This version of the page http://ksf.openukraine.org/ua/2008 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-02-21. The original page over time could change.
KSF :: 2008
Матеріали форуму | Програма Форуму
укр eng
 
Головна — ↓ 2008
Матеріали форуму
Програма Форуму

Другий Київський безпековий форум "ЧОРНОМОРСЬКО-КАСПІЙСЬКИЙ РЕГІОН ТА ЄВРОПЕЙСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА БЕЗПЕКА" відбувся у Києві 6-7 листопада 2008 року. Другий форум зосередився на питанні посилення співпраці в галузі енергетичної безпеки Чорноморсько-каспійського регіону та країн Європейського Союзу. Учасники визначали спільні засади для поєднання інтересів національних енергетичних стратегій країн Чорноморсько-каспійського регіону та Європейського Союзу.

У форумі взяли участь близько 300 державних діячів високого рівня, відомих аналітиків, представників бізнесу та засобів масової інформації з Чорноморсько-каспійського регіону, Європейського Союзу, США та відповідних міжнародних та регіональних організацій. Захід відбувся під патронатом Міністерства закордонних справ України та за підтримки Інституту досліджень безпеки Європейського Союзу.

Другий КБФ глибше ознайомив іноземних фахівців з конкретними ініціативами країн-транзитерів енергоресурсів та став додатковим майданчиком для узгодження концептуальних підходів та позицій, а також спільних дій країн-членів Краківського процесу перед черговим енергетичним самітом в Баку. Зважаючи на актуальність тематики, дискусії Форуму, хоч безпосередньо і не прогнозували різке виникнення напруги, але піднімали питання щодо необхідності диверсифікації шляхів і джерел поставок енергоресурсів до Європи; щодо необхідності переходу до пост-нафтової економіки; щодо необхідності внутрішньої інтеграції енергоринків та енергосистем країн Європи, та їх поєднання з відповідниками країн Чорноморсько-каспійського регіону; щодо важливості українських газових сховищ для енергобезпеки Європи. Тобто політики та експерти наголошували на тих завданнях, негайна необхідність вирішення яких підтвердилася під час україно-російського газового конфлікту початку 2009 року.

Вашій увазі пропонуємо виступи усіх доповідачів Форуму.