This version of the page http://www.kyivsta.gov.ua/questions/questions.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-16. The original page over time could change.
Надіслати лист. Питання та відповіді
З 1 квітня 2011 року мінімальна заробітна плата – 960 грн., прожитковий мінімум для працездатних осіб – 960 грн. Телефон «гарячої лінії» ДПА у м. Києві 461-77-00. Про неправомірні дії працівників податкових органів повідомляйте за телефоном довіри 461-77-35
Про ДПА у м.Києві
ДПІ у районах м.Києва
Новини від ДПА у м.Києві
Приймальня громадян
Громадська колегія
Податкове законодавство
Навігатор платника податків
Податкові роз'яснення
Бланки податкової звітності та довідки
Надіслати лист (Питання та відповіді)
Фізичні особи - умови оподаткування
Апеляційне оскарження та судова практика
Оподаткування нерезидентів
Ru  Ua  En
Запобігання проявам корупції
Вакансії органів ДПС м.Києва
Рішення Київської Ради та районних Рад (податки, збори та інші платежі)
Реалізація заставного та безхазяйного майна
Програма діяльності КМ України
Регуляторна політика
Анульовані свідоцтва платників податків ПДВ
Дані про платників ПДВ

На головну

 

Надіслати лист. Питання та відповіді

 

Шановні платники податків!

 
Скориставшись електронним сервісом Надіслати лист  ви зможете надіслати до ДПА у м. Києві свої зауваження пропозиції та відгуки щодо діяльності органів ДПС м. Києва.
На запитання ви отримаєте кваліфіковану відповідь, зауваження та пропозиції будуть враховані в роботі.
Скористайтесь своїм правом та можливістю налагодженню партнерських відносин з податковими органами  м. Києва!
 
 
 
  Відповіді на запитання отримані через мережу інтернет
  Ваші  запитання, відгуки та пропозиції
  Питання за темами
  Відповіді на запитання від платників податків, що надійшли на консультаційний центр
 
 
0685.Яким чином приватному підприємцю – платнику єдиного податку працювати з юридичними особами – платниками податку на прибуток у зв’язку зі вступом в силу 01.04.2011 р. Розділу IV ПКУ?
0684.У якому розмірі застосовуються штрафні санкції до платників податків у зв’язку із порушенням термінів подання Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб та сплати податкових зобов’язань та Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку?
0683.Податкові агенти, які не мають найманих працівників у звітному періоді, зобов’язані подавати Податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (форма № 1 ДФ) за відповідний звітний період до органу державної податкової служби за місцем свого розташування?
0682.Чи обов’язково фізичній особі – підприємцю платнику єдиного податку зберігати документи про витрати, пов’язані з одержанням доходу від провадження підприємницької діяльності?
0681.Чи необхідно фізичній особі – підприємцю платнику єдиного податку, яка має господарські відносини з іншою фізичною особою – підприємцем або юридичною особою, надавати документи, у яких зазначається перелік видів діяльності та обрана система оподаткування доходів, отриманих від здійснення підприємницької діяльності?
0680.Яким чином оподатковується податком на доходи фізичних осіб дохід від продажу рухомого майна фізичною особою – резидентом?
0679.За якою ставкою оподатковується подарунок, отриманий фізичною особою – нерезидентом від фізичної особи – резидента?
0678.За якою адресою фізична особа повинна подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб, якщо вона зареєстрована (прописана) в одному місці, а тимчасово проживає та отримує дохід в іншому?
0677.Яким чином відобразити в податковому обліку з податку на прибуток підприємства продаж іноземної валюти, отриманої від здійснення операцій з експорту товарів?
0676.Чи потрібно фізичній особі-підприємцю подавати декларацію про податок на доходи фізичних у разі якщо він не має найманих працівників та не виплачується дохід фізичним особам?
0675.За якою ставкою оподатковується спадщина прийнята від рідного брата?
0674.Чи можливе нарахування податкового кредиту брату за навчання сестри, якщо батьки їх не одержують заробітної плати і тому не можуть включити до податкового кредиту плату за навчання своїх дітей?
0673.Яку відповідальність несуть громадяни у разі невиконання обов’язку щодо подання декларації про доходи, одержані у 2010 році?
0672.Коли останній строк подачі річної податкової декларації?
0671.Чи існують обмеження щодо отримання податкового кредиту?
0670.Протягом якого терміну та яким чином відбувається повернення податку на доходи фізичних осіб платнику податку внаслідок застосування права на податкову знижку?
0669.Чи має право на податкову знижку фізична особа за своє навчання та членів сім’ї першого ступеня споріднення в 2011 році?
0668.Як повертаються суми податку за результатами поданої річної декларації про доходи?
0667.Навчання у вищому навчальному закладі студента сплачує мати, яка являється фізичною особою-підприємцем. Чи має вона право на податковий кредит?
0665.Громадянка України у 2010 році отримала від своєї доньки, яка працює за кордоном, грошовий переказ. Чи оподатковуються отримані  кошти та чи потрібно подавати декларацію про доходи?
0664.Студент, який навчається у ВУЗі під час канікул працював. Чи мають право батьки на нарахування податкового кредиту за навчання студента?
0663.Підприємство, яке належить до великих платників податків, знаходиться на обліку в різних районних інспекціях як платник окремого податку. Чи обов’язково укладати договір про надання звітності в електронному вигляді з кожним окремим органом ДПС?
0662.Чи обов’язково згідно з Податковим кодексом вести реєстр отриманих і виданих податкових накладних в електронному вигляді?
0661.Яким чином виправити помилки, що допущені при заповненні уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ?
0660.Якими нормами податкового законодавства повинен керуватися громадянин, який має право на податковий кредит за підсумками 2010 року при поданні податкової декларації у 2011 році?
0659.Чи оподатковується податком на доходи фізичних осіб дохід у вигляді подарунку, отриманий платником податку у 2011 році від фізичної особи-резидента, що не є членом сім’ї першого ступеня споріднення та за якою ставкою?      
0658.Чи можливо при оформленні податкового кредиту підтвердити оплату вартості навчання довідкою з ВУЗу?  
0657.Чи потрібно подавати податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб фізичній особі-підприємцю, яка не має найманих працівників?
0656.Як дізнатися, що податкова звітність в електронному вигляді була отримана податковою інспекцією?
0655.Що треба зробити для того, щоб звітувати до органів ДПС в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку?
0654.З якого періоду податкова звітність з ПДВ подається за формами, затвердженими наказом ДПА України від 25.01.2011р. №41?
0653.Яка відсоткова ставка застосовується до доходу одержаного від продажу рухомого майна у вигляді легкового автомобіля ?
0652.Які показники та обов’язкові реквізити перевіряються працівниками органів ДПС при прийнятті податкової декларації платника податків?
0651.За якою ставкою буде оподатковуватись прибуток підприємства згідно Податкового кодексу України?
0650.Чи необхідно сплачувати комунальний податок підприємствам у 2011 році?
0649.Чи обов’язково реєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі платникам ПДВ?
0648.Чи потрібно подавати звітність на паперовому носії, якщо підприємство вже надіслано її в електронному вигляді?
0647.Мої батьки надають в оренду земельний пай іншій фізичній особі, чи повинні вони декларувати свій дохід від оренди своєї земельної ділянки?
0646.Скажіть, будь ласка, куди можна звернутися у разі виплати заробітної плати „в конвертах”?
0645.По телебаченню розповідають про антикорупційний контроль, які саме заходи проводить податкова служба для його здійснення?
0644.За яких умов підприємство зобов’язане зареєструватися, як платник податку на додану вартість?
0643.Якщо платник який має право на податкову знижку в 2011 році нею не скористався , то чи перенесеться ця знижка на 2012 рік?
0642.Чи буде опрацьовано декларацію в електронному вигляді, якщо на підприємстві змінюється керівництво, а податкову про це не повідомили?
0641.Наше підприємство звітує в електронному вигляді. Отримало другу квитанцію, яка свідчить про не прийняття звітності по причині посилений сертифікат відкритого ключа відкликано (прострочено). Чи правомірні дії податкової?
0640.Як визначитись, чи відноситься підприємство до великих підприємств, які повинні згідно законодавства подавати податкові декларації до органу податкової служби в електронному вигляді?
0639.Як подавати звітність в електронному вигляді до органів ДПС великим платникам податків, які мають намір використовувати власні програмні розробки ?
0638.Шановні податківці. Я розумію як Вам складно в цей період, коли на вас звалився вал звітів, але я б дуже просив Вас врахувати мій звіт, так як перебуваю у відрядженні від НіСД при Президентові Україні і фізично не можу його здати. Буду Вам дуже вдячний.
0637.Якщо відсутня посада бухгалтера, як підписувати електронний документ?
0636.Добрый день! Обьясните пожалуйста. Хочу продать земельный участок в 2011 г., ранее ничего не продавал. Нужно ли мне уплачивать 5% налог или это для 2 й и последующей продажи в календарном году? Большое спасибо за разъяснение.
0635.Громадянин України отримує дохід із продажу квартири (менше 100 кв.м., більше 3-х років у власності, перший продаж у податковому періоді), що знаходиться на території іншої країни. За законодавством іншої країни він є податковим резидентом (перебуває там більше 183 днів протягом 12 останніх календарних місяців) і звільнений від сплати податку з операції продажу нерухомого майна. Чи є він одночасно резидентом України? Чи повинен він сплачувати ПДФО з цього доходу в Україні?
0634.Чи сплачує підприємство ПДФО за послуги приватного нотаріуса, якщо нотаріус разом із рахунком на оплату надав в бухгалтерію копію довідки з податкової служби за формою 4-ОПП? Якщо так, то чи повинно підприємство сплатити за послуги нотаріуса – суму за мінусом ПДФО?
0633.Я фізична особа – підприємець. У 2010 році перебував на загальній системі оподаткування. Доходу від здійснення підприємницької діяльності на території України не одержував. У вересні – жовтні  2010 р. одержав дохід з джерелом надходження за межами України (Росія). Довідку про сплату податку на доходи не одержав. Чи потрібно мені сплачувати податок на доходи за ставкою 15%? Як правильно подати та задекларувати дану суму доходу (декларація для підприємця чи громадянина, строк подання)?
0632.Підкажіть, будь ласка, мій чоловік отримав у 2007 році молодіжний кредит. Він сплачує «тело» кредита та проценти. Мене цікавить, чи має він право включати окрім процентів суму сплаченого кредита в строчку 04.4 Додатку 1?
0631.Питання стосовно заповнення податкової декларації з ПДФО місячної для юридичної особи, яка має підрозділи, у яких немає повноважень нараховувати та сплачувати зарплату. Які суми треба показувати в звіті в рядках з 01 по 04 (суми по підрозділу чи загалом по підприємству, а в рядку 08 суму підрозділу)?
0630.Чи треба включати в Податковій декларації з ПДФО в кількість людей, які працювали у звітному місяці за штатом, зовнішніх сумісників?
0629.Добрый день. Вопрос в следующем: когда физ. лицо получает в подарок часть квартиры (оценено в БТИ), куда и когда ему идти платить?
0628.Яким чином у гр. податкового розрахунку ф. 1ДФ за I квартал 2011 року відображаються сума ПДФО, якщо перерахування його здійснюється при виплаті зарплати в встановлений термін у наступному місяці (квітні) 2. Як відображається сума ПДФО у рядку 04 у Податковій декларації з податку на доходи фізичних осіб за звітний місяць, якщо перерахування його здійснюється при виплаті зарплати в встановлений термін у наступному місяці (за січень - у лютому, за лютий - у березні? т.д.) ?
0627.Добрий день! Надайте будь-ласка відповідь. Як утримати прибутковий податок з урахуванням соціальної пільги для матерів з трьома дітьми, якщо їх місячна зарплата 4900 грн. та у другої 3900 грн.
0626.Підприємство передало санітарно-епідеміологічній станції оргтехніку (прінтер) як благодійну допомогу. Підкажіть, будь-ласка, які документи необхідно при цьому оформити. Чи є затверджена форма акту-передачі? Яка процедура нарахування ПДВ?
0625.Підприємство, платник ПДВ, один з видів діяльності якого - послуги з ремонту і технічного обслуговування електронно-обчислювальної техніки в офісі Замовника. Діяльність за КВЕД 72.50.2. - Ремонт і технічне обслуговування електронно-обчислювальної техніки. Чи є такі послуги об'єктом оподаткування ПДВ. Тобто чи потрібно нараховувати ПДВ на такі послуги?
0624.Доброго дня. Дайте, будь ласка, роз'яснення з приводу нумерації. - Чи можна робити наскрізну нумерацію з 01.01.2011 року і при друкуванні реєстра ставити "перший номер по порядку" не одиницю, а відповідно до нумерації  виданих і отриманих податкових накладних. В даному випадку номер податкової накладної буде дорівнювати порядковому номеру реєстра. - Чи обов'язково передруковувати з лютого місяця всі видані податкові і нумерувати з 01.02 починати з одиниці? Якщо можна надішліть відповідь на цю електронну адресу з посиланням на нормативну літературу.
0623.Згідно п.15 підрозділу 2 розділу ХХ операції з постачання зернових культур товарних позицій 1001 – 1008 звільняються від оподаткування податком на додану вартість. Яким чином прописати у договорі та видаткових накладних ситуацію, коли товар надаються покупцю з відстрочкою платежу, але при 30% передплаті, яка була здійснена у 2010р. згідно рахунку з ПДВ (на цю суму були виписані податкові накладні), а тепер необхідно провести реалізацію товару (наприклад 20т. насіння пшениці загальною сумою 60000 грн. якщо передплата склала 18000 грн.)?
0622.Наше підприємство проводить виконання робіт з реконструкції цукрових заводів в Україні та за кордоном, у тому числі:1. Проведення технічного аудиту обладнання цукрових заводів, розробка й видача рекомендацій з модернізації й заміни існуючого обладнання, з метою поліпшення технологічних параметрів підприємств і впровадження енергозберігаючих технологій. 2. Виготовлення на машинобудівних заводах України обладнання по розробленим інженерно-технічними працівниками підприємства проектам і поставка його на підприємства замовників.3. Розробка проектів установки, здійснення технічного нагляду за монтажем, пуск і налагодження обладнання, що поставляється.4. Розробка проектів, комплектація й виготовлення систем автоматичного управління технологічними процесами на підприємствах.5. Проведення по договорах з машинобудівними заводами технічного нагляду за монтажем, пусконалагоджувальних робіт і гарантійного обслуговування обладнання, що поставляється ними.
0621.Підприємство займається заправкою та відновленням картриджів (КВЕД 72.50.2 – ремонт та технічне обслуговування електронно-обчислювальної техніки). Чи є ці операції є об’єктом оподаткування ПДВ?
0620.Чи є об'єктом оподаткування ПДВ послуги по розробці проектно-технічної документації для будівництва біогазових установок на території України?
0619.З затвердженням ПК Укр. з 2011 у нас виникла проблема у нарахуванні 20% і 0%до на суму вартості послуги перевезення вантажів у міжнародному сполученні. наст. 195.1.3. ....послуга вважається міжнародною, якщо така послуга по перевезенню здійснюється за єдиним міжнародним документом....тобто CMR. Наші клієнти відмовляються здійснити оплату, якщо ми не виставим документи з 0% ПДВ по всьому відрізку перевезення, так як ми виставляємо без змін: 0% з Польща-Розмитнення, Розмитнення-розвантаження 20%, без ТТН так як розмитнення-розвантаження є в СМР. На які пункти чи накази ми маємо зсилатись? З повагою, Ольга Копичинська (ПП "Престиж-Експрес")
0618.Юридична особа на єдиному податку (10%) надала своєму співробітникові безпроцентну позику (з розрахункового рахунку за Договором безпроцентної позики), співробітник повертає (частинами) кошти на разрахунковий рахунок, чи потрібно сплачювати єдиний податок 10% з даних сум і на підставі яких нормативних актів? (ці суми не є виручкою від реалізації товарів, робіт чи послуг).

