This version of the page http://nter.net.ua/portret (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-04-07. The original page over time could change.
Люди » NTer
работа одесса, погода в донецки на неделю, Україна новини, новые фильмы онлайн, Стб, Митсубиси
Архів новин

Відкрити архів

Квітень 2011 (214)
Березень 2011 (973)
Лютий 2011 (1011)
Січень 2011 (751)
Грудень 2010 (694)
Листопад 2010 (678)

Вибори 2010


Карта сайту

Новини партнерів

Загрузка...


» Вийшла перша в Україні електронна книжка. Автор - колишня тернополянка

Першою в Україні електронною книгою стала новела “Художниця” колишньої тернополянки Надії Гербіш. Книгу опублікувало видавництво “Ездра” і згодом її можна буде придбати на Amazon.com та в інтернет-магазині Apple.

28 лютого 2011 | рубрика: Тернопільські новини, Література, Люди | коментарі: 0 | Читати повністю
 

» Тернополянин Едуард Романюта - в фіналі відбору на Євробачення
18-річний співак Едуард Романюта з піснею «Береги» вийшов в офіційний фінал національного українського відбору «Євробачення 2011»!
25 лютого 2011 | рубрика: Тернопільські новини, Люди | коментарі: 0 | Читати повністю
 

» В "Козі" відбулась зустріч з Олегом Ущенком

Зламати ногу і несподівано за "гіпсовий період" написати роман - таке виявилося під силу режисеру та журналісту Олегу Ущенку. Зустріч із письменником з Івано-Франківська відбулася в арт-клубі "Коза". 

21 лютого 2011 | рубрика: Тернопільські новини, Події, Люди, Тернопіль | коментарі: 0 | Читати повністю
 

» Останній (З циклу «Лист до друга»)
Дорогий друже! Пишу тобі рано-вранці в суботу, 12 лютого. Надворі така хурделиця, стежки-дороги замітає, а вітер злодійкувато скавучить у під’їздах будинків. Шаленіє на вулицях, жбурляє мокрим снігом в обличчя та очі перехожих. «Лютий лютує», — так мені повідала по телефону дружина Богдана.
17 лютого 2011 | рубрика: Тернопільські новини, Культура, Люди | коментарі: 0 | Читати повністю
 

» Микола Кумановський „Умовні Українці”

Микола Іванович Кумановський - один із найконтроверсійніших митців сучасної України.
Народився 31 серпня 1951 року у колоритному містечку Сатанів, на Хмельниччині. 

21 квітня 2010 | рубрика: Культура » Люди | коментарі: 0 | Читати повністю
 

» Цюпа Оксана

Народилася в Києві. Закінчила Київський технологічний інститут легкої промисловості за фахом «художнє моделювання одягу». Працювала на Київській кіностудії ім. Олександра Довженка. Займалася декоративною керамікою, живописом по склу, виготовленням клаптевих ковдр (печворк). Текстильною лялькою захопилася в 2000 році. Організувала декілька персональних виставок ляльок. Роботи Оксани Цюпи знаходяться в приватних колекціях України, Європи і Америки.

Cтаровинна традиційна українська лялька збереглася ще з дохристиянських часів. Вона виконувала як ритуальну, так і ігрову функції. У цих ляльок немає рук, ніг і рис обличчя. Виготовляють ляльки-мотанки без використання інструментів, виключно з натуральних матеріалів: льняних ниток, соломи, очерету, клаптиків тканини. В процесі роботи використовуються також волоські горіхи і дерев'яні ложки. У українських селах, де збереглися традиції створення такої ляльки, процес її виготовлення називають «крученням». Колись наші матері робили такі ляльки як обережи для своїх дітей. Коли дитина хворіла, мати заговорювала мотанку - і хвороба переходила на ляльку. Потім ляльку спалювали, а дитина видужувала.

