This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/links (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-03-18. The original page over time could change.
Міжнародне співробітництво | Національний технічний університет України

Міжнародне співробітництво

Департамент міжнародного співробітництва НТУУ "КПІ"

Департамент міжнародного співробітництва здійснює організаційне, методичне та представницьке забезпечення міжнародного співробітництва університету. Міжнародне співробітництво, зовнішньоекономічна діяльність НТУУ "КПІ" здійснюються згідно з чинним законодавством України, Статутом НТУУ "КПІ" та нормативною базою університету за зазначеними напрямками.

Телефони: +38 044 454-91-99; +38 044 236-09-92
Факс: +38 044 236-09-92
URL: http://icd.kpi.ua

Останні події в сфері міжнародної діяльності

Лекція представника НАСА

Першого березня до НТУУ "КПІ" завітав представник Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) Патрік Баззард. Він ознайомився з нашим університетом, відділом авіації і космонавтики Державного політехнічного музею при НТУУ "КПІ", поклав квіти до пам'ятників І.І.Сікорському і С.П.Корольову. В залі засідань Вченої ради Патрік Баззард прочитав лекцію для студентів, викладачів і науковців на тему "Життя і робота в космічному просторі".

«Samsung Electronics» в НТУУ «КПІ»

Зустріч делегації компанії «Samsung Electronics» (Республіка Корея) з представниками НТУУ «КПІ» відбулася 2 березня. До складу делегації гостей входили відповідальні працівники компанії «Samsung Electronics», які працюють як у Республіці Корея, так і в Україні. Очолював її виконавчий віце-президент «Samsung Electronics» доктор Йонг-Деок Чой. Наш університет представляла група викладачів і молодих науковців з кафедр системного проектування (ІПСА) та обчислювальної техніки (ФІОТ) на чолі з першим проректором Ю.І.Якименком.

Зустріч з представниками японських університетів

11 березня в залі Адміністративної Ради НТУУ «КПІ» відбулася  зустріч керівництва НТУУ «КПІ» та представників восьми японських університетів. Вона стала офіційним початком візиту провідних вищих навчальних закладів Японії в Україну – першого в історії двох наших країн заходу у форматі робочого спілкування представників найвідоміших у своїх державах вищих навчальних закладів. На жаль, перший день візиту збігся в часі з страшними природними катаклізмами – землетрусом і цунамі, – які прокотилися по містах і містечках Японії. Тож своє привітання гостям ректор НТУУ «КПІ» академік Михайло Згуровський розпочав зі слів співчуття і підтримки.

Візит корейської делегації (KU, Seoul)

З 10 по 13  лютого 2011 року в НТУУ «КПІ» перебувала делегація представників Корейського університету (KU, Seoul) у складі професора Су Вон Кім – директора дослідницького центру Batelle-KU, професора коледжу машинобудування Корейського університету – Янг Джун Муна, доцента коледжу електротехніки Корейського університету – Гує Тає Кіма та представника  KIST-EUROPE у Німеччині – Чанг Хун Нам.

Зустріч з ізраїльським політологом

22 лютого у залі засідань Вченої ради відбулася лекція доктора політології університету Бар-Ілан професора Зеєва Ханіна на тему: “Національні держави та їхні діаспори: досвід Ізраїлю й України”. Уродженець України професор Ханін Зеєв – головний науковець Міністерства абсорбції Ізраїлю. У своїй лекції він розкрив специфіку побудови самобутньої єврейської держави із національною культурою, висвітлив питання, що стосувалися існування діаспори та міграційних процесів.

Візит делегації компанії NetCracker Technology

21 лютого делегація компанії NetCracker Technology, США, у складі Майкла А. Файнберга — віце-президента та В.В.Терентьєва — директора ТОВ “НЕТКРЕКЕР”, Україна, відвідала НТУУ «КПІ». Гості мали зустріч з керівництвом університету, в якій взяли участь М.З. Згуровський – ректор НТУУ «КПІ», С.І. Сидоренко — проректор з міжнародних зв’язків, О.А. Павлов — декан ФІОТ, С.Ф. Теленик — завідувач кафедри АУТС (ФІОТ), О.І. Ролік — директор ННЦ ІКТ НЕТКРЕКЕР-НТУУ “КПІ”.

Міжнародна діяльність НТУУ «КПІ» [2010 рік]

Протягом минулого року університет продовжив непростий шлях розбудови міжнародної діяльності, яка є невід’ємною складовою розвитку КПІ та його піднесення у сфері освіти й науки. Про міжнародну діяльність НТУУ «КПІ» розповідає проректор з міжнародних зв’язків чл.-кор. НАН України С.І.Сидоренко.

– Сергію Івановичу, що, на Вашу думку, сприяло ефективній діяльності департаменту міжнародного співробітництва (ДМС)?

Меморандум про взаєморозуміння з «Міцуї енд Ко., Лтд.»

31 січня – 1 лютого 2011 р. НТУУ «КПІ» відвідала делегація компанії «Міцуї енд Ко., Лтд.» (Японія)  на чолі з генеральним менеджером відділу охорони навколишнього середовища паном Т. Риосу.

Метою візиту було обговорення питання втілення проекту з енергозбереження на території НТУУ «КПІ» в рамках Програми зелених інвестицій, який передбачає впровадження передових японських технологій, обладнання і систем виробництва компаній «Панасонік», «Санйо» та «Дайкін».

Обговорено проект ЮНІДО [візит делегації представників Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань]

21 січня 2011 р. відбувся візит до НТУУ «КПІ» делегації представників Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (ДСШЕП/SECO, який є частиною Федерального Департаменту Швейцарії з економічних питань) в Україні у складі: Мануель Еттер (Manuel Etter) – директор; Віктор Шуткевич – заступник директора, координатор проектів «Розвиток економічного співробітництва, стале управління енергетичними ресурсами, органічне сільське господарство та управління лісовими ресурсами»; Світлана Грищенко – координатор проектів у галузі ресурсо-, енергоефективності та енергозбереження; Марія Шультхейс (Maria Schultheiss) – стажер Посольства Швейцарії в Україні.

Нарада з міжнародного співробітництва [«ERAIHM»]

24-25 січня 2011 року за підтримки НТУУ «КПІ» відбулась міжнародна нарада «Advancing Research and Cooperation Capacities of IHM NASU towards ERA» («ERAIHM») за проектом Сьомої рамкової програми ЄС FP7-INCO-2010-6.1, ERA-WIDE, яку відкрив директор Інституту гідромеханіки НАН України академік Віктор Гринченко. Проводили нараду віце-президент НАН України Антон Наумовець, координатор проекту член-кореспондент НАН України, професор Євген Нікіфорович та старший дослідник Королівського технологічного інституту «КТН» Ольга Кордас (Стокгольм, Швеція). Іноземними партнерами проекту є «КТН» (Швеція) та Технічний Університет Делфта «TU Delft» (Делфт, Нідерланди). Професор Рональд Веннерстен («КТН») та професор Карел Малдер («TU Delft») розповіли про діяльність інститутів та перспективи реалізації даного проекту.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • далі ›
  • в кінець »

Новини сайту відділу міжнародних проектів (ДМС)

  • 164 випуск "Джерело"

Новини сайту ДМС НТУУ "КПІ"

  • Візит вчених Вроцлавської та Варшавської політехнік до НТУУ «КПІ» в квітні 2011 року
  • German-Ukrainian Research Workshop “Molecules at Interfaces”
  • Японія стає ближчою