0617.Наше предприятие приобрело в собственность нежилое помещение в цокольном этаже многоквартирного дома. В связи с тем, что мы не являемся ни собственниками и не пользователями земельного участка (по данным земельного кадастра собственником земли под многоэтажным домом является ЖЭК и он платит налог на землю), должно ли наше предприятие платить налог на землю в соответствии с Налоговым кодексом Украины?
В ГНА нам сказали, что с 01.01.2011 года в соответствии со статьей 287.8 НКУ наше предприятие должно платить налог на землю.
Но на каком основании???Перечень плательщиков налога на землю определен ст. 269 НКУ (наше предприятие не является ни собственником ни пользователем земельного участка под многоэтажным домом)
Основанием для начисления земельного налога по ст. 286.1 НКУ являются данные государственного земельного кадастра (кадастр нам такие данные не предоставит, т.к. владельцем земельного участка является ЖЭК). В статье 287 НКУ говорится о сроках уплаты за землю, но наша налоговая решила, что данная статья содержит и перечень плательщиков…
Получается с 01.01.2011 года плательщиком налога на землю по статье 269 НКУ будет ЖЭУ, а по статье 287.8 НКУ еще будут собственники нежилых помещений. Помогите разобраться.

0616.Чи виписується податкова накладна при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг, які не є об'єктом оподаткування ПДВ?         
0615.Які ставки податку на доходи фізичних осіб застосовуються для підприємців на загальній системі оподаткування згідно вимог Податкового кодексу України? 
0614.Які вимоги до звернень громадян?     
0613.Яким чином розраховується частина процентів за іпотечним житловим кредитом, яка включається до складу податкового кредиту?
0612.Що потрібно зробити платнику податків для подання податкових документів в електронному вигляді? 
0611.Підприємство перевищило 300 тис грн. У яких випадках та в які терміни особа підлягає реєстрації як платник ПДВ?                        
0610.Які витрати включаються  для отримання податкового кредиту? 
0609.В якому разі громадянин звільняється від обов’язкового подання річної податкової декларації? 
0608.Який термін розглядаються звернення громадян? 
0607.Які основні переваги податкової звітності  в електроннму вигляді? 
0606.У яких акредитованих центрах можна отримати ключі? 
0605.Чи є об`єктом оподаткування ПДВ операція із внесення ФО рухомого/нерухомого майна до статутного фонду ЮО в обмін на корпоративні права? 
0604.Як оподатковувати податком на додану вартість операції в межах договору про надання інформаційних послуг, який підписано у 2010 році, а акт прийому-передачі буде оформлено у 2011 році? 
0603.Чи є охоронні послуги по охороні об’єктів та фізичних осіб об’єктом оподаткування ПДВ згідно норм Податкового кодексу України? 
0602.Чи необхідно надавати якісь додаткові документи у разі подання декларації з метою отримання податкового кредиту? 
0601.Які громадяни обов’язково повинні подавати до 1 травня річні податкові декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2010 році? 
0600.Якщо, я-фізична особа не маю часу на подання декларації, чи може хтось інший зробити це замість мене? 
0599.Хто повинен подавати річну декларацію про доходи? 
0598.Коли необхідно сплатити суму податку зазначену в річній податковій декларації про доходи?  
0597.Наше підприємство відноситься до категорії середніх підприємств, чи можемо ми звітувати на паперових носіях, чи обов’язково в електронному вигляді?
0596.За якою формою подається податкова декларація з податку на додану за березень 2011 р.?
0595.Який термін повернення податку на доходи фізичних осіб платнику податку внаслідок застосування права на податкову знижку передбачено у Податковому  кодексі України?
0594.Які штрафні санкції застосовуються до податкового агента, який своєчасно не подав податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма 1-ДФ)?
0593.Чи подається податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма 1-ДФ), якщо у звітному кварталі  не було жодних нарахувань і виплат на користь фізичних осіб?
0592.Чи потрібно приватному підприємцю платнику єдиному податку подавати податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб?
0591.Чи буде податкова і в подальшому безкоштовно розповсюджувати програму ведення реєстрів отриманих і виданих податкових накладних в електронному вигляді? 
0590.Чи буде сума компенсації вартості оренди житла для співробітника – нерезидента (згідно трудового договору) вважатися витратами підприємства при обчисленні об’єкта оподаткування?   
0589.Чи звільняється від оподаткування прибуток видавництв та розповсюдження видавничої продукції?  
0588.Які платники податку на прибуток підприємств можуть застосовувати пільгове оподаткування за ставкою 0 відсотків?   
0587.Добрий день. Наше підприємство займається виробництвом трикотажних панчішно-шкарпеткових виробів (За КВЕДом 17.71.0)
Цікавить питання про перехідні положення ХХ розділу Податкового кодексу, а сааме підрозділ 4. Особливості справляння податку на прибуток підприємств пункт 17. Тимчасово, строком на 10 років, починаючи з 1 січня 2011 року звільняються від оподаткування: б) прибуток, отриманий від основної діяльності підприємств легкої промисловості (група 17 - група 19 КВЕД ДК 009:2005), крім підприємств, які виробляють продукцію на давальницькій сировині.
Як це буде на практиці: положення вступило в дію з 1 січня чи з 1 квітня??? Чи взагалі не вступить в дію??? При цьому здавати звіти???
0586.Добрый день! Скажите, пожалуйста, как конкретно "пересортировать" основные фонды согласно НКУ и провести инвентаризацию на 01.04.2011г? Спасибо!
0585.Как определить права на роялти, которые впервые возникают у резидента Украины?
Например, издательство выпускает учебник автора впервые, а книги (учебники) других авторов под таким же названием уже издавались в Украине. Можно ли включить в расходы гонорар автору? Как налоговая может доказать неправомерность таких расходов.
0584.Доброе утро.
Очень интересует вопрос признания расходов прошлых периодов (товарные остатки по состоянию на 31/03/11, прошедшие процедуру уменьшения затрат , согласно пункта 5.9 "Закона о Прибыли").
Имеющаяся информация, не позволяет уверенно говорить о такой возможности.
Однако логические построения, приводят к мысли, что такой порядок должен существовать. Дайте внятный ответ на эту ситуацию,пожалуйста. Спасибо.
0583.Як з ІІ кварталу 2011 року в податковому обліку буде формуватися собівартість товарів (робіт, послуг)? Спасибі.
0582.Доброго дня. Мене цікавить наступне запитання:
Як у орендодавця відображаються суми вартості комунальних послуг (опалення, освітлення, водопостачання, водовідведення), що відшкодовуються орендарем?  
0581.Добрый день. Просьба ответить на следующий вопрос. Плательщик налога на прибыль приобрел товары у единщика до 01.04.2011 г. Продает их после вступления в силу раздела III НКУ. Имеет ли право плательщик налога на прибыль включить в расходы себестоимость таких товаров?  
0580.Чи має підприємство у ІІ кварталі 2011 року включати до складу витрат витрати на оренду легкових автомобілів, пально-мастильні матеріали для легкових автомобілів, у тому числі орендованих, та їх парковку, стоянку? Спасибі.  
0579.Добрый день! Какие сегодня отдельные выплаты, включаемые в расходы по оплате труда?
0578.Что изменилось с начислением амортизации: учет персональных компьютеров, "сложных" объектов основных средств?
0577.Интерисует вопрос о прочих расходах: арендные платежи, расходы на подготовку и переподготовку кадров, представительские расходы, какая здесь сейчас ситуация в связи с изменениями? Какие особенности учета расходов при приобретении товаров (работ, услуг) у контрагентов, не применяющих ККТ?
0576.У зв’язку із наявністю обмеження щодо включення до витрат товарів та послуг, придбаних у приватних підприємців-платників єдиного податку (пп. 139.1.12 Податкового кодексу), чи відносяться до сфери інформатизації послуги з консультування щодо програмного забезпечення та технічним засобам для правильного перекладу з іноземних мов?
0575.В разделе "Налог на прибыль" НКУ сказано, что валовые доходы возникают по дате составления документа, а валовые расходы возникают согласно документу, подтвержающему эти расходы.
Вопрос: В какой момент возникают валовые расходы: по дате документа, подтверждающего расходы или по дате, когда были фактически понесены?
0574.Здравствуйте.
Юрлицо было на едином налоге 6%. с 01.01.2011 перешли на общую систему налогообложения, т.к. пошел разговор, что для юр. лиц отменять ед.налог. на 01.01.2011 нам должны деньги наши партнеры, естественно у нас тоже образовалась задолженность по сч.372 (кризис).
в 2011 партнеры начали погашать задолженность. Можно ли на валовые расходы отнести наши долги по 272 счету (подочетные лица)? Спасибо.
0573.Наше предприятие юрлицо арендует помещение у физлица-предпринимателя. Для того, чтобы не удерживать с него 15% нужно ли, чтобы в свидетельстве про уплату единого налога:
1)Был четко указан вид деятельности "сдача помещения в аренду".
2)Рядом с цифрами стоял код КВЕД.
3)Указан именно адрес осуществления деятельности, совпадающий с адресом арендуемого помещения.
А если ЧП-шник на общей системе нужна ли именно справка этого года с его налоговой с указанием выбранной системы налогообложения и вида деятельности с кодом КВЕД?  
0572.Добрый день. Относится ли банковская гарантия, предоставленная иностранным банком на расходы представительства иностранной компании, которое занимается строительством нежилых помещений?
0571.Здравствуйте
Сможет ли предприятие отразить расходы при реализации продукции под предоплаты, полученные до 01.04.2011 г.?  
0570.Цікавить таке питання,чи може юридична особа-платник податку на прибуток з 1 квітня 2011 року включити до витрат, що враховуються з метою оподаткування, витрати на придбання товарів, робіт, послуг у платника єдиного податку-юридичної особи?  
0569.Добрый день. Чи можуть юридична особа-платник податку на прибуток та фізична особа, яка перебуває на загальній системі оподаткування, з 1 квітня 2011 року включити до витрат, які враховуються з метою оподаткування, витрати на придбання послуг з інформатизації, надані приватним підприємцем - платником єдиного податку?  
0568.Меня интерисуют отдельные выплаты, включаемые в расходы по оплате труда: учет для целей налогообложения прибыли? Спасибо.
0567.Расскажите, пожалуйста, о новом порядке признания процентов по долговым обязательствам в расходах в 2010 и 2011 годах? А также о судебной практике по порядку учета % по долговым обязательствам?
0566.Що змінилося в оподаткуванні дивідендів у Податковому кодексі України? 
0565.Що означає поняття податкова знижка у Податковому кодексі України? 
0564.Згідно якої статті Податкового кодексу України податкова інспекція у Подільському районі м. Києва має повноваження надавати роз'яснення? 
0563.Відповідно до Податкового кодексу України що є джерелами для погашення податкового боргу?
0562.Термін, протягом якого розглядається звернення  громадян? 