14 квітня 2009 | рубрика: Культура » Люди | коментарі: 0 | Читати повністю
 

» Ділай Марія

“Один філософ сказав, що повну картину творчості ми отримаємо тільки тоді, коли побачимо автора у двох вимірах: як безкорисливого й об’єктивного митця і як людину, яка бореться за себе серед людей. Мистецтво дозріває в самотності і має подвійне коріння: воно народжується з чистого художнього споглядання, з безкорисливого поривання до мистецтва; але воно є також особистим змаганням автора з людьми, знаряддям його боротьби за духовне буття. Мистецтво є публічним творенням себе за допомогою людей.

Я захоплююся психологією, тому портрет для мене – це насамперед відкриття нової людини. До речі, більшість моїх героїв живуть у нашому місті і є досить впливовими людьми.”

14 квітня 2009 | рубрика: Культура » Люди | коментарі: 0 | Читати повністю
 

» Жук Галина

“Вісім років тому малювати для мене стало, як дихати, -- так же природно, хоч може, й не так просто. Картини – це маленькі всесвіти: я переношу в них свій внутрішній стан, свої відчуття. Є художники, які перемальовують реальність, а є такі, що образи творять. І перші, і другі заслуговують на повагу. Я усім кажу: коней і дерев не малюю, зате пишу веселі квадратики. Головне, аби мистецтво не залишало байдужим. До речі, після того, як завершу картину, даю їй назву. Одна з улюблених – “Жіночий театр”. Пильне око глядача виокремить на ній обриси облич чотирьох жінок. А якось. Намалювавши, зрозуміла, що це Ван Гог, тільки абстрактний. Часто хтось з друзів влучно назве – тоді стають “хресними батьками” картини. Якихось дешевих вражень я не хочу. Мистецтво має виховувати, робити життя людини кращим, а не штовхати вниз по східцях. У нас на Україні, на жаль, останнім часом ледь не навпаки – воно епатує і шокує. Якщо ви підете в арт-центр Віктора Пінчука, то подиветеся, що таке сучасне мистецтво. Я постійно відслідковую ці виставки. Але, знаєте, багато людей вдруге не захочуть дивитися інсталяцію, де представлені бичачі голові в скляних ящиках з формаліном, які коштують мільйони. Я не з тих, хто буде малювати кров’ю портрет, аби стати знаменитим і заробити своїх декілька тисяч доларів.”

“Картина в кожного своя. Хто як малював, творив, те в результаті й виходить – як в живописі, так і в житті. А ще, кажуть, які очі – такий світ. Тому давайте бачити навколо хороше”.

“Мистецтво повинно відображати реальність. Але разом з тим, воно має бути життєстверджуючим, оскільки містить виховну функцію. Негатив у мистецтві – це дуже небезпечно. Пам’ятаєте, в “Коді Да Вінчі” Дена Брауна за основу було взято припущення, яке подали як твердження? Коли ми втрачаємо справжнього, реального цензора, то настає анархія та вакханалія”.

14 квітня 2009 | рубрика: Культура » Люди | коментарі: 1 | Читати повністю
 

» Маріанна
Є те, що поза часом, є те що є  вічність.

 

Я розкриваю таємну книгу своєї душі. Безлічі сторінок, образів, символів, слів і мовлень душі безсловесних. Ця книга без кінця..можливо лише з умовнивним початком- пробудження од Летаргії Духу. Подорож птаха.

 

Мистецтво, життя- це безкінечний танець душі. Я так відчуваю і я так творю, все що в моїх глибинах зринає: хвиля, за хвилею, музика за музикою, образ за образом- все стає танцем.  

