This version of the page http://www.uapp.org/pub_analitics.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-02-24. The original page over time could change.
Дослідження та аналітика / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Дослідження та аналітика

  • 22 лютого 2011Постноворічний рецидив песимізму

    У січні 2011 року індекс споживчих настроїв (ІСН) упав на 7,3 пункту та становив 75,1. Падіння споживчих настрої здебільшого було зумовлене погіршенням оцінок поточного становища, що скоротилися на 9,9 пункту до значення 69,6. Утім, в економічних очікуваннях також переважав песимізм, на що вказує падіння відповідного індексу на 5,5 пункту до значення 78,7.

    Українці зустріли новий 2011 рік погіршенням усіх складників ІСН. Схильність до споживання скоротилася найбільше – на 10,0 пункту до значення 70,6. Оцінки поточного особисто матеріального становища впали на 9,9 пункту до найнижчого значення у 68,6, а очікування щодо їхньої зміни – на 8,6 пункту до значення 81,0. Довго- та короткострокові економічні очікування українців втратили трохи менше – 4,7 пункту до значення 73,4 та 3,1 пункту до значення 81,6 відповідно.
    Інфляційні очікування населення України додали у січні 2011 року 3,4 пункту та становили 187,6. Незначне поліпшення спостерігалося лише для очікувань щодо динаміки безробіття, які впали на 1,6 пункту до значення 127,4.


    Докладнiше
  • 17 лютого 2011Думка: Газетна аналітика вимирає?

    Британські видавці найохочіше скорочують аналітику як «некомерційний» жанр.


    Докладнiше
  • 16 лютого 2011GfK Ukraine: Грошові перекази – антикризова банківська послуга

    Якщо в Україні користування більшістю банківських послуг під час кризи спадало, то користування грошовими переказами, навпаки, зростало. Загалом в 2010 році послугою грошових переказів користувалися 15% населення. Незмінними лідерами ринку грошових переказів за рівнем користування залишаються Приватбанк, Укрпошта та Ощадбанк. Про це свідчать дані регулярного дослідження ринку банківських послуг для фізичних осіб GfK Ukraine.


    Докладнiше
  • 15 лютого 201160% издателей готовы экспериментировать с Digital Publishing уже в этом году

    60% издателей из стран СНГ выразили свою готовность к тому, чтобы пробовать свои силы в области цифрового издательства уже в 2011 году.  Такие данные были получены в ходе опроса участников вебинара на тему цифрового паблишинга, организованного специалистами проекта  IZDAI24 10 февраля.  Более того, 80% участников вебинара уже имеют на сегодняшний момент тот или иной опыт работы с цифровыми версиями своих изданий.


    Докладнiше
  • 14 лютого 2011Мировые продажи смартфонов в 2010 году выросли на 72%

    Мировые продажи смартфонов выросли в прошлом году на 72%, до 1,6 млрд штук, сообщило агентство Bloomberg со ссылкой на исследовательскую компанию Gartner Inc.


    Докладнiше
  • 4 лютого 2011Gemius: в Україні 11,3 млн користувачів інтернету, в Києві та області – майже 5 млн

    Кількість українських користувачів інтернет (аудиторія 14+) за 2010 рік зросла на 3 млн, або 29%, – до 11,3 млн осіб у грудні, повідомила компанія Gemius із посиланням на результати проведеного дослідження.


    Докладнiше
  • 1 лютого 2011Рекламная выручка газетных сайтов растет

    В четвертом квартале 2010 года онлайн-издания различных газет просматривало более 105 млн. человек в месяц.


    Докладнiше
  • 1 лютого 2011Результати дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах у грудні

    У грудні знов погіршали умови при розповсюдженні преси. Умови ведення бізнесу та тиск на редакторів залишилися на рівні листопада


    Докладнiше
  • 31 січня 2011Результати дослідження: Чи відчувають тиск журналісти під час проведення журналістських розслідувань?

    Результати опитування професіоналів з журналістських розслідувань, що його у листопаді 2010р.провели Європейська дослідницька асоціація та громадська організація «Демократичні ініціативи молоді» на запит проекту «У-Медіа», продемонстрували, що влада, порівняно з 2008 та 2009рр.,  не змінює формату відносин з представниками ЗМІ та використовує різні види тиску на журналістів, в тому числі відкриті форми переслідування. Незважаючи на деяку позитивну динаміку щодо реакції влади на розслідування, майже у половині випадків позитивна реакція влади має формальний або декларативний характер. А  якість відповідей на інформаційні запити респондентів не задовольняє журналістів – відповіді є неповними й неоперативними.


    Докладнiше
  • 31 січня 2011Звіт про дослідження: Чи реагує влада на журналістські розслідування?

    Опитування журналістів, що його провели у листопаді 2010р. Європейська дослідницька асоціація та громадська організація «Демократичні ініціативи молоді» на запит проекту «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк, продемонструвало, що у більшості випадків влада реагує негативно або взагалі не реагує на опубліковані журналістські розслідування.  Респонденти  свідчать, що лише у 37.3 % випадків реакція влади - позитивною (публічне визнання фактів й спроби вирішити проблему), у 34.3% - негативна (тиск на редакцію, публічне звинувачення в поклепах тощо) та у 31,8% - реакція відсутня взагалі.


    Докладнiше
  • 19 січня 2011Какие изменения в мире медиа готовит 2011 год

    Темпы развития технического прогресса в последние десятилетия набирают обороты. И все чаще можно услышать расхожее мнение о том, что мы приближаемся к переломному моменту, после которого жизнь каждого изменится до неузнаваемости.


    Докладнiше
  • 2 грудня 2010Рынок труда издательских домов Москвы: характерные тенденции 2010 года

    Уходящий посткризисный 2010 год был очень тяжелым для индустрии печатных СМИ. Несмотря на то, что общая динамика роста рекламных доходов была в целом положительна по отношению к 2008 году, и компании стали частично восстанавливать сокращенные рабочие места, ситуация на рынке труда в медиа не претерпела кардинальных изменений к лучшему. Число новых проектов, открывавших новые вакансии, было слишком незначительно, и люди, потерявшие работу с началом кризиса, два года спустя не получили достаточного числа рабочих мест в индустрии.


    Докладнiше