0561.В ході перевірки підприємства “А”, що займається виконанням  електромонтажних робіт, з чисельністю працюючих в кількості 1 особи, встановлено порушення вимог п.200.1, п.200.3, п.200.4, п.200.5, п.200.6, п.200.7, п.200.8, п.200.9, п.200.11 ст.200 Податкового кодексу України від 02.12.10 №2755-VІ та пп.5.12.2, пп.5.12.3, пп.5.12.4 п.5.12 ст.5 наказу Державної податкової адміністрації України від 30 травня 1997 року №166 «Про затвердження форми податкової декларації та Порядку її заповнення і подання», а саме: відсутнє від’ємне значення попереднього податкового періоду та відсутні обсяги поставки.
Враховуючи вищевикладені порушення норм діючого законодавства, зменшено заявлену підприємством “А” до відшкодування з бюджету суму ПДВ за лютий 2011 року в розмірі 14, 3 млн. грн.

0560.Який розмір податку необхідно сплатити, якщо однією особою протягом 2010 року було продано дві квартири та який термін подання податкової декларації про доходи?
0559.Батьки подарували своєму сину в 2010 році квартиру, як оподатковується такий дарунок та чи потрібно подавати декларацію про доходи?
0558.Фізична особа одержала в 2010 р. спадщину у вигляді земельного сертифіката від рідної сестри. Чи потрібно сплачувати податок та подавати декларацію про доходи?
0557.У 2010 році я отримав спадщину від матері у вигляді квартири. За якою ставкою оподатковується ця спадщина та чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи за звітний рік?
0556.Батьки розлучені, дитина проживає з матір’ю, а навчання цієї дитини у вузі за 2010 рік оплатив батько. Чи має він право на податковий кредит та чи повинен подавати декларацію про майновий стан та доходи?
0555.За якою ставкою оподатковується дарунок у формі квартири, отриманий у 2010 році від рідної сестри?
0554.При поданні фізичною особою декларації про доходи, отримані у 2010 році, що являється документальним підтвердженням витрат, які включаються до складу податкового кредиту?
0553.Де і як можна отримати програмне забезпечення для подання до органів ДПС податкових документів в електронному вигляді?
0552.Чи обов’язково підприємству, що належить до категорії великих платників податків, звітувати в електронному вигляді?
0551.Що необхідно мати платнику податків для подання податкових документів до органів ДПС в електронному вигляді?
0550.Чим ризикують громадяни, отримуючи зарплату «в конвертах»? 
0549.Чи є платником екологічного податку юридична особа, (діяльність якої у сфері використання ядерної енергії) яка в кінці звітного кварталу придбала джерело іонізуючого випромінювання та уклала договір щодо повернення закритого джерела іонізуючого випромінювання за межі України?
0548.Платник податку від’їжджає за кордон – чи потрібно подавати річну декларацію, якщо так, то в який період це потрібно зробити ?  
0547.Чи потрібно подавати річну декларацію, якщо фізична особа отримувала доходи від продажу майна, при нотаріальному посвідченні договорів за якими і був сплачений податок ?
0546.Чи включається сума грошової допомоги членам сімей військовослужбовців до розрахунку загального місячного оподатковуваного доходу?
0545.Яка ставка податку на доходи фізичних осіб застосовується до доходів, отриманих за іпотечними цінними паперами? 
0544.Які громадяни зобов’язані подавати річну податкову декларацію
0543.Як і коли отримати зайво сплачений податок, розрахований за річною податковою декларацією на доходи? 
0542.Які документи, які необхідно подати для отримання податкового кредиту за навчання?           
0541.Якщо громадянин одержав іпотечний кредит у іноземній валюті, то чи має такий громадянин право на податковий  кредит?      
0540.Підприємство не скріпило печаткою декларацію з податку на доходи фізичних осіб?  Чи будуть  застосовуватися фінансові санкції до підприємства?
0539.Підприємство має філію. Яким чином подається  з податку на доходи фізичних осіб?             
0537.На підприємстві працюють нерезиденти. Яка ставка податку на доходи фізичних осіб передбачена для нерезидентів, згідно нового законодавства?      
0536.Чи необхідно податковому агенту подавати щомісячно Декларацію з ПДФО, якщо він не має найманих осіб і дохід у звітному місяці на користь ФО не нараховувався і не виплачувався?  
0535.Чи є платником збору за спеціальне водокористування суб’єкт господарювання, у разі використання води лише для задоволення власних питних та санітарно-гігієнічних потреб?
0534.Чи включається податковим агентам до ціни пального суму екологічного податку? 
0533.Хто є податковими агентами при справлянні туристичного збору?
0532.Який порядок обліку в органах ДПС великих платників податків? 
0531.Як здійснюється реєстрація суб’єктів господарювання як платників акцизного податку? 
0530.Який термін надання податкової консультації на запит платника податку? 
0529.Які терміни встановлені щодо розгляду звернень громадян?
0528.Які обмеження встановлені для застосування нульової ставки з податку на прибуток? 
0527.Чи обов’язково подавати звітність в електронному вигляді великим платникам податків? 
0526.Чи можливо платнику податку – продавцю зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних в будь-який інший день, ніж дата їх виписки? 
0525.В яких випадках фізичним особам необхідно подати річну податкову декларацію про отримані у 2010 р. доходи? 
0524.В який термін у 2011 р. необхідно подати декларацію про доходи одержані фізичної особою у 2010 р?
0523.Відповідно до п. 177.8 ст. 177 ПКУ під час нарахування (виплати) фізичній особі – підприємцю доходу від операцій, здійснюваних в межах обраних ним видів діяльності, суб'єкт господарювання, який нараховує (виплачує) такий дохід, не утримує податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою – підприємцем, який отримує такий дохід, надано копію свідоцтва про державну реєстрацію його як суб'єкта підприємницької діяльності. Як на практиці застосовувати вимоги цієї статті?
0522.Який алгоритм розрахунку податку на доходи фізичних осіб, якщо сума доходу у вигляді заробітної плати значно перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року? 
0521.Який порядок оподаткування доходів фізичної особи, одержаних за договорами цивільно-правового характеру?
0520.Чи прирівнюються виплати по листках непрацездатності до заробітної плати з метою зменшення бази оподаткування податку на доходи фізичних осіб на суму єдиного соціального внеску?  
0519.Який порядок сплати з 01.01.2011 року податку на доходи фізичних осіб, одержаних фізичною особою від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб'єктом господарювання?
0518.Чи може фізична особа – підприємець платник єдиного податку взяти на місце найманої особи, яка перебуває у декретній відпустці, іншого працівника та як здійснюється сплата єдиного податку? 
0517.Чи існують обмеження щодо здійснення видів діяльності фізичної особи – підприємця, який знаходиться на загальній системі оподаткування?  
0516.Якщо фізична особа зареєстрована як підприємець та здійснює незалежну професійну діяльність, у якому статусі така фізична особа повинна бути взята на облік в органі ДПС? 
0515.Чи має право на податкову знижку фізична особа за своє навчання та членів сім’ї першого ступеня споріднення в 2011 році?
0514.Що таке електронний підпис та електронний цифровий підпис? 
0513.Чи буде опрацьовано декларацію в електронному вигляді, якщо на підприємстві змінюється керівництво, а податкову про це не повідомили?
0512.Чи обов’язково великим платникам податків звітувати в електронному вигляді до податкової? 
0511.Чи потрібно подавати звітність на паперовому носії, якщо її вже надіслано в електронному вигляді?
0510.Чи звільняються від оподаткування податком на додану вартість виготовлення паперу та учнівських зошитів у 2011 році? 
0509.Коли виникають податкові зобов'язання з податку на додану вартість? 
0508.Чи існують обмеження витрат платника податку на прибуток у зв’язку із придбанням товарів у приватних підприємців?  
0507.Що роблять податківці для того, щоб викрити випадки «мінімізації» податкових забов’язань? 
0506.Відповідно до якого документу терміни подання податкової звітності в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку збігаються з термінами подання податкової звітності у паперовій формі? 
0505.Згідно Закону України «Про звернення громадян» які існують терміни розгляду звернень громадян?
0504.При поданні податкової звітності в електронному вигляді чи є електронний підпис обов'язковим? 
0503.Яким чином нотаріуси звітують перед податковим органом?
0502.Чи потрібно подавати податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до органу державної податкової служби у випадку, коли доходи на користь платників податку не нараховувались та не виплачувались?
0501.Чи відображається в Податковій декларації з податку на доходи фізичних осіб дохід, виплачений фізичній особі – підприємцю 
0500.Яким чином подається Податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб за неуповноважені відокремлені підрозділи?
0499.Наше підприємство застосовує особливий порядок оподаткування доходів від виконання довгострокових договорів. Просимо надати роз’яснення щодо формування валових витрат, пов’язаних з виконанням довгострокового договору та нарахування амортизації.?  
0498.Наше підприємство просить надати роз‘яснення щодо податкового обліку невиплачених дивідендів, чи включається така сума  дивідендів до складу валового доходу?
0497.Просимо надати роз‘яснення щодо оподаткування видавництва податком на прибуток, чи маємо ми пільги при оподаткуванні.?
0496.З якого періоду згідно Податкового кодексу України слід застосовувати нові норми оподаткування прибутку підприємства стосовно доходів та витрат?
0495.У якому розмірі застосовуються штрафні санкції до суб`єктів господарської діяльності за порушення податкового законодавства у зв`язку із набранням чинності з 01.01.2011 року Податкового кодексу України у 2011 році?
0494.Підприємство планує перерахувати у 2011 році до неприбуткової організації грошові кошти. Чи включаються суми перерахованих коштів до складу валових витрат підприємства і в якому розмірі?
0493.Чи включаються до складу валових витрат підприємства витрати на придбання товарів (робіт, послуг) у підприємців-платників єдиного податку у 2011 році?
0492.На яких суб`єктів господарювання не розповсюджуються податкові канікули у 2011 році?
0491.Які громадяни обов’язково повинні  подавати до 1 травня, декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2010 році?  
0490.Який термін подання фізичними особами декларації про майновий стан і доходи за 2010 рік? 
0489.Чи включатиметься до складу доходів сума попередньої оплати та авансів, отримана в рахунок оплати товарів, виконаних робіт, наданих послуг з 01.04.2011 р.?
0488.На яку дату визначаються податкові зобов’язання з ПДВ при ввезені (імпорті) товарів на митну територію України та у разі постачанні послуг нерезидентами, місцем надання яких є митна територія України? 
0487.Який порядок оподаткування ПДВ постачання послуг, пов’язаних з рухомим майном? 
0486.В яких випадках фізична особа може не подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи? 
0485.Де і як можна заключити договір про визнання електронних документів між платниками податків та органами ДПС? 
0484.Чи є подання  податкової декларації в електронному вигляді обов’язковим? 
0483.Чи враховуються у підприємства витрати на придбання товарів/послуг у фізичної особи - підприємця, яка є платником єдиного податку, понесені до 01.04.11, якщо товари/ послуги реалізовано після 01.04.11?  
0482.Який порядок виписки податкової накладної у разі одночасного постачання покупцю як оподатковуваних так і звільнених від сплати ПДВ товарів/послуг? 
0481.Чи обов’язково великим підприємствам подавати звітність в електронному вигляді?   
0480.Які заходи для підвищення ефективності операції «Бюджет» використовує податкова інспекція?  
0479.Чи є прогресивні зміни в зв’язку з дією Податкового Кодексу на шляху до Європейської інтеграції?
0478.Чи мають юридичну силу звіти, подані в електронному вигляді? 
0477.За якою ставкою оподатковується дохід, отриманий братом у вигляді подарунку (телевізора)  від сестри?  
