This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/fvp (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-03-17. The original page over time could change.
ФВП | Національний технічний університет України

ФВП

Факультет військової підготовки

Начальник факультету: полковник Лоза Олександр Михайлович
Адреса:корпус 27, вул. Верхньоключова, 4
Телефон: 454-90-80, черговий факультету: 406-83-31
E-mail: viti@viti.edu.ua
Історія Факультету Військової Підготовки - http://kpi.ua/kpi_fvp-history



Правила прийому на факультет військової підготовки ВІТІ НТУУ "КПІ" (Витяг)

 2.10. Під час проходження конкурсного відбору студент повинен мати при собі паспорт громадянина України, приписне свідоцтво, довідку з висновком військово-лікарської комісії за місцем перебування на військовому обліку. Без наявності зазначених документів студент для проходження конкурсного відбору не допускається.

Підготовка студентів до конкурсного відбору для проходження військової підготовки

З метою більш якісної підготовки студентів 2-х курсів до конкурсного відбору для проходження військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації НТУУ "КПІ" для тих  ХТО БАЖАЄ,  будуть проводитися оглядові  заняття з допризовної підготовки.

Заняття проводяться з предметів:

Військова підготовка

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації НТУУ “КПІ” проводить конкурсний відбір серед студентів 2-х курсів вищих навчальних закладів , які бажають проходити військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу.

1) Відбіркова комісія розглядає:

Закон України Про військовий обов'язок і військову службу (Витяг)

Кафедра №45 “Тактики”

Після проведення організаційних заходів, у складі факультету військової підготовки, 1 вересня 1993 року була створена кафедра тактики.

Основним завданням кафедри була і є підготовка офіцерів запасу з тактичної підготовки.

Тактична підготовка є одним з основних предметів підготовки офіцерів запасу, яка готує їх до успішної організації і ведення бойових дій у сучасних воєнних конфліктах і допомагає формувати у студентів практичні навички в організації бойових дій та управління підрозділами у ході бою в складних умовах наземної та повітряної обстановки.

Велику організаційну роботу щодо ставлення тактичної підготовки провів перший начальник кафедри полковник Андреєв Петро Іванович, який був призначений з посади начальника розвідки управління протиповітряної оборони Київського військового округу.

В 1997-2004 роках кафедру очолював полковник Ткаченко Юрий Миколайович (призначений з посади начальника військ протиповітряної оборони дивізії).

Кафедра №44 „Бойового застосування зенітно – ракетного та радіотехнічного озброєння”

Кафедра №44 „Бойового застосування зенітно – ракетного та радіотехнічного озброєння” була сформована 1 вересня 1993 року і почала підготовку офіцерів запасу для радіотехнічних підрозділів Військ ППО Сухопутних військ Збройних Сил України.

Кафедра №43 „Бойового застосування зенітного ракетно-артилерійського озброєння..."

Кафедра № 43 „Бойового застосування зенітного ракетно-артилерійського озброєння та автоматизованих систем управління військами ППО Сухопутних військ”

Кафедра №42 „Кафедра засобів зв’язку”

В 1999 году кафедра сформувалась на основі ПМК кафедр и №2, начальник кафедри полковник Радченко Юрій Михайлович.

Кафедра №41 „Кафедра загальновійськових дисциплін”

Витоки кафедри сягають в далекі тридцяті роки минулого століття коли в 1926 році в «КПІ» розпочались заняття з вищої допризовної підготовки.

До 1938 року загальновійськова підготовка проводилась по факультетах. Студенти вивчали Статути, партійно – політичну роботу Червоної Армії, вогневу та стройову підготовки.

З створенням у 1938 році військової кафедри «КПІ» загальновійськова підготовка здійснювалась по відповідним предметам на циклах загальновійськової і тактичної підготовки.

  • 1
  • 2
  • далі ›
  • в кінець »