This version of the page http://www.ntu-kpi.kiev.ua/recreation (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-03-17. The original page over time could change.
Спорт і відпочинок | Національний технічний університет України

Спорт і відпочинок

Спортивне життя

У Національному технічному університеті України "КПІ" історично склалися славні спортивні традиції, які підтримувались і збільшувались протягом усієї історії вузу.

Вже в 1908 році професори Плотніков, Делоне, викладач Кованько, інженер-технолог Тананаєв побудували в інститутському парку майданчик і організували гурток гри у городки, лапту й інші ігри. З часом до участі у гуртку почали приєднуватись і студенти. З 1910 року в гуртку стали займатися й іншими видами спорту: легкою атлетикою, гімнастикою, фехтуванням, боксом, плаванням, боротьбою, вітрильним спортом, ковзанами та лижами. Скоро спортивний гурток КПІ став найсильнішим у Києві і користувався заслуженою славою. Пізніше прийшло захоплення футболом. Створювалися футбольні команди, які тренували колишні гравці київського "Динамо".

Лучниці КПІ

Те, що в нашому КПІ є секція стрільби з лука, ви, мабуть, чули. Та чи знаєте, що наші студентки-лучниці – одні з найсильніших в Україні та навіть Європі?

Стрільба з лука як вид спорту з’явилася в НТУУ “КПІ” більше десяти років тому завдяки зусиллям головного тренера м. Києва Оксани Дьякової. Вже через рік після початку занять перші лучники КПІ взяли участь у чемпіонатах Києва та України і здобули спортивні розряди. Не подумайте, що результати приходять самі собою, аби були бажання, зір та наполегливість.

Регбі: підсумки – 2010

Мабуть, в Україні немає іншого такого ВНЗ, де фізкультурі і спорту приділялося б стільки уваги, як у нашому університеті. Студенти та викладачі мають змогу займатися практично всіма існуючими видами спорту. Та навіть при такому розмаїтті спортивних напрямів регбі залишається лідером.

Свято краси та здоров’я - майстер-класи з аеробіки

Більше ніж півсотні студентів стали учасниками чудового дійства – майстер-класу з аеробіки, який пройшов наприкінці листопада у Центрі фізичного виховання і спорту. Це вже третій майстер-клас з аеробіки, який з успіхом проходить в НТУУ «КПІ». Присутні мали можливість не тільки виконувати запропоновані комбінації, але й отримали корисні знання з теорії та методики фізичного виховання, які в подальшому зможуть використовувати для зміцнення свого здоров’я. Були на майстер-класі й показові виступи студентів, які навчаються на відділенні аеробіки.

Зустріч із силачами [спортивна конференція «Проблеми розвитку силових видів спорту серед молоді»]

У залі засідань Вченої ради НТУУ “КПІ” 10 грудня пройшла спортивна конференція «Проблеми розвитку силових видів спорту серед молоді» за участю студентського спортивного клубу «Папай» і Професійної ліги стронгменів України.

Спортивне орієнтування - сезон 2009/2010 навчального року

Спортивне орієнтування – це дуже захоплюючий вид спорту, який вимагає від спортсменів величезної витривалості, швидкості мислення та уважності – фізичної та інтелектуальної підготовки одночасно. Як виглядають такі змагання? В руках у спортсмена компас і карта, на якій умовними позначками зображено місцевість. Завдання учасників – знайти на місцевості контрольні пункти, нанесені на карту. Особливістю змагань є те, що спортсменам під час бігу необхідно постійно контролювати своє місцезнаходження на дистанції.

Ігри спортивних та кмітливих 2010 року

22 листопада у Спорткомплексі з ініціативи ММІФ, за підтримки ДНВР та профкому студентів НТУУ «КПІ» відбулися «Ігри для спортивних та кмітливих». У змаганнях взяли участь команди 15 факультетів і інститутів. У складі команд – голова студради факультету (інституту), голова профкому, фізорг, два члени студради. Головний суддя змагань – ст. ви­кладач кафедри спортивного вдосконалення С.М.Ускова.

Команди змагалися у чотирьох естафетах.

При виконанні естафети «Біатлон» хлопець мав влучити м’ячем в обруч, який тримала дівчина; якщо не влучав, то біг штрафне коло.

Станіслав Медведенко: “У студентського баскетболу перспективи є!”

Довідка: Станіслав Медведенко народився 4 квітня 1979 р. у с. Карапиші Київської області. Зріст 208 см, вага 112 кг.

За свою баскетбольну кар’єру виступав за команди: «Денді-СКІФ» (1995-1996), «Денді-Баскет» (1996-1997), «Будівельник» (1997-1998), «Аліт» Литва (1998-1999), БК «Київ» (1999-2000), «Лос-Анджелес Лейкерс» (2000-2006), «Атланта Хоукс» (2006-2007).

Досягнення: єдиний з гравців пострадянського простору є дворазовим чемпіоном НБА (2001, 2002). Також фіналіст чемпіонату НБА (2004). Крім того, чемпіон України (2000), срібний (1998) і бронзовий (1997) призер чемпіонату України, бронзовий призер і кращий легіонер чемпіонату Литви (1999).

Відкриття нового футбольного поля

Нарешті і в нашому університеті є футбольне поле з якісним покриттям, довгоочікуване відкриття якого відбулося 11 листопада 2010 року о 14:30. На відкритті окрім студентів НТУУ “КПІ”, які повністю заповнили трибуни нового стадіону, були поважні гості серед яких проректор з наукової роботи М.Ю.Ільченко, проректор з навчально-виховної роботи Г.Б.Варламов, голова комітету з фізичного виховання Міністерства освіти і науки України В.Г.Гамов, голова Солом’янської районної державної адміністрації І.П.Сидоров, президент Всеукраїнської футбольної асоціації В.О.Пилипенко, депутат Київської міської ради Д.Й.Андрієвський, призер Олімпійських ігор у Сеулі, перший у світі екс-рекордсмен зі стрибків у висоту Рудольф Поварніцин.

Аеробіка – приємний шлях до краси і здоров’я

Аеробіка (ритмічна гімнастика) – комплекс фізичних вправ (ходьба, біг, стрибки та ін.), які виконують під музику – один з найпопулярніших видів оздоровчої фізичної культури. Зазвичай заняття з аеробіки відвідують з метою схуднути, покращити свою статуру. Але істинні завдання аеробіки інші – розвиток витривалості, сили, координації, гнучкості. Схуднення та красива фігура – це наслідок загального зміцнення організму, перебудови його на здоровий лад.

Існує понад 200 систем аеробіки. Основні напрями в аеробіці розрізняються між собою за:

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • далі ›
  • в кінець »