0476.В який термін платник податку повинен включити податкову накладну до податкового кредиту, якщо в момент звітного періоду вона не була внесена до податкового кредиту з податку на додану вартість? 
0475.Які податкові періоди використовуються при сплаті податку на прибуток підприємств? 
0474.Чим зумовлені зміни в економічній сфері України стосовно вступу до ЄС? 
0473.У випадку, якщо я знаходжусь в іншому місті, чи можна відправити декларацію про отримані мною доходи за 2010 рік поштою? 
0472.Які Україна передбачає провести податкові реформи для вступу до Євросоюзу? 
0471.Яким законом регулюється відповідальність осіб, які виплачують заробітну плату неофіційно? 
0470.У яких випадках декларацію про отримані доходи можна не подавати? 
0469.Який порядок реєстрації приватного нотаріуса? 
0468.Чи повинен суб’єкт підприємницької діяльності – фізична особа, інвалід сплачувати за торговий патент?
0467.Фізична особа здає в оренду нерухомість представництву нерезидента. Чи потрібно реєструвати договори оренди у нотаріуса? Хто виступає податковим агентом?  
0466.Як сплачується єдиний податок фізичною особою – підприємцем з 2011 року? 
0465.Чи можу я, як громадянин, отримати у податковій інспекції відомості про підприємство, на яке планую влаштовуватись на роботу?  
0464.В якому випадку органом ДПС видається довідка про подану декларацію про майновий стан і доходи? 
0463.На які цілі спрямована концепція Державної цільової програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2008 - 2011 роки? 
0462.Чи може заповнити декларацію про майновий стан і доходи інша особа, в зв’язку з неможливістю фізичної особи з’явитися до податкової інспекції?
0461.Наше підприємство звітує в електронному вигляді. Отримало другу квитанцію, яка свідчить про неприйняття звітності по причині посилений сертифікат відкритого ключа відкликано або прострочено. Чи правомірні дії податкової?
0460.Якими нормативними документами регламентується подання звітності в електронному вигляді для великих платників податків ?
0459.Яка відповідальність передбачена за неподання податкового Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ)?
0458.Чи потрібно ФОП - платнику єдиного податку отримувати Книгу обліку доходів і витрат додатково на найманих працівників?
0457.В які терміни та за якою формою подається до органу ДПС податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб податковими агентами?
0456.Чи оподатковується податком на доходи фізичних осіб допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання?
0455.За якою ставкою згідно з вимогами Податкового Кодексу оподатковуються виграші та призи?
0454.Для чого необхідний електронний цифровий підпис?
0453.Як платник податків, що звітує до органів ДПС в електронній формі може дізнатися про зміни, пов’язані з оновленням програмного забезпечення?
0452.Які строки встановлені для подання податкової декларації з ПДВ та сплати ПДВ до бюджету?
0451.Коли починає діяти ставка з ПДВ 17% відповідно до норм Податкового кодексу?
0450.Чи може підприємство яке подає звітність в електронному вигляді отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом?
0449.Якими нормативними документами регламентується подання звітності в електронному вигляді?
0448.Підприємство порушило терміни подання податкової звітності. Чи будуть застосовані фінансові санкції?
0447.Яким чином підтверджується факт прийняття податкової звітності в електронному вигляді?
0446.Як подати звітність в електронному вигляді?
0445.Згідно з п. 196.1.2 Податкового кодексу України, не  об'єктом оподаткування ПДВ операції з передач майна у схов, а також у  лізинг (оренду), крім передач у фінансовий лізинг. Юридична особа оренду нежитлове приміщення для здійснення господарської діяльності у юридичної особи, яка знаходиться на загальній систем оподаткування   одночасно власником переданого в оренду нежитлового приміщення. Тобто, по факту у даних відносинах м ж Орендодавцем Орендарем відсутній посередник, на нашу думку, відсутня "послуга" з оренди, на яку ПДВ нараховується. До прийняття Податкового кодексу оренда такого приміщення здійснювалося з ПДВ. У зв’язку з прийняттям Податкового кодексу (зокрема п. 196.1.2) виникло питання: "Чи об'єктом оподаткування ПДВ операції з передач в оренду нежитлового приміщення для здійснення господарської діяльності з 01.01.2011 року, якщо така передача здійснюється безпосередньо власником орендованого приміщення?"  Дане питання викликало спірне тлумачення п. 196.1.2 ПК України, що потребує додаткових роз'яснень Державною податковою службою України.
0444.Підприємство платник ПДВ, здійснює продаж товарів звільнених від оподаткування, згідно ст.197.1.27 ПКУ – медичні вироби, платникам податку ПДВ. Як виписати податкову накладну. Чи треба в нашому випадку заповнювати тип причини (09), згідно ст.8 Порядку, та залишати обидва примірники у продавця.
0443.Підприємство надає послуги діагностики транспортних засобів. Вид діяльності "Технічні випробування та дослідження" Чи є послуги діагностики об'єктом оподаткування ПДВ?
0442.Наше підприємство є платником ПДВ, займається проектуванням електропостачання на замовлення юридичних та фізичних осіб – приватних підприємців. Чи маємо ми право не оподатковувати такі послуги?
0441.Просимо надати роз’яснення. Наше підприємство є платником ПДВ, здійснює продаж продукції звільненої від ПДВ/ст.197.1.27/ ПОКУПЦЯМ ПДВ. Чи повинні ми користуватися п.8 /тип причини 09/- всі примірники залишаються у продавця. Якщо так,то як то ми повинні в інформації про покупця/ІПН, Свідоцтво, назва /проставляти нулі,згідно п.8.3.
0440.Наше підприємство, що є платником податку на прибуток, виконує послуги: отримання погоджень, висновків; отримання технічних умов та архітектурно-планувальних завдань; організація проведення експертиз проектної документації; отримання дозволів місцевих органів; організація та проведення первинної документації; вивчення грунтових умов; технічне обстеження; складання робочого проекту. Просимо надати роз'яснення чи підлягають зазначені послуги обкладанням податком на додану вартість.
0439.Скажіть, будь ласка, коли і куди слід подати річну податкову декларацію про доходи?
0438.Скажіть, будь ласка, в які терміни подається податкова звітність в електронному вигляді?
0437.Яка кількість місяців навчання приймається до розрахунку податкового кредиту?
0436.Скажіть, будь ласка, який порядок заповнення пункту 1.1 (доходи, одержані за місцем основної роботи) декларації про доходи?
0435.Хто є платниками та що є  об’єктом оподаткування радіочастотного ресурсу, згідно Податкового кодексу України?
0434.Коли і куди слід подати річну податкову декларацію?
0433.Яким чином розраховується частина процентів за іпотечним житловим кредитом, яка включається до складу податкового кредиту?
0432.В який термін письмові звернення пересилаються  до інших державних органів, якщо запитання не відноситься до повноважень ДПС ?
0431.Чи можливо передати податкову звітність в електронному вигляді через  посередника?
0430.Чи зобов’язаний платник податків подавати звітність у паперовому вигляді, якщо звітність відправлена в електронному вигляді?
0429.Який розмір орендної плати за земельні ділянки, що перебувають у державній або комунальній власності?
0428.Які строки встановлені для подання податкової декларації з ПДВ та сплати ПДВ до бюджету? - Чи є об’єктом оподаткування ПДВ операція з передачі житла в оренду з викупом?
0427.Яким чином заповнити номер договору у полі "№" рядка "Вид цивільно-правового договору" податкової накладної, якщо такий номер містить більше 6 цифр або відсутній?
0426.За якою формою та в який термін подається декларація з ПДФО податковими агентами до органу ДПС?
0425.Який порядок внесення змін до облікових даних платників податків?
0424.Який термін у ДПІ для оформлення юридичній особі права користуватися електронною звітністю, при подачі ключів, договору?
0423.Підприємство має виробничий підрозділ в іншому місті, не зареєстрований як відокремлений структурний підрозділ. Підприємство стало на облік в ДПІ за місцем знаходженням даного підрозділу по сплаті ПДФО за його працівників. Чи є даний підрозділ не уповноваженим відокремленим  структурним підрозділом?
0422.Доброго дня! У зв’язку з необхідністю подачі підприємством Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб, просимо надати роз’яснення з приводу наявності чи відсутності затвердженої форми вказаної Податкової декларації. Яким чином підприємство має подавати Податкову декларацію згідно зі встановленими законодавством строками при відсутності затвердженої форми бланку?
0421.Я мать двоих детей, подскажите, какая у меня будет зарплата. Начисленная зарплата – 2500 грн., налоговая соц.льгота – 407,50x2 =941 грн. Налог на доходы физ. лиц (2500-90-941)x15%=220,35 грн.. Или еще на себя рассчитывается льгота? Обязательно ли справку с работы мужа о том, что он не пользуется налоговой соц. льготой.
0420.За яким іпотечним кредитом (договором) платник має право на податковий кредит?
0419.Яка технологія подання платниками податків податкової звітності та податкових накладних в електронному вигляді до органів ДПС?
0418.Яким чином сплачувати єдиний податок у 2011 році?
0416.СГД - фізична особа на загальній системі. Як нараховувати податок на доходи фізичних осіб у 2011 рік згідно Податкового  кодексу України?
0415.Який порядок оподаткування в 2011 році операцій з постачання товарів та придбання товарів/послуг за договорами комісії, доручення та іншими цивільно-правовими договорами.
0414.Який порядок виписки податкових накладних платником податку, який здійснює поставку товарів/послуг неплатникам ПДВ при здійсненні розрахунків в безготівковій формі?
0413.Скажіть будь ласка, в які терміни подається податкова звітність в електронному вигляді?
0412.Які умови повернення помилково сплачених грошових зобов’язань?
0411.Які особливості оподатковуються податком на прибуток виробники сільськогосподарської продукції?
0410.Наше підприємство зареєстровано платником ПДВ, обсяги оподатковуваних операцій за дванадцять поточних календарних місяців є меншими, ніж 300 тис. грн.  Просимо роз‘яснити які умови скасування реєстрації платника ПДВ по власній ініціативі згідно Податкового кодексу ?
0409.Наше підприємство планує продати незавершене будівництво. Які податкові наслідки в цій ситуації з податку на прибуток, яка вартість об’єкта включається  до складу валового доходу?
0408.Наше підприємство ліквідується, в зв’язку з цим передало безоплатно товари іншому платнику податків. Чи необхідно безоплатно надані товари нашим підприємством включати до складу валового доходу. Чи відноситься сума безоплатно переданих товарів на валові витрати?
0407.Наше підприємство прийняло рішення провести вакцинацію працівників проти грипу. Просимо надати роз’яснення які податкові наслідки будуть виникати у нашого підприємства, чи можна такі витрати включити до складу валових?
0406.Яким способом може підприємство застерегти себе від контрагента „податкової ями”?
0405.Які наслідки адаптування вітчизняного законодавства до європейського?
0404.Що значить таке поняття в Податковому кодексі як податкова знижка?
0403.З якою метою необхідно адаптувати законодавство України до законодавства Європейського Союзу?
0402.Які нововведення у декларуванні доходів громадян у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України?
0401.Наше підприємство платник єдиного податку за 6% та платник ПДВ звітує щоквартально. Чи можемо ми подавати реєстри отриманих і виданих податкових накладних теж щоквартально?
0400.Які основні вимоги до підтверджуючих документів для застосування права на податкову знижку (кредит)? 
0399.Чи зможу я скористатися правом на податковий кредит (знижку), якщо я сплачую за навчання рідної сестри? 
0398.Чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи, якщо я у 2011 році отримаю інвестиційний дохід від продажу цінних паперів в розмірі 1000 грн.? 
0397.Наше підприємство відноситься до великих платників звітуємо в електронному вигляді. З податковою декларацією на додану вартість подає в електронному вигляді реєстри отриманих і виданих податкових накладних. Чи буде податкова повідомляти підприємство про наявність розбіжностей з даними контрагентів в реєстрі отриманих та виданих податкових накладних? 