 

Одне з найбільших див, на яке здатна людинаце розкриття її божественної суті, що спить у глибинах істин та таємниць і одного дня покличе нас незвіданими шляхами, що

плетуть своїми дивовижними узорами вічність..
14 квітня 2009 | рубрика: Культура » Люди | коментарі: 0 | Читати повністю
 

» Садикходжаєва Валентина

Сьогодні, авторка понад тисячі картин, живе і творить у Тернополі, а її роботи зберігаються у приватних колекціях США, Канади, Італії. Є фактом, що світ художніх ідей пані Валентини існує не залежно від салонного кічу, академічного та “профспілкового” впливу. В декоративно-абстрактних образах – меланхолійний сум і абсолютний спокій, які художниця пропускає через власну душу. Добре знайомі глядачеві рум’янок та маки, виконані в техніці олійного живопису, викликають в глядача ілюзорну рухомість, а заплутане співвідношення кольорів – наближає. Теплі тони переходять у холодні, і– навпаки. Якщо добре вдивитися, то, сама матерія зображеної природи рослин стає виразнішою, а контури стираються. Відтворена палітра літнього поля, за порами, року ділиться на етапи осені, весни та літа.

З різних причин, сучасному живопису важко не бути продуктом наслідування минулих епох, представники “призвичаєного” мистецтва, малюють декоративні композиції не для себе, а для продажу. Чого не підозрюєш у творчості львівської малярки, життям якої став довгий процес будування колірної гармонії, про яку досі, у Тернополі, ніхто не мав найменшого уявлення.
14 квітня 2009 | рубрика: Культура » Люди | коментарі: 0 | Читати повністю
 
  Новини Тернополя

Клієнти „Родовід банку” телефонують в „Ощадбанк”

Номер телефону колл-центру для вкладників у „Ощадбанку” - 0-800-210-800. Дзвінки на номер call-центру є безкоштовними. Вкладники „Родовід банку” з 4 квітня „повисли” на телефонах колл-центру „Ощадбанку”.


Сьогодні, 02:38 | Читати повністю
  

 Зменшити температуру в батареях тернополян не можуть
Сьогодні, 01:34
 Майже 500 видів документів з голограмою щороку замовляє держава. Платимо ми
Сьогодні, 00:32
 У травні на Тернопільщині відзначать День матері
Учора, 23:35
 В Тернополі проведуть молодіжний форум
Учора, 23:20
 Тернопільській малечі покажуть великодню казку
Учора, 22:57


Погода, Новости, загрузка...



Украинская Баннерная Сеть
Реєстрація на сайті
Вхід

 
 
 
  Забули пароль?
 

Останні коментарі
  • → Вуйко
    Телевізори будуть в кожному класі шкіл Тернопільщини?

    Автор: Вуйко

    Тема: Телевізори будуть в кожному класі шкіл Тернопільщини?

    Не дай, Боже, з Хоптяна пана
  • → luckyman
    Не пропусти найважливішу подію!

    Автор: luckyman

    Тема: Не пропусти найважливішу подію!

    Ну, дзеркалята - потышили ))))))
  • → Василько
    Не пропусти найважливішу подію!

    Автор: Василько

    Тема: Не пропусти найважливішу подію!

    Я щось непоняв. Це квест був?
  • → Kava
    Не пропусти найважливішу подію!

    Автор: Kava

    Тема: Не пропусти найважливішу подію!

    Офігенне відео))))І всі хто на відео і поза ним)
  • → Iгор
    У Тернопіль приїхав цирк

    Автор: Iгор

    Тема: У Тернопіль приїхав цирк

    Дiйсно цирк високого рiвня!
  • → Hubri Bubri
    Не пропусти найважливішу подію!

    Автор: Hubri Bubri

    Тема: Не пропусти найважливішу подію!

    Вов круто канешно...Кльова задумка і вопше всі кльові)
  • → Христя
    Не пропусти найважливішу подію!

    Автор: Христя

    Тема: Не пропусти найважливішу подію!

    Я й не думала, що воно так класно вийде :)))))) СУПЕР!!!
  • → Юрко Гамельский
    Продавців з тваринами заберуть з перехрестя на вул. Шеп...

