о животных.

mediastreet.ru

Купить ламинат

Поиск по производителю, классу, цвету. Оптово-розничный каталог товаров.

tercomfort.ru

Курсы для бухгалтера

Программа автоматизации бухучета. Прайс-лист.

karerbuh.ru

памятники Киев и надгробные памятники фото.

«Вій» - інтерв'ю на радіо «Культура»

О.К. - Олександр Калінчук
Д.В. - Дмитро Добрий-Вечір
Леся Д.В. - Леся Добрий-Вечір

Радіо «Культура», програма «Сонце сяй» [ червень 2006р. ]

- Ті люди, які вас оточують у цьому житті, як вони впливають на те, чим ви займаєтесь, як ви живете?

Д.В.: Я можу сказати, наприклад, за Лесю, якщо я не був би її братом і не займався музикою - вона ніколи не, я так думаю, не займалась б музикою. Можливо займалась би живописом або архітектурою, але їй приходиться займатися музикою оскільки в неї є такий «музичний» брат (сміються).

- Що сонцесяйного трапилось найближчими днями у вас?

Д.В.: Наш гітарист купив собі машину, тепер ми будемо на ній возити колонки.

О.К.: До речі, ми її ще не обмили.

Д.В.: До ти ж не п'єш… Наш гітарист - крішнаїт і вігітаріанець, він навіть кави не п'є, чаю не п'є - «пропаща» людина (сміються).

- Важко бути вігітаріанцем?

О.К.: Ні, абсолютно не важко. Вся річ у смаку, що вищій смак замінює нижчий… Якщо коротко, то, припустимо, ви випиваєте і це вам приємно, це кльово, але в якийсь момент вам сподобалась музика. Вона вам сподобалась настільки що займає весь ваш час і в цей час ви не можете ні про що думати крім музики. Тобто смак вищий заміняє нижчий смак. Ведична філософія замінила мені і м'ясоїдство і алкоголь і все інше.

Д.В.: А колись він випивав і м'ясо їв, тобто був «нормальним музикантом». Ми його таким не знали, але ходять чутки що таке було. А що стосується мене, я від м'яса вже відмовився б, з таких міркувань, що просто, дійсно дуже люблю тварин і мені їх шкода. Тобто, коли я їм і дивлюсь телевізор де показують тварин, особливо коли їх там вбивають, мені настільки неприємно що я не можу їсти. Так що я готовий до того… Але м'ясо воно настільки смачне, так як і горілка, до речі (сміються).

- Ваш директор групи теж не вживає алкоголь.

Д.В.: Він вживав і дуже багато, просто він все своє вже випив і вже 12 років навіть пива не п'є.

- Ким були музиканти дарк-фолк формації Вій поки вони не стали музикантами?

Д.В.: Наркоманами не були. Можливо тебе цікавить хто чим заробляє на життя. Музикою не заробляємо.

Леся Д.В.: Я за фахом архітектор і час від часу намагаюсь робити щось за фахом але паралельно я викладаю архітектуру. Намагаюсь дати певну частку культури молодому поколінню.

- Діма, от одні музиканти заробляють своєю музикою, інші працюють щоб робити музику чи є якась золота середина?

Д.В.: Я заробляю гроші тільки музикою, дуже мало грошей, але тільки музикою. У мене є сім'я, жінка стоматолог вона заробляє, можна сказати що годує сім'ю вона, я вільний художник. Вона дуже добра людина, не знаю щоб я робив якби не вона. Гітари, процесори, прибори різні і таке інше я купую на гроші зароблені від концертів, але виходить так що я всі гроші витрачаю на те щоб щось купити для тієї музики яку ми граємо.

- Саша, а ти хто за фахом?

О.К.: Взагалі-то я - інженер. Працював багато, навіть був такий випадок коли встановлював підслуховуючи пристрої.

- А ви пишете самі пісні чи шукаєте десь по території, чи як?

Д.В.: Ми пишемо самі. Що таке дарк-фолк? Вигадали його десь там на заході, але він відповідає певним канонам. Зовсім не обов'язково що ми маємо грати тільки народні пісні. Ми просто робимо пісні - сучасний фолк. Фолк він же колись народився, сто років, двісті тому хтось колись написав ту пісню «наливайте чаші». А ми пишемо сучасний фолк. Це не голослівні слова, у нас є декілька пісень, коли ми їх співаємо, люди підходять і запитують «а з якого регіону ця пісня».

- Ваш директор, здається він був колись музикантом.

Д.В.: Він ніколи не був музикантом, просто він все життя цікавиться музикою, він її слухає, перебирає, аналізує. Можна сказати музичний фахівець. А зараз він наш адміністратор, директор будемо казати.