0396.Куди і в який термін подається декларація? 
0395.Який режим роботи ДПІ у Шевченківському районі м. Києва під час кампанії декларування?
0394.В чому є внесок податківців у реалізацію євроінтеграційних прагнень українського народу?
0393.Підкажіть, будь ласка, хто несе відповідальність за складання податкової звітності?     
0392.Які способи подання звітності до органу державної податкової служби передбачено Податковим кодексом України?
0391.Чи може платник ПДВ прийняти самостійне рішення про зарахування йому частини суми бюджетного відшкодування у зменшення податкових зобов'язань з цього податку?
0390.Який термін проведення перевірки щодо правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ?
0389.Які наслідки отримання заробітної плати «в конверті»? 
0388.Які має провести Україна податкові реформи для вступу до Євросоюзу? 
0387.Який термін у 2011 році для подання щорічної декларації про доходи,  одержані фізичної особою у 2010 році? 
0386.Чи необхідно оподатковувати кошти, які були отримані платником податків за податковий кредит на навчання? 
0385.Які існують випадки, коли фізична особа звільняється від подання річної декларації про майновий стан і доходи? 
0384.Які передбачені в законодавстві терміни розгляду звернень громадян? 
0383.Який порядок сплати податку на доходи фізичних осіб у разі надання в оренду власної квартири? 
0382.Чи відрізняються терміни подання електронної податкової звітності від термінів подання звітності в паперовій формі ? 
0381.Який податковий електронний документ вважається оригіналом якщо внаслідок виправлення самостійно виявленої помилки до органів ДПС було надіслано уточнюючу декларацію? 
0380.Чи виписується податкова накладна при здійсненні операції з постачання товарів/послуг, які не є об’єктом оподаткування ПДВ? 
0379.Які штрафні санкції передбачені Податковим кодексом у разі неподання податкових декларацій?  
0378.Чи потрібно подавати звітність на паперовому носії, якщо ії вже надіслано в електронному вигляді?
0377.Які особливості декларування доходів громадян у 2011 році, у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу? 
0376.Якщо, я-фізична особа не маю часу на подання декларації, чи може хтось інший зробити це замість мене?
0375.Хто повинен подавати річну декларацію про доходи?
0374.Чи необхідно надавати якісь додаткові документи у разі подання декларації з метою отримання податкового кредиту? 
0373.Я отримала у 2010 році спадщину від батька у вигляді квартири. Який порядок оподаткування зазначених доходів та чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи за звітний рік?
0372.Чи підлягає декларуванню дохід, отриманий фізичною особою від надання в оренду земельного паю іншій фізичній особі?Я отримала у 2010 році спадщину від батька у вигляді квартири. Який порядок оподаткування зазначених доходів та чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи за звітний рік?
0371.Чи не втратить підприємець право на провадження підприємницької діяльності зі сплатою фіксованого податку з набранням чинності Податкового кодексу
0370.Коли необхідно сплатити суму податку зазначену в річній податковій декларації про доходи?
0369.Чи має право громадянин на відшкодування витрат, понесених у 2010 році, на сплату пенсійних внесків по недержавному пенсійному страхуванню?
0368.Чи має право скористатися податковим кредитом за іпотечним кредитуванням чоловік, якщо об’єкт іпотеки знаходиться у спільній власності, сплачувалися відсотки дружиною, але вона у 2010 році не працювала?
0367.В яких випадках платник податку не повинен декларувати інвестиційний прибуток незалежно від його суми?
0366.Який термін подання декларації про майновий стан і доходи в 2011?
0365.Яким чином оподатковується дохід у вигляді спадщини, отриманої у 2010 році?
0364.Яким чином оподатковуються в 2011 році доходи, отримані фізичною особою від надання квартири в оренду іншій фізичній особі?
0363.Який порядок нарахування авансових платежів фізичною особою – підприємцем, яка протягом поточного року перейшла зі спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування?
0362.Чи залишився "касовий метод" нарахування ПДВ при виконані робіт за рахунок бюджетних коштів?
0361.Підприємство створено у квітні 2010 р. як платник на спрощеній системі оподаткування і як платник ПДВ. Чи будемо ми платником ПДВ у наступному році?
0360.Чи звільняється від нарахування податкового зобов’язання підприємство, що продає, але не виробляє папір (газетний, офісний тощо)?
0359.Згідно з Договором комісії (доручення) перераховано кошти на р/рахунок для купівлі товару. Чи буде включатися сума отриманих коштів до бази оподаткування ПДВ?
0358.Юридична особа, платник єдиного податку 6%. Чи зберігається квартальна звітність з ПДВ?
0357.Юридична особа, платник єдиного податку 10%. Три наймані особи. Чи можна застосовувати для підприємства податкову пільгу? Чи необхідно підприємству буде реєструватись платником ПДВ (річний оборот до 300 тис. грн.)?
0356.Щодо сплати збору за припаркування автотранспорту. Помінявся об’єкт оподаткування. Зараз за Кодексом об’єкт оподаткування – земля, відведена під припаркування. Як визначається площа землі: чи тільки та, що під автомобілями, чи включаючи і під’їзні шляхи?
0355.В переліку податків немає збору за геологорозвідувальні роботи. Чи дійсно цей збір відмінено і його не потрібно буде сплачувати?
0354.Юридична особа, платник єдиного податку 10%. Чи зможуть підприємства, які працюють з "спрощенцями" (юридичні особи) відносити їх послуги на валові витрати?
0353.Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності - це плата за торговий патент?
0352.Які місцеві податки та збори запроваджуються Податковим кодексом України?
0351.Яким чином здійснюється сплата єдиного податку у лютому 2011 року для фізичної особи – підприємця?
0350.Які права надає Податковий кодекс України податковим органам?
0349.Що таке електронний підпис та електронний цифровий підпис? 
0348.Який порядок реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних?  
0347.Які перевагами подання звітності в електронному вигляді для платників податків?
0346.Чи дозволяється використовувати в реквізиті "дата виписки" податкової накладної інші позначення (крапки, дроби) крім числових?           
0345.Яким чином заповнити номер договору у полі "№" рядка "Вид цивільно-правового договору" податкової накладної, якщо такий номер містить більше 6 цифр або відсутній? 
0344.Який вид договору, дату та номер необхідно зазначати у рядку "Вид цивільно-правового договору" податкової накладної у разі постачання товарів/послуг за усною домовленістю сторін?           
0343.Який порядок добровільної реєстрації платником ПДВ суб’єкта господарювання – платника ЄП при переході на загальну систему оподаткування якщо він має обсяги оподатковуваних операцій менші ніж 300 тис. грн.?            
0342.Що є підставою для визначення доходу платника податку на прибуток підприємств відповідно до норм Податкового кодексу України?  
0341.Підприємство звітує до податкової засобами в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку. При зміні посадових осіб та місця реєстрації, які документи необхідно подати до податкової, щоб продовжувати користуватися електронною звітністю?
0340.До якої години можна надсилати податкові документи в електронному вигляді в останній звітній день?
0339.Якщо батьки розлучені і дитина проживає з матір'ю, а за навчання цієї дитини сплачує батько, чи має право у такому випадку батько на податковий кредит за навчання своєї доньки?
0338.Чи мають право обидва батьки одночасно скористатися правом на податковий кредит на навчання дитини (іншого члена сім'ї першого ступеня споріднення)? 
0337.Чи необхідно подавати декларацію про отримані в 2010 році доходи громадянину, який працював за сумісництвом? 
0336.Хто вважається членом сім’ї  фізичної особи першого ступеня споріднення відповідно до норм Податкового кодексу України? 
0335.Коли виникають податкові зобов'язання з податку на додану вартість? 
0334.Вкажіть до якого звітного періоду відносяться витрати, що формують собівартість реалізованих товарів з податку на прибуток підприємств? 
0333.Чи є особливості подання декларації громадян. які виїздять за кордон на постійне місце проживання?
0332.Чи потрібно подавати звітність на паперовому носії, якщо Ії вже надіслано в електронному вигляді?
0331.В який термін і за який період необхідно сплачувати єдиний податок ФОП?
0330.Які штрафні санкції передбачені  Податковим кодексом України за несвоєчасну сплату єдиного податку фізичною особою – приватним підприємцем ?
0329.Від яких податків та зборів звільняються фізичні особи підприємці-платники єдиного податку?
0328.У чому особливості нинішньої деклараційної кампанії? 
0327.Чи матимуть право декларанти скористатися правом на податковий кредит в 2011 році?
0326.За якою формою необхідно звітувати платникам екологічного податку в 2011 році?  
0325.У Податковому кодексі фігурує таке поняття як податкова знижка. Що мається на увазі?   
0324.Якими документами платник податку на прибуток має підтвердити придбання товарів у приватного підприємця, який перебуває на загальній системі оподаткування, у зв’язку з тим, що Податковим кодексом встановлено обмеження щодо віднесення на витрати, витрат на придбання товарів (робіт, послуг) у приватного підприємця-платника єдиного податку?  
0323.У який термін розглядатиметься запит до державної податкової служби щодо надання           роз’яснення з питань застосування норм Податкового кодексу України? 
0322.У який термін розглядатиметься запит до державної податкової служби щодо надання   роз’яснення з питань застосування норм Податкового кодексу України? 
0321.Чи потрібно подавати копії записів у реєстрах отриманих і видних податкових накладних  на паперових носіях?
0320.Якими документами підтверджуються витрати, що включаються до складу податкової  знижки (кредиту)? 
0319.Які права мають платники податків відповідно до Податкового кодексу України?  
0318.Які обов’язки покладено на платників податків в Податковому кодексі України?  
0317.Який термін зберігання документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів? 
0316.Які податки повинен сплачувати суб’єкт господарювання та яку звітність при цьому необхідно подавати до податкової інспекції?  
0315.Для яких підприємств Податковим кодексом встановлено податкові канікули? 
0314.Де можна отримати інформацію стосовно виконання мною конституційного обов’язку – сплаті податків?  
0313.Як оподатковуються об’єкти спадщини отримані в 2010 році?    
0312.Непрацюючий пенсіонер у 2010 році отримав матеріальну допомогу від колишнього працедавця. Чи повинен такий пенсіонер подавати податкову декларацію за 2010 рік? 
0311.Що таке електронний підпис та електронний цифровий підпис? 
0310.Підприємство має намір займатися діяльності у сфері розваг. Які ставки передбачено за торговий патент у сфері розваг в Податковому кодексі України? 
0309.Підприємство переходить до другого району у зв’язку з зміною юридичної адреси, при цьому подає звітність в електронному вигляді. Чи потрібно переоформляти договір на подачу електронної звітності в новому районі? 
0308.Яким нормативним документом передбачено проводити керівником особистий прийому громадян? 
0307.Які ставки та пільги передбачено в Податковому кодексі України по платі за землю з юридичних осіб?
0306.Як оподатковується поворотна фінансова допомога, отримана платником податку на прибуток від платника податку на прибуток на загальних підставах?  
0305.За якою датою визнаються доходи від реалізації послуг?
0304.Чи включається до складу доходів сума попередньої оплати, отримана в рахунок оплати наданих послуг?
0303.Коли необхідно сплатити суму податку, донараховану за річною податковою декларацією?  
0302.Чи повинен громадянин-спадкоємець першого ступеня споріднення подавати декларацію, якщо спадщина підлягає оподаткуванню за нульовою ставкою?  
0301.Хто проводиться розрахунок сум податку, що підлягає поверненню платнику податку із бюджету? 
0300.Протягом якого періоду платник податку може скористатися правом на податкову знижку? 
0299.Як бути стосовно подання річної декларації у випадку коли громадянин перебуває на строковій військовій службі до жовтня 2011 року? 
