This version of the page http://www.kyivsta.gov.ua/questions/vopros_fiz.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-16. The original page over time could change.
Питання - відповіді
З 1 квітня 2011 року мінімальна заробітна плата – 960 грн., прожитковий мінімум для працездатних осіб – 960 грн. Телефон «гарячої лінії» ДПА у м. Києві 461-77-00. Про неправомірні дії працівників податкових органів повідомляйте за телефоном довіри 461-77-35
Про ДПА у м.Києві
ДПІ у районах м.Києва
Новини від ДПА у м.Києві
Приймальня громадян
Громадська колегія
Податкове законодавство
Навігатор платника податків
Податкові роз'яснення
Бланки податкової звітності та довідки
Надіслати лист (Питання та відповіді)
Фізичні особи - умови оподаткування
Апеляційне оскарження та судова практика
Оподаткування нерезидентів
Ru  Ua  En
Запобігання проявам корупції
Вакансії органів ДПС м.Києва
Рішення Київської Ради та районних Рад (податки, збори та інші платежі)
Реалізація заставного та безхазяйного майна
Програма діяльності КМ України
Регуляторна політика
Анульовані свідоцтва платників податків ПДВ
Дані про платників ПДВ

На головну

 

Податок на доходи фізичних осіб

 
0684.У якому розмірі застосовуються штрафні санкції до платників податків у зв’язку із порушенням термінів подання Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб та сплати податкових зобов’язань та Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку?
0682.Чи обов’язково фізичній особі – підприємцю платнику єдиного податку зберігати документи про витрати, пов’язані з одержанням доходу від провадження підприємницької діяльності?
0681.Чи необхідно фізичній особі – підприємцю платнику єдиного податку, яка має господарські відносини з іншою фізичною особою – підприємцем або юридичною особою, надавати документи, у яких зазначається перелік видів діяльності та обрана система оподаткування доходів, отриманих від здійснення підприємницької діяльності?
0680.Яким чином оподатковується податком на доходи фізичних осіб дохід від продажу рухомого майна фізичною особою – резидентом?
0679.За якою ставкою оподатковується подарунок, отриманий фізичною особою – нерезидентом від фізичної особи – резидента?
0678.За якою адресою фізична особа повинна подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб, якщо вона зареєстрована (прописана) в одному місці, а тимчасово проживає та отримує дохід в іншому?
0676.Чи потрібно фізичній особі-підприємцю подавати декларацію про податок на доходи фізичних у разі якщо він не має найманих працівників та не виплачується дохід фізичним особам?
0675.За якою ставкою оподатковується спадщина прийнята від рідного брата?
0674.Чи можливе нарахування податкового кредиту брату за навчання сестри, якщо батьки їх не одержують заробітної плати і тому не можуть включити до податкового кредиту плату за навчання своїх дітей?
0673.Яку відповідальність несуть громадяни у разі невиконання обов’язку щодо подання декларації про доходи, одержані у 2010 році?
0672.Коли останній строк подачі річної податкової декларації?
0671.Чи існують обмеження щодо отримання податкового кредиту?
0670.Протягом якого терміну та яким чином відбувається повернення податку на доходи фізичних осіб платнику податку внаслідок застосування права на податкову знижку?
0669.Чи має право на податкову знижку фізична особа за своє навчання та членів сім’ї першого ступеня споріднення в 2011 році?
0668.Як повертаються суми податку за результатами поданої річної декларації про доходи?
0667.Навчання у вищому навчальному закладі студента сплачує мати, яка являється фізичною особою-підприємцем. Чи має вона право на податковий кредит?
0665.Громадянка України у 2010 році отримала від своєї доньки, яка працює за кордоном, грошовий переказ. Чи оподатковуються отримані  кошти та чи потрібно подавати декларацію про доходи?
0664.Студент, який навчається у ВУЗі під час канікул працював. Чи мають право батьки на нарахування податкового кредиту за навчання студента?
0660.Якими нормами податкового законодавства повинен керуватися громадянин, який має право на податковий кредит за підсумками 2010 року при поданні податкової декларації у 2011 році?