    Автор: Юрко Гамельский

    Тема: Продавців з тваринами заберуть з перехрестя на вул. Шептицького у Тернополі

    Що значить
    а тварини можуть мати глисти
    ? Вони не МОЖУТЬ мати, а МАЮТЬ глисти Хоча у цій історії основна глиста - пані Стефанія (прізище в редакції) Взагалі дивуюсь як тернополяни більшість з яких містюни у першому поколінні розказують стосовно санітарії. Забули звідки ви родом? Тварини - це радість у душі та оселі. Інша справа що міській владі все по бубну
  • → Паша
    Не пропусти найважливішу подію!

    Автор: Паша

    Тема: Не пропусти найважливішу подію!

    Льоня-Космос, прівєт
  • → владимир
    Літописом УПА поповнився Тернопільський музей репресова...

    Автор: владимир

    Тема: Літописом УПА поповнився Тернопільський музей репресованих та політв'язнів

    вiддiляйте мух вiд котлет. УПА, полiтв "язнi,репресованi-всi люди рiзних поглядiв.
  • → Олекса
    На Тернопільщині започаткували ще одну книгу тверезості

    Автор: Олекса

    Тема: На Тернопільщині започаткували ще одну книгу тверезості

    Краще б вони виправний трудовий табір для алкоголіків започаткували
  • → Вівця Доллі
    Майдан Волі у Тернополі хочуть перейменувати на майдан ...

    Автор: Вівця Доллі

    Тема: Майдан Волі у Тернополі хочуть перейменувати на майдан Свободи

    Пропоную коню зробити фейс Тягнибакса, а Данилу - Ладана ))
  • → Остап
    Житель Тернопільщини самостійно встанов пам'ятник Шевч...

    Автор: Остап

    Тема: Житель Тернопільщини самостійно встанов пам'ятник Шевченкові

    Молодець дядько!
    Оце справжній патріот. Не розводить демагогію, не пише листи з проханнями помогти. Зробив усе, що міг зробити власними силами. Нашим патріотам би в нього трохи повчитися.
  • → кено
    Сомалійські пірати захопили судно з китайською гречкою,...

    Автор: кено

    Тема: Сомалійські пірати захопили судно з китайською гречкою, що прямувало в Україну

    дякую вам сомалійські пірати. дуже хороший вчинок.
  • → Василь
    Майдан Волі у Тернополі хочуть перейменувати на майдан ...

    Автор: Василь

    Тема: Майдан Волі у Тернополі хочуть перейменувати на майдан Свободи

    Дибіли! Ще хай вулицю Тягнибока і площу Надала зроблять


Cвіжі новини
 Клієнти „Родовід банку” телефонують в „Ощадбанк”
Сьогодні, 02:38
 Зменшити температуру в батареях тернополян не можуть
Сьогодні, 01:34
 Майже 500 видів документів з голограмою щороку замовляє держава. Платимо ми
Сьогодні, 00:32
 У травні на Тернопільщині відзначать День матері
Учора, 23:35
 В Тернополі проведуть молодіжний форум
Учора, 23:20
 Роман Скиба у Тернополі презентував книжку про сомів та їжачків
Учора, 22:32
 У Тернополі проведуть передвеликодній ярмарок для онкохворих діток
Учора, 22:07
 В Тернополі обговорюватимуть доцільність нічних маршрутів громадського транспорту
Учора, 21:29
 До тернопільських школярів прийдуть автори книжок
Учора, 21:18
 На Тернопільщині вилучили дві цистерни контрабандного спирту
Учора, 20:29
Гороскоп
Астрологія
Загрузка...
робота в києві
Реклама

Наші партнери


Всяка всячина
Відповідальність
Редакція порталу жодним чином не несе відповідальності за новини, загреговані з публічних джерел мережі Internet. Усі права на новини належать вказаним джерелам. При виникненні будь-яких заперечень необхідно апелювати до автора конкретного матеріалу. Матеріали можуть бути вилучені за незгодою авторів

До головної   |  Співпраця і реклама  | Зворотній зв'язок
© 2008 - 2010 nter.net.ua, всі права захищено    Design by Trend Market
office@nter.net.ua   |  тел. 093 703 2784   |  063 652 3956