0298.Чи повинен громадянин, який надає майно в оренду тільки юридичній особі, подавати річну податкову декларацію за отримані доходи у 2010 році?
0297.Який порядок подачі фізичною особою річної декларації, якщо він протягом звітного року отримував доходи від декількох податкових агентів? 
0296.Підприємство уклало договір про визнання електронних документів з органами ДПС. Який строк його дії? 
0295.Чи є електронний цифровий підпис обов’язковим при подачі звітності засобами телекомунікаційного зв’язку? 
0294.Чи має право платник податків надіслати податкову декларацію поштою? 
0293.Чи існують обмеження витрат платника податку на прибуток у зв’язку із придбанням товарів у приватних підприємців?
0292.Чи є об’єктом оподаткування ПДВ операції з передачі майна у лізинг (оренду), крім передачі у фінансовий лізинг та повернення майна, попередньо переданого в лізинг (оренду) лізингодавцю (орендодавцю), крім переданого у фінансовий лізинг?
0291.Яким нормативно - правовим актом регулюється порядок заповнення податкової накладної з 1 січня 2011 року?
0290.Яка ставка податку на прибуток підприємств установлена Податковим кодексом України?
0289.Чи враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку витрати, понесені авансом у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) під час перебування на єдиному податку, у разі отримання таких товарів (робіт, послуг) на загальній системі оподаткування?
0288.Хто несе відповідальність за складення податкової звітності?
0287.Як оподатковуються земельні ділянки сільськогосподарських угідь?
0286.Який порядок обчислення та сплати плати за землю у 2011 році?
0285.Який порядок обчислення та сплати збору за першу реєстрацію транспортного засобу в Україні?
0284.В яких випадках майно платника податків звільняється з податкової застави відповідно до норм Податкового кодексу?
0283.Що є джерелами для погашення податкового боргу відповідно до норм Податкового кодексу України?
0282.Чи вважається податковим боргом податок на доходи фізичних осіб, нарахований, але не сплачений податковим агентом станом на 01.01.2011 року?
0281.Який терміни розгляду звернень народних депутатів України, які надійшли в інтересах громадян? 
0280.За скільки днів до дати особистого прийому посадовими особами ДПС необхідно здійснити   попередній запис? 
0279.Які терміни розгляду звернень громадян? 
0278.Які підтверджуючі документи необхідно подавати для одержання податкової знижк(кредиту)? 
0277.Які громадяни обов’язково повинні подавати до 1 травня річні податкові декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2010 році? 
0276.Які нововведення у декларуванні доходів громадян у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України? 
0275.Чи всі платники податків, відповідно до нового законодавства, повинні подавати звітність до податкової служби в електронному вигляді?
0274.Який правовий статус має електронний цифровий підпис?
0273.За якою формою подається  декларація про доходи за 2010 рік?
0272.Чи передбачена відповідальність за неподання декларації про доходи фізичних осіб за 2010 рік  до 1 травня 2011 року?
0271.Як оподатковуються доходи, одержані як виграш?
0270.До якої Державної податкової інспекції подається декларація у разі отримання спадщини, за місцем розташування спадкового майна чи за місцем мешкання спадкоємця?
0269.Хто має право виписувати податкову накладну?
0268.Підкажіть, будь-ласка,  чи виникає об’єкт оподаткування ПДВ при наданні консультаційних  послуг?
0267.Як особі, яка не є платником податку на додану вартість, у зв’язку з тим що обсяги оподатковуваних операцій є меншими від 300 тис. грн., добровільно зареєструватися таким платником?
0266.За яких умов платники податку на додану вартість мають право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування?
0265.Чи може бути платником ПДВ ФОП – платник ЄП відповідно до норм ПКУ? 
0264.Якими нормативними документами регламентується подання звітності в електронному вигляді?
0263.Яким чином підтверджується факт прийняття податкової звітності в електронному вигляді? 
0262.Як оподатковуються об’єкти спадщини отримані в 2010 році?
0261.Як здійснюється облік доходів та витрат приватного нотаріуса?
0260.Непрацюючий пенсіонер у 2010 році отримав матеріальну допомогу від колишнього працедавця. Чи повинен такий пенсіонер подавати податкову декларацію за 2010 рік?
0259.Який порядок оподаткування доходу, отриманого платником податку від здійснення продажу житлової нерухомості? 
0258.Чи має право на податкову соціальну пільгу учасник бойових дій в Афганістані? 
0257.На яку податкову соціальну пільгу мають право батьки, які утримують трьох дітей? 
0256.Чи включається до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку сума витрат роботодавця у зв’язку з підвищенням кваліфікації? 
0255.В які строки необхідно подати розрахунок збору за першу реєстрацію транспортних засобів?     
0254.Чи мають пенсіонери пільги з плати за землю?  
0253.Чи обов’язково платнику податків подавати декларацію про доходи, якщо він  збирається виїжджати на постійне місце проживання до іншої країни?  
0252.Яким чином оподатковується податком на доходи фізичних осіб дохід від продажу рухомого майна фізичною особою – резидентом з 01.01.2011 року?         
0251.Який порядок сплати з 01.01.2011 року податку на доходи фізичних осіб, одержаних фізичною особою від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом господарювання?    
0250.Чи буде опрацьовано декларацію в електронному вигляді, якщо на підприємстві змінюється керівництво? 
0249.Чи дозволяється з 1 січня 2011 року вести реєстр отриманих і виданих податкових накладних на паперових носіях? 
0248.Чи має право зареєструватися платником ПДВ юридична особа – платник єдиного податку за ставкою 10%? 
0247.На яку дату продавцем товарів/послуг складається податкова накладна?  
0246.Яким чином нове податкове законодавство сприятиме виходу малого бізнесу зі схем мінімізації?  
0245.Чи передбачає Податковий кодекс зміни щодо термінів подання декларацій про майновий стан і доходи? 
0244.У Податковому кодексі фігурує таке поняття як податкова знижка. Що мається на увазі?   
0243.Що нового в оподаткуванні доходів підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування?  
0242.Яка відповідальність передбачена за порушення правил застосування спрощеної системи оподаткування фізичною особою – підприємцем?
0241.Які зміни очікують підприємців на спрощеній системі оподаткування з прийняттям Податкового кодексу?  
0240.Які основні новації несе Податковий кодекс України? 
0239.На які цілі можна використати кошти, що не перераховані до бюджету у зв’язку із застосуванням нульової ставки податку на прибуток підприємств?
0238.Чи справляється авансовий внесок при виплаті дивідендів фізичним особам? 
0237.Яка ставка податку на прибуток підприємств установлена відповідно до Податкового кодексу України? 
0236.Чи враховується від’ємне значення об’єкта оподаткування по податку на прибуток в наступних податкових періодах?
0235.Чи має право великий платник податків самостійно визначати своє місце обліку в органах державної податкової служби України? 
0234.Яким чином проводиться відбір великих платників податків?  
0233.Чи необхідно подавати декларацію про доходи, якщо я отримував в 2010 році іноземний дохід? 
0232.Чи вся сплачена платником податку сума процентів за іпотечним кредитом включається до розрахунку податкового кредиту?
0231.Якщо в 2010 році син отримав від батька квартиру у подарунок, чи повинен син подавати в 2011 році річну декларацію про майновий стан і доходи? 
0230.Який граничний термін подання громадянами в 2011 році річної декларації про майновий стан і доходи?  
0229.Я маю намір виїжджати за кордон на постійне місце проживання. Чи повинна подавати декларацію про майновий стан і доходи?
0228.Де можна отримати програмне забезпечення для накладання електронного цифрового підпису (ЕЦП)?
0227.Чи змінились строки сплати земельного податку для фізичних осіб з прийняттям Податкового кодексу України?
0226.Платник податку не подав заяву на спрощену систему оподаткування на 2011 рік. До якогочисла потрібно подати заяву, щоб бути платником єдиного податку з ІІ кварталу 2011 року?
0225.Чи враховуються до виручки платника єдиного податку – фізичної особи відсотки, нараховані банківською установою на кошти, які зберігаються на її розрахунковому рахунку?
0224.В яких випадках фізична особа звільняється від подання річної декларації про майновий стан і доходи?
0223.Чи зможу я скористатися правом на податкову знижку за користування іпотечним житловим кредитом, якщо він наданий мені в іноземній валюті?
0222.Що має бути зазначено у зверненні громадянина, щоб органи державної податкової служби розглянули його та вирішили?
0221.Чи можуть платники податку на додану вартість звітувати поквартально згідно Податкового кодексу України?
0220.Що роботи у випадку, коли квитанція про отримання ДПІ у Подільському районі м. Києва надісланих податкових документів не була одержана?
0219.У Податковому кодексі України надаються права податковим органам. Які саме?
0218.Яким чином платники податків можуть подавати звітність до податкової згідно Податкового кодексу України?
0217.В який термін у 2011 році необхідно подати декларацію про доходи одержані фізичної особою у 2010 році?
0216.Яку відповідальність несуть фізичні особи – громадяни у разі невиконання обов’язку щодо подання декларації про доходи, одержані у 2010 році?
0215.В яких випадках фізичним особам необхідно подати річну податкову декларацію про отримані у 2010 році доходи?
0214.Якщо платник податків (в тому числі, який належить до великих або середніх підприємств) знаходиться на обліку, як платник окремого податку в декількох органах ДПС, то чи потрібно укладати договір про надання звітності в електронному вигляді з кожним окремим органом ДПС?
0213.Чи відноситься до складу валових витрат платника податку на прибуток вартість проїзду міським транспортом загального користування працівника підприємства, направленого на курси підвищення кваліфікації до іншого міста?
0212.Банківська установа віднесена до великих платників податків. Яким чином необхідно буде сплачувати податки у разі переведення банку з районної ДПІ до спеціалізованої державної податкової інспекції?
0211.Хто являється платником збору за спеціальне використання води?
0210.Який порядок повернення помилково або надміру сплачених грошових коштів встановлений на 2011 рік?
0209.Хто являється платником екологічного податку? За якою формою необхідно звітувати в 2011 році?
0208.Чи являється електронний підпис обов’язковим при поданні податкової звітності в електронному вигляді?
0207.Які права має громадянин при розгляді поданої ним до органів ДПС заяви чи скарги?
0206.У який термін розглядаються звернення громадян?
0205.Що є підтвердженням прийняття електронної податкової звітності?
0204.Чи необхідно у 2011р. сплачувати за послуги з придбання сертифікатів відкритих ключів?
0203.Який порядок реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних?
0202.Як застосовується податкова соціальна пільга у 2011 році
0201.Чи мають право на ПСП та у якому розмірі батьки, які мають двох дітей, який є дитиною-інвалідом, згідно з нормами ПКУ?
0200.Чи має сплачувати земельний податк бюджетна установа?
0199.Чи звільнятиметься літній табір для дітей від сплати земельного податку?
0198.Які вимоги до заповнення розрахуноку земельного податку?
0197.Які терміни сплати земельного податку ЮО?
0196.Чи змінилися терміни подання розрахунку земельного податку за земельні ділянки?
0195.Просимо надати роз‘яснення стосовно податкових наслідків при виплаті нерезиденту доходів не у грошовій формі, а саме: чи потрібно утримувати та сплачувати податок на доходи нерезидента?
0194.Наше підприємство планує ліквідуватися. Просимо надати роз‘яснення щодо закриття рахунків в разі ліквідації підприємства ?
0193.Наше підприємство хоче подавати звітність в електронному вигляді, розкажіть детальніше про це чи є це вигідним?
0192.Які операції підлягають оподаткуванню податку на додану вартість за нульовою ставкою?