0659.Чи оподатковується податком на доходи фізичних осіб дохід у вигляді подарунку, отриманий платником податку у 2011 році від фізичної особи-резидента, що не є членом сім’ї першого ступеня споріднення та за якою ставкою?      
0658.Чи можливо при оформленні податкового кредиту підтвердити оплату вартості навчання довідкою з ВУЗу?  
0657.Чи потрібно подавати податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб фізичній особі-підприємцю, яка не має найманих працівників?
0652.Які показники та обов’язкові реквізити перевіряються працівниками органів ДПС при прийнятті податкової декларації платника податків?
0647.Мої батьки надають в оренду земельний пай іншій фізичній особі, чи повинні вони декларувати свій дохід від оренди своєї земельної ділянки?
0643.Якщо платник який має право на податкову знижку в 2011 році нею не скористався , то чи перенесеться ця знижка на 2012 рік?
0616.Чи виписується податкова накладна при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг, які не є об'єктом оподаткування ПДВ?         
0615.Які ставки податку на доходи фізичних осіб застосовуються для підприємців на загальній системі оподаткування згідно вимог Податкового кодексу України? 
0613.Яким чином розраховується частина процентів за іпотечним житловим кредитом, яка включається до складу податкового кредиту?
0610.Які витрати включаються  для отримання податкового кредиту? 
0609.В якому разі громадянин звільняється від обов’язкового подання річної податкової декларації? 
0595.Який термін повернення податку на доходи фізичних осіб платнику податку внаслідок застосування права на податкову знижку передбачено у Податковому  кодексі України?
0594.Які штрафні санкції застосовуються до податкового агента, який своєчасно не подав податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма 1-ДФ)?
0593.Чи подається податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма 1-ДФ), якщо у звітному кварталі  не було жодних нарахувань і виплат на користь фізичних осіб?
0510.Який розмір податку необхідно сплатити, якщо однією особою протягом 2010 року було продано дві квартири та який термін подання податкової декларації про доходи?
0559.Батьки подарували своєму сину в 2010 році квартиру, як оподатковується такий дарунок та чи потрібно подавати декларацію про доходи?
0558.Фізична особа одержала в 2010 р. спадщину у вигляді земельного сертифіката від рідної сестри. Чи потрібно сплачувати податок та подавати декларацію про доходи?
0557.У 2010 році я отримав спадщину від матері у вигляді квартири. За якою ставкою оподатковується ця спадщина та чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи за звітний рік?
0556.Батьки розлучені, дитина проживає з матір’ю, а навчання цієї дитини у вузі за 2010 рік оплатив батько. Чи має він право на податковий кредит та чи повинен подавати декларацію про майновий стан та доходи?
0555.За якою ставкою оподатковується дарунок у формі квартири, отриманий у 2010 році від рідної сестри?
0554.При поданні фізичною особою декларації про доходи, отримані у 2010 році, що являється документальним підтвердженням витрат, які включаються до складу податкового кредиту?
0547.Чи потрібно подавати річну декларацію, якщо фізична особа отримувала доходи від продажу майна, при нотаріальному посвідченні договорів за якими і був сплачений податок ?
0546.Чи включається сума грошової допомоги членам сімей військовослужбовців до розрахунку загального місячного оподатковуваного доходу?
0545.Яка ставка податку на доходи фізичних осіб застосовується до доходів, отриманих за іпотечними цінними паперами? 
0540.Підприємство не скріпило печаткою декларацію з податку на доходи фізичних осіб?  Чи будуть  застосовуватися фінансові санкції до підприємства?
0539.Підприємство має філію. Яким чином подається  з податку на доходи фізичних осіб?             
0537.На підприємстві працюють нерезиденти. Яка ставка податку на доходи фізичних осіб передбачена для нерезидентів, згідно нового законодавства?      
0526.Чи можливо платнику податку – продавцю зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних в будь-який інший день, ніж дата їх виписки? 
0525.В яких випадках фізичним особам необхідно подати річну податкову декларацію про отримані у 2010 р. доходи? 
0524.В який термін у 2011 р. необхідно подати декларацію про доходи одержані фізичної особою у 2010 р?