- Чому Вій і хто такий Вій, багато молоді не знає що був такий фільм який настрахав всю Україну.

Леся Д.В.: Є різноманітні підручники в яких розповідається про міфи стародавніх українців. Але Вій - фільм це вже не зовсім те.

Д.В.: Тобто Гоголь він трохи позичив, вперше Вій згадується у труських, при тому, у такому самому написанні. А потім перенесли його на Україну. Вій - з тих вірувань що мали доєвропейські корні.

Група отримала назву у 1991 році коли Україна отримала незалежність. По-друге я завжди займався українською культурою та музикою, подумалось що назва Вій - це Бог язичницький, поганський Бог він найбільше відповідає стану нашої країни на той час. Тому що Україна то така дуже сильна істота яка просто сидить і спить, та коли вона пробудиться усім нашим ворогам буде дуже погано.



Найти фотографии высокого качества по теме 9 >>>
Читать в архиве по теме 54:
 
Вій - справка о группе
30.03.2011
«Три дні не милися і не голилися» або Як Полтаву заВіяло
Раптово повалив сніг. На такий зазвичай кажуть «лапатий». Швидше, швидше через темний безлюдний парк на звуки, на світло і в тепло. Так неочікувано зима війнула останніми холодами, так Полтава зустріла гурт «Вій», який нарешті завітав до нашого міста (якраз в розгарідовгого 3-місячного концертного туру) з виступом, що відбувся у рок-кафе «Villa Крокодила»
26.02.2011
Вій: «І повіє вогонь новий…»
Що спільного у Вія з Doors, що зривають шифер з моєї козацької макітри чи то чуба? А що спільного в танку вогню індіанців і купальському багатті моїх пращурів? Що спільного у ритуалі входження на стезю війни захисників своєї землі, дітей нового континенту й висвяченням ножів гайдамаків Холодного Яру та чорним прапором уже наших дідів із гаслом «Волю Україні або смерть»? Це дух. Його якість. І байдуже, чи то музика, чи скульптура, література чи театр – тільки дух робить ці твори Мистецтвом!
А «Вію» уже 20 років! Вітаємо воїнів і войовниць із ювілеєм!
17.02.2011
Своє 20-річчя Вій відсвяткує мандрівкою
Побачити власнооч та привітати персонально у шанувальників буде можливість під час міні-туру, що зробить група Вій в знак свого ювілею
11.07.2010
Вій - Йшов я небом
Козацький шансон? Згодьтеся, що дев'ятнадцять років – не такий вже й малий проміжок життя, за цей час може помінятися будь-що. В нашій державі за цей час мінялася і влада, і мода, і шоу-бізнес… Мінялося все, лише «Вій» лишився незмінним – таким, як і дев’ятнадцять років тому – чесним, містичним, актуальним
01.07.2010
«План Б» - новий рок-паб відкрився у Києві на Подолі
Коли раптом шось не вдалося, або навпаки є привід для вечірки, чи просто закінчені справи і є бажання послухати добру музику за келихом пива – час задіяти «План Б». Саме під такою назвою відкрився днями у Києві новий паб. На відкритті виступив київський даркетнофьюжин-гурт Вій
15.06.2010
Вій - презентація нового альбому «Йшов я Небом»
Наймістичніший представник українського етнофьжину, київський гурт Вій презентував київській публіці свій новий альбом. Презентація відбулася 10 червня у пабі «Route 66»
22.05.2010
Вій презентує новий альбом «Йшов я небом»
І не думайте дивуватись «О, вони ще існують?». Вони існують і збираються зробити те, про що їх запитували в інтерв’ю вже не один рік. Вій представить новий альбом!
01.05.2010
Інтернет-сингл групи Вій «Очі відьми»
Даний реліз спеціально приурочений до щорічного свята відьом - Вальпургієвої ночі. Цікавою особливістю є формат запису - WAV-файл у форматі 5.1.
16.04.2010
Дмитро Добрий-Вечір: «Українці терплячі, але усьому приходить край»
Група «Вій» - це вишукане поєднання дохристиянської української мелодики, елементів бароко й середньовіччя з сучасною психоделією. Але ще - це безкомпромісність, ненагране, нефальшиве українство. Погодьтеся, рідкісний сьогодні сплав - професійність, талант і патріотизм
 + 
И это еще далеко не все


Новий альбом гурту «Вій»: якість має превалювати над кількістю


сотрудничество · добавить новость · добавить афишу · контакты
подключайтесь: Twitter
copyleft 2003-2011 www.rock.kiev.ua
No rights reserved