0191.Наше підприємство бажає добровільно зареєструватися як платник податку на додану вартість, які умови повинні для цього виконуватись?
0190.Які вимоги щодо реєстрації осіб як платника податку на додану вартість?
0189.Яким чином відбувається припинення податкової застави?
0188.В які строки проводиться виїзна перевірка?
0187.Яким чином платник податку на додану вартість може видалити себе з реєстру платників ПДВ?
0186.Які строки існують для розгляду «письмового звернення»?
0185.Який термін визначений в Податковому кодексі України стосовно подачі декларації про доходи фізичних осіб до податкової інспекції?
0184.У яких випадках звернення громадян не підлягають вирішенню та розгляду ДПІ у Подільському районі м. Києва?
0183.Згідно Податкового кодексу України, коли необхідно застосовувати 17% ставку податку на доходи фізичних осіб?
0182.Чи може податковий інспектор допомогти громадянину заповнити декларацію про доходи?
0181.Чи є у батька право на податковий кредит якщо договір на навчання укладено між вузом та батьком студента, а квитанції на оплату оформлені на ім'я студента, який не має самостійних джерел доходу?
0180.Коли необхідно сплатити суму податку, нараховану податковою інспекцією за річною податковою декларацією?
0179.Скажіть, будь ласка, де можна отримати інформацію, яка цікавить мене при поданні декларації?
0178.Юридична особа – платник єдиного податку (6%) та податку на додану вартість подає податкову декларацію з ПДВ, застосовуючи квартальний податковий період. В які терміни потрібно подавати органу державної податкової служби копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних?
0177.Який порядок заповнення податкової накладної у разі здійснення операцій з поставки товарів, звільнених від оподаткування ПДВ?
0176.Підприємство надає юридичні послуги іншим юридичним особам. Чи може дане підприємство віднести суми податку на додану вартість, сплачені в зв’язку з придбанням товарів, до податкового кредиту?
0175.Оплата за поставлені товари надійшла за рахунок бюджетних коштів. На яку дату виникають податкові зобов’язання з податку на додану вартість?
0174.Для яких підприємств Податковим кодексом встановлено податкові канікули?
0173.Наше підприємство перейшло зі спрощеної системи оподаткування на загальну, одержує на розрахунковий рахунок кошти за послуги, надані до моменту переходу, та збільшує валовий дохід на цю суму. Підкажіть, будь-ласка, чи має право підприємство віднести витрати, пов'язані з одержанням цього доходу, до складу валових витрат?
0172.Наше підприємство платник податку на прибуток для зберігання легкових автомобілів у  неробочий час уклало договір оренди нежилого приміщення. Підкажіть, будь-ласка, чи можна віднести до валових витрат підприємства суми орендної плати?
0171.Яким чином оподатковуються податком на прибуток виробники сільськогосподарської продукції?
0170.Розкажіть, який про порядок обчислення та порядок сплати збору за користування радіочастотним ресурсом України?
0169.Як визначити розмір податку та орендної плати за землю?
0168.Які ставки податку для одного гектара сільськогосподарської землі?
0167.Будь-ласка, розкажіть який порядок сплати збору за спеціальне використання води?
0166.В які терміни податковий агент повинен перерахувати податок на доходи фізичних осіб до бюджету з виплачених доходів?
0165.З якого моменту фізична особа має право на застосування податкової соціальної пільги у звітному році згідно з вимогами Податкового кодексу України?
0164.Чи оподатковується податком на доходи фізичних осіб дохід у вигляді подарунка, отриманий платником податку від фізичної особи – резидента, що не є членом сім’ї першого ступеня споріднення, та за якою ставкою?
0163.Яким чином подається податковий розрахунок за формою 1-ДФ згідно з нормами Податкового кодексу України?
0162.В який термін подається податкова звітність з екологічного податку?
0161.Яким чином нараховується та сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування суб’єктами малого підприємництва, які обрали спрощену систему оподаткування?
0160.Яким чином оподатковується дохід, отриманий у 2011 році від продажу рухомого майна фізичною особою – резидентом?
0159.Яким чином будуть розраховуватись авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб для фізичних осіб – підприємців, які обрали загальну систему оподаткування у 2011 році?
0158.В яких випадках ставка податку на доходи фізичних осіб становить 15%, а в яких 17%?
0157.Які витрати фізична особа може віднести до складу податкового кредиту відповідно до Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» ?
0156.Громадянин планує здавати в оренду власну квартиру фізичній особі. Яким чином повинен громадянин сплачувати податки та звітувати?
0155.Як дізнатися, що податкова звітність в електронному вигляді була отримана органами ДПС?
0154.Хто і як підписує податкові документи в електронному вигляді?
0153.Чи можливе добровільне виключення з реєстру платників ПДВ?
0152.Чи обов’язково реєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних?
0151.Хто несе відповідальність за сплату податку на додану вартість, якщо послуги надаються нерезидентом без свідоцтва платника ПДВ на митній території України?
0150.Чи включаються до складу валових витрат підприємства витрати на придбання товарів (робіт, послуг) у підприємців-платників єдиного податку за нормами Податкового кодексу України?
0149.Підкажіть будь ласка, які умови щодо сплати єдиного податку будуть діяти з 2011 року?
0148.В якому розмірі сплачується суб’єктами підприємницької діяльності – юридичними особами, єдиний податок з 01.01.2011 р?
0147.В яких випадках відбувається анулювання реєстрації платника податку на додану вартість юридичної особи з 01.01.2011 р?
0146.Чи оподатковуються кошти, отримані платником податків за податковий кредит на навчання?
0145.В який термін повертаються кошти, що мають повернутися платнику податків при застосуванні права на податковий кредит?
0144.Чи являється платником акцизного податку фізична особа – підприємець, яка реалізує конфісковані підакцизні товари?
0143.Чи потрібно нашому підприємству подавати  розрахунок транспортного збору на 2011 рік?
0142.Яким чином підтверджується факт прийняття податкової звітності в електронному вигляді?
0141.Чи має студент-заочник, який працює, право на податковий кредит, якщо оплату за навчання  він здійснював за рахунок кредиту, одержаного безпосередньо на навчання і розміщеного на депозитному рахунку в банку?
0140. Які ставки податку з доходів фізичних осіб передбачені в Податковому кодексі України?
0139.Які особливості проведення перерахунків, якщо у працівника є «перехідні» доходи (з 2010-го на 2011роки)?
0138.У фізичної особи – підприємця за трудовим договором оформлено працівників на посади продавця та касира. Вести книги обліку доходів і витрат за ф. № 10 потрібно всім працівникам чи тільки касиру?
0137.Чи можна робити виправлення у Книзі обліку доходів і витрат?
0136.Хто є платником туристичного збору та який порядок справляння та сплати його до бюджету?
0135.Чи є юридична особа, на балансі якої є транспортні засоби платником екологічного податку за викиди забруднюючих речовин?
0134.За якою ставкою, починаючи з 01.01.2011р. податковий агент – резидент України зобов’язаний оподатковувати дохід отриманий нерезидентом?
0133.Чи дозволено фізичній особі, яка здійснює незалежну професійну діяльність, відносити на витрати товари (роботи, послуги) отримані від фізичної особи – платника єдиного податку?
0132.Хто вважається податковим агентом та які обов’язки він має?
0131.Чи необхідно податковому агенту подавати розрахунок ф. №1 ДФ та декларацію з ПДФО, якщо зарплата найманим працівникам не виплачувалась. Якщо необхідно, то в які терміни ?
0130.В якому разі платники податків звільняються від обов’язкового подання річної податкової декларації?
0129.Яким чином платники ПДВ можуть звітувати поквартально, згідно Податкового кодексу України?
0128.Які терміни подання декларації про доходи фізичних осіб до податкової інспекції передбачено Податковим кодексом України?
0127.Що роблять податківці для того, щоб не недопустити виплати заробітної плати «в конвертах»?
0126.Який термін подання декларації про майновий стан і доходи?
0125.Куди громадяни повинні подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані в 2010 році?
0124.Які пільги стосовно податкового кредиту за навчання передбачені законодавством, якщо громадянин є інвалідом, працює та сам сплачує за своє навчання на заочному відділенні в університеті?
0123.Чи потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи, якщо у 2010 році отримано спадщину? Яким чином оподатковується такий дохід?
0122.Коли декларацію можна не подавати?
0121.Який термін подання декларації про доходи з метою одержання податкового кредиту за підсумками 2010 року?
0120.Коли декларацію можна не подавати? 
0119.Чи можна відправити декларацію про отримані мною доходи за 2010 рік поштою? 
0118.Мною 15 січня було подано декларацію та всі необхідні документи для отримання податкового кредиту за навчання. Підкажіть, як і коли отримати зайво сплачений податок, розрахований за декларацією? 
0117.Які дії посадових осіб можуть бути оскаржені? 
0116.Чи необхідно неповнолітній дитині подавати декларацію про доходи, якщо в 2010 році вона отримала у спадщину квартиру?
0115.Чи має право громадянин на відшкодування витрат, понесених у 2010 році, на сплату пенсійних внесків по недержавному пенсійному страхуванню?
0114.В який термін розглядається звернення громадянина, якщо воно потребує пересилання з однієї установи до іншої? 
0113.Чи мають право на податковий кредит громадяни України – працівники представництв іноземних держав, консульств?
0112.Якщо навчання дитини оплачує її нерідний батько (чоловік матері), то чи має він право на податковий кредит?
0111.Платник податку в 2010 р. здійснив оплату наперед за кілька років навчання. Чи має він право на податковий кредит у 2011 р. та у наступних роках?
0110.Скільки місяців навчання у звітному податковому році слід брати при розрахунку податкового кредиту студентам заочної форми навчання?
0109.Якщо дитина, яка навчається у вузі, працювала під час виборчої кампанії один день на виборчій дільниці, то чи є в її батьків право на податковий кредит щодо оплати її навчання?
0108.Договір на навчання укладено між вузом та батьком студента, а квитанції на оплату оформлено на ім'я студента, який не має самостійних джерел доходу. Чи є в такому випадку у батька право на податковий кредит?
0107.Платник податку навчається сам і навчає дитину, або навчає двох і більше своїх дітей. Обмеження, встановлене пп. 5.3.3 п. 5.3 ст. 5 Закону про податок з доходів фізичних осіб, щодо неперевищення суми сплачених за навчання коштів понад 1220 грн. (у 2010 р.) стосується загальної суми, сплаченої платником податку за навчання всіх членів сім'ї першого ступеня споріднення, чи застосовується окремо до кожного з них? 
0106.Чи можна включати до складу податкового кредиту вартість навчання в інтернатурі та магістратурі?
0105.Які документи підверджують сплату коштів за навчання для отримання податкового кредиту?
0104.Яка робота проведена податківцями Голосіївського району міста Києва у напрямку виявлення випадків реалізації фальсифікованої підакцизної продукції?
0103.Чи передбачено Податковим кодексом України  перенесення строків подання податкових декларацій, якщо останній день їх подання припадає на вихідний або святковий день?
0102.Чи зобов’язані СПД - юридичні особи на загальній системі разом із декларацією з податку на прибуток підприємств подавати фінансову звітність?
0101.Я СПД – фізична особа, платник ПДВ, чи можу я в новому році продовжувати вести реєстр отриманих і виданих податкових накладних на паперових носіях?
0100.Які способи подання звітності до податкової передбачено Податковим кодексом України?
0094.Чи існують обмеження при застосуванні до платника податків, який має податковий борг, заходів з його погашення, наприклад у разі, якщо такий податковий борг оскаржується в судовому порядку? 
0093.Підприємець, майно якого перебувало у податковій заставі, погасив борг. Коли припиниться дія податкової застави? 
0092Який порядок погашення грошових зобов’язань або податкового боргу у разі реорганізації платника податків з 01.01.2011 р.? 