0523.Відповідно до п. 177.8 ст. 177 ПКУ під час нарахування (виплати) фізичній особі – підприємцю доходу від операцій, здійснюваних в межах обраних ним видів діяльності, суб'єкт господарювання, який нараховує (виплачує) такий дохід, не утримує податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою – підприємцем, який отримує такий дохід, надано копію свідоцтва про державну реєстрацію його як суб'єкта підприємницької діяльності. Як на практиці застосовувати вимоги цієї статті?
0522.Який алгоритм розрахунку податку на доходи фізичних осіб, якщо сума доходу у вигляді заробітної плати значно перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року? 
0521.Який порядок оподаткування доходів фізичної особи, одержаних за договорами цивільно-правового характеру?
0520.Чи прирівнюються виплати по листках непрацездатності до заробітної плати з метою зменшення бази оподаткування податку на доходи фізичних осіб на суму єдиного соціального внеску?  
0517.Чи існують обмеження щодо здійснення видів діяльності фізичної особи – підприємця, який знаходиться на загальній системі оподаткування?  
0516.Якщо фізична особа зареєстрована як підприємець та здійснює незалежну професійну діяльність, у якому статусі така фізична особа повинна бути взята на облік в органі ДПС? 
0515.Чи має право на податкову знижку фізична особа за своє навчання та членів сім’ї першого ступеня споріднення в 2011 році?
0491.Які громадяни обов’язково повинні  подавати до 1 травня, декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2010 році?  
0490.Який термін подання фізичними особами декларації про майновий стан і доходи за 2010 рік? 
0486.В яких випадках фізична особа може не подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи? 
0484.Чи є подання  податкової декларації в електронному вигляді обов’язковим? 
0473.У випадку, якщо я знаходжусь в іншому місті, чи можна відправити декларацію про отримані мною доходи за 2010 рік поштою? 
0470.У яких випадках декларацію про отримані доходи можна не подавати? 
0469.Який порядок реєстрації приватного нотаріуса? 
0468.Чи повинен суб’єкт підприємницької діяльності – фізична особа, інвалід сплачувати за торговий патент?
0467.Фізична особа здає в оренду нерухомість представництву нерезидента. Чи потрібно реєструвати договори оренди у нотаріуса? Хто виступає податковим агентом?  
0466.Як сплачується єдиний податок фізичною особою – підприємцем з 2011 року? 
0462.Чи може заповнити декларацію про майновий стан і доходи інша особа, в зв’язку з неможливістю фізичної особи з’явитися до податкової інспекції?
0459.Яка відповідальність передбачена за неподання податкового Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ)?
0457.В які терміни та за якою формою подається до органу ДПС податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб податковими агентами?
0456.Чи оподатковується податком на доходи фізичних осіб допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання?
0439.Скажіть, будь ласка, коли і куди слід подати річну податкову декларацію про доходи?
0437.Яка кількість місяців навчання приймається до розрахунку податкового кредиту?
0436.Скажіть, будь ласка, який порядок заповнення пункту 1.1 (доходи, одержані за місцем основної роботи) декларації про доходи?
0416.СГД - фізична особа на загальній системі. Як нараховувати податок на доходи фізичних осіб у 2011 рік згідно Податкового  кодексу України?
0400.Які основні вимоги до підтверджуючих документів для застосування права на податкову знижку (кредит)? 
0399.Чи зможу я скористатися правом на податковий кредит (знижку), якщо я сплачую за навчання рідної сестри? 
0398.Чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи, якщо я у 2011 році отримаю інвестиційний дохід від продажу цінних паперів в розмірі 1000 грн.? 
0396.Куди і в який термін подається декларація? 
0387.Який термін у 2011 році для подання щорічної декларації про доходи,  одержані фізичної особою у 2010 році? 
0386.Чи необхідно оподатковувати кошти, які були отримані платником податків за податковий кредит на навчання? 
0385.Які існують випадки, коли фізична особа звільняється від подання річної декларації про майновий стан і доходи? 
0330.Які штрафні санкції передбачені  Податковим кодексом України за несвоєчасну сплату єдиного податку фізичною особою – приватним підприємцем ?
