This version of the page http://www.oblhospital.com.ua/history.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-03-16. The original page over time could change.
Офіційний сайт Херсонської обласної клінічної лікарні - спеціалізована медична допомога
на головну відділення історія статистика контакти гостьова фотогалерея каталог Ескул'ап ПРОФКОМ Екзамен

Історія створення лікарні

    Херсонська обласна клінічна лікарня - один з найстаріших закладів охорони здоров`я України. Лікарня була заснована у 1819 році, як губернська, по розпорядженню губернатора Херсонської губернії та з "высочайшего разрешения" царя Олександра I.

     Яскраві сторінки в історію закладу вписали головні лікарі Монтвило Е.А.,  Герман М.М., Вороний Ю.Ю., талановитий хірург та організатор Юрженко П.І.,

                                 

завідуюча акушерсько-гінекологічним відділеням, доктор медичних наук, Герой Соціалістичной праці Сафроненко Г.Д., хірург, кандидат медичних наук Гордєєв В.І., та багато інших лікарів, організаторів охорони здоров`я. Незважаючи на фінансову скруту, Херсонська обласна клінічна лікарня в останні роки нарощує об`єми медичної допомоги, поліпшує якісні показники роботи за рахунок інтенсифікації лікувально-діагностичного процесу, застосування сучасних діагностичних та лікувальних технологій. За три роки в лікарні скорочено 320 ліжок. Разом з тим зросла кількість хворих, що лікуються у відділеннях, кількість оперативних втручань, зменшилась лікарняна летальність. Хірургічне відділення, яке очолює досвідчений висококваліфікований лікар Сербул М.М., одне з самих інтенсивно працюючих в Україні. Щорічно у відділенні виконуються 1300-1400 складних операций. З 1995 року проводиться широкий діапазон лапароскопічних втручань на органах черевної порожнини. В 1997 році вперше в Україні зроблено лапароскопічне видалення селезінки.

З 1998 року у цьому відділенні впроваджені косметичні операції на молочних залозах, кінцівках та інших органах. Ведучі фахівці лікарні у постійному пошуку сучасних методів діагностики та лікування.На сьогодняшній день ортопедо-травматологічне відділення по рівню роботи сперечається не тільки з провідними клініками України, але й Європи. В 1993 році в ортопедо-травматологічному відділенні вперше в Україні проведено ендопротезування колінного та плечевого суглобів. Херсонська обласна клінічна лікарня - ведучий заклад охорони здоров`я області, методичний та консультативний центр. Лікарня, насамперед, працює в інтересах сільського населення области. У складі хворих, які лікуються в нашому закладі, сільські мешканці cкладають більше ніж 72 %. Лікарня у числі перших серед обласних лікарень України пройшла державну акредитацію. Херсонській обласній лікарні присвоєно вищу акредитаційну категорію та встановлено статус клінічної лікарні.

Головний лікар, Заслужений лікар України В.Л. Клименко

 

Pеклама: | Magnat 44 | Я провела лечение и отдых в крыму этим летом. | Полноценной заменой может стать велотренажер или специальный велоэргометр.
 на головну |  відділення |  історія |  статистика |  контакти |  на початок |

©2004-2010 Херсонська обласна клінічна лікарня. Designed by Yuri Kudrev ©2004-2010