0091.Які джерела погашення податкового боргу платника податків не можуть бути використані як джерела його погашення? 
0090.Які джерела самостійної сплати податного боргу, передбачені Податковим кодексом України? 
0089.Які зміни в обліку та звітності осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність?  
0088.Чи оподатковуватиметься внесок фізичних осіб до статутного фонду юридичної особи?
0087.Які особливості в оподаткуванні об’єктів спадщини? 
0086.Як з вступом в дію Податкового кодексу України оподатковуватимуть дохід від продажу рухомого та нерухомого майна? 
0085.Чи передбачено Податковим кодексом України введення прогресивної ставки податку з доходів нерезидентів? 
0084.Які зміни в оподаткуванні дивідендів за нормами Податкового кодексу України? 
0083.Чи зміняться терміни подання декларації про доходи фізичних осіб у 2011 році? 
0082.Чи має право на податковий кредит сестра, яка оплачує навчання брата студента у ВУЗі? 
0081.Громадянин продав у 2010 році автомобіль. Чи потрібно сплатити податок з доходів? 
0080.Де і як дізнатися про зміни, пов’язані з оновленням програмного забезпечення?  
0079.Чи обов’язково подавати податкову звітність в електронному вигляді великим платникам податків? 
0078.Яка ставка податку на прибуток передбачена у Податковому кодексі України та які податкові періоди для подачі декларації з податку на прибуток підприємств передбачені у 2011році? 
0077.Яка дата вважається датою виникнення податкових зобов’язань з податку на додану вартість? 
0076.Що є об'єктом оподаткування податку на доходи фізичних осіб-нерезидентів згідно Податкового кодексу України? 
0075.Які основні переваги подання податкової звітності в електронному вигляді? 
0074.Яка ставка фіксованого сільськогосподарського податку стосовно Податкового кодексу України? 
0073.Які має громадянин права, коли розглядаються його заяви чи скарги? 
0072.Що робити, коли квитанція про отримання ДПІ у Подільському районі м. Києва надісланих податкових документів не була одержана? 
0071.Який порядок сплати збору за спеціальне використання води?
0070.Яким чином обчислюється збір за спеціальне використання води у разі перевищення водокористувачами встановленого річного ліміту використання води? 
0069.Який порядок обчислення збору за спеціальне використання води? 
0068.Які ставки збору за спеціальне використання води встановлені  нормами Податкового кодексу України? 
0067.В яких випадках не справляється збір за спеціальне використання води? 
0066.Яким чином визначити об'єкт оподаткування збором за спеціальне використання води? 
0065.Хто повинен сплачувати збір за спеціальне використання води?
0064.Який останній день строку подання податкової декларації відповідно до Податкового кодексу, якщо останній день припадає на вихідний або святковий день? 
0063.Що передбачено Податковим кодексом для осіб, які не одержують ідентифікаційний код відповідно до релігійних поглядів? 
0062.Якщо підприємство отримує послугу від юридичної особи, яка знаходиться на спрощеній системі оподаткування, як визначати витрати? 
0061.Чи будуть застосовуватися індекси інфляції, індекси споживчих цін до ставок на спеціальне використання води, акцизного податку (ставок на пиво)?  
0060.Чи змінилась в 2011 році ставка на дивіденди нараховані та виплачені фізичним особам? 
0059.Приватний підприємець перебуває на спрощеній системі оподаткування може бути зареєстрований платником ПДВ? 
0058.Наше підприємство є платником ПДВ, займається розробкою програмного забезпечення на замовлення юридичних та фізичних осіб – приватних підприємців. Маємо ми право не оподатковувати такі послуги ? 
0057.Чи передбачено Податковим кодексом України подання декларації до податкової по пошті? 
0056.В які терміни розглядаються звернення громадян?
0055.Чи має право платник ПДВ оформлювати податкові накладні в електронному вигляді без паперового оформлення?  
0054.За якими телефонами можна звернутись та повідомити про виплату заробітної плати «в конвертах»?
0053.В листопаді 2010 року підприємство сплатило авансовий внесок з податку на прибуток. Чи можна зарахувати частину сплаченого авансового внеску з податку на прибуток в рахунок сплати авансового внеску з податку на прибуток при виплаті дивідендів? 
0052.Підприємство замовило авіаквитки у фірми-посередника, платника ПДВ. Фірма-посередник оформила акт виконаних робіт на суму, в яку входила і вартість квитків, і вартість послуг по їх обслуговуванню. Податкову накладну фірма-посередник видала тільки на вартість послуг з придбання квитків та видала електронний  авіаквиток. В електронному авіаквитку виділена сума ПДВ під шифром HF, але відсутність інформація  стосовно ІПН авіаперевізника. Чи можна включити такий ПДВ в податковий кредит?
0051.За якою формою необхідно подавати річну податкову декларацію фізособам за результатами 2010 року? 
0050.В який термін необхідно подати податкову декларацію у 2011 році за результатами 2010 року фізичній особі (не підприємцю)?
0049.Чи збережена у Податковому кодексі України податкова соціальна пільга передбачена Законом про податок з доходів фізосіб для батьків, що виховують трьох дітей?
0048.Яка звітність передбачена по податку на доходи фізичних осіб у 2011 р., в зв’язку із прийняттям Податкового кодексу України?
0047.Чи можна відобразити від’ємне значення фінансового результату операцій з цінними паперами, що склався на протязі 2010 р. в І кварталі 2011 р. 
0046.Чи можна включити в декларацію з податку на прибуток банку в І кварталі 2011 р. від’ємне значення об’єкта оподаткування в розмірі 80%, яке утворилося станом на 01.01.2010 р. та не було враховане у складі валових витрат у поточному році, у разі отримання банком прибутку, який склався за наслідками такого обмеження, та за яким кодом Декларації за І квартал 2011 р. слід відобразити? 
0045.Директор нашого підприємства 3 місяці поспіль відмовляється виплачувати нам заробітну плату. Чи можливо звернутися до податкової інспекції для вирішення даного питання?
0044.Що розуміється під поняттям „податковий контроль”? 
0043.В який термін та до кого потрібно подати скаргу на рішення  контролюючих органів? 
0042.12-річна дівчинка отримала у спадок квартиру. На кого покладається обов’язок з подання декларації про доходи?
0041.Чи зможу я отримати письмове роз’яснення як правильно заповнити декларацію про майновий стан і доходи? 
0040.Коли дохід у вигляді спадщини (подарунки) оподатковується за нульовою ставкою? 
0039.В яких випадках фізична особа має право не подавати декларацію про доходи за 2010 рік?  
0038.Чи відрізняються терміни подання податкової звітності в електронному вигляді з термінами подання податкової звітності у паперовій формі?  
0037.Що необхідно мати платнику податків для звітування до органу ДПС в електронному вигляді? 
0036.Чи можна, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, бути платником ПДВ згідно з Податковим кодексом України? 
0035.Чи обов’язково згідно Податкового кодексу України подавати реєстри отриманих та виданих податкових накладних в електронному вигляді?
0034.Яким чином визначити дату виникнення податкових зобов’язань і податкового кредиту з податку на додану вартість по операціях за договорами комісії відповідно до норм Податкового кодексу України? 
0033.Чи існують обмеження щодо віднесення до витрат рекламних заходів відповідно до норм Податкового кодексу України? 
0032.Яким чином оподатковуються податком на прибуток операції з продажу товарів за договорами комісії відповідно до норм Податкового кодексу України? 
0031.Чи змінилась форма, терміни та місце подання Декларації для декларування доходів за 2010 рік у 2011 році? 
0030.Яка відповідальність передбачена за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи? 
0029.Яким чином оподатковуються в 2011 році податком на доходи фізичних осіб, отримані фізичною особою від надання квартири в оренду іншій фізичній особі, яка не є суб'єктом господарювання?
0028.Наше підприємство хоче подавати звітність в електронному вигляді, розкажіть детальніше про це чи є це вигідним? 
0027.Підприємство - платник ПДВ просить надати роз‘яснення щодо податкового обліку з податку на додану вартість. Які податкові наслідки будуть у платника ПДВ у разі переведення основних виробничих фондів до складу невиробничих, чи потрібно донараховувати податкові зобов'язання, якщо основні виробничі фонди придбавались без відображення податкового кредиту?  
0026.У підприємства виникла недоплата з податку на прибуток в зв'язку з допущеною помилкою у  декларації з податку на прибуток. Однак, на особовому рахунку підприємства є переплата з цього податку за попередній звітний період. Підкажіть, будь-ласка, чи потрібно в цьому випадку нараховувати та сплачувати п'ятивідсотковий штраф?  
0025.Просимо надати податкове роз‘яснення чи потрібно асоціації співвласників багатоквартирних будинків, яка є неприбутковою організацією, реєструватися платником ПДВ?  
0024.Просимо надати роз‘яснення як визначається обсяг операцій для необхідності реєстрації платником ПДВ. Чи включаються в розрахунок обсягу оподатковуваних операцій  (300 тис. грн.) обсяги звільнених від оподаткування ПДВ операцій? 
0023.Просимо надати роз‘яснення в якому звітному періоді  декларації з ПДВ  продавець повинен врахувати коригування податкових зобов'язань на підставі виписаного розрахунку коригування?  
0022.Наше підприємство - платник ПДВ придбало причеп для використання в господарській діяльності, який буде на даний момент здавати в оренду. Просимо надати роз‘яснення які податкові наслідки з ПДВ в даній ситуації?  
0021.Просимо надати податкове роз‘яснення як у податковому обліку відображаються операції з отримання майна на безоплатній основі профспілки та передачі його профспілкою іншому підприємству ? 
0020.Наше підприємство чекає на проведення документальної планової перевірки розкажіть який порядок їх проведення? 
0019.За яким номером телефону можна отримати роз’яснення норм Податкового кодексу України?
0018.Я громадянин Росії. Чи можу я звернуться до податкового органу письмово з проханням роз’яснення норм Податкового кодексу України
0017.Чи застосовується податкова соціальна пільга до доходів фізичних осіб - приватних підприємців на загальній системі оподаткування? 
0016.Як правильно визначити базу оподаткування податком на доходи фізичних осіб, нарахованих  у вигляді заробітної плати? 
0015.Чи зможу я скористатися правом на податкову знижку, якщо за релігійними переконаннями я відмовився від ідентифікаційного коду? 
0014.Який граничний термін подання декларації про доходи фізичних осіб? 
0013.Які способи подання звітності до податкової передбачено Податковим кодексом України? 
0012.Які податкові накладні потрібно з 01.01.2011 р. реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних? 
0011.Чи обов’язково великим платникам податків звітувати в електронному вигляді до податкової? 
0010.Чи може новостворене підприємство за добровільним рішенням зареєструватися платником податку на додану вартість?
0009.Чи може платник податку скористатися правом на податкову знижку в наступному за звітним роком? 
0008.Як оподатковується сума безповоротної фінансової допомоги та безоплатно отримані товари відповідно до норм Податкового кодексу України? 
0007.Які строки сплати торгового патенту передбачені в Податковому кодексі? 
0006.Які місцеві податки та збори передбачені в Податковому кодексі? 
0005.Яким чином передбачено в Податковому кодексі підтвердження права на податковий кредит податковими накладними, отриманими із запізненням.?
0004.Яка ставка податку на прибуток передбачена в І кварталі 2011 році?  
0003.Підприємство має філію. Чи передбачено в Податковому кодексі сплата консолідованого податку? 
0002.Який порядок проведення камеральної перевірки передбачено в Податковому кодексі?  
0001.В Законі Україні №2181 передбачалося, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим днем. Який останній день строку подання податкової декларації в Податковому кодексі? 
 

Архів "Питання та відповіді" за 2010 рік

Архів "Питання та відповіді" за 2009 рік

 

©2003-2011 ДПА у м.Києві
При використанні матеріалів посилання на сайти ДПА у м.Києві та ДПА України обов`язкове