0329.Від яких податків та зборів звільняються фізичні особи підприємці-платники єдиного податку?
0313.Як оподатковуються об’єкти спадщини отримані в 2010 році?    
0282.Чи вважається податковим боргом податок на доходи фізичних осіб, нарахований, але не сплачений податковим агентом станом на 01.01.2011 року?
0166.В які терміни податковий агент повинен перерахувати податок на доходи фізичних осіб до бюджету з виплачених доходів?
0164.Чи оподатковується податком на доходи фізичних осіб дохід у вигляді подарунка, отриманий платником податку від фізичної особи – резидента, що не є членом сім’ї першого ступеня споріднення, та за якою ставкою?
0163.Яким чином подається податковий розрахунок за формою 1-ДФ згідно з нормами Податкового кодексу України?
0160.Яким чином оподатковується дохід, отриманий у 2011 році від продажу рухомого майна фізичною особою – резидентом?
0159.Яким чином будуть розраховуватись авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб для фізичних осіб – підприємців, які обрали загальну систему оподаткування у 2011 році?
0158.В яких випадках ставка податку на доходи фізичних осіб становить 15%, а в яких 17%?
0157.Які витрати фізична особа може віднести до складу податкового кредиту відповідно до Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» ?
0156.Громадянин планує здавати в оренду власну квартиру фізичній особі. Яким чином повинен громадянин сплачувати податки та звітувати?
0052.Підприємство замовило авіаквитки у фірми-посередника, платника ПДВ. Фірма-посередник оформила акт виконаних робіт на суму, в яку входила і вартість квитків, і вартість послуг по їх обслуговуванню. Податкову накладну фірма-посередник видала тільки на вартість послуг з придбання квитків та видала електронний  авіаквиток. В електронному авіаквитку виділена сума ПДВ під шифром HF, але відсутність інформація  стосовно ІПН авіаперевізника. Чи можна включити такий ПДВ в податковий кредит?
0051.За якою формою необхідно подавати річну податкову декларацію фізособам за результатами 2010 року? 
0050.В який термін необхідно подати податкову декларацію у 2011 році за результатами 2010 року фізичній особі (не підприємцю)?
0049.Чи збережена у Податковому кодексі України податкова соціальна пільга передбачена Законом про податок з доходів фізосіб для батьків, що виховують трьох дітей?
0048.Яка звітність передбачена по податку на доходи фізичних осіб у 2011 р., в зв’язку із прийняттям Податкового кодексу України?
0047.Чи можна відобразити від’ємне значення фінансового результату операцій з цінними паперами, що склався на протязі 2010 р. в І кварталі 2011 р. 
0044.Що розуміється під поняттям „податковий контроль”? 
0043.В який термін та до кого потрібно подати скаргу на рішення  контролюючих органів? 
0042.12-річна дівчинка отримала у спадок квартиру. На кого покладається обов’язок з подання декларації про доходи?
0041.Чи зможу я отримати письмове роз’яснення як правильно заповнити декларацію про майновий стан і доходи? 
0040.Коли дохід у вигляді спадщини (подарунки) оподатковується за нульовою ставкою? 
0039.В яких випадках фізична особа має право не подавати декларацію про доходи за 2010 рік?  
0029.Яким чином оподатковуються в 2011 році податком на доходи фізичних осіб, отримані фізичною особою від надання квартири в оренду іншій фізичній особі, яка не є суб'єктом господарювання?
0018.Я громадянин Росії. Чи можу я звернуться до податкового органу письмово з проханням роз’яснення норм Податкового кодексу України
0017.Чи застосовується податкова соціальна пільга до доходів фізичних осіб - приватних підприємців на загальній системі оподаткування? 
0016.Як правильно визначити базу оподаткування податком на доходи фізичних осіб, нарахованих  у вигляді заробітної плати? 
0015.Чи зможу я скористатися правом на податкову знижку, якщо за релігійними переконаннями я відмовився від ідентифікаційного коду? 
0014.Який граничний термін подання декларації про доходи фізичних осіб? 
 

©2003-2011 ДПА у м.Києві
При використанні матеріалів посилання на сайти ДПА у м.Києві та ДПА України обов`язкове